Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 4. kolo
13.10.2022 18:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Basaksehiru (© AFP)

Basaksehir si hladkým vítězstvím s Rigou zajistili postup

Jistým postupujícím do jarní části Konferenční ligy je již Basaksehir. Ten ve čtyřech utkáních neobdržel ani jeden gól a jen jednou ztratil, ve čtvrtém kole hladce přehrál Rigu 3:0. Skóre otevřel Turuc, dvě branky poté přidal Okaka.

Stefano Okaka přitom hrál důležitou roli i při úvodní trefě, byl to totiž právě on, kdo přihrál skórujícím Denizovi Turucovi, jemuž se povedlo překonat gólmana. I po tomto gólu měli Istanbulští jasně navrch a během první půle Rigu do ničeho nepustili, tlak vyvrcholil v nastaveném čase. Özcanův rohový kop si našel právě Okaka, který následně rozvlnil síť.

Zhruba dvacet minut před koncem pak byl zatlučen poslední hřebík do rakve lotyšského celku a zároveň dána pečeť postupu Basaksehiru. Stefano Okaka se totiž dostal k dorážce a svým druhým zásahem v utkání zvýšil rozdíl ve skóre. Se třemi góly a jednou asistencí se tak řadí mezi nejproduktivnější hráče základní skupiny.

Turecký celek tak napravil zaváhání z prvního vzájemného duelu a s deseti body a skóre 10:0 vévodí tabulce skupiny A. Pokud přitom za dva týdny ve Florencii neprohraje, zajistí si rovněž postup do osmifinále. Riga musí pro své šance doufat ve stejný výsledek tohoto zápasu a zároveň porazit Hearts, aby si to v posledním kole s Fiorentinou napřímo rozdala.

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele