37. kolo
09.06.2007 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Barcelona - Espanyol Barcelona 2:2

Další (a pravděpodobně nejtvrdší) ránu do srdcí barcelonských fanoušků v této sezóně zasadil svým gólem minutu před koncem Raúl Tamudo. Espanyol díky němu urval na Nou Campu bod, ale hlavně sebral dva body svému slavnějšímu rivalovi, čímž ho prakticky připravil o titul.

Situace byla jasná. Všichni Culés po očku sledovali vývoj zápasu v Zaragoze, kde se rýsovala naděje na ztrátu Realu Madrid. Plán přitom automaticky počítal s výhrou vlastního týmu, ta se ovšem nedostavila.

Kouč Rijkaard vsadil poněkud překvapivě na zálohu ve složení Deco - Xavi - Iniesta, díky čemuž si Barca sice držela velké procentuální držení míče, na druhou stranu jí ale chyběl důraz v obranné fázi hry. Hosté od počátku hrozili křídelními brejky Luise Garcíi a Alberta Riery, na hrotu byl velmi aktivní Tamudo. Byl to právě kapitán Espanyol, jenž byl tak blízko ke skórování v deváté minutě, když ho skvělým zákrokem vychytal Valdés. Ani katalánský brankář si už ale neporadil s další šancí soupeře. Na počátku stál rychlý Garcíův průnik. Míč se následně dostal k Ivanu De La Peňovi, který opět jednou prokázal svou genialitu a krásnou přihrávku vybídl ke skórování Tamuda, s jehož střelou do růžku brány nemohl osamocený Valdés nic dělat. To běžela 28. minuta a Barca musela zabrat na plné obrátky. S absencí Ronaldinha převzal vůdčí roli Deco, probral se i Xavi s Eto'oem a již tradičně nejnebezpečnějším hráčem byl argentinský zázrak Messi. Mladý útočník byl blízko vyrovnání po prudké křižné střele, která jen o pár centimetrů minula pravou tyč a na kterou se marně natahoval dobíhající Gudjohnsen. Islanďan poté vystrašil Kameniho v bráně Espanyolu o pár čísel vedle mířící hlavičkou, neúspěšný byl krátce nato i Deco. A tak vzal na sebe veškerou zodpovědnost opět Messi, a to způsobem vskutku nevídaným (respektive jednou už viděným). Po Zambrottově sraženém centru Messi vyskočil a tečí rukou dopravil míč do sítě. Dal tak vzpomenout na Maradonovu "Boží ruku", stejně jakožto i gól Realu Madrid z minulého kola, kde si pro změnu podobným způsobem pomohl Ruud van Nistelrooy. Protesty hostů nepomohly, do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Skvělá atmosféra zavládla na Nou Campu pár minut po nástupu na hřiště. Gudjohnsen přiťukl Decovi, ten se skvělým pohybem zbavil svého obránce, přihrál do strany Messimu, který pro změnu nohou a pro změnu nohou pravou překonal znovu Kameniho a na čas se stal domácím hrdinou. Barca zcela ovládla hřiště, nebyla ovšem schopna proměnit ani ty největší šance, smolařem byl v tomto směru hlavně Samuel Eto'o. Minutu před koncem přišel krutý trest. S Rufeteho přesnou přihrávkou za obranu si poradil Tamudo, překonal Valdése, zaznamenal svůj druhý gól, zmrazil Nou Camp, rozesmutnil všechny Culés, potěšil všechny Merengues a na 90% rozhodl o budoucím držiteli španělského ligového titulu.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (67)

Přidat komentář
HOST*Cracker j.

2:0

Reagovat
HOST*antimadrista

2.0

Reagovat
HOST*-Kopy-

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

To budu mít zas u televize infarkt. S Espanyolem bychom měli bodovat, ale klíčový je zápas Realu na Zaragoze. Tam jestli baletky neztratí, je už o titulu víceméně rozhodnuto.

.....Barcaaaaaaaaaaaa!

Reagovat
Xavi

Tak s Espanyolem nás nečeká určitě nic lehkého, vítězství si budem muset vybojovat. A Mallorcu bych taky moc nepodceňoval. Ikdyž už nehrají prakticky o nic, tak formu rozhodně mají.

Reagovat
HOST*spanhel

Mallorca Realu v posledním kole potíže dělat nebude, tím jsem si jistý. Espanyol bude kousat jedině z brejků, pokud si to pohlídáme a budeme více produktivní, neměl by být problém.

Reagovat
Xavi

Tak pravdou je, že Mallorca je silná spíše doma, ale i tak to bude pro Real poslední krok a ten je vždy nejtěžší.

A s Espanyolem to bude přece jen derby a hra na brejky jim jde náramně, takže pozor. Pořád ale věřím v dobrý konec.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, lehce se to řekne no "Pokud si to pohlídáme" a v zápase to pak může být přesně naopak, ja vím. Mě jde o to, že jsem bytostně přesvědčen, že v závěru ligy neztratíme ani bod.

Reagovat
plechi

Pandiani

Reagovat
smazaný uživatel

Ten nehraje, vole...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
plechi

A jak to mam vědět... a nejsem vůl, ale plechi...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsou různé informační zdroje... Ale zase bude hrát snad Tamudo...

Reagovat
plechi

ok ok

Reagovat
smazaný uživatel

JEŠTĚŽE hrál Tamudo

Reagovat
HOST*R9

Reagovat
HOST*luke

jasna remiza...

Reagovat
Pharrell

2:2(2Pandiani)

Reagovat
smazaný uživatel

4 Pandiani

Reagovat
HOST*R9

Teď teprve vylezte Katalánci...doufám že zavrhnete Messiho jako člověka i jako hráče...teda pokud jste objektivní...

Reagovat
HOST*cracker

Má to rozhodčí pískat

Reagovat
HOST*R9

Tak jeden se vybravil...kdo další???

Jinak hezkej názor...kua vy jste tak objektivní jak vždycky o sobě rádi tvrdíte...jo a mimochodem já nepíšu, že jste to podplatili bo podobný sračky, jen doufám, že když se plivalo na Carlose za běžný podkopnutí a k tomu se zatracovala pomalu celá jeho kariéra, tak to nechci vidět co od vás přijde v případě toho skrčka...

Reagovat
HOST*cracker

a co se ti na tom nelibi? Má to rozhodčí pískat ne? Ty by si šel za ním a řekl mu: pane rozhodčí to bylo rukou neuznavej te ho?

Reagovat
HOST*R9

Umíš číst?

Reagovat
smazaný uživatel

Uklidni se, nervíš tady z Madristů jediný, radši jdi fandit, času je ještě plno.

Reagovat
HOST*R9

Nervy to jsou to přiznávám ale není to v mém případě brečení jak u mnohých z vás...

Reagovat
smazaný uživatel

To si vykládej někomu jinému.

Reagovat
HOST*R9

Já mluvil pouze o srovnání názoru o Messim a Robertovi...nepadlo ani ejdno slovo o tom, že si to někdo nezasloužil bo že to uplatili...to pozor hošánku!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mě nějaké řeči o brečení a podobně nezajímaj, nechápu, co tady předemnou vlastně obhajuješ. Srovnváat nesrovnatelné s tebou taky nebudu. Ale věřím, že když se to ted vše v poslední mniutě otočilo, tak už bdueš klidnější a ani to po mně nebudeš chtít.

Reagovat
HOST*R9

"HOST*R9, 09.06.2007 22:54:37

Ještěže spravedlnost nezůstalá slepá...každopádně stejně čekám OBJEKTIVNÍ zhodnocení"....................podívej se na čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Hej co po mně vlastně chceš?

Reagovat
HOST*R9

Zhodnoť Messiho galavečer...

Reagovat
smazaný uživatel

Já sjem ten záaps neviděl, ale dva góly jsou slušný, jestli jeden padl rukou, tím to samozřejmě ztrácí na leksu.

Reagovat
Shevchenko

Hmm a co jsi měl na práci když si to neviděl ?

Reagovat
smazaný uživatel

Sport1 to dává až ted a na to ted orapvdu nemám sílu, TV Ants se rozjel vždy tak na půl sekundy a PP stream po mě chtěl Internet Explorer, což je pro mě do teĎ záhadou.

Reagovat
HOST*R9

Ale jeho kariéru kvůli tomu zatracovat nebudeš ne?

Byla to sviňárna a to mu neodpustím...a to byl jeden z těch, který jsem měl v Barce rád...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne to samozřejmě nebudou, ruk padá v každém zápase několik.

Jestli mu ty odpustíš nebo ne, da igual, zvláště po tom tvém příspěvku s údajnou spravedlností.

Reagovat
HOST*R9

Takových?Jestli jsi to neviděl tak to tě ospravedlňuje...

Jinak dnes kdy jsme to nejvíc potřebovali si to nepojistíme...fakt zajímavý...

Reagovat
smazaný uživatel

Pojistit? A jak si myslíš že to funguje? "Zdravím, kdyby náhodou dával Messi gól rukou, tak ho neuznej, dva kapři čekají"? Pro nic za nic se gól většinou neuzant nedá a když si nevšimneš ruky, tak se hotl nedá nic dělat.

tímhle arguemtnvoat je zcestné, osobně jsem siu jistý, že několik zápasů cinklých bylo, ale vytáhls to tady ty, jinak bych to dnes vůbec nezmiňoval.

Reagovat
HOST*R9

To s tím uplácením vůbec nemělo co dělat s Messiho gólem...to snad poznáš z mých příspěvků...

Vytáhl jsem to, protože jsem chtěl upozornit na menší rozdíl v argumentech mých a culés...

Reagovat
smazaný uživatel

A já ti to vyvrátil, protože tohle opravdu argument není. No to je jedno, stejěn si myslím, ež ted už jen obhajuejš to, mco sji tady v návalu zlosti psal, když to ještě vypadalo "normálně"...

Reagovat
HOST*R9

Doktore doktore...

Reagovat
HOST*R9

Mimochodem vyrátil čím? Obhajuju co? Co to má znamenat jako? Vyvrátil sis to tak akorát pro sebe, a co si ty myslíš je mně úplně fuk...

Reagovat
smazaný uživatel

že ti to nedošlo, není můj problém, výhoda této dikuze je v tom, že se nemusím dokola opakovat, ale stačí jen naspat "viz nahoře".

Reagovat
HOST*R9

Já pochopil co jsi chtěl říct, ale nesouhlasím...to je rozdíl...

Reagovat
HOST*R9

Viz "Vyvrátil sis to tak akorát pro sebe, a co si ty myslíš je mně úplně fuk..."

Reagovat
smazaný uživatel

Viz nahoře.

Reagovat
HOST*R9

Stejně končím...kdybych to měl na závěr shrnout: 1. Messiho kritiky se stejně nedočkám; 2. podplácíme rozhodčí, ale v tom nejdůležitějším zápase sezóny si to stejně v Zaragoze nepojistíme; 3. A messiho neuvěřitelně hnusáckej gól "ala Maradona" vlastně ani není nespravedlnost...

Díky za vaši objektivitu kluci, dá se to snad jen vysvětlit rozhořčením z dnešního rozuzlení (jinak samozřejmě nepopírám, že jsem byl neskutečně nasranej při tom neregulérním gólu, ale nepsal jsem nic o uplácení apod., tak jako je to vaše parketa)...každopádně ty přispíváš aspoň slušně, to co předvedl Jirka jsem čekal spíš od nějakýho anonyma...Dobrou

Reagovat
smazaný uživatel

Nečetl jsem, každopádně "viz nahoře".

Reagovat
HOST*

Ty si vůl... Proč by měli tavrhnou hráče, že se nepřizná k ruce? To seš fakt tak staromódní?

Copak Nistelrooy se v minulým kole šel přiznat? To by byl blázen, kdyby došel za rozhodčím a řek, že dal ruku, ať to neuznává... To samý Messi a mnoho dalších světových hráčů... Chlapče, prober se!!! Žiješ v 21. století, jestli sis nevšimnul...

Reagovat
smazaný uživatel

Tamuuuuudo dejó al Nou Camp muuuuudo!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To není možný. Vy snad uplácíte frajery přes štěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

Přišels brzo, hrdino, posmívat se umí každý.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem tomu, kdy padl poslední gól, tak jsem se o moc nezpozdil, hm?

Reagovat
smazaný uživatel

O to právě jde. Ale to je fuk, posmívání jsem popravdě čekal od jiných, ale jak řekl jeden modurý člověk "Zklamat se není taková hanba jako nedůvěřovat."

Reagovat
smazaný uživatel

Espaňol na vás měl žízeň, už třeba jenom proto, že na něj culos loni řvali "A Segunda!" Ale že budeš mít hemzy jsem taky samozřejmě čekal, to si mě nezklamal, stejně jako s tím citátem... A s případným posmíváním (jestli je to pro tebe jeden smajlík) si samozřejmě počkám na poslední kolo...

Reagovat
smazaný uživatel

To není moje starost, já jsem fanošuke sám za sebe, stejně jako ty. "Oni takyyyy" je na úrovni pětiletého dítěte, hrdino.

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdopadne zo mna opadol docela velky kamen.

Reagovat
smazaný uživatel

Jooo? Tak to mě tenhle prosranej titul bude ještě pěkně dlouho srát

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som to myslel tak, ze uz vlastne ani nie je co riesit a je rozhodnute a ten psychicky tlak, ktory sprevadza kazdy zapas v boji o titul, ze musime a oni nesmu, uz opadol a s Malorkou teda uz neverim...

Reagovat
Xavi

Jsem zdrcen.

Reagovat
smazaný uživatel

Letos "moje" kluby nějak svévolně zahazují tituly

Reagovat
HOST*

jaké má real štestí ani není možné,tolik zápasů v posledních minutách které rozhodli v jejich prospěch.barca má zase smůlu letos jako hrom.ale lidi ještě není nic jasné a realu se to může vymstít.

Reagovat
HOST*g23

stesti k tomu patri, REAL VYHRAJE TITUL!!! JOU

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Štěstí k tomu patři, ale mělo by bejt rozložený +- napůl. Letos to bylo tak 90 % na 10 % pro madridský halozáky

Reagovat
HOST*

At zije bozsky bily balet.

Reagovat
Pharrell

jsem to spravne tipnul az na strelce 2 branek Espanyolu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele