play off - o 3. místo
02.07.2017 14:00 CET
2 : 1
po prodloužení
(0:0, 1:1)

Reportáž

Portugalci otočili zápas s Mexikem a končí třetí

V Moskvě bylo k vidění opravdu krásné utkání plné zvratů. Byli jsme svědky neproměněné penalty, jedné zakončené úspěšně, jednoho vyloučení a především velkého obratu. Do vedení se sice díky vlastní brance dostalo Mexiko, jenže Portugalci předvedli fascinující obrat zahájený teprve v 91. minutě!

Utkání o třetí místo přišlo ještě před výkopem o svou zřejmě nejzářivější hvězdu, protože reprezentaci z rodinných důvodů opustil Cristiano Ronaldo. Ani jeho absence ale nezmenšila zájem o zápas, ve kterém se i tak ukázalo mnoho hvězd. Oba týmy se utkaly už ve skupině, tam však byly spokojenější Mexičané. Stoper Moreno vyrovnával v 91. minutě na 2:2, což se dnes událo obdobně. V opačném gardu.

Portugalské barvy oblékli od úvodu hráči jako Semedo, Pepe, Neto, Pizzi, Pereira, Moutinho či Martins s Nanim. Hrotovým útočníkem byla dnes odpoledne nová posila AC Milán, André Silva. Ani Mexiko nehodlalo soupeři nic darovat a s pověstným bojovným výrazem ve tváři vyběhli na hřiště Ochoa, Márquez, Moreno, Herrera, Layún, Vela, Hernández nebo Peralta.

Mozkem portugalské rozehrávky se pro dnešní zápas stal Moutinho, jehož adresné nahrávky často hledaly Martinse a jeho rychlé nohy. V první větší šanci zastavil právě Gelsona Martinse výborný zákrok brankáře Ochoy. Po patnácti minutách se do obrovské šance řítil Silva a na poslední chvíli jej podťal veterán Rafa Márquez. Sudí z správně vyvodil penaltu, ke které se postavil právě André Silva.

Mladý střelec si vybral levou stranu, ale k tyči směřoval také brankář Ochoa. Balon výborně vyrazil a Silva musel schovávat hlavu do dlaní. O chvíli později Eliseu z levé strany nacentroval přesně tam, kde se nacházel veterán Nani. Ten však hlavou mířil nad! Rovněž Mexiko se dočkalo první větší šance, když přímý volný kop doputoval od Layúna k Márquezovi, kterého vychytal Patrício.

Zkušený brankář se musel hodně natahovat také o pár minut později, když ho k parádnímu zákroku vyzval dobře mířenou ranou Javier Hernández. Brankář Ochoa měl s přibývajícím časem stále více práce a s další pro něj přispěchal Semedo. Rovněž jeho rána ale mířil jen do míst, kam v pohodě Ochoa doskočil. S náznakem první vlastní branky pak přišel Peralta, který nešťastně tečoval centr Gelsona Martinse jen těsně vedle.

První půle se stala minulým časem a rozhodně nenudila. Chyběly však góly, na něž jsme museli čekat až do druhé půle. Rovněž ta se odehrávala v rychlém tempu. S první vážnou šancí přispěchal Danilo Pereira, který roztáhl hru na Silvu. Ten našel ve výtečné pozici Gelsona Martinse, který však napálil jen boční síť! A odpovědí se stalo známé fotbalové pravidlo.

O pouhou minutu později se totiž měnilo skóre ve prospěch Mexika. A to přesto, že autorem gólu byli Portugalci. Přesněji řečeno stoper Luís Neto, který stál hodně špatně a v pokusu o obrannou činnost si srazil centr Javiera Hernándeze do vlastní sítě!

Za další dvě minuty se skóre mohlo měnit znovu, protože na krásnou nahrávku od Vely si naběhl Herrera. Jeho pokus ale ukončil brankář Patrício včasným zákrokem. K vytouženému portugalskému gólu nevedla spolupráce Gelsona Martinse s pálícím Pizzim, který z druhé vlny branku těsně minul. Pas Semeda na Gelsona Martinse zase nepřekonal Ochou, který vytáhl famózní zákrok.

Následně si Lozano poradil se Semedem a předložil jej Velovi, který pálil těsně vedle! Portugalci i díky čerstvému střídání přitápěli pod kotlem aktivity a jejich snahy nabíraly konkrétních rozměrů. Když už se v 91. minutě zdálo, že odjedou z Ruska jako čtvrtí, odmítl porážku stoper Pepe. Ten se i přes posilu srdnatě rval v pokutovém území a uplatnil své fyzické parametry - 1:1.

Bylo tedy jasné, že se dočkáme prodloužení. Na jeho začátku hráli prim jednoznačně lepší Mexičané, především díky akcím hbitého Lozana. Nejprve po jeho akci pálil Jiménez, aby vzápětí střílel sám Hirving Lozano. Rui Patrício však nepovolil. Minutu před koncem vstoupil do hry správně sudí Al Mirdasi, který postřehl ve vápně ruku Layúna a pískal penaltu!

K ní se postavil střídající Adrien Silva a neměl problémy se zakončením. Portugalci dokázali vedení udržet i ve druhém prodloužení a přesto, že jsme se dočkali jedno červené karty na obou stranách.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (32)

Přidat komentář
waynemarkrooney

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
ZB 07

1:2

Reagovat
Kixi Syhimour

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
db18

Portugalsko je nová Anglie?

Reagovat
Coutinho10

koukam, ze Portugalci pokracujou tak, jak skoncili

Reagovat
smazaný uživatel

Nedáš, dostaneš.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Mechiko, Mechiko Rarara !

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelné, ty vole!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
placa

tak ten chmat od Pepeho podle me jasna penalta

Reagovat
Benfica

Reagovat
placa

a ne? Pepe nestihal, dostal se za hrace, zahaknul se mu za pravou ruku a jeste ho postrcil, nebyla to 100% piskatelna penalta, ale faul tam celkem jasnej.

Reagovat
Benfica

vobec tam nebol faul.. pozri na video, aj komentátori v TVP hovoria že nebol faul..

Reagovat
placa

To je vec nazoru, podle me tam teda malej faul byl.

Reagovat
Benfica

ale nič prečo by mala byť, penalta, veď okrem trénera a Marquesa sa ani nikto veľmi nesťažoval..

Reagovat
placa

Jako s tim souhlasim, ze se to piskat nemuselo, ale minimalne tim "drzenim" bylo ovlivneny to zakonceni.

Reagovat
Benfica

tak ovplyvnené to bolo určite, od toho sú tam obrancovia..

Reagovat
placa

Tak jasny, ale tady to bylo az za hranou pravidel.

Reagovat
Benfica

dobre, už sa mi nechce o tom hádať

zápas to bol dobrý

Reagovat
placa

Vsak jo, stejnak je to jedno a nic se nezmeni

tak to rozhodne Oba zapasy Mexika s Portugalskem byly dost zabavne

Reagovat
Benfica

mám rád zápasy s Mexicom, snáď na majstrovstvách sveta znova, ale chcel som takéto finále a nie zápas o 3. miesto..

Reagovat
Mirek na tenisu

Ti toho naplácali, ti dva Jackové. Trochu mi připomínali Vláška s Hyským. Byli to nějací novociáni, Darek Szpakowski nebo bývalý reprezentant Marcin Žewlakow by to hodnotili přesně opačně. A ve studiu by to dokončil vždy rozčílený Janek Tomaszewski...

Reagovat
Benfica

Reagovat
Benfica

marques sa tam hádzal za loptou..

Reagovat
Mirek na tenisu

Faul Pepeho v závěru ET? Jasná pentle! Kolik těch sudích propojených mikroporty a dalších smradů musí ten špíl sledovat, aby tomu arabskému šejkovi s píšťalou napověděli? Omare! Faul obránce! Pískni desítku! Mexikánců by bylo líto, ale takový už je fotbal. Layun jeden z nejlepších hráčů na hřišti. Neuhlídal Pepeho, který haluzácky zavěsil, a pak ta ruka...Boží byl taky Hector Herrera.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten souboj pepeho na konci zapasu faul nebyl. I kdyby si sudí vyžádal video, tak si nemyslím ze by to foukl. Muselo by se brat video po každém rohu, a v 80% případů pískat penalta, jelikoz tam jsoi vidění trošku jine chvaty

Reagovat
vanGomm

Máš pravdu při rohách,nebo tzv.malých rohách se tam rukama drží.Rozhodčí nad tím v drtivé většině "zavírají oči".Pokud by to začali trestat (pok.kopy),tak s tím hráči velice rychle přestanou.I zde by pak okamžitě začalo platit to známé,že co se nevyplácí to se nedělá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele