základní skupiny - skupina A, 2. kolo
21.06.2017 20:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Nový Zéland neudržel vedení a nakonec přenechal body Mexiku

Nový Zéland předvedl sympatický výkon proti Mexiku a po prvním poločase dokonce vedl, ovšem favorit tohoto střetnutí otočil vývoj během osmnácti minut a nakonec si do tabulky připsal velmi důležité tři body. Po dvou odehraných duelech má na kontě čtyři body a díky lepšímu skóre je ve vedení, postupovou příčku bude hájit na závěr proti Rusku a stačí mu bod. Výběr z australského kontinentu bude hrát jen o čest.

Nový Zéland totiž prohrál podruhé za sebou. S nulovým bodovým ziskem a se skóre 1:4 už je jasné, že ve skupině A skončí na poslední čtvrté příčce a zápas s Portugalskem už na tom nic nezmění. Outsider středečního klání držel od začátku se svým konkurentem krok a ve 27. minutě se probojoval do první větší příležitosti. Chris Wood obdržel přihrávku na hranici pokutového území a pak tvrdě vypálil, brankář Talavera brilantně vyrazil míč do strany.

Za další tři minuty se vážně zranil mexický obránce Salcedo a musel opustit trávník na nosítkách, Novozélanďané se dostali do vedení ve 42. minutě. Prosadil se jejich nejaktivnější hráč Wood, jenž se po krásné přízemní kombinaci znovu ocitl zcela sám před Talaverem a tentokráte se z dvanácti metrů nemýlil. Ani po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, outsider hrál s větší chutí a po sedmi minutách ve druhé půli mohl zvýšit náskok.

I v tento okamžik zahrozil Wood, Talavera perfektním zásahem podržel svůj tým. Z následné akce se jihoamerickému zástupci podařilo vyrovnat. Po přistrčení od Fabiána se na hranici šestnáctky otočil s balónem Raúl Jiménez a parádní ranou do horní poloviny branky překonal gólmana Marinoviče, i když ten si na míč sáhl. Mexičané rozhodli o svém úspěchu v 72. minutě, vítěznou trefu vsítil Oribe Peralta.

Ten využil nádherné nahrávky od Aquina téměř od brankové čáry a tvrdou ranou k bližší tyči nedal Marinovičovi žádnou šanci. V 86. minutě napálil Thomas pokusem z patnácti metrů vzdálenější spojnici, po následném brejku vychytal pozorný Marinovič nabíhajícího Damma. V 90. minutě zachraňoval na brankové čáře Smith, na výsledku se nic neměnilo ani po následné hromadné potyčce v blízkosti velkého vápna Mexika.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
paver

3:0

Reagovat
waynemarkrooney

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
ZB 07

Zatím docela slabota od Mexika

Reagovat
fabec1222

Rozhodčí už čarujou, aby zařídili postup Ruska?

Reagovat
placa

Ten 2. Polocas zatim parada, to musi byt vyhra

Reagovat
ZB 07

No hurá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele