Hráčem srpna se stal Bucha, trenérem rovněž plzeňský Koubek

01.09.2023, 13:23
Aktuality

Zástupci Plzně ovládli anketu o nejlepšího hráče a trenéra měsíce v první fotbalové lize. Koučem srpna byl zvolen Miroslav Koubek, který dnes slaví 72. narozeniny. Nejlepším hráčem fanoušci zvolili záložníka Západočechů Pavla Buchu. Výsledky dnes zveřejnila Ligová fotbalová asociace (LFA), která tradiční anketu pořádá.

Bucha se stal hráčem měsíce poprvé v kariéře. Pětadvacetiletý záložník skóroval ve všech třech kolech, která Plzeňští v srpnu odehráli, a s třemi brankami se dělí o vedení v tabulce střelců. Jedno utkání si Západočeši odložili kvůli účasti v závěrečném 4. předkole Evropské konferenční ligy. Bucha v hlasování fanoušků porazil sparťanské středopolaře Qazima Laciho a ostravského útočníka Abdullahiho Tanka.

Koubek mezi trenéry předčil olomouckého Václava Jílka a Briana Priskeho ze Sparty. Nejstarší ligový kouč a dnešní oslavenec po rozpačitém vstupu do sezony v srpnu s Viktorií vyhrál všechny tři zápasy v nejvyšší soutěži. Jeho svěřenci, kteří ve čtvrtek přes Tobol Kostanaj postoupili do skupiny Konferenční ligy, figurují v neúplné tabulce na pátém místě s jedním utkáním k dobru.

V anketě LFA určují novináři svými hlasy trojici adeptů na hráče a trenéra měsíce, z níž pak fanoušci vyberou vítěze obou kategorií. Poprvé v této sezoně triumfovali zástupci jednoho klubu.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
Infeld Prácheňský

Zaslouženě

Reagovat
Martin9719

Tady se teprve ukázalo že vedle Kalvacha je jeho potenciál o polovinu nižší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele