Henry o Mbappém: Neuvěřitelné, 300 gólů nedají někteří ani na tréninku

20.11.2023, 14:28
Aktuality
Thierry Henry (© AFP)

Bývalý nejlepší střelec francouzské reprezentace Thierry Henry ocenil současnou hvězdu národního týmu Kyliana Mbappého za překonání hranice 300 soutěžních branek. Kanonýr Paris St. Germain na tuto metu dosáhl ve věku 24 let a 333 dní, což se nepodařilo ani nejlepším hráčům tohoto tisíciletí Lionelu Messimu a Cristianu Ronaldovi.

"Je to neuvěřitelné, ten chlapec je jak z jiné planety. Vždyť 300 gólů nedají někteří hráči za celou kariéru ani na tréninku," citovala Henryho agentura AP.

Mbappé překonal hranici v sobotním utkání s Gibraltarem. Francie deklasovala fotbalového trpaslíka 14:0 a stanovila nový rekord kvalifikace na mistrovství Evropy. Mbappé se na triumfu podílel hattrickem a třemi asistencemi.

"Je to střelec, ale dokáže i góly připravit spoluhráčům. Samozřejmě má ještě prostor pro zlepšení, ale v ofenzivě je schopen takřka všeho," pochválil Henry svého nástupce, jenž je s ním často srovnáván. Oba kanonýři prošli stejnou akademií v Clairefontaine, profesionální kariéru začali v Monaku a už v mladém věku získali titul mistra světa.

Právě nynější trenér francouzské reprezentace do 21 let ještě nedávno držel s 51 brankami rekord národního týmu. Minulý rok ho ale překonal Olivier Giroud, jenž v sedmatřiceti letech stále reprezentuje. Mbappé je zpět o pouhých deset gólů.

Autor: ČTK

Komentáře (47)

Přidat komentář
j_mrazik

Ten kluk musí odejít a potřebuje trochu biče.

Bohužel u sebe nemá nějakého mentora, který by mu dal to, co on potřebuje a ne to co on chce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mönchengladbach

Kolik má Erling?

Reagovat
Greaber

Teď už by měl mít přes 230 kousků, ale je o rok mladší, určitě nemá zdaleka tolik startů za repre a ruku na srdce, hrál a hraje o hodně těžší ligy

Reagovat
jany kozak

myslis rakusku alebo norsku?

Reagovat
kilobyte

Spíše anglickou a německou.

Reagovat
jany kozak

a nemecka je o hodne tazsia v com konkretne?

Reagovat
kilobyte

Tak podle koeficientu je L1 o parník za BL. Dokonce teď klesli i pod Nizozemsko.

Navíc Haaland nehrál v Bayernu, který je v Německu podobně dominantní jako PSG. A v Německu se do této sezóny hrálo o 4 zápasy méně. A od příští sezóny za gól v L1 bude už jen 1,5 bodu do Zlaté kopačky.

Reagovat
jany kozak

ok ale asi by si nepovedal ze Holandska liga je lepsia. na druhej strane vo francuzskej pada menej golov a timy su vyrovnanejsie. takze podla mna su na tom plus minus rovnako a myslim ze Mbappe bude hrat buduci rok inu ligu

Reagovat
kilobyte

Nebýt PSG tak je L1 podle mě na podobné úrovni jako Eredivisie. To měl hrát už letos. Beztak zase zůstane.

Reagovat
OTASi

Reagovat
janinho

povedz ze zartujes... hrat za BVB mi teda pride o dost narocnejsie nez hrat v L1 za klub, ktory ma rozpocet taky ako dalsich 5 timov dokopy. a nemecka liga si s L1 vytrie rit kedykolvek.

Reagovat
jany kozak

mozme vidiet napriklad na Guirassym. tvoj subjektivny nazor beriem

Reagovat
JackDaniels.

Aj tak je Mbappe omnoho komplexnejsi a lepsi futbalista. Vo veku ked Haaland strieľal gply v Rakusku uz Mbappe hviezdil v Lige Majstrov aj v Ligue 1. Vo veku ked Haaland strelil par gólov za Molde mal Mbappe 25g sezónu. Mbappe je momentálne na piedestale co dokazuje aj na repre urovni. Kamkoľvek prestúpi bude tam najväčšia hviezda. Jediny kto sa reálne približuje kvalitou k Messimu s Ronaldom. MS nam to len potvrdili...

Reagovat
Rothbard

Souhlas, ale za mě to píšeš celkem jednostranně. MS nám potvrdí kvality Mbappého, ale nic to neřekne o duelu mezi ním a Haalandem l, protože ten se jen horko těžko dostane s Norskem na nějaké MS.

Reagovat
JackDaniels.

Vôbec sa nesnažím znižovať hodnotu Haalanda, je skvelý zakončovateľ a áno, má trochu smolu na kvalitu svojej repre(niečo ako Lewa)

Reagovat
vceradnesazitra

Nojo ale borec to nahonil v pralesní lize a proti sráčům typu Gibraltar

Reagovat
Mönchengladbach

Všichni hrají proti repre typu Gibraltar. S tou pralesní ligou samozřejmě souhlas.

Reagovat
kilobyte

Čísla dobrý. Ale v LM se bude muset ještě dost zlepšit, aby měl na nejlepší. V LM má 42 gólů za 65 zápasů.

Haaland má 39 gólů ve 34 zápasech. Pokud mu vydrží zdraví, tak by mohl dát i Ronalda.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle čeho jsi vypočítal, že Mbappé se 42 góly ve 24 letech nemůže překonat Ronalda ale Haaland s 39 góly ve 23 letech může?

Reagovat
kilobyte

Kde jsem napsal, že Mbappé nemůže překonat Ronalda? Možná se naučit číst, než se někomu začneš smát.

Psal jsem, že by se Mbappé musel zlepšit. Ten má průměr 5,7 gólů za sezónu (letošní neúplnou nepočítám). Maximum má 8. Na Ronalda mu chybí 98 gólů. Takže to vychází na 17,2 průměrných sezón. Když bude opakovat své maximum, tak to vychází na 12,3 sezón. Takže se musí zlepšit, aby ho mohl překonat.

Haaland má průměr 7 gólů na sezónu a maximum má 12 gólů. Na Ronalda mu chybí 101 gólů. Takže to vychází na 14,4 průměrných sezón, nebo 8,4 sezón s maximem.

Navíc má Haaland potenciálně jednu sezónu navíc, protože je o rok mladší. Což si dokázal spočítat i ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

Já věděl, že tam mám dát i grafy a obrázky.

Reagovat
Well

Plus má Mbappe založenou tu hru více na rychlosti a ta odchází s věkem docela rychle. Haaland je mnohem lepší ve vápně a svou hru nebude muset tolik měnit.

Reagovat
bayern987

Reagovat
risk je zisk

Kdyby byl Ronaldo cistokrevny utocnik od svych mladych let, klidne tech golu v LM mohl mit i 200-250 s takovou.

Reagovat
ACSMan

Kdyby Haalandovi dali šanci v LM už v 10 letech

tak mohl mít teď 400 golů

Reagovat
risk je zisk

Ty si z toho delas srandu, ze pisu o kdyby, ale Ronaldo tech golu nemel moc, nez prestoupil do Realu.

Reagovat
zidane78

To ludia zabudaju/alebo si to uz nepamataju.Neviem ako v Portugalsku ale v United prve 3 sez. hral doslova praveho zaloznika,a az na posledne dve sa posunul na kridlo.

Reagovat
Well

Je to tak.

Reagovat
wyqinac

v MU ma 21g/59z a v realu 105g/101z

Reagovat
Kucka

Reagovat
kilobyte

To si zas nemyslím. Ronaldo se časem měnil/vyvíjel. Až ve třetí sezóně v Realu překonal své maximum z United. Podle mě to bylo spíše o něm, jak se zlepšoval a jakým hrál stylem.

Kdyby ho od začátku tlačili víc do útoku, tak by možná dal více gólů, ale určitě ne o tolik. Já si spíše myslím, že by mu to uškodilo.

Reagovat
kattos

Zlepšoval? Ne měnil styl.

Zlepšoval ve vápně ale jeho kvalita v driblinku šla o dost dolů. Ronaldo 2010-12 byl v tomhle beast.

Ne že by pak Ronaldo neuměl, ale tak dobré to už nebylo, ale zase se zlepšil ve vápně

Reagovat
kilobyte

Tak ale driblink není na střílení gólů tak důležitý.

Reagovat
Well

A ještě mu odešly přímáky.

Reagovat
technecium

A pak i penalty

Reagovat
technecium

Nemyslim si, ze maji snaci překonat Messiho nebo Ronaldovo cisla. Ti dva meli nejlepší cisla prave az po 24 a udrzeli si je dalších 10 let. Mbappe nema Messiho genialitu a Ronaldovy fyzicke predpoklady, aby se mohl stat univerzalnim zakončovatelem.

Reagovat
Well

U Mbappeho souhlas, Haaland pokud bude mít podporu, tak bych se golově moc nedivil, s jeho predispozicema si ho dovedu představit, že bude dávat góly klidně i okolo 40ky.

Reagovat
janinho

a nie len predispoziciami ale hlavne s jeho pristupom. on je v tomto rovnaky blazon (v dobrom) ako CR, ze tomu dava absolutne maximum. v tomto je o parnik pred mbappem.

Reagovat
Well

Mbappe je dobrý díky té své rychlosti, jeho největší přednost je podle mě hlavně ta jeho střela z rychlého nápřahu, která je nebranitelna, když dostane prostor + samozřejmě náběhy za obranu a sprinterske souboje. Problém ale bude v tom, až ztratí tu dynamiku, krásně to šlo vidět u Ronalda, kdy už mu pak ty jeho koloběžky skoro nikdo nežral, jak se to zpomalilo, ale dokázal se přizpůsobit jiné hře. Haaland je v tomto jiný než Mbappe a i když je ta jeho hra také hodně zaměřená na rychlosti, tak on pořád bude mít ten fantastický výběr místa a silu v osobních soubojich. Plus samozřejmě i ta profesionalita mu pomůže případně měnit tu roli jako tomu bylo u Ronalda.

Reagovat
smazaný uživatel

A Mbappě tomu snad nedává maximum? Co to je za nesmysly?

Reagovat
vilp

Haaland může úplně v klidu, spíš bych řekl, že je to otázka času, pokud zůstane zdravý.

Reagovat
Gazdo

Ja by som si dovolil upravit to tvrdenie tak ze je len otazka casu ako dlho este ostane Haaland takto zdravy

Reagovat
factor

Mbappe podľa mňa dopadne ako princ, ktorý sa nikdy nestal kráľom. Niečo ako Neymar. V PSG nemá budúcnosť, ale tak aspoň má preplnené vrecká.

Reagovat
kilobyte

Mbappé asi dopadne lépe. Pokud mu bude držet zdraví, tak je velká šance, že příští MS dotáhne Francii k titulu a stane se historicky nejlepším střelcem (teď mu chybí 4 góly na Kloseho). Takže má velkou šanci minimálně na 1 Zlatý míč.

Reagovat
factor

jaj hej, v repre má kariéru, ale skôr som myslel tú klubovú

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele