Češi v zahraničí: České góly na Slovensku, hvězdou víkendu Jankto

Obránce West Hamu Vladimír Coufal si připsal asistenci v utkání proti Manchesteru City. Hvězdou víkendu se však stal Jakub Jankto ze Sampdorie Janov, jenž se brankou a asistencí podílel na vítězství 3:1 na půdě Atalanty Bergamo. Na Slovensku skórovali Nicolas Šumský a Oskar Fotr. V nizozemské Eredivisie pokračuje ve své renesanci záložník Václav Černý, který zapsal další gólovou přihrávku.

Češi v zahraničí: Pekhart se trefil dvakrát za Legii, Hora míří za titulem

Tomáš Pekhart se zaskvěl dvěma brankami v polské lize a rozhodl o vítězství Legie Varšava. Jednou se trefil i Michal Frydrych za Wislu. Asistenci si připsal za nizozemské Twente záložník Václav Černý, který na sebe letos na podzim vytrvale upozorňuje. Gól vstřelil také v Lotyšsku Jakub Hora, jenž podle všeho míří v tamní soutěži za titulem. Debut v belgické lize má za sebou útočník Tomáš Chorý.

Coufal chválu nepřeceňuje, ví, že těžší bude výkony opakovat

Obránce Vladimír Coufal je rád, že se mu o víkendu povedla premiéra za West Ham. Úvodní zápas ale nechce přeceňovat a ví, že mnohem těžší bude v anglické lize výkony potvrzovat. V londýnském klubu ho překvapila velmi pečlivá zdravotní prohlídka i milé přijetí od všech spoluhráčů.

Češi v zahraničí: Petrášek se trefil a vyrazil na repre. První gól dal Schick, ale zranil se

Úvodní branku v Leverkusenu vstřelil útočník Patrik Schick. Pak se ale zranil a musel střídat. Potřetí v řadě za Twente skóroval Václav Černý. Obránce Tomáš Petrášek znovu skóroval v polské lize za Rakow Czestochowa a poté vyrazil poprvé v kariéře na reprezentační sraz. Důležitou asistenci si v utkání proti Zenitu Petrohrad zapsal záložník Spartaku Moskva Alex Král. V maďarské lize se zase mezi střelce zapsal Jaroslav Navrátil.

Coufal byl před debutem nervózní, výhru označil za splněný sen

S novými spoluhráči stihl jen dva tréninky, přesto obránce Vladimír Coufal poměrně nečekaně pouhé dva dny po přestupu ze Slavie hned nastoupil za fotbalisty West Hamu v základní sestavě. Osmadvacetiletý český reprezentant připustil, že byl nervózní a uklidňovat ho musel i spoluhráč Tomáš Souček. Debut v Premier League ale zvládl skvěle a úvodní výhru 3:0 na hřišti Leicesteru označil za splnění snu.

Podle Součka si fanoušci West Hamu Coufala zamilují

Defenzivní záložník Tomáš Souček nepochybuje, že si fanoušci West Hamu zamilují obránce Vladimíra Coufala, který v pátek do týmu "Kladivářů" přestoupil z pražské Slavie. Souček věří, že se jeho parťák z české reprezentace bez problémů adaptuje na Premier League a že díky své povaze snadno zapadne do kabiny londýnského mužstva.

Obránce Coufal přestoupil ze Slavie do West Hamu

Reprezentant Vladimír Coufal dokončil očekávaný přestup z pražské Slavie do West Hamu. Osmadvacetiletý obránce s londýnským klubem podepsal smlouvu do léta 2023 s opcí na další dva roky.

Coufal přirovnal opakování penalty k verdiktu z okresního přeboru

Obránce Vladimír Coufal se s fotbalisty Slavie před přestupem do West Hamu rozloučil prohrou 1:4 na půdě Midtjyllandu a vyřazením v závěrečném 4. předkole Ligy mistrů. Odvetu v Dánsku rozhodla v závěru za stavu 1:1 opakovaná penalta, po které cítili Pražané velkou křivdu. Coufal přirovnal výrok rozhodčích k verdiktu z okresního přeboru.

Coufal podle Tvrdíka přestupuje ze Slavie do West Hamu

Vladimír Coufal opouští Slavii a přestupuje do West Hamu, kde ještě musí ve čtvrtek projít zdravotní prohlídkou. Podle předsedy představenstva Pražanů Jaroslava Tvrdíka anglický klub zaplatí za českého reprezentačního obránce šest milionů eur, což je zhruba 162,5 milionu korun. Šéf Slavie o tom po vyřazení červenobílých v kvalifikaci Ligy mistrů informoval na sociální síti twitter.

O Coufala opět usiluje West Ham, hráč se soustředí na Midtjylland

Podle britských médií o slávistického beka Vladimíra Coufala znovu usiluje West Ham. Trenér Pražanů Jindřich Trpišovský zájem potvrdil, s hráčem se však soustředí výhradně na středeční odvetu závěrečného 4. předkola Ligy mistrů na půdě Midtjyllandu. Případný přestup budou Pražané s Coufalem řešit až poté.

Slávista Coufal považoval zahozenou šanci za neomluvitelnou

Slávista Vladimír Coufal považoval za neomluvitelné, že v zápase 3. kola první ligy proti nováčkovi z Pardubic zahodil velkou šanci, kterou mohl svému týmu v závěru zajistit výhru 2:1. Obhájce titulu pouze remizoval 1:1 a poprvé v sezoně ztratil body.

Slavia prodloužila smlouvy s Coufalem a kapitánem Bořilem

Slavia Praha prodloužila smlouvy s dvěma oporami a českými reprezentanty. Kapitána Jana Bořila si červenobílí pojistili do června 2023, dalšího krajního obránce Vladimíra Coufala ještě o rok déle. Ligový mistr o tom informoval na svém webu.

O Coufala se zajímají West Ham, Brighton a Southampton

West Ham United, za který nastupuje defenzivní záložník Tomáš Souček, má zájem o jeho bývalého spoluhráče ze Slavie obránce Vladimíra Coufala. Informuje o tom list The Independent, podle něhož je český reprezentant i v hledáčku dalších klubů Premier League Southamptonu a Brightonu.

Coufal: Plzeň nám šlapala na paty, pomohla nám koronavirová pauza

Obránce Vladimír Coufal připustil, že se fotbalistům Slavie vkrádala nervozita do hlav, když Plzeň na jaře mocně stahovala jejich šestnáctibodový náskok v čele tabulky po podzimní části. Obhájit titul proto bylo podle reprezentačního beka náročnější než ho získat před rokem. Připustil, že červenobílým nakonec pomohla koronavirová přestávka.

Coufal: Lehká nervozita tam je, poslední duely jsou vždy nejtěžší

Slávista Vladimír Coufal připustil, že je před středečním utkáním 2. kola ligové nadstavby proti Plzni lehce nervózní. Pražané si v případě vítězství mohou s předstihem zajistit obhajobu titulu, sedmadvacetiletý obránce si ale uvědomuje, že poslední zápasy jsou vždy nejtěžší. Červenobílí podle něj budou k úspěchu potřebovat více než stoprocentní výkon.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele