Hráli jsme inteligentně, musí se nám dařit i v Serii A, říkal Lukaku po výhře nad Benfikou

12.04.2023, 10:39
Aktuality
Romelu Lukaku (© AFP)

Ač Inter rozhodně nebyl pasovaný do role favorita pro první čtvrtfinále Ligy mistrů na půdě Benfiky, podařilo se mu v Lisabonu zvítězit, a má tak postupu do další fáze daleko blíže. A jednou trefou se na skalpu portugalského protivníka podílel i Romelu Lukaku, který skóroval z penalty. Moc dobře přitom chápal důvody, proč se nakonec neobjevil v úvodní jedenáctce.

Belgický útočník se v letošní sezoně potýkal se zraněním i formou a přednost v základní jedenáctce pro první čtvrtfinálový duel tak na lisabonském Estadio da Luz dostal Edin Džeko.

V 63. minutě však Lukaku přišel z lavičky a o dvacet minut později uklidil penaltu, která zajistila Interu vítězství a potvrdila gól Nicola Barelly z hlavičky v 51. minutě. Lukaku rovněž zajistil výhodu pro odvetu, která se bude hrát příští týden na San Siru.

"Ano, ano, chápu důvody (proč jsem na lavičce) kvůli svým předchozím výkonům, ale musím se prostě dívat dopředu a snažit se týmu co nejvíce pomoci," řekl Lukaku.

"Dostávám se zpět do formy, dávám týmu hodně, ale to dělají i všichni ostatní. Máme zodpovědnost za to, aby se nám dařilo, teď musíme o víkendu uspět v lize, abychom měli správnou sebedůvěru do druhého zápasu."

Lukaku uvedl, že se pevně soustředil na výběr místa pro pokutový kop a snažil se nevnímat hluk na stadionu. "Nemusíte poslouchat ostatní hráče. Já nikoho neposlouchám, ani spoluhráče, soustředím se jen na míč a na to, kam ho chci dát."

"Hráli jsme inteligentní zápas. Měli jsme i další příležitosti vstřelit tři nebo čtyři góly, ale proti takovému týmu je výhra 2:0 dobrým výsledkem. Teď se musíme snažit, aby se nám dařilo i v lize, což je důležité," řekl.

Inter, který do úterního střetnutí vstupoval s tím, že nevyhrál už šest zápasů v řadě, se v sobotu v Serii A utká doma s Monzou, příští středu ho pak čeká odvetný zápas s Benfikou. "Serie A je také důležitá. V Coppa Italia jsme stále v dobré situaci. Musíme si vést dobře ve všech třech soutěžích," dodal Lukaku.

Inter hostí v semifinále Coppa Italia 26. dubna Juventus v odvetném utkání, na začátku měsíce remizoval v prvním zápase 1:1.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (3)

Přidat komentář
Squinty

No z tebe ta inteligence přímo čiší

Reagovat
Pony Slaystation

asi jako kdyby houmles mluvil o bydlení

Reagovat
Kucka

Uklidil penaltu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele