Lukaku se těší na jubilejní zápas, souboj s Čechy bere jako velký test

Jubilejní 100. zápas za belgickou reprezentaci odehraje v nedělním utkání světové kvalifikace proti českému týmu útočník Romelu Lukaku. Osmadvacetiletý kanonýr londýnské Chelsea je hrdý, že jako šestý dosáhne na tuto metu. Souboj s českým celkem bere jako velký test toho, jak na tom jsou "Rudí ďáblové" po vyřazení ve čtvrtfinále nedávného ME.

Proti Česku musíme být lepší, je to silnější a nebezpečnější soupeř, řekl Lukaku

Přestože Belgičané ve čtvrtečním kvalifikačním utkání o postup na mistrovství světa 2022 vyhráli v Estonsku 5:2, se svým výkonem úplně spokojení nebyli. Podle dvougólového střelce Romelua Lukakua se musí "Rudí ďáblové" v nedělním domácím duelu proti Česku zlepšit, jelikož je čeká silnější a nebezpečnější soupeř.

Tank Antonio se propálil k rekordu: 2. kolo Premier League v kostce

Už před zápasem visel historický milník ve vzduchu. Fanoušci West Hamu se na po střechu zaplněném Olympijském stadionu upínali jak k vítězství, tak k jeho překonání - a dočkali se. Svěřenci trenéra Davida Moyese totiž deklasovali Leicester 4:1 a Michail Antonio poskočil dvěma brankami před legendárního Paola Di Cania.

Chelsea potvrdila návrat Lukakua z Interu Milán

Romelu Lukaku oficiálně přestupuje z Interu Milán do Chelsea. Londýnský klub za belgického reprezentanta pošle 115 milionu eur a podepsal s ním pětiletou smlouvu...

Lukaku odejde z Interu Milán, po sedmi letech se vrací do Chelsea

Evropský trh začal přinášet hodně zajímavé přesuny a jejich součástí bude i Romelu Lukaku. Belgický útočník změnil názor, opustí Inter Milán a po sedmi letech se znovu stane hráčem Chelsea, kluby jsou domluveny a fotbalista je na cestě do Anglie...

Lukaku se z Interu nechystá, chce obhájit Scudetto

Romelu Lukaku rychle ukončil spekulace o možném stěhování z milánského Interu. Ty se začaly rojit po odchodu trenéra Antonia Conteho, belgický střelec ovšem zaječí úmysly nemá a už to také sdělil novinářům...

Lukaku byl vyhlášen nejlepším hráčem italské ligy

Útočník Romelu Lukaku byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulé sezony italské ligy. Belgický reprezentant pomohl Interu Milán k prvnímu mistrovskému titulu po jedenácti letech 24 góly a 11 přihrávkami.

Lukaku nakonec chybět Belgičanům nebude

Belgický kanonýr Romelu Lukaku nebude chybět národnímu týmu v březnových zápasech kvalifikace mistrovství světa s Walesem, Českou republikou a Běloruskem. Inter Milán kvůli hromadné nákaze koronavirem v týmu původně zakázal hráčům odcestovat na reprezentační srazy, ale nakonec fotbalisty s negativním testem včetně sedmadvacetiletého útočníka uvolnil.

Konfliktem Ibrahimoviće s Lukakuem se už zabývá italský svaz

Italská fotbalová federace začala vyšetřovat slovní konflikt mezi útočníky Zlatanem Ibrahimovićem a Romeluem Lukakuem, k němuž došlo minulý týden ve vyhecovaném milánském derby ve čtvrtfinále Italského poháru. Bývalé týmové kolegy z Manchesteru United museli po rozmíšce v závěru prvního poločasu odtrhávat spoluhráči.

Italský tisk kritizuje Ibrahimoviće za provokaci Lukakua a oslabení týmu

Italská média kritizují kanonýra Zlatana Ibrahimoviće za to, že svým vyloučením oslabil AC Milán a přispěl k jeho vyřazení v úterním čtvrtfinále poháru v derby s Interem. Švédský útočník také nevybíravě provokoval oporu soupeře Romelua Lukakua, což vedlo ke kontroverzním scénám.

Lukaku dal rekordní gól, ale za hvězdu zápasu považoval Barellu

Útočník Romelu Lukaku rekordním gólem pomohl fotbalistům Interu Milán ve čtvrtfinále Evropské ligy k vítězství 2:1 nad Leverkusenem, za nejlepšího hráče pondělního duelu v Düsseldorfu se však nepovažoval. Největší hvězdou pro něj byl záložník Nicoló Barella.

Po zápase se Slavií mě Conte přede všemi zkritizoval, řekl Lukaku

Kanonýr Romelu Lukaku si nemůže vynachválit letní přestup z Manchesteru United do Interu Milán. Šestadvacetiletý Belgičan věří, že v dresu "Nerazzurri" naplno rozvine svůj potenciál. Hodně mu k tomu dopomáhá trenér Antonio Conte, který si s hráči nebere servítky. Naplno to Lukaku poznal po zářijovém zápase základní skupiny Ligy mistrů proti Slavii, kdy ho Conte před celým týmem zkritizoval.

Lukaku si po výhře se Slavií stěžoval na rasistické urážky diváků

Útočník Interu Milán Romelu Lukaku tvrdí, že ve středečním zápase 5. kola Ligy mistrů na stadionu Slavie čelil rasistickým urážkám ze strany diváků. Belgický reprezentant, jehož tým v Edenu zvítězil 3:1, vyzval Evropskou fotbalovou unii UEFA, aby situaci začala řešit. Slavia se omluvila a rasismus odsoudila, podle pražského klubu šlo o projev několika jednotlivců.

S Lukakuem hrajeme pro tým, řekl Martínez

Vítězství Interu Milán 3:1 na hřišti Slavie v pátém kole Ligy mistrů zařídili útočníci Romelu Lukaku a Lautaro Martínez. Lukaku vstřelil jeden gól, na zbylé dva Martínezovi nahrál a další dva mu rozhodčí neuznal. Oba dali v této sezoně po 11 gólech. Podle Martíneze je tajemstvím jejich úspěšné spolupráce to, že hrají pro tým.

Infantino kritizoval Itálii za laxní postoj k rasismu

Prezident mezinárodní fotbalové federace FIFA Gianni Infantino kritizoval italské funkcionáře za jejich přístup k rasismu. Po třech případech urážení hráčů tmavé pleti v nové sezoně Serie A, které zůstaly nepotrestány, je šéf světového fotbalu obvinil ze "zakrývání pravdy".

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele