Theodor Gebre Selassie Články

Další články

Bývalý reprezentant Gebre Selassie ukončil profesionální kariéru

Bývalý český reprezentant Theodor Gebre Selassie se rozhodl neprodloužit smlouvu v Liberci a v 36 letech ukončil profesionální kariéru. Zkušený pravý obránce už nehrál v závěru jarní části uplynulé sezony kvůli zlomenině nohy, kterou utrpěl na začátku března v utkání domácího poháru proti Spartě.

Kapitán Liberce Gebre Selassie utrpěl proti Spartě zlomeninu nohy

Kapitán Liberce Theodor Gebre Selassie utrpěl v dnešním čtvrtfinále domácího poháru po souboji se sparťanem Lukášem Haraslínem zlomeninu nohy. Na tiskové konferenci to prohlásil trenér Slovanu Luboš Kozel.

Gebre Selassie přidá v Liberci další sezonu, stejně tak Rabušic

Bývalý český reprezentant Theodor Gebre Selassie prodloužil s Libercem smlouvu na další sezonu. Pětatřicetiletý obránce se rozhodl i po poradě s rodinou pokračovat v kariéře, do Slovanu se vrátil vloni po devíti letech strávených ve Werderu Brémy. Severočeský klub na svém webu oznámil, že kontrakt na příští ročník uzavřel také o tři roky mladší nejlepší střelec týmu z minulé sezony Michael Rabušic.

Bývalý reprezentant Gebre Selassie se po devíti letech vrátil do Liberce

Bývalý český reprezentant Theodor Gebre Selassie se po devíti letech v německých Brémách vrátil do Liberce. Čtyřiatřicetiletý bek se Slovanem podle klubového webu podepsal roční smlouvu.

Liberec začal přípravu i s Matouškem, Gebre Selassie se zatím nepřipojil

Fotbalisté Liberce začali letní přípravu na novou ligovou sezonu i s ofenzivním univerzálem Janem Matouškem ze Slavie, který by rád na severu Čech pokračoval. Na hostování ze Sparty míří do Slovanu záložník Filip Havelka. Na prvním tréninku zatím nebyl obránce Theodor Gebre Selassie, o jehož návrat po angažmá v německých Brémách Liberečtí nadále usilují.

Hoftych bere sezonu za úspěšnou, Liberec opustí některé opory. Přijde Gebre Selassie?

Přestože fotbalisté Liberce nakonec nedosáhli na evropské poháry a v lize skončili na šestém místě, považuje jejich trenér Pavel Hoftych uplynulou sezonu za úspěšnou. Ocenil fakt, že Slovan dostal tři hráče do národních týmů a na podzim si zahrál skupinu Evropské ligy. Severočeši přijdou o několik opor včetně reprezentanta Jakuba Peška, Hoftych však věří, že se podaří přivést náhrady. V druhé polovině týdne ho čeká schůzka s jednou z možných posil Theodorem Gebre Selassiem.

Češi v zahraničí: Krmenčík zařídil pohár, Darida skóroval, Vaclík se loučil

Záložník Vladimír Darida se střelecky prosadil v dresu Herthy Berlín na půdě Hoffenheimu. Gól zaznamenal i v kyperské lize i Josef Kvída z Pafosu či na Slovensku Ondřej Chvěja. Nejcennější branku ovšem vstřelil za PAOK Soluň Michael Krmenčík. V 90. minutě rozhodl o vítězství nad Olympiakosem a zisku řeckého poháru...

Gebre Selassie je volným hráčem, v Brémách končí i Moisander

Werder sestoupil z německé nejvyšší soutěže a zpět mezi elitu mu nebudou pomáhat dva zkušení obránci. Nový kontrakt v Brémách nedostane Niklas Moisander, dalšího zaměstnavatele si podle očekávání bude hledat i Theodor Gebre Selassie...

Češi v zahraničí: Přikryl v Polsku rozhodl o výhře, Král pomohl Spartaku do Ligy mistrů

Tomáš Přikryl se krásně trefil v dresu Jagiellonie Bialystok a rozhodl o vítězství 2:1 nad Lechií Gdaňsk. V polské Ekstraklase si také připsal asistenci záložník Lechu Poznaň Jan Sýkora. Na důležitou branku přihrával v ruské lize Alex Král ze Spartaku Moskva, jenž se spoluhráči oslavil postup do kvalifikace Ligy mistrů.

Češi v zahraničí: Folprechtův double, asistence Baráka a Vydry

Povedené střelecké období prožívá v kyperské lize záložník Ermisu Zdeněk Folprecht. Trefil se v pátek i v úterý. Asistencemi přispěli svým týmům k bodovým ziskům Antonín Barák z Verony v italské lize a Matěj Vydra z Burnley v anglické.

Gebre Selassie je ve spojení s Libercem, trenér Hoftych věří v jeho příchod

Theodor Gebre Selassie je podle všeho blízko k tomu, aby se v létě vrátil do Liberce, odkud v roce 2012 odešel do zahraničí. Čtyřiatřicetiletý bývalý český reprezentant, kterému po sezoně vyprší smlouva v Brémách, už se Slovanem jedná. Trenér Severočechů Pavel Hoftych se zkušeným bekem v tomto týdnu mluvil a pevně věří, že Gebre Selassie jeho tým v létě posílí.

Češi v zahraničí: Krmenčík vystřelil finále, Jankto výhru nad AS Řím

Záložník Jakub Jankto se prosadil v italské lize a pomohl Sampdorii k vítězství nad AS Řím. Důležitou roli v postupu PAOKu Soluň do finále řeckého poháru hrál Michael Krmenčík, který vstřelil důležitou branky v duelu s AEK Atény. Na vítězství West Hamu United v Burnley se podílel asistencí Vladimír Coufal, i když jeho parťák Tomáš Souček předtím zavinil penaltu.

Češi v zahraničí: Wágner zazářil hattrickem. Jeden zásah přidali Pekhart a Gebre Selassie

Útočník Tomáš Wágner se zaskvěl hattrickem v kyperské lize, stihnul ho ještě v prvním poločase. Z penalty také skóroval Tomáš Pekhart v Polsku za Legii Varšava. Gól přidal i netypický střelec Theo Gebre Selassie v dresu Brém. Jeho branka ovšem k bodovému zisku nevedla.

Češi v zahraničí: Dva góly Plška, jeden zásah z Itálie, Kypru a Rumunska

Záložník Jakub Jankto se podílel brankou na vítězství Sampdorie Janov nad Hellasem Verona. Ještě povedenější zápas si v dresu maďarské Puskás Akademie užil záložník Jakub Plšek. Proti MTK Budapešť se trefil hned dvakrát. Jednou skóroval také na Kypru v pondělním utkání za Neu Salamis útočník Tomáš Wágner. Podruhé za sebou skóroval v rumunské lize záložník Lukáš Droppa.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele