Plzeňský Bucha neví, zda má životní formu, gólů chce nastřílet ještě víc

20.08.2023, 19:03
Aktuality

Plzeňský Pavel Bucha pomohl Viktorii brankou k domácímu vítězství 2:1 nad Olomoucí v pátém ligovém kole a zaznamenal čtvrtý gól v posledních pěti soutěžních zápasech. Pětadvacetiletý záložník na tiskové konferenci nedokázal posoudit, zda má životní formu, ale doufá, že v povedených výkonech bude pokračovat.

Bucha v této ligové sezoně skóroval třikrát, další trefu přidal v kvalifikaci Evropské konferenční ligy. Už v srpnu tak téměř vyrovnal svou celkovou střeleckou bilanci z minulého ročníku, v němž nastřílel pět soutěžních branek. "Forma je to dobrá. Nevím, jestli životní. Doufám, že bude pokračovat a gólů přidám ještě víc," řekl Bucha novinářům.

Olomoucký tým poslal do vedení ve 27. minutě Juraj Chvátal, ale Viktoria dokonala obrat v nastaveném čase prvního poločasu po hlavičce kapitána Lukáše Hejdy a Buchově tvrdé ráně k tyči. "Těžký zápas s dobrým koncem. Klíčové bylo asi to otočení průběhu v první půli. Ve druhé půli jsme to chytře hlídali a ubojovali," uvedl bývalý reprezentant do 21 let.

Domácí cítili, že po vyrovnání mohou Sigmu pokořit ještě jednou. "Chtěli jsme toho využít. Říká se, že po gólu většinou je pár minut krizová situace, kdy mužstvo není úplně soustředěné a dá se toho využít. Dobře, že za pár minut padl ještě druhý gól. Před poločasem to bylo hrozně důležité," mínil někdejší hráč Slavie a Mladé Boleslavi.

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka vyhráli šestý soutěžní zápas po sobě a dobře se naladili na čtvrteční úvodní duel závěrečného play off Konferenční ligy na hřišti kazachstánského Tobolu Kostanaj. "Byl bych s tím opatrný, ale cítím z mužstva, že si to nějakým způsobem sedá. Nabíráme sebevědomí, že dáváme góly a vyhráváme zápasy. Doufám, že nějaká vítězná série se nám povede a výhry budou přibývat," prohlásil Bucha.

"Doufám, že vzhledem k naší formě jsme na dvojzápas s Tobolem připraveni. Hlavně v hlavách a sebevědomím. Snad se nám to podaří zvládnout, protože určitě všichni tady chceme hrát skupinu Konferenční ligy a mít zajímavější podzim," dodal rodák z Mělníku.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
Martin9719

Kdybych nekoukl na tabulku ani bych nevěřil že je náš nej střelec s Šulcíkem.

Reagovat
Sosi

Koubek je prostě borec...

Reagovat
_Franklin_

Životní forma... 4 goly pane jo, ten se utrhnul od retezu

Reagovat
Vinci

Tak doufám že tu pak bude článek, až to zjistí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele