UEFA dnes bude ústně projednávat Kúdelovo odvolání proti trestu za rasismus

26.05.2021, 08:54
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (111)

Přidat komentář
Antijazvec

Ja myslím že by dosť pomohlo pozvať aj veľvyslanca Vatikánu v Londýne.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezmění se bohužel vůbec nic.

Reagovat
vceradnesazitra

UEFA už několikrát dokázala, že ji chybí jakákoliv sebereflexe a na svých nesmyslných rozhodnutích trvá, takže z tohodle nic nebude, nicméně vyšší instance tuhle debilitu musí zákonitě zrušit

Reagovat
dontcallmeandre

Pro Kúdelu je asi hlavní, že nemůže dostat ještě větší dardu, než už dostal.Popravdě, nejvíc by byla fajn změna klasifikace z rasismu na nesportovní chování, trest ať mu klidně nechají :)

Reagovat
ttopi

Klasifikace není podstatná podle mě právě. Jde spíš o způsob rozhodnutí bez údajně zjevných důkazů. Trest na 10 zápasů za takto nejasných okolností je prostě skandální a je jedno, jestli to bude bráno jako nesportovní chování, nebo rasismus. Jinak za nesportovní chování by snad trest 10 zápasů bylo taky nesmyslných.

Já osobně si nedělám iluze, že by se mu trest zmínil.

Reagovat
FUnk

Reagovat
dontcallmeandre

Já si tedy myslím, že pro budoucí život Kúdely je tedy sakra rozdíl, jestli dostane trest za rasismus nebo za nesportovní chování. A nespoléhal bych na to, že v česku se to aktuálně vnímá jinak. To vnímání se mění velice rychle.

Reagovat
king23

"Pro budoucí život Kúdely" - to by mě zajímalo co tím myslíš. Řekl bych, že jemu to může být jedno, v čem by tato drobná změna měla jeho život ovlivnit?

Reagovat
dontcallmeandre

Kdyby se rozhodl, že Slavia nebude jeho poslední štace, měl by to nejspíš jednodušší. Kdyby někdy v budoucnu trénoval. Jasně, jsem si jistý, že to nemusí být nějaká zásadní překážka, ale kdyby se zbavil trestu za rasismus, tak by mu to jedině prospělo.

Reagovat
king23

Jo takhle jsi to myslel. No upřímně si neumím představit, že by nějaký klub, kterému by se Kúdela herně líbil, řekl, že ho neangažuje protože měl jendou nějaké opletačky s rasismem. Kdyby byl problémovej a tohle se opakovalo, tak možná, ale takhle tomu nevěřím. Jedině, že by chtěl hrát jednou za Rangers

Reagovat
smazaný uživatel

Já si to naopak představit umím a co víc, věřím že tohle se dost možná stane. Kolik lidí už padlo za nějakou blbost, kterou udělali v minulosti a nebo v mládí. Na pracovním trhu (a to i u nás) je to běžná záležitost. V takovém momentu je totiž úplně jedno, jak dobrou práci odvádí nebo neodvádí.

Tlak ze strany veřejnosti a médii by přišel určitě a tam by opravdu bylo lepší, kdyby oficiálně nebyl odsouzen za rasismus. Ať už udělal co udělal, každý právní stát by měl ctít presumpci nevinny a podle ní jednat. UEFA tady jde opačnou cestou - nejdřív odsoudím, a potom teprve zjišťuji, co se vlastně stalo. Což není dobré asi pro nikoho.

Nejde se moc divit tomu rozčarování, asi kdokoli z nás by nechtěl jít sedět za mříže a potom až dokazovat, že ty sušenky v obchodě ukradl někdo jinej.

Reagovat
king23

Kdyby se ucházel o normální práci, dejme tomu v bance, tak bych s tebou souhlasil. Ale u fotbalisty tady tyhle věci podle mě nikdo neřeší. Veřejnost tak nějak chápe, že fotbalisté jsou vesměs hloupější a méně vzdělání lidé a nikdo je nemá za potřebu podle toho soudit. Suarez, Balotelli, Pepe a mnozí další jsou důkazem toho, že i když je fotbalista problémový, tak to může dotáhnout daleko. A to Kudelu bych za problemoveho nepřihlásil teda.

Reagovat
ttopi

Nedělej si iluze, že kdyby se teď řeklo, že to nebyl rasismus, ale jen nesportovní chování, že by se vnímání Kúdely ve světe změnilo. Spíš nezměnilo, bohužel to tak nefunguje.

Reagovat
kilobyte

Za prvé je rozdíl mezi rasismem a rasistickou urážkou. To že někoho rasisticky urazí neznamená, že je rasista.

Za druhé Suarez dostal trest za to samé a problémy s tím neměl. Navíc pak ještě dostával tresty za kousání.

Za třetí Kúdelovi je 34. Ten už nikam přestupovat nebude a dohraje kariéru ve Slavii.

Za čtvrté jestli bude chtít začít trénovat nebo něco podobného, tak v zahraničí by neměl šanci i bez toho a v ČR by dostal stejně nejlepší nabídku asi od Slavie.

Takže kromě té stopky to jeho život nijak neovlivní.

Reagovat
Mimalu

No klasifikace je důležitá už z toho pohledu, že k nesportovnímu chování se sám Kúdela přiznal. Problém u rozhodnutí UEFY je v zásadě ten, že o trestu rozhoduje komise, která nemá takové vyšetřovací metody a možnosti jako soudy aby to dokázala rozklíčovat, a tak nejspíše rozhodnutí častokrát padne na základě pravděpodobnosti, v tomto případě holt pravděpodobnější je ta verze s fucking monkey než fucking guyem

Reagovat
ttopi

Jasně že je to důležité, protože za nesportovní chování tuším 10 zápasů nehrozí, takže by se mu trest snížil. Já to myslel tak, že to není důležité z pohledu toho myšlení. Můžou to pojmenovat jak chtějí, ale furt bude platit, že byl odsouzen bez důkazů, což nemá v civilizované společnosti mít vůbec prostor pro existenci.

Reagovat
Mimalu

No právě že k tomu nesportovnímu chování důkaz je a to je samotná výpovědi Kúdely, který se sám přiznal že šel záměrně urazit protivníka. Jaký trest za nesportovní chovaní může padnout netuším, ale někde jsem četl že ta kategorie s minimem deseti zápasů se netýká jenom rasismu, ale všeobecné nesnášenlivosti kam by to teoreticky mohlo spadat i toto byť by to bylo asi už lámání přes koleno. Úplně nevím jak moc se pouštět do souzení civilizovanosti společnosti na základě trestu v rámci nějaké organizace, kde jak jsem psal o tom rozhoduje nějaká komise která asi nemá úplně právnické vzdělání a musí se nějak rozhodnout na základě nějakých indicií. Tam kde vidím že začíná civilizovaná společnost jsou samozřejmě soudy, kam doufám že se i Kúdela odvolá

Reagovat
smazaný uživatel

Klasifikace je prave klicova, kdyby to zmenili tak 10 zapasu za nesportocni chovani by nemohl dostat, to by musel poslat do koncentraku cely stadion aby dostal 10 zapasu

Reagovat
koudys2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mého tady ale nejde o snížení těch zápasů...Tady jde o to, aby si ten trest mohl odpykat v klubových zápasech. Kamara má 4 zápasy, ale na Euro jet může, do národních zápasů se mu to nepočítá. Když mu snizej třeba na 5, stejně je to k hovnu. To že Jidáš si to může odpykat jenom v klubových zápasech a kedel ne je stupidita.

Reagovat
Bakary3

Tady je to stupidita od začátku do konce, není se čemu divit...

Reagovat
koudys2

Jsou to čůrá*i. Jinak to říct nejde ..

Reagovat
Bakary3

Reagovat
eder

... nebál bych se použít výrazu : "fucking monkeys"!

Reagovat
dontcallmeandre

Nejhorší možná varianta by pro něj byla, že pokud by nebyl nominovaný na euro, tak se mu ty tresty za repre neodečítají. To je asi největší pojeb, co se mu může stát. Protože nikdo nemůže po repre chtít, aby jela dobrovolně slabší, za kúdelův průser v klubu. A odsere to i slavia. (i když minímálně dva zápasy v evropských pohárech by zvládl i v klubu.slavia jich odehraje na podzim minimálně 10

Reagovat
Kuchta

2 zápasy s Arsenalem už má odestáté, zbývá mu tedy 8.

Reagovat
kilobyte

Zavřít až zčerná a pak hned propustit.

Reagovat
Puskas

Včera se připomínal rok od smrti toho Floyda - i vzhledem k načasování toho projednávání se nedá předpokládat, že by to Kedelovi prominuli.

Reagovat
vagneris

Ani jedno nebyl rasismus. Kedel se dopustil maximálně přestupku urážky a Chauvin trestnýho činu nepřiměřené použití síly s následkem smrti spojené s vlivem drog.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
smazaný uživatel

Ten policajt byl pod vlivem no, kokot

Reagovat
vagneris

Chauvin byl kokot, že toho zdrogovanýho kriminálníka takhle zaklekl, to nerozporuju. Mně vadí ta nerovnost před zákonem a že se do toho montuje rasistický hnutí BLM a označuje to za rasismus jen proto, že ten kriminálník byl černej. Kdyby byl bílej, tak se to řeší úplně jinak a Chauvin dostane nějakých 10 let za zabití. Takhle z něj dělají chladnokrevnýho vraha a chtějí nepřiměřenej trest.

Reagovat
Puskas

Jenže Ty rozhodovat nebudeš, svět je dnes nastaven tak, jak je.

Reagovat
oli9

A nejlepší prohlášení toho pomateneho prezidenta USA který ho nazval drobným kriminalnikem

Reagovat
smazaný uživatel

To je pokrok, před rokem to byl "něžný obr".

Reagovat
OTASi

bude live stream?

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by fajn stáhnout aspoň ten trest pro repre zápasy

Reagovat
Spalovač šancí

Naopak, nechat je jen pro repre.

Reagovat
vinetou

Reagovat
Spalovač šancí

BAN

Reagovat
pobody's nerfect

ÁN

Reagovat
Fakt

N

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dufan

BANÁN

Reagovat
Salfovic

Aby se mu z toho trestu odečítaly zápasy na ME, tak musí být napsaný na soupisce nebo ne ?

Reagovat
ttopi

Ano.

Reagovat
Pablos

no počkat, já mám dokonce za to, že né

Reagovat
Salfovic

Já o tom právě žádné oficiální vyjýdření neslyšel.

Reagovat
ttopi

Tak zní to i logicky. Když nejsi členem týmu, nejsi ani účastníkem soutěže, takže by se trest odečítat neměl. Když dostane hráč červenou a po zápase přestoupí do jiné ligy, aby se vrátil za měsíc zpět, podle mě si ten trest za červenou teprve odpyká a nemaže se v době jeho nepřítomnosti.

Ale možná se mýlím, 100% to nevím.

Reagovat
Kily

u reprezentace by to snad mělo fungovat jinak, než na klubové úrovni, když dostane hráč v kvalifikaci červenou a k tomu trest na dva zápasy, tak ho příště trenér do nominace nedá a ten trest je automaticky odpykaný

Reagovat
ttopi

Možná jo.

Ale představ si tu komickou situaci, kdyby se tahle aféra týkala hráče, který by na 100% v reprezentaci nebyl. A přesto by se mu skrze repre krátil trest

Reagovat
ttopi

Nebo kdyby to byl trest třeba ještě na 6 zápasů a repre by na ME hrála právě 6 zápasů. Pak by hráči, kterého se reprezentace stejně netýká, svůj trest počas ME "odseděl" a pak by normálně nastoupil hned do 1. zápasu v rámci evropských pohárů za Slavii. Zní to komicky, ale asi to tak bude no

Reagovat
Kily

tak tam se automaticky počítá s tím, že trest bude platit jenom na klubovou úroveň, případně by rovnou byl udělen jenom na klub. Zase bych z lidí v UEFA nedělal ještě větší šašky, než jakými jsou, bohatě stačí to, že do dnešního dne neoznámili důkazy, na jejichž základě potrestali Kedela, nebo nevysvětlili, proč on to má i na repre a Kamara ne (to druhé možná i vysvětlili a já to nečetl)

Reagovat
Spalovač šancí

A) Musel být reprezentantem v určitém obdobím před trestem, aby se odečítaly i repre zápasy.

B) Je nesmysl, aby musel být nominován, aby se počítalo. Tím by repre přišla o jeden flek a byla by trestaná za něco, co provedl hráč v klubovém zápase.

Reagovat
ttopi

Souhlas. Ale i takhle je repre trestaná tím, že ho nemůže využít. Já bych tresty mezi soutěžema zrušil.

Reagovat
Kiwi-21

Tam jsou podmínky ohledně počtu odehraných zápasu za 1-2 roky myslím že okolo 60% zápasů v repre, aby se dal automaticky počítat jako reprezentant

Reagovat
Pablos

Jenže i ta druhý pohled zní logicky. Je člen repre a tím, že má ban, tak nemůže být povolán a bude místo něj povolán někdo jiný, proto se mu budou odečítat zápasy.

Reagovat
ttopi

Co znamená "být členem repre"? Když nejsi povolaný, nejsi v tu chvíli členem repre, tak to papírově zkrátka je.

Reagovat
Pablos

hrál kvalifikaci.. není nominovaný, protože má ban ...taky nedostane žádné odměny, žádnou případnou medaili nic, protože oficiálně na tom turnaji nebude, ale důležité je proč tam nebude no protože nesmí v těch utkáních ještě nestoupit. Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc mi to příjde logičtější... kdyby ho musel nominovat (aby se mu umazávaly zápasy), tak by tam musel odjet z týmem, být tam celou dobu s nima a nesměl ,,jen" hrát... udělala by se medaile (hypoteticky) a on by jí dostal hráč s banem... co je tohle za nesmysl.

Reagovat
Pablos

* s týmem ....plus plno dalších překlepů

Reagovat
ttopi

OK, pokud je to ošetřené tím, že hráč musel v určité minulosti za reprezentaci hrát, dávalo by to smysl. Ale pokud by se to týkalo hráče bez šancí na repre, bylo by komický kdyby mu trest udělený za chování v zápase v evropském poháru mohl vypršet počas ME kde by stejně nehrál

Reagovat
Pablos

to si myslím bude pořešený, že to zase u někoho kdo k repre ani nepřičuchnul (nebo hrával někdy před 2lety) nebude takhle. To tam určitě bude něják řešeno.

Reagovat
clinger

přesně tak. musí se to počítat i na repre

Reagovat
OTASi

Reagovat
kilobyte

Zase kdyby bylo Kúdelovi třeba 20, tak by se tam teda počítalo i ME21?

Reagovat
Mimalu

pokud by byl předtím členem u21 a měl za ní odehrané nějaké utkání, tak si myslím že ano

Reagovat
ttopi

A co kdyby se v jednu chvíli odehrával turnaj U21 a zároveň i seniorské reprezentace?

No, nedává zkrátka moc smysl, aby se odečítal trest při zápasech, ve kterých nejsi členem týmu.

Reagovat
Pablos

Ale on tam nemůže hrát, protože se mu právě budou ty zápasy odečítat... kdyby to nemělo vliv, tak tam je na soupisce.

Reagovat
ttopi

Znovu říkám, že nevím, jak to je nastavené. Je fakt, že kdyby zabral místo na soupisce, je to i určitý trest pro samotnou reprezentaci, která z jeho chování v dresu Slavie nemůže.To by musel existovat oficiálně papírově statut hráče "byl by povolaný, ale je v trestu, tak místo něj jede náhradník"

Reagovat
Pablos

No zase jako, taky nevím jak to přesně funguje... ale vím, že to někde říkali (kde už nevím), že se mu ty zápasy budou umazávat. Takže jako teď taky jen vycházím z mých úvah a hypotéz...jako ty, jen na druhé straně ,,barikády" no

Reagovat
ttopi

Nejlogičtěji zní to co jsi nastínil výše, tedy že se to maže hráči, který v nějaké době v minulosti v reprezentaci hrál, aby bylo ošetřeno, že kvůli trestu opravdu o místo přišel.

Jinak obecně je to stejně škoda, že tohle převádějí v podstatě ze soutěže na soutěž. Chápu, že ME je taky pod hlavičkou UEFA, ale i tak mi to nepřijde správné.

Reagovat
Pablos

Taky mi to příjde blbý to převádění... ale jsou to jejich soutěže, tak to berou asi tak, že žádné jejich soutěže. Zajímalo by mě, ale jak by to bylo s MS, páč to zase pořádá FIFA a né UEFA.

Reagovat
Mimalu

Kdyby něco takového mělo nastat, tak věřím že nějaké klíč existuje, dovedl bych si klidně představit že by rozhodovalo to, za který tým daný hráč nastoupil naposledy. Ale zase se bavíme o situaci, u které moc precedens není v vzhledem k tomu, že turnaje U21 a U20 se konají v lichých rocích. Mně zase nedává smysl, že by hráč který byl součástí kvalifikace a dostal trest, který by mu zabraňoval v nastoupení v tom turnaji musel současně být zapsán zcela zbytečně na soupisku jen aby se mu daný trest odečetl

Reagovat
ttopi

Jo, však to výše píšu, že by to byl v tu chvíli i trest pro "nevinnou" repre, která by měla o místo na soupisce méně.

Reagovat
kilobyte

Tak momentálně se hraje ME, U21 a dokonce ještě olympiáda najednou. To by byla teprve situace.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusí. Bere se, jestli by teoreticky byl nominován(tedy, že by za normálních okolností byl nominován a jak často byl do té doby nominován).

Reagovat
GrimeBaller98
Reagovat
Losinho

Koho mohl poslat do prdele? Pilík?

Reagovat
GrimeBaller98

zkoumal jsem to a muj tip je Volesak, vsechno mi to sedi na nej

Reagovat
Bakary3

Já tipuju Abrahama

Reagovat
risk je zisk

Hodí mu to na 5 zápasu, a bude dodatečně povolaný na Euro .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad zverejni dukazy, na zaklade kterych mu ten trest pripadne vystavi

Reagovat
smazaný uživatel

Říkali, že to bylo na základě svědectví dalšího hráče Rangers (Zungu?)

Reagovat
Puskas

A dostal nejnižší trest? Kdyby svědectví měli a věrohodné, dostane to v měsících, ne v zápasech.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to zrovna moc věrohodné není, pochybuju, že někdo jiný než Kamara slyšel, co Kúdela šeptal, ale disciplinárce to při té mediální štvanici stačilo. Zase ale neměli odvahu mu dát nějakou likvidační pálku v řádu těch měsíců, z jejich pohledu je to asi trest ve stylu "vlk se nažral..."

Reagovat
smazaný uživatel

A svědectví hráčů Slavie nikoho nezajímá?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ti zřejmě odmítli lhát, že něco slyšeli

Reagovat
Puskas

Stačilo říct, že nic neslyšeli.

Reagovat
smazaný uživatel

To by ale nestačilo, když Zungu tvrdí, že to slyšel a slyšel přesně to, co Kamara.

Reagovat
Puskas

A ještě ve stejné intonaci.

Reagovat
Freedo

Reagovat
smazaný uživatel

Já si stále dělám iluze, že na základě nedostatku informací mu budou nuceni snížit trest jen na nesportovní chování s max 2 až 3 zápasy a na EURO ještě pojede a dotáhne nás k bronzu

Reagovat
oli9

Jednat se o cokoli jiného třeba faul nebo napadeni tam bych čekal že mu možná nějaký zápas odpustí. Ale rasismus taková vlajková loď uefy a západního světa bez šance... Jediná možnost by byla kdyby Kedel řekl že se cítí jako 3 pohlaví a byl nervově mimo...

Reagovat
thewall

Reagovat
smazaný uživatel

Měl to udělat jako Terry Gilliam, po zápase se označit za černou lesbu a říct, že za jeho zkrat můžou hormony.

Reagovat
Modi6

Nevěřím v zázrak. A při tom bychom při té bídě se stopery Kúdelu strašně moc potřebovali!

Reagovat
Pablos

Každopádně je 16hod.... to už bych čekal nějákej verdikt jako.

Reagovat
Bakary3

ví se, kdy to začalo?

(je to ostuda, ale článek jsem četl )

Reagovat
Pablos

ne tam to asi ani není, jen jsem to přeblesknul ten článek Spíš jenom jsem tak dedukoval, že se mi to divný, že by šli zasedat někdy v 17hod třeba

Reagovat
Greny

Říkali že verdikt přijde ve čtvrtek ne?

Reagovat
Pablos

Aha, tak to potom jo.

Reagovat
naheCZ

Čtvrtek nebo pátek.

Reagovat
DidusIneptus

Spravedlnost zvítězí

Reagovat
DidusIneptus

Spravedlnost zvítězí

Reagovat
diastan

To ať jdou do háje.

Reagovat
Bakary3

?

Reagovat
diastan

Trest zůstal

Reagovat
Frony

Zdroj?

Reagovat
Frony

Už to vidím

Reagovat
Bakary3

Jojo, uz jsem videl..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele