Coufal: Asi těžší zápas, než jsme čekali, měli jsme dát více gólů

03.09.2021, 09:23
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
Kostomlat

borec

Reagovat
Acrocephalus

A já na to hoši prdím a budu svoje review zápasů psát prostě v jednoduchých bodech (+ klady, - zápory, ? k debatě, = celkový dojem).

+ Nasazení. Že bychom se nudili se nedá říct. Český fanda byl neustále v pozoru, protože čeští hráči byly tak 60-70% času nalezlí před soupeřovou bránou a snažili se soupeře centry ugrilovat. Bylo tam málo hluchých pasáží okolo středu hřiště, a zaplaťpánbůh minimum pasáží před naší brankou. Rozhodně naši byli hladoví po gólech a dobrém výsledku.

+ Barák. Je vidět, jak moc nám tento typ hráče v éře Daridy chyběl. Sice respekt k bývalému kapitánovi, ale Darida rozhodně neuměl zálohu rozhýbat a myslet ofenzivně. Z jeho strany to vždy bylo na jistotu, nic překvapivého ani průlomového. S Barákem v základu pracuje naše záloha mnohem živelněji. Rozhodně jeden z našich nejnebezpečnějších hráčů zápasu.

+ Coufal. "Křídelník", jak má být. Nebezpečný, rychlý, centrující. Český Spinazzola (s trochou nadsázky). Pravé křídlo bylo nebezpečnější než naše levé křídlo, kde se snažil operovat Matějů, Hložek se stahoval spíše do středu, takže jako křídelník nebyl moc vidět.

+ Kalas. Nikdy bych neřekl, jak suverénně a bezpečně může tento hráč hrát (furt ho vidím při tom debaklu s Anglií 0:5). S přehledem zabrzdil na své straně jakoukoliv rodící se šanci Bělorusů. Holeš vedle něj zezačátku nepřesný, ale pak se zklidnil a jakžtakž to fungovalo. Moc nás Bělorusové v obraně ale neprověřili, takže ostrý test nás čeká teprve s Belgií.

- Řešení útoku. Trochu mě namíchlo, když jinak výborný Coufal po zápase řekl: "...nejsme Brazilci, abychom si míč dávali do uliček." Kamaráde, to je ale přesně ten recept, který nám na běloruskou obranu chyběl. Zkonsolidovanou obranu prostě centry nevyřešíš, navíc většina centrů nebyla rychlá a ostrá, ale byly to spíš takové bochánky, které dávaly Bělorusům hodně času se zformovat a zareagovat. Sorry, ale tady to právě vyhledávání uliček chtělo. Toto je rozdíl mezi námi a jinými kvalitními mužstvy, které hrají do plných - umí trhat obrany průnikovkami. My se o to pokusíme občas, ale většinou to soupeř stačí zachytit.

- Doležal. Tento útočník hrál tak pěkně jak se říká po "lafatovsku". Odvedl hodně černé práce vepředu, kterou divák ani vnímat nemusel, ale do zakončení se snad ani nedostal. Chápu logiku jeho nasazení, pokud plánuji vápno zásobovat ostrými centry. Tehdy by Doležal byl výhodou. Ale takové centry nám chyběly. Jak píšu výše, centrovali jsme hodně bochánky a kamsi k přední tyči. Jen jednou se chytil Jankto, který měl před sebou prázdnou bránu, ale netrefil (byť vzhledem k úhlu centru a Janktově pozici, kdy tělo mířilo vpřed a on na poslední chvíli nějak vystrčil hlavu, se ani nedivím, že míč šel do míst kam šel).

- Ach ten beton. Hrát proti betonu a proti ostrovnímu fotbalu nám trvale nejde. S touto disciplínou máme dlouhodobě problém, pač kromě centrů a pár nesmělých přihrávek ve vápně neumíme zatím vymyslet nic nápaditého, rychlého a překvapivého, v této kombinaci. Toto se ale bezpodmíněčně musíme naučit, jinak budeme hrát těsně výhry / plichtit i s o několik levelů nižšími soupeři.

- 1:0. Ano, dnes se jakýkoliv výsledek neuhraje sám a musíte zapracovat, někdy ani to nepomůže. Podívejte se na Španěly a Italy - na papíře jasný favorit, ale zvítězit nedokázali. To ale nesnižuje právoplatnou kritiku toho, že bychom měli Bělorusy přece jen uhrát o více gólů. I 2:0 bych považoval za hubenou výhru. 3:0 jako standard, vzhledem ke včerejšímu nasazení by ale zápas odpovídal spíše stavu 4:0. V ideálním světě.

? Jankto. Chlapče můj. Jsem nadšený z tvého včerejšího výkonu, protože zápas včera a zápasy na EURU jsou jak noc a den. Hrál výborně, aktivně, dokonce i kreativně - ale zatím pálil nadarmo. Jen 1-2x zamířil na bránu tak, že gól mohl padnout, ale jinak většinou obstřeluje branku. Je dobré mít "paliče" ze střední vzdálenosti, protože soupeř musí být neustále v pozoru, což ho unavuje a nutí jej soustředit se na paliče, což zase ale dává prostor ostatním. Jeho výkon se mi moc líbil, ale snaha bohužel nevedla ke kýženému gólů, navíc nedohrál. Prý to nevypadá na nic vážného, tak snad to bude ok...

? Hložek. Kromě té výborné akce, kdy přichystal asistenci, mě Hložek na zápas moc neoslnil. Kvality bezesporu má, ale zatím jsou v takovém "syrovém" stavu, neuhnětené, nevypracované. Navést to správným směrem, můžeme mít druhého Schicka, který je prostě takovým "Hložkem" v budoucnu - technicky na vysoké úrovni a velmi, velmi chytrý, který dokáže vycítit šanci a vyřešit ji nejlíp jak může. Myslím, že pro Hložka levé křídlo není tou správnou pozicí. Alespoň jako podhrot by byl určitě platnější.

? Matějů. Na začátku poločasu to nebylo od něj dobré, hrozil z jeho strany kontr. Pak už nebyl moc vidět. Resp. s míčem u kopaček operoval, ale nebyl v nějaké zapamatováníhodné akci.

= Bělorusy jsme porazili, povinnost splněna, 3 body doma. Historie se ptát nebude. Ale ze zápasu se dalo vymačkat víc, minimálně gólově. Ale na druhou stranu, neměl jsem pocit z odfláknutého zápasu, jak bylo zvykem za předchůdců Šilhavého. Nasazení a chuť by byly. Ale někdy to nestačí, je nutné to přetavit nejen v převaze na míči a počtem centrů a střel, ale také v nebezpečné průnikovky. V chytré akce. Kombinace. Hraní hned z první. Přesné, rychlé přihrávky. Právě z toho se rodí zajímavé a mnohdy i góĺové šance. Je ale nutné říct kromě A i B, že absence byly citelné a mužstvo se muselo během hry nějak najít. Během toho se vyprofilovali zajímavé součinnosti, ale někde to zůstalo hluché. Proti Belgii to ale musí klapak na všech postech a na 100%. Bude to i velký test naší nové stoperské dvojice, protože ta neměla příležitost se nechat prověřit.

Reagovat
Freonový_duch

S tímto hodnocením celkem souhlasím a moc nechápu hejty na Jankta. Někdy je palič, někdy je vše zbrklé a nepřesné, ale pořád se nabízí, pořád chce hrát, střílet...a i když se ne vždy vše podaří, tak raději takhle než hrát zanďoura a jistotu.

Reagovat
oli9

přesně tak nejaktivnější

Ono už na euru byl nejaktivnější... Sice mu klička 2x nevyjde al alespoň zkusí a nebojí se jít 1 na 1.. Vystřelit atd... Ne všechno jen posouvat a spoléhat se že někdo něco vymyslí...

Reagovat
kilobyte

Místo některých hráčů by tam mohla být zeď na odrážení, ale ti se moc nekritizují protože nejsou vidět.

Reagovat
kattos

Asi už po 100.

Darida je jiný typ fotbalisty než Barák a Barák musí být využívan jinak než Darida

Reagovat
kattos

Já jsem třeba moc nepochopil tu kritiku na Jankta z Eura. Jako jo, nebyl extra dobrý, ale třeba proti Dánsku druhou půli náš nejlepší hráč.

Jinak

Reagovat
veikko

Velmi výstižné shrnutí Nicméně já bych jako velké mínus viděl i Holeše jako stopera. V záloze je neskutečný, naopak na stoperu se chová spíš jako ten defenzivní záložník. Přišlo mi, že nebýt vynikajícího Kalase, tak by byl průšvih, protože Holeš byl pozičně úplně mimo. Zpětně si říkám, jestli nebyl lepší tah prohodit Krále a Holeše, protože Král jako stoper začínal a Holeš se mi v té záloze líbí víc. Šilhavého rozhodnutí ale naprosto chápu, protože Král ten post už hodně dlouho nehrál. Každopádně proti Belgii se bojím, že by Holeš hrozně pohořel, on stoper vážně není.

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Losinho

Cuf

Reagovat
mikelinos

Zrovna to vyšlo tak, že když po dlouhé době hrajeme v Ostravě, tak asi jsou v Chorvatsku.

Reagovat
Kostomlat

neasi. Kde jinde, že jo

Reagovat
drevak2

Coufal má neskutečný fyzický fond.. Neustále v běhu, borec

Reagovat
luismiksak

SuperCUF!#5 Měl jsem tu cest ho poznat i trochu osobně a je skvělý a pokorny clovek. Ochotně několikrát podepsal karticky a podobný věci. Sám se pak stavil poprat hezky Vánoce! Kloboucek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele