Díl 1. Les Bleus Trio: Zidane, Henry, Trézéguet

13.04.2020, 11:14
Profily, historie
Historie je plná skvělých ofenzivních trojlístků a můžeme se pouze dohadovat, který z nich byl ten úplně nejlepší. Na konci padesátých let vznikla v Realu Madrid legendární trojice Alfrédo di Stéfano, Férenc Puskás, Francisco Gento. Později pobláznila svět "Man Utd's Holy Trinity" Bobby Charlton, George Best, Denis Law a na konci osmdesátých let třeba nezastavitelný holandský trojlístek Van Basten, Gullit, Rijkaard. My se podíváme na historii stále ještě nedávnou a první díl nás zavede na francouzskou reprezentační scénu přelomu tisíciletí.

Les Bleus Trio: Zidane, Henry, Trézéguet

Měli velký podíl na zisku francouzských titulů na MS 1998 a ME 2000. Zinédine Zidane dvěma góly ve finále MS 1998 skolil Brazílii. Thierry Henry byl jako jediný třikrát vyhlášen mužem zápasu ME 2000 a David Trézéguet svým zlatým gólem do sítě Itálie památné finále rozhodl. Každý z nich se zapsal do francouzské fotbalové historie nesmazatelný písmem a přestože všichni tři budili u soupeřových obran jak na klubové, tak reprezentační úrovni, hrůzu, jejich společné spolupráce bylo po hříchu využíváno jen málo...

Psal se 2. červenec roku 2000 a na zaplněném rotterdamském stánku De Kuip se rozbíhá 103. minuta finálového klání mezi Itálií a Francií. Po levé straně hřiště se Robert Pirés prosmýkne mezi obránci a zpětnou přihrávkou pod sebe nachází Davida Trézégueta, jehož skvostná volej zápas ukončuje. Zlatý gól znamenal potvrzení francouzské dominance na poli nejpopulárnější hry světa přelomu tisíciletí. Po zisku titulu mistrů světa z roku 1998 Francouzi opanovali i evropský šampionát.

Na první pohled těžko bránitelná trojice se společně představila na trávníku vůbec poprvé 12. června 1998 v zápase základní skupiny mistrovství světa proti Jihoafrické republice, ale bylo to jen na malou chvíli. David Trézéguet v 84. minutě nahradil Youriho Djorkaeffa a vice než šest minut pobytu na hřišti nic zásadního neznamenalo. Nikdy předtím spolu tato trojice v soutěžním utkání nehrála. Trézéguet nebyl na MS 1998 členem základní jedenáctky a ne vždy se dostalo i na Thierryho Henryho. Když se do základní sestavy proti Dánsku mladičký "Trezegol" přeci jen dostal, kvůli trestu chyběl tvůrce Zidane. Francouzský záložník s alžírskými kořeny se vrátil na semifinále s Chorvatskem, ale to Trézéguet a Henry zase plnili role náhradníků, oba přitom naskočili do zápasu z lavičky. Trenér Aime Jacquet obávané duo z Monaka ve finále proti Brazílii úplně opomenul, ale to ho vůbec nemuselo mrzet. Francie díky skvělému výkonu Zinédina Zidana vyhrála nad Kanárky 3:0 a stala se světovým šampionem. Pokud bychom spočítali celkovou dobu, ve kterou byli všichni současně na hřišti, došli bychom k číslu, které je jen o málo větší než 70 minut. Podobné to bylo i v následujících letech včetně evropského šampionátu v Belgii a Nizozemsku v roce 2000, který ve finále ukončil již zmiňovaným zlatým gólem Trézéguet.

David Trézéguet "Trezegol", "Bati"

Narodil se 15. října 1977 v Rouen. Ve městě, které neblaze proslulo jako místo upálení Johanky z Arku v roce 1431, ovšem dlouho zde nepobýval. Od dvou do sedmnácti let vyrůstal v Argentině (Buenos Aires), kde také učinil své první fotbalové krůčky. Profesionální fotbalovou kariéru začal v roce 1994 v klubu Atlético Platense, ale po pouhých pěti odehraných zápasech se vrátil do rodné Francie. Trenér Jean Tigana si jej vybral do Monaka. Před šampionátem v roce 2000 vyhrál s Monakem ligu, kde utvořil obávané duo s Thierry Henrym a stal se druhým nejlepším střelcem Ligue 1.

Byl členem mládežnických výběrů Francie a od roku 1998 i členem A mužstva. Jedním gólem přispěl k demolici Saúdské Arábie v základní skupině na MS 1998 a ve čtvrtfinále byl jedním z úspěšných exekutorů v penaltovém rozstřelu proti Itálii. Mimochodem svůj kop zvládli i Zidane s Henrym. Roli žolíka plnil i na Euru 2000. V základní skupině gólem mírnil porážku s Nizozemskem, ale jeho nejslavnější chvíle přišla až ve finále s Itálií. Po vítězném šampionátu přestoupil do Juventusu a stal se jednou z největších opor italského velkoklubu.

V základní sestavě se všichni tři společně představili poprvé až po vítězném ME v přátelském utkání proti výběru FIFA 16. srpna 2000 v Marseille. Úřadující světoví a evropští šampioni doma zvítězili 5:1 a zde se vzájemná spolupráce projevila víc než výrazně. Trézéguet vstřelil hattrick a stačilo mu na to 50 minut, než byl vystřídán. Kouč Roger Lemerre si z jejich výborné spolupráce příliš těžkou hlavu nedělal a trio Zidane, Henry, Trézéguet se společně na hřišti dál objevovalo spíše sporadicky. Další šance se naskytne až v březnu 2002 před blížícím se mundialem v Koreji a Japonsku. Do přátelského utkání se Skotskem vyběhnou všichni tři od začátku a na hřišti stráví 73 společných minut, tedy zhruba stejnou porci, jakou jsme napočítali za celý šampionát ve Francii. A výsledek? Reprezentace galského kohouta zvítězila 5:0 a mezi střelce se zapsali Henry, Zidane a Trézéguet, který se stihl prosadit dokonce dvakrát.

Mistrovství světa v roce 2002 další spolupráci nepřálo. V zahajovacím zápase se Senegalem sice nastoupili Henry s Trézéguetem, ale chyběl třetí do party Zidane a Francie bez svého režiséra nečekaně prohrála. V druhém zápase proti Uruguayi dostal červenou kartu Thierry Henry a tím se trio po zbytek šampionátu nestihlo dát dohromady. Francie nevstřelila v základní skupině ani gól a jako obhájce potupně odjížděla domů.

Také nový trenér Jacques Santini se z nejrůznějších důvodů zdráhal postavit všechny tři dohromady a od základu tak učinil až 29. března 2003 v kvalifikačním zápase na ME do Portugalska proti Maltě. Spolupráce opět přinesla plody, po dvou gólech zaznamenali Henry se Zidanem, jednu branku vstřelil Trézéguet.

Thierry Henry "Titi"

Narodil se 17. srpna 1977, tedy o necelé dva měsíce dříve než Trézéguet v Les Ulis, v malém městě departmentu Essonne. Profesionální kariéru začal také v roce 1994 v Monaku a díky svým výkonům byl o tři roky později povolán do seniorské reprezentace. Svůj debut si odbyl 11. října 1997 proti Jihoafrické republice. Účastnil se mistrovství světa 1998 a v základní skupině zaznamenal dvě branky do sítě Jihoafrické republiky a Saúdské Arábie. Byl úspěšným exekutorem v penaltovém rozstřelu proti Itálii ve čtvrtfinále. Po MS 1998 přestoupil do Juventusu, kde se nedokázal prosadit a před ME 2000 odešel do svého osudového klubu Arsenalu. Na mistrovství Evropy v Belgii a Nizozemsku byl třikrát zvolen nejlepším hráčem zápasu, což se nikomu jinému nepovedlo. Skóroval proti Dánům i Čechům v základní skupině i v semifinále proti Portugalsku. Byl několikrát vyhlášen nejlepším fotbalistou Francie. V roce 2003 skončil druhý v anketě FIFA o nejlepšího fotbalistu světa za Zinédine Zidanem.

Zidane ani Trézéguet se na rozdíl od Henryho nezúčastnili domácího Konfederačního poháru FIFA v roce 2003, který Francie ovládla, avšak trio pravidelně ničilo obrany po jeho skončení. Na blížící se EURO měl Jacques Santini o složení útoku jasno.

V památném zápase evropského šampionátu 2004 proti Anglii Zidane opět předvedl svojí genialitu a v nastavení dvěma góly skolil Albion (2:1). Francie vstoupila do turnaje skvěle a světe div se, Zidane, Henry, Trézéguet spolu poprvé v historii strávili na hřišti celých devadesát minut. Situace se opakovala i pro zápas s Chorvatskem (2:2). Když Les Bleus porazili za dalšího běsnění Henryho a Zidana Švýcarsko (3:1), zajistili si tím čtvrtfinálovou bitvu s Řeckem. V ní jen málokdo pochyboval o postupu Francie, ovšem Řekové vystavili nečekanou stopku a Francie po blamáži na MS 2002 selhala i na evropské scéně.

Poslední z trenérů, který měl všechny tři hvězdy pohromadě, byl po Aime Jacquetovi, Rogeru Lemerrovi a Jacquesovi Santinim později velice nepopulární Raymond Domenech. Kdo ví, jak by se situace vyvíjela, kdyby se v generálce na MS 2006 nezranil Djibril Cissé, kterého v onom přátelském utkání proti Jižní Koreji vystřídal David Trézéguet. Ani to však kanonýrovi Staré dámy nezajistilo místo v sestavě proti Švýcarsku a Jižní Koreji. Henry se Zidanem Francii k vítězství nedovedli a o postup ze skupiny musel po dvou remízách rozhodnout duel s Togem. Proti Afričanům dostal příležitost Trézéguet, ale jako na potvoru scházel Zidane. Když se božský Zizou na osmifinále se Španělskem vrátil, Trézéguet už v dalších plánech Domenecha nefiguroval. Francie nakonec dokráčela do finále opět proti Itálii.

Zinédine Zidane "Zizou"

Z tria hráčů služebně nejstarší. Narodil se 23. června ve čtvrti La Castellane v Marseille, kde i jako malý kluk kopal do míče. Je potomkem alžírských muslimských emigrantů, jeho rodiče odešli do Paříže v roce 1953 před začátkem alžírské války. Profesionální kariéru začal ve městě Cannes v roce 1989 a během pár let ho dostal do Poháru UEFA. V roce 1992 přestoupil do Girodins Bordeaux a za další čtyři roky do Juventusu, nejslavnější chvíle klubové kariéry spojil s Realem Madrid. Svůj reprezentační debut si odbyl 17. srpna 1994 v zápase s Českou republikou, když jako střídající hráč vstřelil dva góly a vyrovnal na konečných 2:2. Skvostná premiéra jakoby předznamenala jeho pozdější skvělou reprezentační kariéru. Účastnil se ME 1996 v Anglii. Ve čtvrtfinále proti Nizozemsku i v semifinále proti Česku proměnil v rozstřelu penaltu, avšak do finále postoupili Češi.

Na MS 1998 pokračoval v úspěšných penaltách, ve čtvrtfinále takto přispěl k postupu přes Itálii a jeho nejhvězdnější hodina udeřila ve finále proti Brazílii, ve kterém vstřelil do poločasu dva góly. Důležité branky vsítil i na ME 2000 Španělům a Portugalcům. Na MS 2002 stihl jen poslední zápas s Dánskem a o dva roky později skončily jeho skvělé výkony jen v základní skupině. Posledním závěrečným turnajem bylo mistrovství světa 2006 v Německu. Zidane svými výkony doslova učaroval, zejména ve čtvrtfinále s Brazílií. Ve finále proti Itálii poslal "panenkovskou" penaltou Francii do vedení, ale na konečné vítězství to nestačilo.

Domenech poslal Trézégueta na hřiště až v prodloužení finálového zápasu a doufal, že bude mít podobně šťastnou ruku jako před šesti lety Roger Lemerre, ovšem dějiny se ubraly jiným směrem. Ve 107. minutě mohli diváci na Olympijském stadionu v Berlíně vidět všechny tři hráče na hrací ploše naposledy, neboť byl střídán Thierry Henry. Za další tři minuty obletěl svět incident Zidana s Materazzim, po které byl Francouz v posledním zápase své kariéry vyloučen a poněkud smutnou tečku udělal v penaltovém rozstřelu třetí do party Trézéguet, když jako jediný ze všech aktérů penaltového dramatu neproměnil. Itálie slavila titul mistrů světa a ofenzivní trio Henry, Zidane, Trézéguet se už spolu na hřišti, v rámci oficiálního utkání, nikdy nesetkalo.

Zinédine Zidane ukončil po mistrovství světa 2006 profesionální kariéru, ale Thierry Henry s Davidem Trézéguetem dál strašili obrany soupeřů. Trézéguet ty reprezentační nakonec až do roku 2008. Neshody s trenérem Rymondem Domenechem a jeho následná nenominace na evropský šampionát do Rakouska a Švýcarska znamenala definitivní rozhodnutí. Posledním zápasem byl 26. března 2008 přátelský duel s Anglií na Stade de France. V době, kdy ukončil svojí profesionální kariéru, byl po Michelu Platinim a Thierrym Henrym třetím nejlepším střelcem francouzské historie. Trézéguet odehrál za Francii 71 zápasů a vstřelil 34 gólů.

Thierry Henry v roce 2007 překonal střelecký rekord Michela Platiniho a zahrál si i na dalších šampionátech ME 2008 a MS 2010, po kterém ukončil reprezentační kariéru. Ve 123 utkáních vstřelil 51 branek. Připomeňme i Zidanovu bilanci, ta čítá 108 reprezentačních startů a 31 gólů. Všichni tři tak dohromady obstarali 116 branek, avšak jen zlomek z nich padl při společném působení na hřišti, kterého bylo z nejrůznějších důvodů k velké škodě málo. Počet startů od úvodní minuty by se dal počítat na prstech jedné ruky.


Seznam použité literatury:
WITTMANN, Michael. MS Francie 1998. Ostrava: Blesk, 1998. ISBN 80-86060-17-9.
NOVÁK, Jaromír, Marcela NOVÁKOVÁ a Jaroslav KOLÁŘ. EURO 2000: 11. mistrovství Evropy v kopané Belgie-Nizozemsko 10.6.-2.7. Praha: Olympia, 2000. ISBN 80-7033-036-8.
NORDMANN, Michael. 1000 nejlepších fotbalistů všech dob. Přeložil Vít MALINOVSKÝ, přeložil Alena SOUŠKOVÁ, přeložil Dagmar STEIDLOVÁ, přeložil Pavel ŠIMČÍK, přeložil Pavel WURM. Praha: Svojtka & Co., 2016. ISBN 978-80-256-1743-4.

Autor: Ondřej Linhart / fff.fr/equipes-de-france, transfermarkt.de, en.wikipedia.org

Komentáře (332)

Přidat komentář
Nadržený šimpanz

Svýho času byly výborní. Trezeguet špička spíš jen chvilku v Juventusu, Henry celou kariéru, naopak všude kromě Juve. A Zizu??Legenda legend, ale pro mně Henry lepší, ale extremně charismatickej, z něj musel jít obrovskej respekt, když jste proti němu nastupovali, stejně jako třeba z Figa nebo z Ronalda Brazilce

Reagovat
Ferguson6

Len v Juve? Však tam bol 10 rokov, navyše bol top aj Monacu. Výkonnostne šiel dole v podobnom veku ako Henry.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebýt Ronalda a Messiho, tak je pro mě Zizou tím nejlepším dosavadním hráčem tohoto století.

Reagovat
technecium

tak tím je jednoznačně Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, každý máme jiný vkus. A Xavi byl skvělej, ale jelikož mě nikdy ten barcelonský fotbal nezaujal, tak ho nemám tolik nasledováno.

Reagovat
pantondavo

Necekane

Reagovat
technecium

Oprávněně. Zidane v nejlepším byl stínem Xaviho v nejlepším.

Reagovat
pantondavo

Ja vim, ze se snazis hezky trollit, ale je to moc evidentni.

Zidane je proste zosobneni fotbalovyho umu, dokonaly techniky a radosti ze hry. V ty komplexnosti se mu v novodobym fotbalu (po Maradonovi) nikdo ani naznakem nevyrovnal. Ale je fakt, ze na pocet prihravek by ho Xavi asi dal no

Reagovat
technecium

Xavi je zosobněním přehledu nad hrou, dokonalý kontroly míče a herního projevu týmu. V tom přehledu nad hrou se mu nikdo v novodobým fotbalu nikdo ani náznakem nevyrovnal. Ale je fakt, že na počet nesmyslných efektních tríčků na půlce by ho asi Zidane dal no

Reagovat
valloire

Xaviho by zase v počtu nesmyslných neefektivních přihrávek na půlce nikdo nedal.

Reagovat
hromdopolice

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
hyper01

Reagovat
pantondavo

Uz se to tu jednou resilo, Xavi byl proste delnik, Zizou byl virtuoz. Xavimu chybi jakejkoli wow efekt, nema proste zadnej okamzik, kterej by meli fanousci ulozenej, Zizou jich ma nekolik.

Jako je to jedno, s tebou nema smysl debatovat, kdybys nenapsal "jednoznacne Xavi", tak bych mozna ani nereagoval

Reagovat
valloire

jasná věc, Xavi je prostě lopata a Zidane je houslový virtuoz

Reagovat
technecium

https://www.youtube.com/watch?v=7ljK48UrwWs

Xavi vás rozebral jak malý děcka, ale prej byl dělník a neměl svoje momenty Vy jste fakt košťata

Reagovat
valloire

Jedinej náhodnej zápas. Nepamatuju si nějakej podobnej výkon Xaviho jako předvedl ZZ na MS 1998 a 2006. Sám si koště.

Reagovat
technecium

Tohle byl lepší výkon, než Zidane kdy předvedl. A dost rychle zapomínáš na všechny ty Španělský výhry

Reagovat
Pharrell

ano , España - 2008/10/12..

a jejich slavný režisér hry Xavi Hernandéz

Reagovat
valloire

Tak to asi těžko. Ty srovnáváš ligovej zápas s rozhozeným soupeřem s MS. Pořád nechápeš, co to je tlak v playoff. Xaviho výkony na MS a ME vůbec nepodceňuju, hrál dobře, ale něco tomu chybí ve srovnání se ZZ. Každej si pamatuje tu rozborku superfavorita MS 2006 a k.o. do poločasu 1998.

Reagovat
technecium

Classico je největší klubový zápas na světě. Zidane exceloval jen proti rohozeným chaotickým kanárkům z pralesa, ale proti organizovanému soupeři, jakým byli třeba Italové, si ani neškrtl.

Reagovat
valloire

netroluj

Reagovat
technecium

Víš, že mám pravdu dědo

Reagovat
valloire

Ty máš pravdu málokdy. Ani o tom nevíš. Poradím ti, jak to zjistíš a je to zcela jednoduchý. Pravdu máš vždycky, když ti dám palec. Takže to sleduj a dělej si poznámky.

Reagovat
valloire

Jsi vločka? Já jsem nikoho špatně nevychoval.

Reagovat
Pharrell

kanárci z pralesa ? jako kdo ?

Brazil nebo Kostarika ?

Reagovat
valloire

asi má doma nějaký ptáky v kleci

Reagovat
popltak

Jediné, na čem se dá shodnout, že jste kriplové. Oba.

Reagovat
valloire

zalez zpátky do díry popleto

Reagovat
Pharrell

Reagovat
drussbarb

Reagovat
PP

něco na tom je.. Zizou byl umělec a fakt se na něj parádně dívalo. Xavi byl zase naprosto přesný praktik.

Reagovat
valloire

A aby tu pořád neřvali cules, že nejsem objektivní, někdy se stane, že ten praktik převáží toho umělce, zvlášť, když se ten umělec otráví a nebaví ho to. Což se v lize stávalo. Nicméně ten jejich top výkon je myslím úplně jasnej.

Reagovat
PP

tak Xavi nehrál hezky na pohled, ale ta strojová přesnost či timing jeho nahrávek byli a vlastně stále jsou nedostižné. A teď co je víc, líbivá hra nebo trofeje? Beztak u každého nejvíc rozhoduje sympatie k danému klubu..

Reagovat
valloire

tak nějak

Reagovat
technecium

https://www.youtube.com/watch?v=7yuEt7GzbiU

Come on, jak o týpkovi s takhle dokonalou technikou, přehledem a neuvěřitelnou lehkostí můžeš říci, že nehrál hezky na pohled. To je zas jen nějaká vypěstovaná póza, ale reálně jsi ho hrát nikdy neviděl.

Reagovat
Reggie

Ok, ještě dokážu přejít řeči o tom, že Barca za Pepa hrála nudu. I když to co předváděl ten tým minimálně první sezónu, to bylo něco neskutečnýho. Ale úspěch se samozřejmě neodpouští. Další sezóny nehodnotím, protože to pak bylo samo trochu pomalejší a daný i hrou soupeřů. Ale výsledky jako 2-6 nebo 5-0 v Clasicu hovoří za vše. Ale napsat, že geniální Xavi nehrál hezký na pohled, tak to už je vysokej level i na EF. Zidane byl za mě "lepší, zábavnější", ale taky hrál výš a měl volnou ruku, proto i dával víc gólů atd. Ale do žádnýho porovnávání se nepouštím, jenom se nemůžu pozastavit nad tou první větou o Xavim, to sorry.

Reagovat
PP

Pozor, já Xaviho obdivuju a nedám dopustit. Spíš jsem to srovnával k Zidanovi, kde se na krásu a efektnost prostě nechytá.. stejně jako Zidane se nechytá na Xaviho v efektivnosti. A Pepova Barca je pro mě stále nejsilnější fotbalové uskupení, co jsem viděl. Ten okamžitý zisk balonu po ztrátě, 4-6-8 golovek za poločas, ta radost z fotbalu, nesobeckost.. Kritiku tiki-taka neberu, protože to byl nesmírně náročný fotbal na taktiku, souhru a techniku, skvěle zapadly individuality.. smekal jsem.

Reagovat
Reggie

fajn, vyznělo mi to trochu jinak. Zidane hrál něco jinýho, byl výš a tím se dostával i ke gólům. Prostě oba jsou geniální a na oba se skvěle koukalo

Reagovat
drussbarb

Pěkně, toto mě přivedlo k fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

xavi nehral hezky na pohled

...prestan sledovat fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Ani náhodou... stejně jako nikdo nemůže myslet vážně že je Ronaldo lepším fotbalistou než Messi, tak nikdo nemůže myslet vážně že byl Xavi lepší než Zidane.

Reagovat
patas92

Proč by to jako nikdo nemohl myslet vážně? (srovnání Xavi x Zidane)

Reagovat
pantondavo

To srovnani s Messi vs CR je docela presny, kazdej ma neco, kazdymu neco jinyho imponuje, ale celkove pokud hodnotime individualni fotbalovou stranku, tak je Zizou vys. Nijak dramaticky, to asi jen Xavi pro trolla technickeho, ale je.

Reagovat
patas92

To pak záleží, co si člověk představuje pod "individuální fotbalovou stránkou", no. Zidane uměl střelecky rozhodnout finále, to Xavi neuměl. Xavi byl ale hráč, který tě do toho finále dostane nebo který ti vyhraje ligu v 8 sezónách z 10, to zas neuměl Zidane.

Že by měl být Zidane jenom stínem Xaviho je blbost, stejně tak je blbost vysmívat se někomu, kdo si myslí že byl Xavi lepší.

Reagovat
pantondavo

Ale ja se vysmivam tomu projevu technecium, vsak to je trapas

Reagovat
patas92

Jo, já to myslel obecně.

Reagovat
pantondavo

Nesmime zapomenout na klubovou rivalitu, pro me je Zizou o parnik vetsi hrac nez Xavi, ale dela tam dost i to, ze nemam rad barcu a Xavi je pro me zosobneni typicky hloupyho fotbalisty-cloveka.

Reagovat
valloire

Zidane tě do toho finále jako dostat neuměl? O lize se nebavim, nadržená Barca ji preferuje.

Reagovat
patas92

No tak má jích míň ¯\_(ツ)_/¯

Reagovat
valloire

a individuální fotbalová stránka....zrovna vy byste to měli po těch žvástech o Leovi vědět

Reagovat
technecium

A ty nějakou individuální fotbalovou stránku uznáváš?

Reagovat
valloire

Jistě, je to jedna ze součástí hráče.

Reagovat
patas92

Byl nejlepším záložníkem svojí generace, který dominoval zápas co zápas nějakých 8 let, nejdůležitějším hráčem jedné z nejlepších repre v historii a druhým nejdůležitějším hráčem jednoho z nejlepších týmu v historii...Toho bez individuálních kvalit asi nedosáhneš.

Reagovat
valloire

To taky neříkám, myslím ve srovnání se Zizuem.

Reagovat
pantondavo

Reagovat
valloire

Proč by to jako nikdo nemohl myslet vážně? (srovnání Ronaldo x Messi)

Reagovat
valloire

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

kdo co? tvle asi nepřeceňovanější posouvač míče v historii fotbalu na něho snad zapomněla i většina fanoušků Barcelony

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Nihilister

Reagovat
F.Torres

Reagovat
pantondavo

Henry v Barce nebyl uplne top, urcite 100% nenavazal na vykony v Arsenalu.

Reagovat
Pharrell

Henry hrál dobře v Barceloně , jenom sezóna 08/09 kdy vyhráli treble.

Reagovat
pantondavo

Ale tak dobre urcite hral, jen to pro me nebyl ten pravej Henry. Neco mu uz chybelo.

Reagovat
technecium

Jo to bylo protože byl součástí týmu a nehrálo se všechno na něj.

Reagovat
pantondavo

Uz si to moc nepamatuju, ale nemyslim si, ze to bylo v Arsenalu tak markantni.

Reagovat
Gunner14

Reagovat
DieryVonry

Jo protože byl součástí týmu, kterej se jmenuje Barca Zabíjeli henryho na LWF a přesto na té pozici nikdo lepší od jeho dob Henryho nehrál Leštěnka tam vyjebala s každým CF co nebyl Messi. Zlatan by ti k Pepkovi asi něco řekl taky.

Reagovat
technecium

Messi na "CF" zbořil všechny představitelný rekordy. Proč by tam neměl hrát?

Reagovat
DieryVonry

Proti Messiho individualitám nemám vůbec nic, ale nepřivádím si tam hráče ambicemi na zlatej míč na lavičku, když 4 roky po sobě se snažím Henryho získat jezdím za ním na Highbury mu představovat nejlepší budoucnost. Pokud vím v Arsenálu se nikdy nehrálo jen na Henryho podívej se na jeho Assist z 02/03 dal jich 20 dodnes ho nikdo nepřekonal. Nešlo ani o pozici na které hrál v Barce, ale co po něm chtěli. Ale, že já se divím vůbec nepamatuju si vlastně, kdy do Barcy přišla nějaká Star a adaptovala se šikaně na kterou nebyla odjinud zvyklá.

Reagovat
technecium

Ronaldinho? Neymar? Suarez? Dani Alves?

Reagovat
DieryVonry

Ronaldinho přišel před Henrym aha.. Neymar nebyl světová stár, ale nová naděje Brazilie. Jako hvězdy se stávaj v Evropě né Santosu. Dani Alves se stal pořádnou hvězdou až v Barce. I ta blbá wikipedie v kolonce klubová kariera začíná větou "Do FC Barcelona přestoupil z Sevilla FC za 32,5 milionu eur" ikdyž získal 2x pohár UEFA jedinej od Ronaldinha byl Suaréz to mi příjde za těch posledních 15 let málo

Reagovat
Kily

já bych neřekl, že mu úplně něco chybělo, jen se musel přizpůsobit týmu a hrát z křídla

Reagovat
pantondavo

Je fakt, ze mi to nejvic kazil ten dres no

Reagovat
valloire

ten dres byl fakt vodpornej

Reagovat
Selänne

Rychlostně na tom byl teda hodně bídně.

Reagovat
smazaný uživatel

To byl Trezeguet taková ikona jo?

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak menší než Henry se Zidanem, ale doplňoval tu trojku obstojně.

Reagovat
smazaný uživatel

Si vždy vzpomenu na Juventus v druhé lize (https://en.wikipedia.org/wiki/2006%E2%80%9307_Juventus_F.C._season) a kluky co neodešli ani přes sestup.

Reagovat
Stannis Baratheon

Můj oblíbenec (díky PES 6) Mauro Camoranesi

Reagovat
Kocour Klapuška

Super odkaz na Wiki je tam toho hodně k přečtení

Reagovat
Martas30
Reagovat
TheMally11

Cissé, Thuram, Barthez mnohem lepší

Reagovat
j_mrazik

Cisse? Ani náhodou, toho si lidi pamatujou jenom kvůli blonďatý hlavě a zlomený noze. To už spíš Pires, Petit, Vieira. S Thuramem souhlas... to byl borec.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako já tou dobou prakticky vůbec nesledoval fotbal, ale pokud se řekne Francie 2000 tak si představím takto z hlavy - Thuram, Viera, Zidane, Henry.

Stejně jako u Brazílie té doby - Roberto Carlos, Rivaldo, Ronaldinho, Ronaldo,

Reagovat
fantomas

Cissé

Každopádně kdybych měl vzít ikonický trio les Bleus tý doby (a že je to teda sakra těžký, podobně jako u Brazílie plus mínus tý samý éry), tak sám asi vyberu Zidane, Blanc, Barthez.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
PP

Zidane, Henry, Makelele.. Jinak to byl neskutečně sladěný mančaft..

Reagovat
fantomas

Makélélé přišel později (a na relativní chvíli, v podstatě jen MS06), beru tu éru, která měla vrchol 98-00.

Reagovat
PP

já si to myslel, že byl v té době spíš Vieira. Ale proč Blanc či Barther? I z té obrany bych dal spíš Desaillyho.

Reagovat
valloire

Blanc byl kapitán...

Reagovat
PP

a ne Didier?

Reagovat
valloire

Blanc je kapitán mistrů světa i Evropy...

Reagovat
Reggie

Reagovat
valloire

jo, máš pravdu

Reagovat
fantomas

Beru to ikonický, ne nejlepší Blanc, Barthez - líbání plešky, hlavní tváře top defenzívy (Thuram na mě vždy působil spíš nenápadně, Chorvatsko neChorvatsko), prostě si je vedle Zidana vybavim jako první. Ale jak řikám... tam se nedá moc šlápnout vedle.

Reagovat
pantondavo

Nefetuj

Reagovat
Reggie

Cissé? tebe za trolla nepovažuju, ty jsi podle mě regulérní idiot.

Reagovat
fabec1222

No ale Trezeguet v té době Henryho a Zidana seděl jen na lavičce, a ještě ke všemu jako jediný neproměnil penaltu v MS 2006.

Reagovat
pantondavo

Tak 2006 uz byla Francie slaboucka oproti predeslym MS, prestarlej tym pred obmenou.

Reagovat
j_mrazik

Slaboučká Francie byla druhá na MS, Itálii mlela... do toho incidentu s vymrdancem Materazzim.

Reagovat
pantondavo

Docti si tu vetu celou

Reagovat
j_mrazik

Narážíš na "srovnání" nebo na "přestárlej"?

Na šampionátech věk z mýho pohledu nehraje roli, tam potřebuješ momentální výkonnost na nejvyšší možný úrovni. Naopak věk/zkušenost ti v rozhodujících okamžicích může sakra pomoct. Ta další generace po té Zidanovské už byla slabší. Malouda apod. byly o stupeň horší než jejich předchůdci.

Reagovat
pantondavo

Tak obecne obe veci dohromady, ten tym mel nejlepsi za sebou (vlastne uz tam i rada opor chybela) a to, ze valcovali Italy si 1) nemyslim, ten zapas byl vyrovnanej a 2) ani Italove tehdy nemeli uplne snovou sestavu, ostatne tam jsem ten usech na tom MS nikdy nepochopil vzhledem k sestave.

Asi srovnavam s MS98 a to je nefer no.

Reagovat
valloire

Nemáš pravdu hombre. Francie 2006 měla poslední večírek, oni to věděli a to samozřejmě neznamená, že byli nějak slaboučký. Naopak, moc se s nima nepočítalo ač měli motivaci jako hrom a skvělý hráče. No a Itálie s tou sestavou a těma osobnostnma, to nemůžeš myslet vážně. Já jsem Brazilec tělem i duší nicméně jsem měl na mistra světa vsazeno právě Italy.

Reagovat
pantondavo

Nesouhlasim, oba tymy byly lehce za zenitem, jen se v tom finale vybicovaly, nic jinyho v tom nevidim. A jak jsem psal, srovnaval jsem Francii 2006 a 98.

To finale melo krasny momenty, o tom zadna, ale reklama na fotbal to nebyla, vsak tam byly tak 3 golovky.

Reagovat
valloire

Francie 98, kdyby nehrála doma, tak se do finále nedostane. Ale ten tým byl na prhu úspěchů, mladej, motivovanej a něco by potom vyhrál. Zrovna to EURO 2000. Itálie s Buffonem, Tottim, Del Pierem, Pirlem, Cannavarem, chtěla moc a byla to nejsilnější Itálie od MS 1982. Finále je taktická bitva a málokdy je to jinak.

Reagovat
fabec1222

Buffon tam nebyl

Reagovat
valloire

ale

Reagovat
fabec1222

co?

Reagovat
valloire

ale byl

Reagovat
fabec1222

Na ME2000 nebyl, na MS98 sice byl, ale nechytal

Reagovat
valloire

tady je ale řeč o MS 2006

Reagovat
fabec1222

Reagovat
valloire

Reagovat
Pharrell

ale? na Euro 2000? Ale byl tam , náhradník Tolda..

Reagovat
fabec1222

Ne

Reagovat
Shevchenko

mlela?

Reagovat
j_mrazik

Možná si to vybavuju zkresleně, protože jsem jim děsně fandil, ale to finále mohli rozhodnout a nikdo by se tomu nedivil.

Reagovat
Tsigi

Taky nedal penaltu ve finále LM, které skončilo prohrou. Dost možná je v tomhle ohledu osamocenej

Reagovat
fantomas

Chválím nápad, ale koncept mi přijde nešťastně zvolenej - když už beru "ikonický trio", tak proč potom psát o každym zvlášť (kór když speciálně o Henrym a Zidaneovi byly zvlášť popsány stovky stránek) a nezaměřit se na to, co tedy udělali skutečně dohromady...? V tomhle případě myslim, že i znám odpověd ( ), ale těšim se a doufám, že další díly tomu daj snazší průchod.

Reagovat
valloire

Zvlášť musel, protože ikonický trio toho spolu moc nenahrálo a je to celý vycucaný z prstu, což vynikne s tím srovnáním s trii Realu a AC.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Co říkáte za názor, že 98 a 00 Francie nemqla vyhrát zlato? V 98 by pidle mně byl nejlepší společnej tým Jugoslávie a Chorvatska, nebejt války. A 2000 byli lepší a hvězdnější Nizozemci

Reagovat
fabec1222

Tak NIzozemci ty penalty proti Itálii kopali jak úplný vemena, to byla jedna tragédie za druhou, s tim, že měli penaltu už v zápase, a hráli proti deseti, takže si to měli ukopat už během zápasu, a mohli jít v klidu do finále.

A s tim hvězdným týmem se jim pak za dva roky podařilo nepostoupit na MS, což je taky kumšt.

Reagovat
Kucka

Reagovat
valloire

blábol, nejlepší na MS 98 byla Brazílie

Reagovat
lampas

Henry i Trézéguet jsou neskutečné morální bahno a lůza, jestli si na něco z Henryho kariéry budu navždy pamatovat, tak ten arogantní smích po tom gólu Irsku v baráži o MS 2010. Neskutečnej ubožák.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Pharrell

Reagovat
mistr129

Úplně to samý, jako když někoho při rohu přistrčíš a dáš gól, taky jsou všichni tací morální lůza?

Reagovat
Kocour Klapuška

No, to je vlastně totéž

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Hand of Frog

Reagovat
Pharrell

ty si u nich budeš jenom pamatovat tuhle křivdu Irů , kteří měli asi být na MS 2010?

ale Treze i Henry jsou legendy repre Francie , ti 2. toho dokázali mnohem více než celý reprezentační výběr tehdejšího Irska(1998-2012) !

Reagovat
smazaný uživatel

No, ale to jsou podstatné věci, stejně jako Suaréze si budu navždy pamatovat za ten brankářský zákrok proti Ghaně v prodloužení čvrtfinále MS 2010.

Stejně jako každý si vzpomene na Zidana a jeho hlavičku. To jsou takové okamžiky, které se ti vryjí do vzpomínek více než desítky gólů.

Reagovat
Pharrell

njn , ale tady se bavíme o úspěchu tehdejší Le Blués ne? ale pak ti sem napíše nějaký lůza (zakomplexovaný/zamindrákovaný) o sporných momentech. A beztak jen tiše závidí tehdejší Francie.

Ano jsou to kontroverze , které tehdy ovlivnili nepostupy Irska/Ghany či potenciální výhru Francie na Mundialu 2006 , ale historie si pamatuje hlavně vítěze a úspěchy !

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, když to vezmu z tohoto úhlu, tak máš samozřejmě pravdu.

Reagovat
Pharrell

jo ale karma jim to vrátila , “skoro” férově...

Francie po tom divném postupu na MS , v Africe ho*no hrála a brzy skončili. Gyan(Ghana) , po ruce Suaréze napálil penaltu do března , Luís jak se pak smál a radoval , ale pak Uruguay zaslouženě nestačila na Nizozemí a Německo. A Francie po redce Zidane prohrála na penalty , i když byli v zápase aktivnější a i šancí na góly těch měli více , ale bohužel jejich nej hráč jim to prohrál...

Reagovat
lampas

Ještě si pamatuji zápas s Chorvatskem na EURU 2004, tam se zas pro změnu Trézéguet zachoval jako naprostý dno.

Reagovat
Pharrell

no a? co udělal ? než dával na 2:2 , tak si balón zpracoval rukou? umíš i vyjmenovat nějaké světlé úspěchy Francie , než jen tyhle narážky a sporné momenty ?

Reagovat
lampas

Určitě ano.... třeba výhra ve ČF MS 2006 nad tehdy dost arogantní a nesympatickou Brazílií, tam dával gól Henry a i přes antipatie, které k němu a k celé Francii mám, jsem byl za to moc rád.

Reagovat
Pharrell

jj to byl skvělý moment

Henry i Zidane si ten zápas dávali , a hlavně obzvláště Zinedine předvedl super výkon proti hvězdám Brazílie.

Reagovat
lampas

Hlavně se tehdy zdála Brazílie neporazitelná, takže jsem byl fakt rád, že někdo dokázal něco pro mě tehdy nemyslitelného.

Reagovat
Muffi

a já finále Eura 2000, kdy tam jednou dost hnusně, snad loktem do hlavy zajel do Tolda a ten pak vypadala trošku mimo, což se podepsalo na tom druhém gólu.

Reagovat
pantondavo

Timhle u me hodne klesnul no, ale ja si zachovam pamatku jeho nesmirny elegance a ladnosti pri strileni golu v Arsenalu.

Reagovat
Pharrell

ano ty jeho placírky , toho každý fanda Gunners zbožňoval...

Reagovat
pantondavo

Presne! Furt vidim pred sebou ten gol po jeho navratu do Arsenalu, jak tam pak sel na chvili z USA.

Reagovat
Pharrell

jj ta jeho placírka proti Leeds (1:0 FA Cup 2012) , tehdy prodlužoval jeho sérií rekordního střelce v Arsenalu , za AFC dal přes 220g. cca..

Reagovat
DieryVonry

Reagovat
Front hell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DieryVonry

Ty seš fakt Lampas

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
valloire

nesmyslnej článek

Reagovat
Kocour Klapuška

Spíš vybídnuvší k nesmyslný diskuzi

Reagovat
Kocour Klapuška

Ale když už jsme v tom, tak za mě za posledních x let nejsilnější útočná trojice:

Neymar, Suaréz, Messi

Moc dlouho spolu nehráli, ani nevím, jestli v tý době Barca něco vyhrála, ale jako lepší útok snad už v současným fotbalu mít nejde

Reagovat
mistr129

vyhrála treble

Reagovat
Pharrell

A trojice Bale/Benzema/CR vyhráli v Realu 2x double .

Sezóna 13/14 (LM+CdR) , 16/17 (LM+LaLiga)

Reagovat
Kocour Klapuška

Tak super, mám to alespoň i podložený

Reagovat
Pharrell

Reagovat
TheTopFootbaler

Tohle je dost nešťastně zvolený, vždyť sám článek přiznává, že spolu vlastně skoro vůbec nehráli, takže je to jen pojednání o třech výjimečných jednotlivcích.

Reagovat
Pharrell

Nejlepší útočná tria v fotbale za posledních 10/20let :

Brazil (Ronaldo/Rivaldo/Romário)

Brazil (Ronaldo/Rivaldo/Ronaldinho)

Real (CR/Bale/Benzema)

Barça (Messi/Neymar/Suaréz)

LFC (Mané/Salah/Firmino)

Uruguay (Cavani/Suaréz/Forlán)

France (Zidane/Henry/Trezeguét)

France (Griezmann/Giroud/Mbappé)

Juve (CR/Dybala/Higuaín)

Reagovat
Pharrell

***tria ve fotbale za

Reagovat
mayday

Ronaldo, Rivaldo, Romario toho spolu odehráli kolik?

Reagovat
Reggie

Reagovat
valloire

nic

Reagovat
Pharrell

?

Reagovat
valloire

tak povídej...

Reagovat
Pharrell

myslím tvou reakci na ty tria..

jestli bys mi tady prosím , rozvedl brazil. R (97-99) ...

tuhle éru si moc nevybavuji , sorry jsem o něco mladší ročník..

Reagovat
valloire

Ronaldo, Rivaldo a Romário spolu vůbec nehráli. Nevim jestli nějakej přátelák, ale turnaje ne. Ronaldo s Romáriem excelovali na Copě a Konfederačním poháru 1997, kde si povodili i nás. Před MS 1998 se pak Romário zranil a to, že ho i přes to, že se uzdravil, nepovolali, byla jedna z největších chyb Brazílie, která je tehdy stála titul. Rivaldo pak hrál s Romáriem v kvalifikaci 2002 pár zápasů, kde nebyl Ronaldo. Ronaldo s Rivaldem je známo. Ale spolu tohle v ostrých zápasech trio nikdy nehrálo.

No a na závěr si dovolím tvrdit jakožto historickej expert, že útok Ronaldo - Romário byl jeden z nejlepších útoků všech dob.

Reagovat
Pharrell

aha dík moc za info

ale dokonce si i myslím , že spolu alespoň pár přáteláku i hráli... (období 96-99)

Reagovat
valloire

To nevim, je to možný, ale v tý době tu těch informací o přátelácích moc nebylo a ani já si to nevybavuju. Hattricky Ronalda a Romária na Konfederačním poháru ve finále ano. Spolupráce takovejch hráčů je v historickým měřítku něco nevídanýho. My máme obrovskou čest, že jsme proti nim hráli a dali nám jenom dva goly. Překonává to i spolupráci Pelého se Zicem.

Reagovat
Gazdo

zdielat nez to zmazu

Reagovat
Pharrell

Mundial 98’ ? To nechápu dodnes , že tam nehrál Romário. Finále : FRA-BRA útoky : Zizou/Henry/Treze vs. R9/Rivaldo/Romário , to by byla největší pecka ..

Reagovat
Reggie

CR, Dybala, Higuain? Sorry, ale jenom v Barce (samozřejmě to bude znít hodně neobjektivně, ale to je mi jedno) byly daleko lepší trojice. Henry- Eto´o - Messi, Villa - Messi - Pedro. A to jsem jenom u Barci, určitě se najdou daleko lepší u jiných týmů, vzhledem k tomu, že Ronaldo a Higuain jsou dost za zenitem.

Reagovat
Pharrell

ok beru tvůj názor , sorry já to psal v rychlosti a navíc jsem chtěl jmenovat ty nejslavnější,,..

ale podle CR za zenitem ještě není a Pipita občas ještě něco zahraje ,,..

samozřejmě u té Barcy těch možností bylo více , nebo kdysi Villa/Messa/Sanchéz , nebo pak Sanchéz/Messi/Neymar , a u Realu se složení střídalo za dob působení CR/Higuaín/Benzema , teda na křídle Di María (+ amc Özil),.,,.. Ale třeba i City měli super útoky např. B.Silva/Agüero(G.Jesus)/Mahréz..

Reagovat
Pharrell

*** Villa/Messi/Alexis

** Pedro/Neymar/Alexis

Reagovat
Reggie

V pohodě, to je subjektivní. Jenom je jich podle mě spousta lepších

Reagovat
herbage

Messim Neymar, Suárez nejlepší all-time

Reagovat
valloire

ne

Reagovat
technecium

Samozřejmě že jo. Lepší útok fotbal nehrál. Žádnej útok nedal tolik gólů

Reagovat
Pharrell

ne

Reagovat
herbage

za 3 sezóny celkem 364 gólů a 171 asistencí, to je celkem 535 kanadských bodů, tj. v průměru na 1 hráče za sezónu necelých 60 kanadských bodů. Kdo tohle má?

Reagovat
valloire

kolikrát dali LM?

Reagovat
Pharrell

dali jí 1x (2014/15)

Reagovat
valloire

no právě...

Reagovat
Pharrell

tím chceš říci že trio CR/Benz/GB byli lepší než Messi/Suaréz/Neymar??

to by tady spousta lidí nesouhlasila...

Reagovat
valloire

Ovce nesouhlasí, jéééé co budeme dělat? Nejvýznamější trofej klubovýho fotbalu je Liga mistrů. Každej tým ji chce vyhrát, kvůli LM šejcí pumpujou miliardy do týmu. Kdo tý LM má o letadlovou loď víc, je jasný. Fšechno vostatní je jenom blábol zhrzených.

Reagovat
Pharrell

hm hm , ale moc dobře víš že tehdy to Real vyhrál velkou haluzí a i podvodem , no párkrát i zaslouženě ....šejci? jako PSG? ti jí nevyhrají asi nikdy..

Reagovat
valloire

Hele.... To je na kárnou komisi soudruhu, jakej podvod? Chceš tím říct, že strana podvádí? Jenom vítězný duch a připravenost i mentální, což je věc, která těm labilům v Barceloně chbí, ti vyhraje LM. Žádná haluz kurva. Srovnej se.

Reagovat
Pharrell

ty se srovnej dědo?!

a co mi řekneš na duely s Bayern 16/17 , 17/18...

a ještě vs. Juventus 17/18? to nebylo sporné ?

Reagovat
valloire

Ne a opovaž se říct něco jinýho.

Reagovat
Pharrell

valloire, kde siiiii dědo? já se opovážím říci něčí jiného! nesouhlasím s tebou!

Reagovat
valloire

V tom případě se sejde kárná komise a výsledek bude exkomunikování z řad merengues. Strana nestrpí oportunistický názor.

Reagovat
Gazdo

Fuha tu si si rypol

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

herbage ? a co čísla/statistiky u CR/Benzema/Bale?

myslím jejich čísla hlavně v LM , v pohár.Evropě(+Superpoháry)..

Reagovat
herbage

za stejné období BBC 268 gólů, 102 asistencí, celkem 370 kanadských bodů, tj. v průměru 41 kanadského bodu na hráče a sezónu. Ne špatné, ale o rovnou třetinu horší čísla. Ona i nejhorší sezóna MSN byla mnohem lepší než nejlepší BBC. Navíc BBC nemělo na hřišti skoro žádnou chemii

Reagovat
pistacik11

Ak už BBC, tak to obranné z juventusu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

a ještě abych nezapomněl , 1, z nejlepších útoku Argentiny :

Di María/Agüero(Higuaín)/Messi - Di María/Lautaro/Messi

A Maradona? Toho si vůbec nepamatuji , s kým hrával v útoku Arg.

Reagovat
valloire

Messi nemá s kym v útoku Argentiny hrát, protože tam jsou strašný kopyta, co mu to kazí. A že si nepamatuješ Maradonu s kym hrál? To je přirozený, zaprvý jsi asi ani nebyl na světě a za druhý si to nepamatujou ani pamětníci. Protože Maradona hrál sám se sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo to trochu sleduje, hlavně ví, že diváky možná získává dobrý útok, ale tituly posledních x let vyhrává obrana. Proto Argentina pod Maradonou měla takový výsledky a proto Argentina s Messim něco uhrála jen pod Sabellou.

Reagovat
valloire

Jasně že pevná obrana je základ. To pochopila Brazílie po MS v 80. letech taky. Nicméně titul pro Argentinu udělal jeden hráč. S kym hrál, není podstatný. To je ten rozdíl od Messiho. Ten potřebuje našlapaný spoluhráče. Maradonovi to bylo jedno. A Pharrell to hezky vystihl, nepamatuje si s kym ten Maradona hrál. Což je vypovídající.

Reagovat
smazaný uživatel

moc nerozumim, Maradonu ve finale MS spoluhraci podrzeli a nastrileli branky, Messiho ve finale ne a jeho prihravky zadrbali, tak co Maradona uhral sam?

Reagovat
valloire

A on hrál ve finále nějak špatně? Asi jsi zapomněl, kdo tam vyslal přihrávkou do rozhodujícího golu Burruchagu. Messi celý palyoff nehrál nic a kdyby se nejmenoval Messi, vůbec o tom nevíš. Maradona Argentině to finále zařídil úplně sám a to doslova. Jak jinak nazvat výkon hráče, kterej si vezme balon, udělá půlku soupeřů a dá gol? Pověz mi, kdy tohle předvedl Messi? Vůbec nevím o čem se tu bavíme, tohle je naprosto jasná věc. a kdybyste tu nebyli z Messiho úplně vystříkaný, nikdy byste nic podobnýho ani nesrovnávali. Nejde to totiž. A na závěr ti jenom napíšu, a bys mě nenařknul z neobjektivity že jsem Maradonu nesnášel.

Reagovat
Pharrell

ano souhlas..

to sólo z půlky hřiště , bylo proti Anglii? v tom mači i jeho slavná boží ruka..

Reagovat
valloire

Skoro stejný goly dal v semifinále proti Belgii. Pak ve finále gol nedal a už tu ortodoxní fanda Messiho na to poukazuje Ale přihrávku na gol Di Marií si pamatuje a je to důkaz skvělejch výkonů Messiho v playoff 2014. Jedna blbá přihrávka.

Reagovat
Pharrell

jj ta jeho slavná přihrávka na Ángela...

ale oni pak hráli s Belgií , a tam Leo běžel sám na Kurtoá , ale on ho vychytal ..

Reagovat
smazaný uživatel

mi je tohle srovnani jedno, jen me bavi, ze Maradona se obhajuje, ze to uhral sam a ne diky spoluhracum (a ted uz to korigujes, ze to bylo po jeho prihravkach), zatimco Messi hral hovno, i kdyz tedy ty prihravky do golovek vyslal, ale spoluhraci to posrali. Ale o spoluhracich to nebylo

Reagovat
Pharrell

jžš ani to raději nepřipomínej

nejlepší bylo to finále , Higuaín jak šel sám na Neuera , ale vedle snad více jak metr.. :DD:P

Reagovat
valloire

Maradona se ale nemusí vůbec obhajovat. To je na MS spolu s Pelém a Ronaldem vůbec nejlepší individuální výkon hráče. A vůbec nic nekoriguju, nemusím, jeho geniální přihrávka do sola rozhodla finále. Ty nejsi z těch fanatiků a ani nejsi blbej, tak snad musíš vidět. Neříkám, kdyby to nebylo sporný to srovnání, ale tady není v žádným vesmíru o čem.

Reagovat
valloire

...a jinak, někde jsem četl, že každá přihrávka Pelého v Mexiku v blízkosti brány měla jasnou myšlenku jak dát gol. Každá. To se u Lea asi říct nedá co? A ani ty geniální přihrávky Pelého jeho spoluhráči neproměnili všechny.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusim bodově, abys mi porozuměl.

Zaprvý, nejde mi tady o to dělat nějaká srovnání, v kterejch se tak strašně vyžíváš..

Ad Pelé. Aby bylo aspoň v tomhle po tvém, jasně, asi nejlepší/nejlegendárnější hráč turnaje MS všech dob. Bez debat, byť čerpám jen z různých zdrojů a videí, nezažil jsem. Porovnání s Messim neumim, zaprvý je mezi nima cca 50 let a fotbal se ze tu dobu extrémně změnil (třeba finálovej zápas MS 18 byl naprostý unikát, koukni, kolik normálně ve finálovejch zápasech padá branek poslední roky, pokud neudělá kiks gólman, útočníci to dnes fakt mají těžší než když se hrálo na 3-5 borců vepředu).

Zadruhý Pelého generace je považovaná za nejlepší fotbalový seskupení všech dob (hlavně generace z MS 70 se za naprostou špici považuje docela ustáleně). Tolik k tomu, že to je specialita Messiho, že umí hrát jen s dobrejma, Pelé sice vynikal, ale vedle řady elitních fotbalistů svý doby (elitní i v repre, třeba Kun dal na MS 2014 0 branek, Gonzalo 1, to ti přijde v pohodě a je to chyba Messiho? nebo systému/trenéra?). Kdy hrál Pelé se sráčema?

Ad Maradona. Určitě předvedl na MS v součtu víc než Messi, já to proboha ani nerozporuju. Jen ti ukazuju, jak je ta hranice úspěchu tenká. Maradona přihrál, spoluhráč dal gól. Messi přihrál, spoluhráč nedal gól. Jeden je mistr, druhej neni, jeden je navždy legenda, druhej pachuť. A tenhle zlomek si lidi vemou a řeknou že na základě toho je jeden nad druhým bez ohledu na přínos ostatních? No ty vole.

Takže místo naprosto nesmyslnejch keců na mou adresu, že jsem vystříkaný z Messiho (ani nevím, kde jsi na to u mě přišel ), se fakt trochu zkus nad výše uvedeným zamyslet - myšleno zamyslet se trochu víc kriticky, než jen nemám rád Messiho a Barcelonu = tragéd

Reagovat
valloire

Tak taky tak.

Při finále nepadá moc golů, ale najdou se výjimky. Dřív, předloni, to je jedno ne? Pelého Brazílie hrála v Mexiku 4-3-3. Od tý doby tak nějak začíná moderní fotbal. Těžší je relativní, neboť dneska jsou ti hráči daleko víc chránění. Dovedeš si představit rozkopanýho Messiho na MS jako se to stalo Pelému v Anglii?

Pelého generace v Mexiku byla výjimečná, nicméně on byl ten šéf všeho. Bez něj by to možná taky vyhráli, ale se štěstím, asi spíš ne, když se podíváš, kde byli bez něj o 4 roky později. Messiho produktivita v playoff je nade všechnu analýzu. Neřeknu ani hovno, když dá třeba 5 golů a nevyhrajou. Pak můžeš poukázat na produktivitu spoluhráčů. Hráč, kterej je pro vás nejlepší v historii a nedá v playoff za celou svoji kariéru ani jeden gol.

Prozradím ti k Diegovi jedno tajemství....on tu nahrávku ani dát nemusel, ani nemuseli vyhrát a stejně by se mluvilo o jednom z nej výkonů na MS. Akorát by nebyl stejná legenda. Blbý to měl spíš Zico, kterej předváděl něco podobnýho, ale v obraně jim to skřípalo. Ten s ti nemohl nic udělat a přitom se mohl přetrhnout. Ale rozdíl je, že pod jeho vedením nebo Pelého vedením, ten útok hrál nadpozemsky. Pod vedením Messiho ani boha.

Kde jsem na to přišel? Vždycky obhajuješ Messiho, ani když to pod tíhou faktů, výkonů nebo výsledků je přinejmenším sporný nebo vyloučený. Tak tam jsem k tomu přišel. Jasně že namám rád Messiho a Barcelonu, ale to jsem neměl rád ani Maradonu, kterej tam taky hrál. Jen prostě dokážu porovnat. Mám na to už totiž věk.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám pocit, že tobě ale pořád nedošlo, že já se tím příspěvkem fakt nesnažim říct, že Messi je lepší jež Pelé nebo Maradona

"Hráč, kterej je pro vás nejlepší v historii" - kde jsem napsal fakt jediný, co jsem chtěl říct je, že občas rozhodují drobnosti. A to si můžeš bejt jistej, že by se Maradona vnímal jinak, něco jako ten tvůj Zico, kterýmu leccos odpustíš, protože je oblíbenej kanárek, ale Messimu ne. Tak si aspoň nehraj na objektivního.

Reagovat
valloire

Nikdo není úplně objektivní, ani já ne Frankie. Ale pozor, Zico taky to MS nevyhrál, jenže aspoň tam něco předvedl. Proto se taky ale Zico, stejně jako Messi nevyrovná těm dvěma. A ano, jestlis chtěl říct jenom, že rozhodujou maličkosti, tak rozhodujou. Jenže zase Pelé i Maradona to vzali na sebe a šli tomu naproti. Kdyby v 70 prohráli s náma a další mač měli s Anglií, nebyla by to dobrá situace. Kdopak to řídil ten obrat? No samozřejmě Pelé,,,,Dokázal něco podobnýho Messi? Ne. O tom je řeč. Těm rozhodujícím okamžikům se dá jít naproti. Platini v 84 v semifinále detto. Takhle to vidím a určitě nejsem sám.

Reagovat
technecium

https://www.youtube.com/watch?v=sDbyzzohSA8

Bez Messiho by nepostoupili ani přes to Švýcarsko Moc si ty zápasy nepamatuješ dědo

Reagovat
valloire

Pamatuju, jeho jediná asistence v playoff Hezká akce, nicméně pěkná umístěná od Angela. Do finále je dostala defenziva, což je velikej rozdíl mezi Zicovo Brazílií a Maradonovo Argentinou. Jestli teda chápeš ten rozdíl.

Reagovat
Pharrell

ano ano , a proto kvůli titulu MS bude pro Argentince Maradona lepší než Messi...

Reagovat
smazaný uživatel

to je mozny, o tom ale muj prispevek vubec nebyl

Reagovat
Pharrell

ano , promiň..

já si jen dělal srandu

Reagovat
pistacik11

Juve: malo v jednej sezóne v týme del piera, ibru,, Trezegueta, Mutua neviem, či aj nie zalayetu a ty dáš tento útok

Reagovat
Pharrell

ano promiň , ale psal jsem jmenoval jsem ty nejhlavnější - Jj kdysi Juve (Del Piero/Trézéguet/Ibra) či ACM (Ševčenko/Inzaghi/Rivaldo) , RM (CR/Benzema(Higuaín)/Kaká) , nebo i Brazil (Ronaldinho/Adriano/Kaká) , a pak zase ACM (Ronaldinho/Inzaghi/Kaká)..

Tehdy toho bylo strašně moc , variant.

Reagovat
Pharrell

nebo AC Milán 2004/05 : (Ševčenko/Crespo/Kaká)

Reagovat
Pharrell

***+další skvělé útočné trio : Peru (Farfán/C.Pizarro/P.Guerrero) a nebo Němci (Podolski/Klose/T.Müller) ...

Reagovat
smazaný uživatel

Henry - naprostá lidská zmrdska špína.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
lampas

Reagovat
mistr129

Reagovat
Front hell

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím

Reagovat
Pharrell

taky

Reagovat
Jirka3811

V Arsenalu byl super ,ale když prestoupil do Barcy začal jit dolu nejen fotbalově.

Reagovat
Pharrell

Pep Guardiola ho ničil psychicky , i Zlatana.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gunner14

Reagovat
merlick

ty budes jeden z tych pajacov co pri kamaratskom futbaliku kricia ruka pri kazdom priblizeni sa lopty ku ruke. Otrava

Reagovat
Tsigi

V tomhle období 1998-2006 bych vyzvedl Thurama, který byl v základu u všeho důležitého. Jediné svě branky za repre dal v semi proti Chorvatsku. Celkově jeden z nejlepších hráčů toho období.

Reagovat
Pharrell

Ano , Lilian byl skvělý.

Reagovat
Modroočko

OT: Počas karantény má každý čas aj na rôzne hlúposti, preto som sa pokúsil urobiť si analýzu, kto by mohol postúpiť na Majstrovstvá sveta v Katare. Samozrejme, že bez žrebu európskej kvalifikácie a záverečnej časti africkej kvalifikácie môžeme len hádať, ale keď som sa pokúsil zanalyzovať formu, kvalitu a tiež zahrnúť nejaké prekvapenia, vyšlo mi toto:

UEFA (13): Portugalsko, Francúzsko, Holandsko, Belgicko, Nemecko, Švajčiarsko, Taliansko, Chorvátsko, Ukrajina, Švédsko, Anglicko, Dánsko, Kosovo

CAF (5): Senegal, Alžírsko, Pobrežie Slonoviny, Tunisko, Nigéria

AFC (4.5 + usporiadateľ): Katar, Kórejská republika, Japonsko, Saudská Arábia, Sýria

CONMEBOL (4.5): Brazília, Uruguaj, Kolumbia, Argentína, Peru

CONCACAF (3.5): Mexiko, USA, Honduras

OFC (0.5): Nový Zéland

Pár veľkých mien v rámci svojich konfederácií som si dovolil vynechať (Španielsko, Irán, Austrália), dobrú šancu na postup budú mať podľa mňa aj Česko, Nórsko, Turecko, Maroko atď. Škoda len hlúpeho systému v Severnej Amerike, ktorý výrazne skomplikuje postupové šance Haiti a Kanade, tých by som videl na MS oveľa radšej než Honduras. Plus by ma potešili africké prekvapenia ako Gabon, Mali, Zambia.

Čo si myslíte vy?

Reagovat
Trapný diskutér

Kosovo? A tebe čo jebe? Ne že by byli nějak hrozný, ale je to tým zhruba na naší nebo vaší úrovni a něco takovýho nemá na MS co pohledávat. Navíc budou někde ve čtvrtym koši a to je úplně bez šance na kvalifikování se, ty bazmek.

Reagovat
Modroočko

Stačilo mi vidieť, ako v poslednej kvalifikácii potrápili Čechov a Angličanov, pričom Bulharov nechali ďaleko za sebou. Pre mňa je to tím s veľkým potenciálom, ich hráči sú mladí a hrajú v solídnych európskych kluboch, takže ak si udržia výkonnostnú krivku, nečudoval by som sa ich postupu.

Reagovat
Y.N.W.A

zajímavej pokus, ale mám pár rýpavejch detailů - nejde o ikonický trio a navíc ten článek o nich dohromady moc neřekne, jen úvod... jako ikonický trio si představuju spoustu jinejch příkladů, tak se těším příště ..tito tři jsou jako když by chtěl někdo popisovat ikonickej útok v hokeji a dal by tam třeba Jágr, Straka, Hašek

Reagovat
andrew96

Ujčík, Hlaváč, Bekhend

Reagovat
Reggie

Taky si nejsem úplně jistej, jestli se dají tihle 3 považovat za nějaké trio. Samozřejmě Zidane a Henry jsou jedni z nejvýraznějších hráčů posledních 20 let a Trezeguet top útočník té doby s obrovským podílem na úspěších Francie (zlatý gól na Euru 2000 nebo Juve). Ale triem bych je nenazval. Tehdejší Francie byla silná hlavně v tom, že měla kvalitní celý tým včetně lavičky, něco jako teď posledních třeba 5 let a nic moc se na tom měnit asi nebude. Hráči jako Barthez, stoperská dvojice Blanc- Desailly (považovaná za nejlepší tý doba), Thuram, Lizarazu, Deschamps. Vieira, Pires, Zidane, Djourkaeff nebo právě Henry a Trezeguet... No strašná síla a to jsem ani nezmínil lavičku

Reagovat
Pharrell

podle mě současná repre Francie je i silnější než tahle..

teď mají do útoku i obrany více variací , širší kvalitnější kádr..

Reagovat
Reggie

Já si to asi myslím taky, ale těžko porovnávat. Silnější asi je, ale taky je potřeba zvážit sílu ostatních reprezentací v té době a dnes. Jde o to, jak byla ta dřívější nebo současná repre konkurenceschopná. O to jde a to porovnat samozřejmě v podstatě nejde. Nebo já se na to určitě necejtím

Reagovat
Pharrell

přesně

hlavně dneska je mnohem větší konkurence , a fotbal už umí hrát skoro každej,,, od Faraonů až Latinoameričany/Černochy až po Asiaty,klokaní Austrálii či i Samoa ..

Reagovat
Pharrell

**až po Latino...

Reagovat
valloire

A zase vedle, konkurence se možná rozšířila, ale ta superkvalita je stejná. Egypt tě potrápí ve skupině, ale do semifinále se stejně nikdy nedostane. Ostatně už třeba Tunisko remizovalo s mistry světa a psal se rok 1978.

Reagovat
Pharrell

nene vedle...

a co třeba Švýcaři vs. Esp. , MS 2010?

nebo předloni , Mexico či Korea dali Němčoury..

Reagovat
valloire

Alžírsko 1982 dalo Němčoury taky. Teď je těch týmů na MS víc, takže se ti zdá, že je větší konkurence. Jenže se tak nějak rozmělnila rozpadem SSSR a Jugoslávie. Kdybys měl na MS 32 týmů dřív a ne 16, podobný výsledky by přibyli. Alžírsko nebo Tunisko klidně zaměň za Maroko nebo Egypt a potrápili by ty favority i tenkrát.

Reagovat
Pharrell

Ano , z outsiderů se mi tehdy nejvíc líbily JAR. MS 2002 těsná prohra s Esp. 2:3 (tehdy tuším dával i Raúl/Morientés) a na domácí MS 10’ , 2:1 s Francií (i s Henry , karma za Iry ).

Reagovat
valloire

Od konce 70.let, což je přes 40 let už je ten fotbal, co se týče konkurence stejnej. Umí to všichni. A záleží na tom, kdo má lepší taktiku, trenéra a rozdílový hráče.

Reagovat
Pharrell

sorry , ale s tím vůbec nesouhlasím !

umí to každý? jasně že záleží na taktice , ale fotbal v 70/80.letech byl zcela jiný oproti dnešku , kvalitativně úplně jinde...

Reagovat
valloire

Dneska je jenom rychlejší po celým hřišti...už tenkrát to uměli všichni, to je ta konkurence. Podívej se na výsledky MS.

Reagovat
Pharrell

podívám se ty výsledky , neboj...

nebo zápas OF MS 14´ Něm.-Alžírsko , taky pěkný kdy je Afričani trápili až do prodloužení...

Reagovat
Pharrell

A není vůbec úplně stejnej..

Seš sjetej nee?

Reagovat
valloire

Já se cejtím v prstem v zadku a klidně to porovnam. Tehdejší Francie byla silnější, je tam víc osobností. Nicméně tahle Francie ještě neřekla poslední slovo. Mbappemu a spol. je málo let.

Reagovat
Pharrell

ano viz např. Mbappé/Dembelé(Ousmane i Moussa)/bratři Hernandéz(Lucas,Theo)/M.Thuram/ a další ....

Reagovat
valloire

Hodnotit se to s čistým svědomím dá až skončí Mbappe...Zkusim ale hádat a nic dalšího už nevyhrajou...

Reagovat
Pharrell

uvidíme

nikdo nic dopředu neví , můžou být lepší než kdysi Espaňa nebo pak i nic...

každopádně teďka za poslední doby stříbro EURO , zlato MS..

moc pěkné na Francii

Reagovat
Reggie

Čekal jsem na tebe, že se cejtit budeš jako obvykle . Já začal v tý době fotbal teprve sledovat a tato Francie ještě má před sebou x let, jak říkáš. Varane, Griezmann, Mbappé a další a další, kterým je málo. Proto nedokážu porovnat. Osobnosti tam ale tenkrát byli skvělí. Měl jsem rád Blancův polibek Barthezova čela

Reagovat
valloire

Barthez, Blanc, Zidane, Henry....Lloris, Varane, Griezmann, Mbappe. Hádej rozdíl....Já ho vidím. Dík za připomenutí Blanca s Barthezem a jejich čelo. Na to jsem trochu už pozapomněl.

Reagovat
Reggie

Tak asi vím... Jsou to prostě vítězný typy a v každým týmu dělali rozdíl. Kdežto ti současní dobře zapadají do fungujícího systému, ale takový osobnosti zdaleka nejsou. Nebo je tak zatím nevnímám, ač jsou kvalitou taky strašně vysoko.

Reagovat
valloire

vidíš to naprosto správně

Reagovat
Reggie

A nechtěl bys to trochu rozebrat individuálně třeba tehdejší základ vs. dnešní? Docela by mě to zajímalo, jak to vidíš. A musím říct, že když se mi to trochu rozleželo, tak ti dám asi za pravdu a tenkrát byli silnější. Ale na hodnocení téhle generace je vážně ještě brzo.

Reagovat
valloire

Golmani : Barthez vs. LLoris....Barthez větší osobnost, golmansky nastejno. 0-0.

Obrana : Thuram, Blanc, Desailly, Lizarazu vs. Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez...Thuram s Desaillym strašný zvířata, Blanc kapitán, těm nešlo skoro dát gol, Varane to líp řídí, Umtiti taky podobný zvíře, nicméně vyhrává dřívější zkušenost. 1-0.

Záloha : Vieira, Deschamps, Zidane, Djorkaeff vs. Pogba, Griezmann, Kante, Matuidi...noooo, tady je to hodně vyrovnaný, Pogba s Kantem jsou o fous lepší dozadu než Vieira s Deschampsem a zase Zidane je Zidane. Furt 1-0.

Útok : Henry, Trezeguet vs. Mbappe, Giroud...vyhrává zatím zkušenost a větší osobnost Henryho, ale Mbappe to má všechno před sebou...2-0.

Takže závěrem rozhoduje lepší obrana, ta je fakt legendární, jedna z nejlepších v historii a řekl bych, že šéf týmu ZZ, takovýho současná Francie nemá a mít nebude.

Stačí?

Reagovat
Reggie

Díky, může být .

S útokem souhlasím stopro, protože Giroud pro mě prostě není zdaleka tak kvalitní jako H nebo T. Kdyby tam byl Benzema v top formě, tak se o tom dá bavit.

Záloha za mě taky ta původní, hlavně kvůli Vieirovi a Zidanovi.

A obrana určitě taky, Desailly - Blanc bylo fakt skvělý duo. A legendární dva góly Thurama v semi proti Chorvatsku, to se prostě nedá zapomenout. Akorát teda Blanc nebyl nikdy kapitán, asi byl zástupce na MS 98 nebo byl kapitán před tím, ale tam ani potom určitě ne . To byl Deschamps, ale to je detail.

A Barthez za mě taky o fouse lepší, ale to je daný čistě sympatiema, protože jsem ho měl rád. Lloris mě tak nebere. No sečteno podtrženo mi to vychází sice jasně , ale krom útoku dost těsně.

Reagovat
valloire

Já mám nějak zafixovanýho Blanca. On byl tenkrát taky kapitán, ale Deschamps kapitánoval při výhrách na turnajích.

Reagovat
Reggie

Určitě může být, i by mě na kapitána pasoval. Asi končil tak nějak zároveň jako Deschamps, protože pak byl kapitán Desailly a po něm Zidane. Ale tak Blanc je taky tuším o 7 let starší než třeba Zidane.

Reagovat
valloire

i starší než Deschamps

Reagovat
Reggie

Reagovat
Generalní Gladiator

Vieira byl absolutní zvíře, nejlepší box to box záložník od dob matthause, jinak dvojice makelele-vieira je lepší než kanté-pogba.Kanté je nejlepší dm součastnosti,ale makelele je mezi 3,5? všech dob.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Selänne

https://www.youtube.com/watch?v=bkeaw6ooyz0

Nejlepší individuální vůbec. Change my mind

Reagovat
Selänne

*Nejlepší individuální výkon vůbec.

Reagovat
valloire

Tak viděl jsem jich spoustu, ale tohle je jeden z těch nejlepších výkonů vůbec. Takhle má hrát nejlepší hráč světa na nejlepším turnaji světa. Naprostej šéf. V podstatě on dělal největší sambu ač na hřišti byli Ronaldinho i Ronaldo.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Reggie

Hrozně známá věc samozřejmě. Ale vypíchl bych 3 věci - strašně zajímavě kopl ten přímák u gólu, zvláštní pohyb nohy kvůli rotaci . Asi nic extra, ale pro mě jo. Tady to není tolik vidět, při detailnějším záběru jo. A u toho gólu bránění Brazílie, ten míč tam letí půl hodiny a stejně přímo Henrymu na nohu a nikdo u něj absolutně není. A poslední věc, že si Zidane aspoň dvakrát přehodí protihráče uprostřed hřiště, to se tolik nevidí

Reagovat
valloire

To je Zidane.

Reagovat
Reggie

Jako jo, ve 34 prostě masakr. I když u něj to nikdy nebylo o běhání, ale o fotbalová kvalitě. Takový hráče mám nejradši. Ale co to bránění Brazílie?

Reagovat
valloire

Skandál. Nechat Henryho takhle naběhnout....byl jsem tenkrát neskutečně nasranej. Trochu rozpolcenej, protože ZZ podal fakt supervýkon. Messi by si z toho mohl vzít příklad, že se dá řídit tým k výhře i v takovejch letech. A možná by tu pak zavládl mír, protože kdyby zahrál podobně, musel bych i já uznat, že se dorovnal těm největším legendám na MS: No ale o čem bychom se pak hádali že?

Reagovat
Reggie

A zase ten Messi, nemůže chybět ... To bych do toho netahal, ale je fakt, že by tady pak byla nuda Snad podá, ještě jedno MS snad dá, já budu doufat a fandit mu. Ale je toho víc, co to ovlivní a uvidíme. A je strašná škoda, že takovej hráč bude zřejmě končit na MS v zasraným Kataru, kde se taková akce absolutně nemá konat, ale to víme...

A jinak k tý Brazílii... Tam snad měli nejlepší tým, co já to sleduju od toho 98 a vypadli moc brzo. V Rusku i doma v Brazílii jsem jim fandil a taky nic moc. Už to není ono. Nevím, jestli jim sedí ten přetaktizovanej a běžeckej fotbal, i když samozřejmě se tomu přizpůsobili, ale už to prostě není stejný.

Reagovat
valloire

Tak je předpoklad, že to s Messim musíš porovnat, abych těm fanatikům tady připomněl, kde má rezervy... Nejlepší tým měli, jenže nebyl hladovější než Francie a tak vypadli. Brazilcům škodí angažmá v Evropě. Tady se to všechno pěkně srovná na evropskej styl a potlačí se jejich kreativita. To je ta pitomá globalizace. Nejlepší fotbal hráli, když víc než půlka týmu hrálo doma tu jejich sambu v 80.letech.

Reagovat
Reggie

Zkusim k tomu Messimu, respektive vykonu ZZ v tom zapase potažmo na MS. Proti tý Brazílii bylo vidět, jak se tím baví, před zápasem byl naprosto v klidu, dělal si tam z nich prdel, panenka ve finále atd. Ale teď se dostanu k tomu, co řešíme nahoře. Byl tam Vieira, Trezeguet, Henry a další. A to sorry, ale tohle Argentina prostě nemá. Ty vítězný typy, který částečně sejmou tlak z hlavní hvězdy. Hráče, kteří už vyhráli MS a EURO. Sice tam je Di Mária, Aguero, byl tam Tevéz a spousta skvělějch hráčů, to nepopírám a zároveň nesnižuju výkon ZZ, ale proto podle mě on byl v takový pohodě. To Messi prostě není a nemůže být.

Není na tom část pravdy?

Jinak s Brazilci to víš ty líp, jestli to je tím. Ale dneska by jim už asi kvalita z brazilský ligy nestačila nebo jo?

Reagovat
valloire

Malinká pravda to bejt může, ale jak jsi správně poznamenal, ZZ byl naprosto v pohodě, bylo vidět, že je naprosto přesvědčenej, že vyhrajou a to přenesl na hráče. To je úloha šéfa týmu. A to Messi prostě neumí a proto taky nic nevyhraje. Ještě mam podobnej příklad z minulosti - Kvašňák. Prohráváš po obrovskejch chybách s Maďarama 1-3. Šéf si z toho nic nedělá a naopak začne Maďary znervozňovat, pak dá gol na 2-3, hecuje obecenstvo, zorganizuje nápor, poblázní skleslej tým, kterej nakonec vyrovná.

Ale stačila. Jenže každá mladá naděje jde už v 18 do Evropy, kde spousta z nich zapadne. Hrát všichni doma jako dřív a vyvíjet se ala joga bonito, byla by to Brazílie jako dřív.

Reagovat
Reggie

Hele a jsi si jistej, že byl Zidane takovej extra lídr? Netvrdím, že nebyl, jen na mě tak nikdy nepůsobil. Prostě byl nejlepší, ale že by byl největší lídr týmu? Že by to nějak extra hecoval? Nevím, spíš si vzpomenu na jeho zkraty - červený za kraviny (to úplně lídrovský není). Prostě na sobě neměl takovej tlak kvůli spoluhráčům a taky už měl vyhraný 2 turnaje. Kde na MS 98 dostal hloupou redku ve skupině a hrál až čtvrtfinále. Výkony tam měl jaký v tom playoff? Nějak si to nevybavím, že by se vynášel do nebes nebo jo? Samo krom finále, ale to byly dva rohy, výkon upřímně nevím. Proto se ptám i na to playoff. Na EURU 2000 byl výbornej, to už dokážu posoudit. Ale souhlasím s tím, že Messi není vhodnej na kapitána, stejně jako třeba Hazard a možná i ten Zidane. Taky byl kapitán, až když tam byl nejstarší v tom 2006, do tý doby ne.

Ok, může být. Pak je to škoda. Ale kluci z chudý země jdou samozřejmě za penězma, kdo by nešel...

Reagovat
valloire

V playoff nehrál jenom úvod proti Paraguayi. Hrál dobře, bylo to hodně taktický, hlavně proti Italům a úplně to tak nešéfoval jako později a finále to už bylo něco jinýho. Tam to rozhodl. Řekl bych že od toho finále se z něj stal opravdu lídr. Takže máš i pravdu. Od 2000 je ale nezpochybnitelnej šéf, kam se etabloval 2 roky před tím.

Reagovat
Reggie

Dobrá tedy. No a vidíš, když tě tady mám . Na to jsem se chtěl zeptat už dřív. Proč za Francii v 98 hrál povětšinou i třeba ve finále základ Guivarche, jestli to píšu dobře. Duggary ok, ten má životopis slušnej a ten Guivarche podle mě žádná velká hitparáda. Bylo ti tím, že tam nechtěl dávat hned mlaďochy nebo jak?

Reagovat
valloire

v tý sezoně měl formu, nic víc za tím není

Reagovat
Reggie

Ok, dík. To sedí. Za repre 14 zápasů mezi roky 1997 - 1999 a jeden gól.

Reagovat
Reggie

A Kvašňáka samozřejmě nepamatuju, ale aspoň vím zase něco novýho

Reagovat
valloire

Kvašňák byl boží. Před zápasem ve Wembley proti tehdejším mistrům světa Angličanům bylo prej celý mužstvo strašně nervozní. Samý mladý klouzcí. Při nástupu si Kvašňák měřil Anglány pohledem a pak prohlásil : podívejte jak jsou prťaví, s takovejma kloučkama nemůžem prohrát...Celej tým se pak začal smát, nervozita byla pryč a gola nám nedali.

Reagovat
Reggie

Super . Takže to je cca rok 70 nebo trochu míň? Jestli by bylo něco na youtube..

Reagovat
valloire

66 vole, zapomněl jsem napsat proti čerstvým mistrům světa....

https://www.youtube.com/watch?v=gm3c52nt1nQ

jenom tohle, 0-0 díky Viktorovi

Reagovat
Reggie

Klídek . Kdy vyhrála Anglie MS vím, ale mistři světa jsou do dalšího MS v roce 70.

Reagovat
Generalní Gladiator

Část pravdy?Chlapče, takhle z hlavy by v základu Francie z finálového špílu 14 hrál jen Messi a (mascerano by na to měl,ale ne přes kapitána Didiera,záleželo by na rozestavení). Zidan byl skvělej,ale ne fenomenální,ofenzíva jim trošku drhla, jenže obrana thuram-des-blanc-lizarazu byla fenomenální, evropská taktika,brutální černošská síla,rychlost.Každej z nich byl pojem, když hráli spolu, snad 4r Francie neprohrála. Třeba thuram, on by byl schopnej stíhat a ničit mbpappého, jeden z nejlepších RB a stoperů historie.Jeho síla byla v defenzivě, fantastického hráč, ofenzívu tolik nepodporoval. A hraješ PO s Chorvatskem,moc to nejde,nervozita, soupeř je na koni,Zidan hraje pod psa a teď se zjeví thuram a dá dva fíky, jediný za celou kariéru v repre, v ten nejsprávnější moment. Na MS musíš mít komplexní tým, Francie měla výhodu mixu čern-běloši, tenhle prim už neměli jen Brazilci, bez černejch hráčů by Francie od r 98nikdy nic nevyhrála,ale nedala ani finále.

Reagovat
Reggie

Chlapce si nech. Já se bavil s valloirem a napsal jsem to stejný co ty, tak proč reaguješ na mě??? Když mu napíšu, že by v základu hrál akorát Messi, tak to sice může být pravda, ale hned se to zase strhne k nějaký zbytečný debilní hádce o Messim. To co píšeš je pravda, chlapče. Taky jsem to napsal a a rozebral jednotlivý hráče Francie nekde výš a Messiho do toho zatáhl on, tak reaguj na něj. Mimochodem mi v tom dal zapravdu, i když jenom trošičku, ale víc jsem do něho snad ani nechtěl.

Reagovat
Pharrell

prostě BOSS fotbalu..

Reagovat
smazaný uživatel

za mě Ronaldinho na Bernabeu, ale tohle mám těsně za, masakr

Reagovat
Pharrell

Reagovat
valloire

A ještě k tomu triu . Pamatuju, že při MS bylo zmíněno, že pas na gol Henrymu byla vůbec první nahrávka ZZ Henrymu. Takhle si trio nepředstavuju.

Reagovat
Reggie

Jako v zápase s Brazílií nebo za MS nebo jak?

Reagovat
valloire

Co si tak pamatuju, prej na MS. Čemuž jsem ani tehdy moc nevěřil. Prej se nemuseli.

Reagovat
Reggie

Zajímavý. Tak může být, že dva kohouti na jednom smetišti. Ale že by mu ani jednou neujel míč k Henrymu, to mi taky přijde divný. Pár dní zpátky jsou shodou okolností četl rozhovor se Sagnolem, kterej byl po tý hlavičce ve finále na ZZ tak nasranej, že ním snad dva roky nemluvil . Pak mu stará řekla, ať ho pozve na svatbu, tak se usmířili.

Reagovat
Pharrell

tak to se vůbec nedivím Sagnolovi , Zizou jim tehdy projel finále na plné čáře..

navíc Willy přišel do repre Francie o něco později , škoda taky mohl mít zlatou medaili...

neměl se sním vůbec bavit dalších 5let !

Reagovat
Reggie

O tom to hondě bylo, že nebyl mistr světa z 98 a mistr Evropy nevím. Zizou to posral, ale to bylo cca 10 minut do konce finále a stejně se šlo na penalty. Jako ok, on by asi dal a ten tým by byl klidnější, ale to jsou spekulace. Bez něj by to finále ani nehráli.

Reagovat
pistacik11

No keď len za posledných 20r, ale určite som zvedavý na trio z Talianska, tam len tých útočníkov je habadej. Totti, Del Piero, Inzaghi, Vieri, Toni, Qualiarela, Di Natale, Balotelli.

Tak isto Spanieli, Villa, Torres, Raul, Morientes, hierro, pod nimi Silva.

Alebo poľská dvojička v Nemecku Podolsky - Klose by sa dala určite niekým doplniť.

Reagovat
Bakary3

Ballack

Reagovat
Rudnevs

Alebo rovno niečo o “letnej rozprávke” na domácom šampionáte 2006, netreba za každú cenu spájať nejake trojice...

Reagovat
Bakary3

Ja zral Německo pred timhle mistrovstvim, kolem poharu FIFA, kdy se najednou vyrojilo x talentu, Basti, Lahm, Merte, Metze, Jansen, Poldi, Deisler, Odonkor, Borowski, Trochowski, Tasci, Khedira.. to byl mancaft

Reagovat
pistacik11

Reagovat
smazaný uživatel

Cassano??

Reagovat
pistacik11

Patrí tam samozrejme aj on, človek si fakt nemôže na všetkých pamätať.

Reagovat
Pharrell

Italské útoky jsem taky měl rád : Di Baggio,Vialli,Del Piero,Totti,Cassano,L.Toni,Balotelli,Immobile a další borci.

Reagovat
Generalní Gladiator

Do Baggio

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Generalní Gladiator

Blbne tablet, tys myslel Roberto Baggio a on tam byl ještě DINo Baggio.

Reagovat
fabec1222

OT: Víte někdo, přes jaký program lze stáhnout videa třeba z webu ČT?

Reagovat
mimi_united

Rooney, Ronaldo, Giggs/Berbatov/Scholes

Reagovat
Pharrell

útok snů v United : Rooney/CR/Tevéz

Reagovat
IkerCasillas

Tyhle 3 individuality bych vůbec nebral jako trio. Zvlášť když Zidane pokud dobře pamatuji nahrál Henrymu jen na jediný reprezentační gol. Což si myslím, že v takovém článku by stálo za zmínku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele