Slavia má dostat za Buchu od Plzně necelých 10 milionů

Pražská Slavia uvedla, že Viktoria Plzeň a její bývalý hráč Pavel Bucha musí pražskému klubu zaplatit bezmála deset milionů korun. Podle verdiktu rozhodčího senátu FAČR dvaadvacetiletý záložník v červenci 2018 neoprávněně podal výpověď ze smlouvy v Edenu. Západočeši se zatím k případu nechtějí vyjadřovat. Stejně jako Slavia se budou moci vůči rozhodnutí, které není pravomocné, odvolat.

Hráčem února v české lize je Bucha, nejlepším trenérem Guľa

Viktoria Plzeň ovládla oceňování v první lize za měsíc únor. Nejlepším hráčem byl v anketě Ligové fotbalové asociace, která řídí profesionální soutěže, v hlasování fanoušků a novinářů zvolen záložník Pavel Bucha a mezi trenéry dostal nejvíce hlasů nový slovenský kouč Viktorie Adrián Guľa.

K hattricku mě donutili spoluhráči, řekl Bucha po Příbrami

Plzeňský Pavel Bucha zařídil vítězství 4:0 nad Příbramí ve 22. ligovém kole třemi góly a asistencí, přesto ve svém výkonu viděl určité nedostatky. Reprezentační záložník do 21 let připustil, že k zahrávání penalty, z níž zkompletoval svůj premiérový ligový hattrick, ho donutili spoluhráči. Autor devíti branek v ligové sezoně myslí i na boj o nejlepšího střelce nejvyšší soutěže, i když se na něj nesoustředí.

Bucha si v Mladé Boleslavi prodlouží hostování z Plzně

Pavel Bucha bude i v podzimní části nadcházející sezony působit v Mladé Boleslavi. Záložník reprezentační jednadvacítky si prodlouží hostování z Plzně, která ho do středočeského týmu zapůjčila už na jaře uplynulého ligového ročníku. Viktoria o tom informovala na sociální síti.

Bucha zamířil z Plzně na hostování do Mladé Boleslavi

Další posilou mladoboleslavských fotbalistů pro jarní část sezony se stal záložník Pavel Bucha. Dvacetiletý středopolař bude ve středočeském klubu hostovat do konce sezony z mistrovské Viktorie Plzeň, do jejíž sestavy se zatím neprosadil.

Slavia se kvůli odchodu Buchy do Plzně obrátila na sbor rozhodců

Slavia Praha si oficiálně stěžuje kvůli červencovému odchodu svého odchovance Pavla Buchy do Plzně. V úterý podala návrh na zahájení řízení ke sboru rozhodců Fotbalové asociace ČR. Pokud uspěje, bude po dvacetiletém záložníkovi požadovat odškodné, které by se mělo pohybovat v řádu milionů korun.

Plzeň získala ze Slavie mladého záložníka Buchu

Talent Pavel Bucha, který se rozkmotřil se Slavií, zamířil do konkurenční Plzně. Přestup už je registrován i v informačním systému Fotbalové asociace ČR. Viktoria potvrdila, že s Buchou podepsala smlouvu na čtyři roky jako s volným hráčem. Dvacetiletý záložník totiž se Slavií vypověděl smlouvu, s čímž pražský celek nesouhlasí a bude se bránit právní cestou.

Tvrdík v dopise Paskovi zkritizoval Buchu i agenturu Sport Invest

Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík v otevřeném dopise šéfovi Asociace fotbalových agentů Pavlu Paskovi zkritizoval stávkujícího záložníka Pavla Buchu i jeho zastupující agenturu Sport Invest, se kterou už pražský klub odmítá spolupracovat. Kvůli tomu Paska svolal svou asociaci k projednání situace.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele