Fodenovo mistrovské razítko a Kloppova rozlučka: 38. kolo Premier League v kostce

22.05., 19:46
Názory a komentáře
Oslavy hráčů Manchesteru City (© AFP)

K senzaci na úkor obhájců titulu nedošlo. Fotbalisté Manchesteru City pod taktovkou nejlepšího hráče sezony Phila Fodena porazili West Ham 3:1, soutěž ovládli s dvoubodovým náskokem před Arsenalem a jako první klub ve 136 let dlouhé historii anglické ligy triumfovali počtvrté za sebou. Sprchu emocí vyvolalo také loučení liverpoolského kouče Jürgena Kloppa, který odtrénoval na Anfieldu poslední zápas.

Citizens v předposledním kole úspěšně zvládli klíčové utkání na neoblíbeném stadionu Tottenhamu a proti West Hamu od začátku dominovali. Foden je nasměroval za dalším vavřínem dvěma góly během úvodních osmnácti minut a životní ročník uzavřel s devatenácti trefami.

Těsně před poločasovou přestávkou sice fenomenálními "nůžkami" snížil Mohammed Kudus, ale v 59. minutě dostal hráče i příznivce na Etihad Stadium do mistrovského varu Rodri. Foden, Kevin De Bruyne, Kyle Walker, Ederson, Bernardo Silva, John Stones a manažer Pep Guardiola proto po závěrečném hvizdu pozvedli nad hlavu trofej už pošesté.

Španělský stratég nicméně v rozhovoru s televizní stanicí Sky Sports naznačil, že příští sezona může být u týmu jeho poslední. "Spíš odejdu, než zůstanu. Jsem v Manchesteru osm let. Už když jsme loni vyhráli v Istanbulu (finále Ligy mistrů, pozn. autora), říkal jsem si, co tu ještě dělám. Je hotovo, už nic dalšího nezbývá," doplnil třiapadesátiletý kouč.

Úspěšnější než rodák z katalánského Santpedoru je v Anglii pouze legendární Sir Alex Ferguson, který s Manchesterem United získal 13 titulů během 28 let.

Arsenalu ke kýžené trofeji nepomohlo ani 28. vítězství v sezoně, konkrétně 2:1 nad Evertonem, které gólem v 89. minutě zařídil Kai Havertz. Svěřenci Mikela Artety tím vytvořili nový klubový rekord, ale dvacetileté čekaní od poslední mistrovské euforie neukončili.

"Jsem na celý tým opravdu pyšný. Odvedl neuvěřitelnou práci a udělal maximum, abychom titul získali. Bohužel to nestačilo a City nám ho stejně jako loni vyfoukli," konstatoval Arteta na tiskové konferenci. "Pokud ale budeme takhle pokračovat, získáme ho. Nevím, kdy se tak stane, ale když budeme i nadále takhle blízko, jednoho dne určitě," dodal.

Slzavé údolí na Anfieldu

Po zpackaném závěru sezony obsadil třetí místo Liverpool. Přesto se v posledním utkání proti Wolverhamptonu na Anfieldu tleskalo a zpívalo nonstop. Veleúspěšné devítileté angažmá německého manažera Jürgena Kloppa totiž dospělo ke svému konci. Když se beznadějně vyprodanou arénou linul populární chorál "I'm so glad that Jurgen is a Red", jedno oko nezůstalo suché.

V samotném zápase, na jehož výsledku víceméně nezáleželo, vyhrál tým z města Beatles 2:0 po brankách Alexise Mac Allistera a Jarella Quansaha.

"Jsem teď jeden z vás. Miluji vás. Jste nejlepší lidé na světě. Děkuji za vše," uvedl v emotivním proslovu po závěrečném hvizdu Klopp, který mimo jiné spustil i chorál oslavující jeho nástupce Arneho Slota.

Podle BBC se Liverpool a Feyenoord Rotterdam dohodly na Slotově uvolnění za 9 milionů eur (přes 226 milionů korun). Další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) může nizozemský celek získat dodatečně na bonusech.

O Kloppově odchodu bylo jasno už od ledna, pomyslným bleskem z čistého nebe byl naopak konec Mauricia Pochettina na lavičce Chelsea.

Dvaapadesátiletý Argentinec přišel do londýnského klubu před sezonou a podepsal smlouvu na dva roky. Po mizerném podzimu se Blues vzchopili a vybojovali i díky pěti vítězstvím v posledních pěti zápasech konečné šesté místo, které zajišťuje účast v kvalifikaci Evropské konferenční ligy. Přesto Pochettino skrze vzájemnou dohodu s vedením pokračovat nebude.

Vynikající závěr jarní části potvrdil ve 38. kole také Crystal Palace. Eagles zejména díky famóznímu výkonu ve formě hrající dvojice Eberechi Eze - Jean-Philippe Mateta deklasovali Aston Villu 5:0 a z posledních sedmi kol vytěžili 19 bodů.

Mateta, který se blýskl hattrickem, vstřelil pod manažerem Oliverem Glasnerem, jenž vede celek ze Selhurst Parku od 24. února, úctyhodných 13 branek. Za tři a půl sezony před příchodem rakouského stratéga nasázel v dresu londýnského mužstva o dva góly méně.

TOP 3 hráči dle Sofascore.com:

1. Eberechi Eze (Crystal Palace) - 10.00 / 2 góly, asistence, 7 úspěšných soubojů.

2. Phil Foden (Manchester City) - 9.90 / 2 góly, 5 klíčových přihrávek, 95procentní úspěšnost přihrávek.

3. Jean-Philippe Mateta (Crystal Palace) - 9.80 / 3 góly, asistence, 2 klíčové přihrávky.

TOP hráči dle Fantasy Premier League:

1. Jean-Philippe Mateta (Crystal Palace) - 20 bodů.

2. Eberechi Eze (Crystal Palace) - 15 bodů.

3. Bruno Guimarães (Newcastle), Dejan Kulusevski (Tottenham) - oba 16 bodů.

Sestava 38. kola:

(©Marek Ustohal)

Brankář: José Sá (Wolverhampton) - Během velkolepého loučení Kloppa na Anfieldu dělal mezi tyčemi možné i nemožné, aby zabránil inkasování. Celkově zapsal jedenáct zákroků (sedm z nich po pokusech uvnitř pokutového území) a uchránil Wolves od výprasku. Za zmínku stojí především reflex po dorážce Van Dijka z bezprostřední blízkosti a tygří skoky po technických obstřelech Enda či Salaha.

Pravý obránce: Pedro Porro (Tottenham) - Když jsem Porra viděl naživo v dresu Sportingu v roce 2021, měl jsem zato, že se dříve nebo později prosadí v top soutěži. Stalo se a předpokládám, že v příští sezoně bude ještě lepší. V utkání na Bramall Lane rozjásal hostující sektor nekompromisní "raketou" a v kanadském bodování si polepšil na 3+7. Pouze Kieran Trippier z Newcastlu (1+10) je na tom v tomto ohledu mezi obránci lépe.

Stoper: Jarell Quansah (Liverpool) - Kromě zmíněného brankáře Wolves na sebe v neděli upozornil také jednadvacetiletý odchovanec Reds, který loňský ročník strávil ve třetí nejvyšší soutěži. Ve 40. minutě rozvlnil síť a dočkal se premiérového gólu v Premier League na ikonickém liverpoolském stadionu. Opomenout nelze ani vysoce nadprůměrnou úspěšnost v osobních soubojích (6/7) i přihrávkách na delší vzdálenost (6/7).

Stoper: Casemiro (Manchester United) - Víceméně celou sezonu byl brazilský reprezentant terčem kritiků, ale v Brightonu nechal vzpomenout na svou loňskou konzistentní výkonnost. V netradiční roli stopera řídil defenzivu Red Devils, perfektně četl hru, vyhrával souboje, skákal do střel jako hokejový bek a precizním zákrokem na brankové čáře uchránil manchesterský tým od jistého inkasování.

Levý obránce: Tyrick Mitchell (Crystal Palace) - S famózní formou se v závěru ročníku nepotkala pouze útočná esa Eagles, ale také ofenzivní levý bek, jenž zahrál také proti Aston Ville perfektně na obou polovinách hřiště. Vzhledem k téměř nevyčerpatelnému fyzickému fondu tradičně "piloval lajnu" od úvodního do závěrečného hvizdu, neustále se nabízel spoluhráčům a připravoval pro ně i nadějné příležitosti.

Pravý záložník: Harry Wilson (Fulham) - Gól, dvě asistence, rána do břevna, ocenění pro nejlepšího hráče zápasu. Rodák z Wrexhamu byl na Kenilworth Road k nezastavení a pravidelně zvedal zaplněný hostující sektor ze sedaček. Během první půle připravil přesný zásah pro ex-wolverhamptonské duo Traoré - Jiménez a v 69. minutě stanovil konečný výsledek oku lahodící střelou, kterou vyhnal z "šibenice" všechny pavouky.

Střední záložník: Phil Foden (Manchester City) - Famózními statistikami se pyšnil i čerstvě zvolený nejlepší hráč Premier League, jenž v úvodních osmnácti minutách dostal Etihad Stadium do varu dvakrát a nasměroval Citizens ke čtvrtému mistrovskému titulu v řadě. Kromě střelecké potence opět ukazoval také enormní kreativitu a opomenout nelze ani 95procetní úspěšnost přihrávek. Dotáhne na mistrovství Evropy ke kýžené trofeji Albion?

Střední záložník: Bruno Guimarães (Newcastle) - Když se šestadvacetiletému záložníkovi daří, daří se většinou i celému Newcastlu. Subtilní Brazilec byl středobodem loupeže Magpies v Brentfordu, kde svěřenci trenéra Howea zvítězili 4:2. Skóroval, přidal dvě nezištné asistence a z jeho pohybu na trávníku bylo jednoznačně patrné, že ho utkání baví.

Levý záložník: Eberechi Eze (Crystal Palace) - Ve stejném duchu lze hovořit také o šikulovi ze Selhurst Parku, jenž v duelu s Aston Villou bavil příznivce Eagles od začátku do konce. Brankáře birminghamského celku Olsena překonal dvakrát, Matetovi jednu trefu připravil a vyslal tím další vzkaz reprezentačnímu trenérovi Southgateovi směrem k nominaci na Euro.

Útočník: Alexander Isak (Newcastle) - Šampionát se naopak určitě nebude týkat jednadvacetigólového snajpra Magpies, jehož Švédsko na něj nepostoupilo. Tečku za nejlepší sezonou v kariéře udělal bilancí 1+1 na Community Stadium. Ve 36. minutě vybídl nádhernou přihrávkou Murphyho a krátce nato rozvlnil síť sám. V letním přestupovém okně bude bezesporu v zorném poli nejednoho velkoklubu. Udrží ho Newcastle?

Útočník: Jean-Philippe Mateta (Crystal Palace) - Od únorového (24. 2.) příchodu kouče Glasnera se prosadil třináctkrát. Žádný hráč v Premier League nebyl v tomto časovém rozmezí lepší. Vzhledem k číslům z předchozích ročníků (51 střetnutí, 7 branek) je jeho střelecký progres extrémní a hodný potlesku vestoje, kterého se v neděli v Selhurst Parku při střídání v 76. minutě pochopitelně dočkal. Klobouk dolů!

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Manchester City
38
28
7
3
96 : 34
91
2
Arsenal FC
38
28
5
5
91 : 29
89
3
Liverpool FC
38
24
10
4
86 : 41
82
4
Aston Villa
38
20
8
10
76 : 61
68
5
Tottenham Hotspur
38
20
6
12
74 : 61
66
6
Chelsea FC
38
18
9
11
77 : 63
63
7
Newcastle United
38
18
6
14
85 : 62
60
8
Manchester United
38
18
6
14
57 : 58
60
9
West Ham United
38
14
10
14
60 : 74
52
10
Crystal Palace
38
13
10
15
57 : 58
49
11
Brighton & Hove Albion
38
12
12
14
55 : 62
48
12
AFC Bournemouth
38
13
9
16
54 : 67
48
13
Fulham FC
38
13
8
17
55 : 61
47
14
Wolverhampton Wanderers
38
13
7
18
50 : 65
46
15
Everton FC
38
13
9
16
40 : 51
40
16
Brentford FC
38
10
9
19
56 : 65
39
17
Nottingham Forest
38
9
9
20
49 : 67
32
18
Luton Town
38
6
8
24
52 : 85
26
19
Burnley FC
38
5
9
24
41 : 78
24
20
Sheffield United
38
3
7
28
35 : 104
16

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (50)

Přidat komentář
SunFells

However, it was not long until Pochettino began to doubt the quality and balance of his squad — including his two star midfielders, Enzo Fernandez and Moises Caicedo.

Despite praising his compatriot in public, Pochettino privately questioned whether Fernandez was destructive enough to be a No 6 or creative enough to be a No 8. Caicedo, meanwhile, was initially regarded as lacking the positional discipline to operate as a specialist holding midfielder before coming good later in the season. Together, they formed a midfield pair Pochettino felt lacked the size and power for the Premier League.

Ámen

Reagovat
Busby babes

podle me jsou oba super, ale ne spolu + jeste Lavia k tomu, taky podobny hrac...

Reagovat
Deywid

Budeš budúcu sezónu prekvapený ako im to pôjde spolu, keď ich bude trénovať skutočný tréner a nie ten argentínsky dinosaurus

Reagovat
SunFells

Nope, bez tří obránců za nimi to bude furt slabina.

Reagovat
Talker

Nebo DM.

Reagovat
SunFells

Tak tady jde o to, že spolu nejsou optimální v double pivotu. Ale také jak tam měl Poche zpochybňovat - Enzo to neurve kreativitou oproti konkurenci tak, aby byl v záloze s Caicedem a dalším DM, být v ofenzivní linii ani nehraje na jeho silné stránky a navíc by byl ve vedení presu slabý.

Reagovat
Deywid

remind me in pol roka

Reagovat
Svatej

Reagovat
Talker

On je problém, že to jsou 2 hráči s kombinovanými zkušenostmi 2 roky v TOP lize (a to tam počítám Portugalsko) na začátku této sezony.

A teda souhlasím s tím celkem:

Enzo jako deep lying playmaker (nejhlubší záložník) by byl obrovský problém defenzivně, zvlášť v době, kdy byl zraněný. Takže toho tam úplně hrát nemůžeš, musíš tam mít ukotveného (ještě) někoho jiného. Stejně tak ho nechceš hrát ani jako 8, protože na to za mě chybí atletičnost. Zvlášť v době, kdy byl zraněný.

Stejně tak Caicedo, kterého beru spíš jako aktivního, agresivního hráče, ne pozičně laděného záložníka před stopery. Jenže volnost mu dát nemůžeš, protože by tam byl před stopery jen Enzo a to by byl defenzivně průser, takže dvojice Enzo-Caicedo fakt zdůrazňovala všechna negativa těch dvou.

Proto jsme taky hráli Gallaghera v základu a posouvali ho všude po hřišti, abychom odemkli tuhle dvojici a vyšlo to až ve chvíli, kdy jsme posadili Enza - v tu chvíli se z Caiceda stal absolutní beast, protože jsme najednou měli v záloze dva hráče, kteří mají dostatečnou dynamiku se vrátit.

Takže z tohohle pohledu fakt nevyvážená dvojice, která úplně nefunguje v současném nastavení. Za rok-dva, až budou zkušenější, případně v 3-X-X systému to bude jiné (případně 4-3-3 s DM).

Prakticky řešíme s Enzem úplně stejný problém, jako s Jorginhem.

Reagovat
SunFells

Jorginho je defenzivně inteligentnější než Enzo, ale z fyzického hlediska je to trefné, potřebují vedle sebe defenzivní extrém, který pokryje hodně plochy.

Reagovat
Talker

Jorginho podle mého to urval zkušenostmi, v tomhle se Enzo podle mého zlepší časem.

On by to teoreticky mohl hrát s dvěmi box2box, osobně se divím, že jsme to fakt nezkusili jako Enzo před stopery a před ním Gallagher s Caicedem.

Reagovat
SunFells

Určitě, ale s fyzickými limity nic moc nenadělá. Jorginho také potřebuje hodně pomoci kompaktností a vhodnými kvalitami spoluhráčů.

Reagovat
Talker

S fyzickými limity ne, ale zkušenosti, poziční hra, timing, rozpoznávání toho, odkud může jít hrozba a koho pokrýt... Tam se bude vyvíjet. Pokud ho teda neplácneme prostě výše a nenecháme někoho jiného sedět vzadu.

Proto se divím, že jsme šli po Caicedovi (který hraje poslední měsíce úžasně) a kompletně vyignorovali Rice, který by podle mého do toho seděl více, navíc má v TOP lize cca stejně zkušeností jako Enzo+Caicedo+Gallagher.

Reagovat
Svatej

Jsem celkem ohromenej, jak rychle lidi prehodili vyhybku ohledně Enza na základě toho, že:

- Se bez něj vyhrálo nějakých 5 zápasů, z čehož většina se vyhrát stejně měla

- Jeho zraněná verze nehrála tak, jak měla, což by zpusobilo nefunkčnost jakykoliv řady jakyhokoliv týmu, jen u nas se z toho vyvodi dokonce dlouhodoby důsledky

Ten tým stál za hovno celej, nebyl to výhradně problem v záloze a ani se to zazracne neotocilo jen tim, že nehrál Enzo, je jedno jak se to banda tragédů snaží tak naaranžovat.

Ti 2 v pohodě tu roli zálohy všestranně zastanou, jakmile budou fit a bude fungovat celej tým..

Reagovat
Miguel19

Strašná komedie.

Reagovat
Talker

"Většina se vyhrát měla" - to můžeš říct o celé sezoně, že tam měly být nějaké serie, ale nejdelší serie byla u tří výher před tím koncem sezony (kdy mimochodem Enzo 2x chyběl v základu ).

Hele záleží, jak se na to koukáš. Za mě Enzo je kvalitní hráč, je to upgrade dopředu oproti Jorginhovi. Na druhou stranu Jorginho měl větší přínos defenzivně, takže +- na podobné úrovni.

Rozhodně má potenciál být absolutní špička, ale v tuhle chvíli jí prostě není. Není to komplexní hráč, stejně jako nebyl Jorginho. Do toho musí prostě dorůst a to bude trvat nějakou dobu.

Reagovat
Svatej

Samozřejmě že mohl, jenže v tenhle moment už hrál obecně celej tým lépe. Porovnávat Chelsea z Května vs Října v souvislosti s tim, co se mělo

vyhrát + vyhodnocovat to tak, ze rozdíl tvořil jeden hráč, mě trochu dráždí

Předtím jsme vyloženě vedeli, že zápas nejspíš prosereme, protože ten tym na to neměl a furt byl v procesu souhry na startu.. Ted bylo lepší v podstatě vsechno. Hráči hráli společně daleko lépe, dělali míň chyb, Poche přišel s novou už se hrálo tak, že s Enzem nebo bez -> oboji melo vest k výhře.

V tuhle chvili ani byt nemusi, bohatě by mi stačil Enzo pod Potterem a soucasnej Caicedo na to, abychom měli zálohu kvality top4. Časem budou oba dál růst a jsem si jistej, že Enzo s jeho fotbalovym iq bude dostatecnej dozadu dost na to, aby to stačilo na top úroveň. Že to nebude doublovana pozice naklonovanych Ngolu je mi jasný, ale to taky není jedinej zpusob, jak mít dobrou zálohu dozadu

Reagovat
Talker

Hele neříkám, že je to jeho vina nebo naopak, že vyhráváme kvůli tomu, že chybí.

Na druhou stranu jeho absence nás prostě nepoznamenala v žádném ohledu negativně - byť je to určitě dáno i tím, že nebyl na 100% a v příští sezoně bude určitě lepší (musí být, protože jinak by to byl provar jak blázen ).

Reagovat
Svatej

Jj

Já jsem presvedcenej, ze bude totálně vcajku Neni to zadny defenzivní monstrum, ale ke slabině dozadu ma taky daleko

Reagovat
Talker

Já bych řekl, že dozadu je větší slabinou než Jorginho, kterého jsme vyvažovali třemi stopery (samozřejmě nejen jeho, ale i stárnoucího Silvu).

Reagovat
Svatej

ja si rad představuju, ze to bylo 80% Silvou, ale jo no, přitom on ty cisla dozadu neměl vůbec špatný

Reagovat
Talker

Hele podle mého to byl mix těch dvou + Rudigera/Christensena, kteří vypadali taky dost nejistě v čtyřčlenné obraně.

Každopádně Jorginho byl velkou částí toho, proč jsme to museli balancovat a stejně tak bychom to museli balancovat, pokud by byl Enzo tím deep lying playmakerem.

Reagovat
Busby babes

Jinak Guardian pise, ze Kompany do Bayernu uz je skoro jistej. Nakonec docela blaznivej krok, ale podle me to bude fungovat. Kompany udela krok spravnym smerem.

Reagovat
Kixi Syhimour

Teď to čtu, pro Kompanyho vlastně no-brainer, Bayern už má asi dost toho všeho odmítání, nicméně aby si Bayern bral manažera sestupivšího Burnley to je teda level

Každopádně chudáci Burnley docela, tak dlouho ho drželi, aby jim znova vykopal postup, a týpek jde do Mnichova

Reagovat
Busby babes

tak zas, je to jako smat se vam, ze kupujete Robertsona ze sestupujiciho Hullu.

Kompany ukazal, ze kdyz ma kadr, ktery patri ke spicce ligy, tak s nim dokaze hrat hezkej fotbal a stylem jakym se prezentuje svetova spicka. V Bayernu bude mit nejlepsi kadr v lize a nejvetsi budget v lize.

Zkusenosti z velkyho klubu a tlaku ma ze sve hracske kariery, ma i renome jako hrac... podle me to muze fungovat velmi dobre a nakonec necekane jmeno, ale muze to byt docela chytre od Bayernu.

Reagovat
masly008

Reagovat
avicii

Reagovat
mistr129

Reagovat
fenixLFC

rozdiel je ale v tom ze trener ma na zostupe daleko vacsi podiel nez jeden individualny hrac. komapny taktiez ukazal ze nie je schopny sa prispoboti, trva mu dlho reagovat, nei je schopny zabranit vytvaraniu klik v kadri a reagovat na vysledkovu krizu. do toho uspel v sutazi ked vsetko bolo podla neho a mal pravomoci ktore mu v bayerne nikto neda. a su rozdieli hracske a trenerske, on nie je zidane ako jeden z najlepsich hracov vsetkych cias takze to renome by som neprecenoval,

rovnako to moze (a velmi pravdepodobne aj bude) velmi stupidne od bayernu

Reagovat
Busby babes

a proc by melo Bayern zajimat, ze tym neumel hrat stylem, kterym se sice musi hrat o zachranu, ale kterej je rpo ne uplne irelevantni? A neni pravda, ze se neumi prizpusobit. na konci Burnley hralo uplne jinak nez loni v champsu, prave proto, ze hrali o zachranu.

Navic to neni o jednom individualnim hraci, ale o tom, ze kadr byl celkove proste horsi nez jejich konkurence a vetsina ligy proste mela daleko kvalitnejsi hrace.

"do toho uspel v sutazi ked vsetko bolo podla neho a mal pravomoci ktore mu v bayerne nikto neda"

a to byla jaka soutez? Champs? to rozhodne ne. Bayern ma daleko lepsi postaveni v ramci Bundesligy nez melo Burnley loni.

Reagovat
fenixLFC

bayern by malo zaujimat ci je trener schopny sa adaptovat ked sa nieco zmeni, vypadnu mu hraci alebo rada inych dovodov. to ze sa nakoneic prisposobil je roztomile ked uz bolo pozde. ono nastupit do sezony s taktikou s ktorou ta vsetci prevalcuju a trvalo mu x mesiacov to zmenit. takticky genius to asi nebude

ti hraci boli horsi aj kvoli tomu ze kompany posral prestupove okno a jeho posily sa vobec nechytili. nehovoriac o tom ze burnley ktore minuly ovela ovela menej bolo daleko konkurencieschopnejsie

co rozhodne ne? v burnley je cela struktura postavena okolo neho a ma rozhodujuce slovo vo vsetkom. to v bayerne vazne mat nebude

Reagovat
Busby babes

no vidis a podle vseho Bayern naopak ceni to, ze ze svych principu neuhnul.

Coz btw je pripad treba i Kloppa nebo Artety. Hrajou porad "stejny" fotbal, postaveny na stejnych principech i kdyz na to na zacatku nemeli hrace a bylo to spatny. Jen proste obecna kvalita kadru v Arsenalu nebo Poolu byla relativne vysoka i tak. V burnley ne.

https://www.nytimes.com/athletic/5512533/2024/05/23/bayern-munich-vincent-kompany-manager-tactics/

Comparing the third-best team in the Bundesliga to the second-worst in the Premier League clearly has limited value but the graphic below contrasting their styles shows that both sides have the same possession-orientated approach. The difference in the quality of players is obvious in the poor defensive and attacking numbers.

ad co rozhodne ne: psal si o soutezi, asi to byl preklep. Ano, v Bayernu nedostane takove pravomoce. Coz vzhledem k tomu, jak si poukazal na to, ze prestupy pred touhle sezonou se moc nepovedly, je spis dobre.

Reagovat
Kixi Syhimour

minimálně za to přirovnání, to mi přijde hodně nešťastné

Reagovat
Busby babes

v cem? vsak je to obdobny pripad.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak trenér vs. hráč, to mi přijdou jako jiné situace. Hráč je jeden z mnoha a těžko tak může nést větší porci zodpovědnosti za sestup a Robertson tuplem takový nebyl. Zatímco tady Kompany rozhodně může, když utratil nemalé peníze, skončil za Lutonem a v situaci, kdy je Forest zachráněn s historicky nejmenším počtem bodů.

Zkrátka individuálně můžeš o Kompanym prohlásit, že je tahle sezona propadák, cíl byl jasný, zatímco u Robertsona nikoliv.

Reagovat
Busby babes

to je podle me to, kde je ten argument mimo. vy mluvite o vysledcich. coz je ale ocividne neco, co Bayern moc nezajima, protoze proc jako? i kdyby Kompany vsechny prestupy trefil, tak by skoncili treba o 6 bodu vic nebo by treba skoncili 17. Je to relevantni pro Bayern? asi ne.

Spis je zajima neco jako: ok, kdyz ma dobre hrace (v porovnani se soupereme), tak se prezentuje timhle stylem, ma takove principy na kterych lpi atd atd... je to kompatibilni s nasim kadrem/stylem? pokud ano, pak dobry, je sance, ze u nas bude uspesny.

A to same plati i u toho Robertsona: hele, to je hrac, ktery bude dobre doplnovat nase dalsi hrace a nabizi to, co chceme... a na to, ze byl soucasti obrany ktera dostala nejvic golu v lize kaslem, protoze to pro nas neni relevantni. takhle to myslim.

Reagovat
Kixi Syhimour

No, podle mě to je relevantní pro Bayern, protože jinak by byl na žebříčku potenciálních trenérů asi výše.

Kdyby si za ním šli od začátku jako to bylo u nás s Robertsonem (respektive lze snad v pohodě konstatovat, že nebyl 10. volbou), tak bych v tom i něco viděl. Jenže takhle je Kompany pouze znouzectnost a přijde mi komické, že každý oslovený nápadník si řekne ne takovému klubu jako je Bayern, až je Bayern donucen sáhnout po Vincentovi.

My jsme Andyho chtěli, Mnichov Kompanyho evidentně zas tolik ne, takhle to zase myslím já

Reagovat
Busby babes

v tomhle smyslu to samozrejme pravda je, ale tak ja nikde nepsal, ze to byl pro ne prvni volba. V tom to srovnani samozrejme nesedi

Reagovat
Kixi Syhimour

To jsi sice nepsal , to je v pořádku, nicméně v tom přirovnání k Robertsonovi jsem to bral s celým kontextem, tam jsme se asi ztratili

Reagovat
Kixi Syhimour

Navíc Robertsona jsme asi chtěli cíleně, tady je očividné, jak Bayernu došly možnosti, takže se musí z nouze obracet na sestupující Burnley.

Reagovat
Busby babes

ano, je to jejich asi 10. volba a jedine co rikam je to, ze i ta 10. volba dava docela smysl.

Reagovat
Eichel

Reagovat
Muffi

Bayern je na trénování jeden z nejtěžších klubů na světě. Sleduju fotbal pomalu 30 let, dřív jsem jim fandil a problémy s kabinou tam neměli snad jen Hitzfeld, Pep a Heynckess. Přezdívka FC Hollywood fakt nevznikla náhodou, spolu s Barcelonou asi dva nejtoxičtější kluby, byť CFC se taky dost snaží.

Kompany má v tomhle jako špičkový hráč oproti třeba Amorimovi obrovskou výhodu a aby to nebyl úplný propadák zařídí zkušené sportovní vedení.

Reagovat
Kinky7

Nezapomeň ale že on má zkušenosti z pozice kapitána jak se chovat k problémovým hráčům. A třeba Sane ho hodně bral v city. To by mu mohlo pomoci

Reagovat
Busby babes

Reagovat
J0EL

Lol, to beztak pisu skor fanusici ostatnych klubov

Reagovat
ashburtongrove

Lopetegui ve West Hamu

Reagovat
off-olda

Reagovat
maria.parker

Yebo casino is one of the newer casinos that cater to South African players. The casino has a number of features that make it popular among players from South Africa, starting with a superb interface, excellent range of games and promotions, and payment in South African Rands.

https://www.zebracasino.org/yebo-casino-review/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele