základní skupiny - skupina A, 2. kolo
21.06.2017 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Portugalsko těsně zdolalo Rusko a má postup na dosah

Palcovým titulkům dominoval již před zápasem Portugalska s Ruskem Cristiano Ronaldo a nejinak tomu bude i nadále. Právě kapitán mistrů Evropy totiž obstaral jediný gól zápasu a vystřelil tak Portugalcům cenné vítězství 1:0, díky němuž je postup do vyřazovací fáze Konfederačního poháru hned o kus blíže.

Dvaatřicetiletá hvězda Realu Madrid se prosadila hlavou v samém úvodu utkání, ovšem nebýt brankáře Igora Akinfejeva, konečné skóre mohlo být o poznání vyšší. Ruský gólman si ve svém jubilejním stém zápase v dresu národního týmu připsal několik kvalitních zákroků právě proti Ronaldovi či Andrému Silvovi. Pořadatelé turnaje se v první půli trápili, a přestože po změně stran již podali lepší výkon, nechávali v honbě za vyrovnáním opakovaně otevřená vrátka ve vlastní obraně, čehož Portugalci využívali k nebezpečným protiútokům a působili nebezpečnějším dojmem.

Ronaldovi k čtyřiasedmdesáté reprezentační trefě stačilo odehrát sotva osm minut. Po levé straně v tu chvíli prchnul Raphael Guerreiro a poslal na zadní tyč povedený centr přímo na hlavu svého kapitána, jenž využil zaváhání Fedora Kudrjašova a zblízka hlavou zasunul míč do sítě. V pětadvacáté minutě pak aktivní Ronaldo protáhl Akinfejeva štiplavým přímým kopem a o dalších sedm minut později přiměl ruského gólmana k dalšímu pohotovému zákroku nohama. Když pak z ojedinělé šance Rusů nedosáhl Fedor Smolov na pas Golovina, odcházelo se v poločase do kabin za těsného vedení hostí.

Pět minut po změně stran musel Akinfejev opět vytáhnout prvotřídní zákrok proti hlavičkovému pokusu Andého Silvy z bezprostřední blízkosti a o devět minut jej pro změnu dalekonosnou ranou prověřil také krajní bek Cédric. Poté o sobě dal znovu vědět Cristiano Ronaldo, jenž tentokráte v zakončení hlavou překvapivě selhal a dal tak soupeři šanci na závěrečný tlak. Z toho málem Rusové opravdu udeřili - nejprve se Aleksandr Bucharov marně dožadoval odpískání pokutového kopu a obránce Džikia v nastavení hlavičkoval jen těsně nad. Portugalsko tak na rozdíl od minulého klání s Mexikem uhájilo vedení a vévodí tabulce skupiny A s jednobodovým náskokem právě před Rusy.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
paver

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Coutinho10

Cristiaaaaaaano...kdo jinej

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho neviděl, protože mýmu zkurvenýmu počítači trvalo 15 minut než se pustil........ Btw nevíš proč to nevysílají na stránkách ČT Sport?

Reagovat
Coutinho10

já zapnul slovenskou dvojku...tam to jde , ale divný, že to tam neni jinak gol tady

https://twitter.com/SajjadLattef/status/877544779118243840

Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat
Coutinho10

nz

Reagovat
ZB 07

Sakra to je start

Reagovat
smazaný uživatel

Gomes hraje? Já ho ještě neviděl u míče...

Reagovat
Benfica

prvý polčas som myslel že bude vystriedaný, ale v druhom už hral dobre..

Reagovat
smazaný uživatel

Proč tam cpe pořád toho marnýho samedova ? Golovin taky nic moc..Mirančuk + Poloz snad na začátku 2.půle

Reagovat
valloire

Rozhodl Král. Kdo jinej. Nejlepší hráč současnosti. Vo parník.

Reagovat
Benfica

možno nie len súčastnosti..

Reagovat
smazaný uživatel

celej futbalovej histórie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele