Češi v zahraničí: Střelecký víkend! Premiérové trefy Krmenčíka, Schicka i Kalase

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští hráči v zahraničních soutěžích. V Anglii se trefil obránce Bristolu Tomáš Kalas. Poprvé v belgické lize skóroval Michael Krmenčík i v německém Leverkusenu Patrik Schick. Branku si ovšem připsali i Milan Škoda za turecký Rizespor, Tomáš Pekhart z Legie Varšava či Tomáš Wágner z kyperské Salaminy.

Škoda překvapil sebe i klub, vedení mu za 10 gólů slíbilo prémii

Milan Škoda nečekal, že mu první půlrok v Rizesporu po odchodu ze Slavie vyjde až tak dobře. Čtyřiatřicetiletý útočník si v jarní části sezony připsal v novém tureckém angažmá 10 branek a vstoupil do Klubu ligových kanonýrů pro hráče se 100 a více góly v nejvyšší soutěžích. Střeleckou produkcí překvapil i vedení klubu, které mu do smlouvy dalo prémii pro případ, že se trefí aspoň desetkrát.

Češi v zahraničí: Škoda načal druhou stovku. Gebre a Kadeřábek asistovali

Asistence v německé lize si připsali Pavel Kadeřábek i Theo Gebre Selassie. Zejména v případě jeho Werderu Brémy šlo o víkendu o důležité vítězství v boji o záchranu. Další gól v Turecku si připsal Milan Škoda v Turecku a skóroval i Petr Schwarz v Polsku za Raków.

Útočník Škoda si mistrovské oslavy Slavie "užil" přes stream

Na dálku oslavil útočník Milan Škoda středeční obhajobu titulu Slavie, odkud v lednu přestoupil do tureckého Rizesporu. Rozhodující zápas druhého kola nadstavbové skupiny o titul proti Plzni, který Pražané vyhráli 1:0, sledoval na streamu, přes nějž si následně "užil" mistrovské oslavy. Radost z prvenství ale pro něj pochopitelně nebyla taková jako u předchozích dvou titulů.

Škoda dal 100. ligový gól z penalty, i když ji moc kopat nechtěl

útočník tureckého Rizesporu Milan Škoda přiznal, že se mu ani nechtělo kopat penaltu v pondělním ligovém utkání proti Antalyasporu, díky níž zaokrouhlil počet branek v nejvyšších soutěžích na 100 a jako 74. člen vstoupil do Klubu ligových kanonýrů. Pokutovým kopem v nastavení už jen snížil na 1:3. Ze 100 ligových gólů ale bývalému slávistovi utkvěly v paměti nejvíce právě penalty, které proměnil proti Spartě.

Útočník Škoda vstřelil jubilejní 100. ligový gól

Útočník Milan Škoda vstoupil do Klubu ligových kanonýrů se 100 vstřelenými góly v nejvyšších soutěžích. Čtyřiatřicetiletý fotbalista Rizesporu se jubilejní branky dočkal v zápase 28. kola turecké ligy v Antalyasporu, kde proměněnou penaltou v deváté minutě nastavení zmírnil porážku hostů na 1:3.

Češi v zahraničí: Škoda v klubu kanonýrů, Vaněček se trefil dvakrát

Milan Škoda vstoupil gólem z penalty za Rizespor do Klubu ligových kanonýrů. Šlo o jeho 100. branku v kariéře. V turecké lize se střelecky prosadil také obránce Filip Novák za Tranbzonspor. David Vaněček se dvakrát trefil v maďarské lize za Puskás Akademii. Na Slovensku se blýskl za Pohronie obránce Petr Pavlík.

Češi v zahraničí: Škoda zlomil Muslerovi nohu, pak gólem porazil Galatasaray

Bývalý útočník Slavie Milan Škoda se trefil v turecké lize a pomohl svému Rizesporu porazit Galatasaray Istanbul, ovšem také nešťastně zranil uruguayského brankáře Fernanda Musleru. V Polsku se trefil kapitán Rakówa Czestochowa Tomáš Petrášek.

Útočník Škoda se omluvil brankáři Muslerovi za zlomenou nohu

Útočník Rizesporu Milan Škoda se na twitteru omluvil brankáři Galatasaraye Fernandu Muslerovi, kterému v nedělním utkání 27. kola turecké ligy nadvakrát zlomil nohu. Český kanonýr napsal, že by domácí vítězství 2:0 vyměnil za zdraví uruguayského reprezentanta.

Vstup do Klubu ligových kanonýrů Škoda neřeší, pauza ho ubíjí

Nejistota kolem návratu na hřiště po přerušení turecké fotbalové ligy kvůli šíření nového typu koronaviru útočníka Rizesporu Milana Škodu ubíjí. Individuální tréninky jsou podle něj o ničem. Věří ale, že vynucená pauza jeho týmu pomůže odrazit se od sestupových příček. Škoda má navíc na dosah prestižní metu - pouze dvě branky mu schází ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů.

Češi v zahraničí: Ondrášek zase zářil, Pospíšil rozhodl z penalty

Zdeněk Ondrášek začala v dresu Dallasu v zámořské Major League Soccer ve velkém stylu. Po střeleckém úspěchu v prvním kole se trefil i tentokrát proti Montrealu, navíc si připsal i asistenci. V polské lize zase rozhodl o vítězství Jagiellonie Bialystok proměněnou penaltou záložník Martin Pospíšil.

Češi v zahraničí: Schick dal gól za Lipsko. Bartl pomohl porazit Piast, trefil se i Škoda

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích. Patrik Schick skóroval v dresu bundesligového Lipska, v Turecku se zase zadařilo Milanu Škodovi v barvách Rizesporu. K vítězství svého Rakówa Czestochowa nad Piastem Gliwice pomohl krásnou brankou Daniel Bartl. V Polsku dal gól i Michal Papadopulos. V Maďarsku se trefil David Vaněček a v zámořské Major League Soccer hned v úvodním zápase Zdeněk Ondrášek.

Češi v zahraničí: Vydrovi to pálí. Premiérově se trefili Pekhart a Břečka

Matěj Vydra se podruhé v řadě trefil v anglické lize za Burnley. Tomáš Souček naopak na Anfieldu proti Liverpoolu odehrál jen něco málo přes poločas kvůli zranění. V polské lize se trefili dva Češi, zatímco Tomáši Petráškovi a jeho Rakówu to na body nestačilo. Tomáš Pekhart pečetil vítězství Legie Varšava svou první brankou po přestupu. Premiérový gól vstřelil i obránce Tomáš Břečka v Turecku.

Slávista Škoda se nakonec dohodl až s Rizesporem

Útočník Milan Škoda opouští po osmi letech Slavii a bude hrát za Rizespor. Ve dvanáctém klubu turecké ligy podepsal smlouvu na rok a půl. Původně měl dlouholetý slávistický kapitán namířeno do jiného tureckého celku Genclerbirligi, ale s ním se nakonec nedohodl na podmínkách. Bude to jeho první zahraniční angažmá, Slavia ho uvolnila zadarmo.

Milan Škoda opouští Slavii a míří do Genclerbirligi

Útočník Milan Škoda je na odchodu ze Slavie a má namířeno do Genclerbirligi. Českým médiím to potvrdil agent třiatřicetiletého fotbalisty Jiří Stejskal. Hráč by měl po zdravotní prohlídce podepsat s tureckým klubem rok a půl dlouhou smlouvu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele