Další články

Henry o Mbappém: Neuvěřitelné, 300 gólů nedají někteří ani na tréninku

Bývalý nejlepší střelec francouzské reprezentace Thierry Henry ocenil současnou hvězdu národního týmu Kyliana Mbappého za překonání hranice 300 soutěžních branek. Kanonýr Paris St. Germain na tuto metu dosáhl ve věku 24 let a 333 dní, což se nepodařilo ani nejlepším hráčům tohoto tisíciletí Lionelu Messimu a Cristianu Ronaldovi.

Henry bude trénovat francouzský tým do 21 let a olympijský výběr

Bývalý útočník Thierry Henry je novým trenérem francouzské reprezentace do 21 let a také olympijského výběru. Agentura AFP uvedla, že o angažování mistra světa a Evropy dnes rozhodl výkonný výbor Francouzské fotbalové federace.

Už ten rekord můžu hodit za hlavu a soustředit se na tým, říkal Giroud

Pouhé dva góly chyběly útočníkovi Olivierovi Giroudovi před startem světového šampionátu k dohnání rekordu Thierryho Henryho v počtu nastřílených branek za francouzský nároďák. A po osmifinálovém vítězství nad Polskem, ke kterému přispěl jedním přesným zásahem, se mu povedlo legendu Les Bleus překonat. Aktuálně má na svém kontě 52 reprezentačních tref.

Giroud: Není všechno ideální, musíme se poučit z chyb

Olivier Giroud dvěma góly pomohl Francii k vítězství nad Austrálií, zároveň také dorovnal legendárního Thierryho Henryho v počtu vstřelených branek. Oba jich ve své kariéře zapsali za nároďák padesát jedna, jediná trefa tak zbývá Giroudovi k osamostatnění se na čele pořadí. Za svůj počin byl rád, více ho ovšem trápilo například zranění spoluhráče Lucase Hernándeze.

Giroud si hodlá šampionát užívat jako zelenáč, rád by překonal Henryho

Francouzský útočník Olivier Giroud se představí na světovém šampionátu již potřetí ve své kariéře. Má přitom příležitost v Kataru překonat rekord v počtu nastřílených branek. Za Les Bleus dosud nejvíce přesných zásahů vykázal Thierry Henry, jenž skóroval jednapadesátkrát, a Giroudovi k této metě chybějí jen dva góly. I tak si vlastně chce turnaj užívat jako nováček.

Díl 1. Les Bleus Trio: Zidane, Henry, Trézéguet

Historie je plná skvělých ofenzivních trojlístků a můžeme se pouze dohadovat, který z nich byl ten úplně nejlepší. Na konci padesátých let vznikla v Realu Madrid legendární trojice Alfrédo di Stéfano, Férenc Puskás, Francisco Gento. Později pobláznila svět "Man Utd's Holy Trinity" Bobby Charlton, George Best, Denis Law a na konci osmdesátých let třeba nezastavitelný holandský trojlístek Van Basten, Gullit, Rijkaard. My se podíváme na historii stále ještě nedávnou a první díl nás zavede na francouzskou reprezentační scénu přelomu tisíciletí.

Henry řekl Bordeaux své ano, čeká ho schůzka s majiteli

Bývalý vynikající francouzský útočník Thierry Henry by se rád stal příštím trenérem Bordeaux. Píší o tom francouzská média. Pro Henryho by to byla první zkušenost v roli hlavního trenéra, naposledy působil jako asistent u belgické reprezentace.

Laporta: Henry by byl dobrým manažerem Arsenalu

Bývalý prezident Barcelony Joan Laporta veřejně podpořil myšlenku, že by se příštím manažerem Arsenalu mohl stát Thierry Henry. Dokonce bývalého vynikajícího francouzského útočníka přirovnal k Pepu Guardiolovi.

Henry mládež Arsenalu trénovat nebude, zastoupí ho Adams

Thierry Henry se nakonec k trenérskému ansámblu Arsenalu nepřipojí. Manažer Arsene Wenger dal střeleckému rekordmanovi klubu ultimátum, že musí složit lukrativní práci analytika televizní stanice Sky Sports, pokud chce z pozice asistenta vést londýnský výběr do 18 let, a Henry odmítl. Místo něho dostane šanci Tony Adams...

Henry: Reprezentace sjednotila zemi

Francouzský tým dal během Eura národ opět dohromady a obnovil společné pouto po mizerném mistrovství světa v roce 2010, nechal se slyšet bývalý útočník Thierry Henry v den velkého finále letošního turnaje.

Kanonýr Henry ukončil kariéru a bude televizním expertem

Jeden z nejlepších útočníků minulé dekády Thierry Henry oznámil konec kariéry. Francouzský mistr světa z roku 1998 by ale měl u fotbalu zůstat. Spekuluje se o jeho zapojení do Arsenalu, kde strávil nejlepší roky své kariéry, rovněž bude působit v roli experta televize Sky Sports.

Wenger: Henry se určitě vrátí do Arsenalu, ale nevím, v jaké roli

Manažer Arsenalu Arséne Wenger nepochybuje o tom, že se slavný útočník Thierry Henry vrátí do londýnského celku, ale zatím neví, jestli to bude v roli aktivního fotbalisty. Sedmatřicetiletý bývalý francouzský reprezentant totiž v pondělí oznámil svůj konec v New Yorku Red Bulls a v následujících týdnech si chce rozmyslet, jak bude jeho kariéra pokračovat.

Henry potvrdil odchod z New York Red Bulls

Thierry Henry už nebude hrát za New York Red Bulls. Zkušený francouzský útočník měl v zámořském celku smlouvu jenom do konce tohoto roku a hodně se mluvilo o jeho chystaném odchodu z týmu, který nyní potvrdil sám fotbalista...

Henry obdivuje Rosického a doufá, že v Arsenalu dlouho vydrží

Slavný francouzský útočník Thierry Henry ocenil přínos záložníka Tomáše Rosického pro Arsenal. Podle někdejší opory londýnského týmu je český reprezentant hráčem, kterého po zásluze milují fanoušci a respektují všichni spoluhráči.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele