Další články

Anelka si indickou Superligu zahraje i letos

Bývalý francouzský reprezentant Nicolas Anelka bude opět patřit k hlavním hvězdám indické Superligy, jejíž druhý ročník začne v září. Někdejší hráč špičkových evropských klubů jako Chelsea, Arsenalu, Realu či Manchesteru City podepsal s Bombají novou smlouvu...

Anelka zváží možnosti, v úvahu připadá i konec kariéry

Už za několik týdnů by kopačky na hřebík mohl definitivně pověsit Nicolas Anelka. Zkušený francouzský útočník hledá motivaci a v polovině září jí našel v nově vznikající indické lize, když se upsal celku z Bombaje. Toto angažmá by mohlo být poslední v jeho bohaté kariéře...

Anelka se vrátil k fotbalu vysokou porážkou v indické lize

Francouzský útočník Nicolas Anelka se vrátil k fotbalu po odpykání trestu za antisemitské gesto v lednovém utkání anglické ligy, premiéra v nové indické soutěži mu však nevyšla. Za Bombaj odehrál celý zápas při porážce 1:5 s Chennai.

Bývalý francouzský reprezentant Anelka bude hrát za Bombaj

Bývalý francouzský reprezentant Nicolas Anelka bude hrát indickou ligu za Bombaj. Pětatřicetiletý bývalý útočník Arsenalu, Chelsea, Realu Madrid nebo Paris St. Germain se tak v týmu potká mimo jiné i s českými fotbalisty Pavlem Čmovšem a Janem Štohanzlem.

Anelka do Mineira nepůjde, klub svoji nabídku stáhl

Brazilský tým Atlético Mineiro odstoupil od připravené smlouvy s útočníkem Nicolasem Anelkou, protože hráč nedodržel domluvené termíny. Fotbalista to ale popřel s tím, že informace o jeho přestupu do Brazílie jsou od počátku nepravdivé.

Anelka po konci ve West Bromwichi míří do brazilského Mineira

Útočník Nicolas Anelka si poprvé v kariéře vyzkouší angažmá v Jižní Americe. Bývalý francouzský reprezentant se dohodl na smlouvě v brazilském týmu Atlético Mineiro, který přestup oznámil na svém webu. Bez práce byl od poloviny března poté, co rozvázal kontrakt v anglickém West Bromwichi.

Anelka vybírá nové angažmá. Prý ho chtějí v Brazílii

Nicolase Anelku čeká rozhodování o svém dalším působišti. Zkušeného útočníka nedávno propustil West Bromwich, a tak má Anelka volné ruce. Podle brazilských médií je jedním ze zájemců o bývalého reprezentanta Francie Atlético Mineiro, sportovní ředitel Eduardo Maluf odmítl zprávy komentovat.

Případ Anelka: O rasismu a fotbalu ve Francii

Když Nicolas Anelka 28. prosince 2013 oslavil vstřelení branky gestem známým jako "quenelle", možná ani on sám v tu chvíli netušil, jak citlivou záležitost se mu podařilo otevřít. Rasismus a etnická nesnášenlivost jsou v současném fotbale mimořádně ožehavá témata, francouzské prostředí je však v tomto směru natolik specifické, že se vyplatí podívat se na něj v širším kontextu.

Angličané vyzvali FIFA, aby Anelkův distanc rozšířila celosvětově

Anglická Fotbalová asociace vyzvala mezinárodní federaci FIFA, aby rozšířila pětizápasový distanc pro Nicolase Anelku celosvětově. Francouzský útočník si nemohl trest za kontroverzní gesto "quenelle" odpykat ve West Bromwichi, protože minulý pátek oznámil, že v klubu končí.

Potrestaný Anelka ukončil smlouvu ve West Bromwichi

Útočník Nicolas Anelka se v den svých 35. narozenin rozhodl ukončit angažmá ve West Bromwichi. Bývalý francouzský reprezentant dostal na konci února od anglické Fotbalové asociace pětizápasový distanc za kontroverzní pozdrav "quenelle".

Anelka dostal za gesto "quenelle" trest na pět zápasů

Pět zápasů bude muset vynechat útočník West Bromwiche Nicolas Anelka, kterého potrestala disciplinární komise anglické Fotbalové asociace za údajně antisemitské gesto. Bývalý francouzský reprezentant navíc zaplatí pokutu 80.000 liber (2,66 milionu korun).

Anelka slavil gól kontroverzním gestem

Francouzský útočník Nicolas Anelka z West Bromwiche slavil svůj první gól do sítě West Hamu v ligovém utkání gestem, jež je považováno za "obrácený nacistický pozdrav". Případem, jenž vzbudil hodně pozornosti především v Anelkově vlasti, se bude zabývat i anglická Fotbalová asociace.

Anelka kariéru neukončí, zůstává ve West Bromwichi

Francouzský útočník Nicolas Anelka s fotbalem nekončí. Konkurent českého reprezentanta Matěje Vydry ve West Bromwichi Albion se ve čtvrtek znovu zapojí do tréninku anglického týmu a bude k dispozici pro nedělní zápas Premier League proti Swansea.

Anelka nenastoupí proti Evertonu, postihla ho osobní tragédie

Vedení West Bromwiche Albion hodně rychle zareagovalo na informace o dnešním odchodu útočníka Nicolase Anelky z tréninku. Francouzský útočník tak učinil v reakci na osobní tragédii, kdy podle anglických médií zemřel jeho agent, nepravdivé jsou ovšem spekulace, podle nichž by měl ukončit kariéru...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele