základní skupiny - skupina A, 3. kolo
24.06.2017 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Mexičané uštědřili Rusku lekci z efektivity a jsou v semifinále

Špatná koncovka a individuální chyby nakonec stály ruský národní tým na Konfederačním poháru postup mezi nejlepší čtyřku, který mu vyfoukla reprezentace Mexika. Svěřenci Juana Pabla Osoria totiž pořadatele šampionátu v závěrečném utkání skupinové fáze porazili 2:1 a spolu s Portugalskem mohou vyhlížet semifinálového soupeře.

Lepší výchozí pozici měli před startem utkání Mexičané, kterým k zajištění postupu stačilo neprohrát. Iniciativy se tak od počátku chopili Rusové a pasivní přístup hráčů soupeře po pětadvaceti minutách vytrestali. Přestože Smolovova fantastická rána z hranice šestnáctky skončila pouze na tyči, vzbudila v mexické obraně takový chaos, že o pár desítek vteřin později propadla do sítě skrytá střela Samedova a Rusko se ujalo zaslouženého vedení.

Reakce reprezentace El Tri na nepříznivý průběh utkání však byla bezprostřední - hned o pět minut později předvedl stoper Araujo ohromný přehled v zakončení, když táhlý centr na zadní tyč dokázal v běhu usměrnit hlavou tak, že míč jemným obloučkem přeletěl brankáře Akinfejeva a zapadl až do brány.

S opětovným vyrovnáním skóre zase bylo na pořadatelské zemi, aby vrhla síly do útoku, zatímco zatažení Mexičané trpělivě vyčkávali na další šanci. Ta přišla sedm minut po změně stran poté, co zdánlivě nevinný odkop od vlastní šestnáctky hrozivě neodhadl Igor Akinfejev, jehož dokázal předskočit Hirving Lozano a za cenu tvrdého nakopnutí ze strany ruského brankáře přiťuknul míč hlavou vstříc prázdné ruské brance.

Nedlouho po Lozanově překvapivé trefě se zdálo, že střelecká efektivita Mexika nezná mezí, když se povedenou ranou z voleje prosadil Héctor Moreno, avšak sudí Al Mirdasi na radu videorozhodčího mexické oslavy zchladil odpískaným postavením mimo hru. Ruské naděje na zvrat však záhy potopil Jurij Žirkov, jenž za nešetrný faul loktem do tváře Layúna uviděl druhou žlutou kartu a poslal svůj tým do deseti.

Rusové sice sympaticky nesložili zbraně, a i v oslabení si zvládli vypracovat několik slibných šancí, jenže vinou tragického zakončení jim to nebylo nic platné. Největší příležitost ke srovnání připadla Igoru Smolnikovovi, který se povedeným náběhem ocitl zcela sám před mexickou brankou, avšak z hranice malého vápna svou ránu z voleje trestuhodně neukočíroval a vysoko přestřelil. Mexiko tak na závěr skupinové fáze porazilo Rusy 2:1 a postupuje do semifinále spolu s Portugalskem.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (16)

Přidat komentář
paver

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Kixi Syhimour

2:1

Reagovat
fabec1222

Jasná penalta > RIP sudí

Reagovat
KnoxXx

epicentrum zapasu

Reagovat
fabec1222

a teď druhá pencle

Reagovat
ZB 07

Rusové zatím fantastičtí

Reagovat
Miguel19

Akinfeev

Reagovat
fabec1222

Akinfeev slušne naložil

Reagovat
smazaný uživatel

Geniální

Reagovat
Kixi Syhimour

Gooooooooooooool jahuuuu

Reagovat
Kixi Syhimour

ale video

Reagovat
Kixi Syhimour

*

Reagovat
ZB 07

Akinfeev nezklamal...Mexiko

Reagovat
paver

Samjodov (stokrát řečeno ), Kanutikov, Samjodov není klasickým rozehrávačem standardních situací... Aneb co se člověk na ČT nedozví a nezaslechne

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitni prace rozhodciho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele