Další články

Hanousek o fotbale v Turecku: Když někdo napadne rozhodčího, trest musí být devastační

Další incident v turecké nejvyšší fotbalové lize. Během předminulého víkendu neudrželi své emoce na uzdě fanoušci Trabzonsporu a po zápase vtrhli na hrací plochu, kde napadli slavící hráče soupeře. Skandální moment se odehrál jen čtyři měsíce poté, co prezident klubu Ankaragücü dal pěstí rozhodčímu po zápase s Rizesporem. Jak těžké je takovým excesům předcházet a proč jsou tresty za takové činy většinou jen symbolické? To jsme probrali s hráčem Ankaragücü Matějem Hanouskem v podcastu Livesport Daily.

Hanousek přestoupil do Ankaragücü, kde už na jaře hostoval

Matěj Hanousek přestoupil ze Sparty do tureckého klubu Ankaragücü, v němž už na jaře hostoval. Ligový mistr o tom informoval na svém webu. Třicetiletý obránce v pražském klubu nasbíral 80 soutěžních startů a získal trofej pro vítěze českého poháru.

Hanousek bude v turecké lize pokračovat v dresu nováčka Ankaragücü

Matěj Hanousek dohraje zbytek sezony v turecké lize v dresu nováčka Ankaragücü. Devětadvacetiletý obránce ukončil působení v Gaziantepu, který se po únorovém ničivém zemětřesení odhlásil z nejvyšší soutěže. Informoval o tom web Sparty, odkud Hanousek od loňského léta v Turecku hostuje.

Gaziantep se odhlásil z turecké ligy, Hanousek jedná o ukončení smlouvy

Matěj Hanousek už v této sezoně za Gaziantep nenastoupí. Turecký klub se po ničivém zemětřesení odhlásil z nejvyšší soutěže a vrátit se má až v příštím ročníku. Následoval tak krok Hataysporu. Devětadvacetiletý český obránce, který v Gaziantepu hostuje z pražské Sparty, v rozhovoru s ČTK uvedl, že aktuálně jedná o ukončení smlouvy. Reálné však je, že v Turecku bude do konce května pouze trénovat.

Matěj Hanousek pro Livesport: Seděli jsme na posteli a nevěděli, jestli to dům ustojí

Nejméně 1600 lidských životů si vyžádalo zemětřesení, které nad ránem udeřilo v Turecku, nedaleko syrských hranic. Epicentrum přírodní katastrofy se nacházelo asi 33 kilometrů od města Gazientep. Právě v něm sídlí fotbalový klub, za který v současnosti hraje český obránce Matěj Hanousek (29). Ten je i se svou rodinou naštěstí v pořádku.

Hanousek odešel ze Sparty na hostování do tureckého Gaziantepu

Matěj Hanousek odešel ze Sparty na hostování do Gaziantepu. Patnáctý celek minulé sezony turecké ligy má na devětadvacetiletého obránce či záložníka opci. Pražané o tom informovali na svém webu.

Ve Spartě končí rumunský brankář Niţă a bývalý reprezentant Krejčí

V kádru Sparty už nebudou pokračovat rumunský brankář Florin Niţă a bývalý reprezentant Ladislav Krejčí starší. Stejně jako Filip Havelka a Matěj Hanousek si mohou hledat jiné angažmá. Letenský celek, který tuto čtveřici vyřadil před dnešním odjezdem na soustředění do Rakouska, o tom informoval na svém webu.

Mrzutý den pro Čechy v Ekstraklase. Sedm hráčů zažilo sestup

Nedělní výsledky polské nejvyšší soutěže byly vůči českým legionářům nekompromisní. Osud Bruk-Bet Termalicy zpečetila už odpolední remíza Śląsku Wrocław, mezitímco Wisła Kraków měla večer vše ve svých rukou i na dobré cestě, ale její kolaps na půdě Radomiaku Radom nakonec znamená také její první propad o patro níž po dlouhých 28 letech...

Obránce Hanousek odchází ze Sparty na hostování do Wisly Krakov

Obránce Matěj Hanousek odchází z pražské Sparty na roční hostování s opcí do Wisly Krakov, kde se potká s bývalým trenérem Plzně Adrianem Guľou. Zároveň prodloužil na Letné smlouvu o další rok. Klub o tom informoval na svých internetových stránkách.

Trávník a Hanousek neodjeli se Spartou na kemp a jednají o odchodu do zahraničí

Sparta odcestovala na soustředění do rakouského Bad Kleinkirchheimu bez záložníka Michala Trávníka a obránce Matěje Hanouska. Oba hráči jednají o přestupu do zahraničí a pražský klub asi opustí. Letenští o kádru pro soustředění informovali na svých internetových stránkách.

Spartě bude několik týdnů chybět zraněný Hanousek

Už tak rozsáhlou marodku pražské Sparty rozšířil ještě obránce Matěj Hanousek. V posledním ligovém utkání před reprezentační přestávkou s Olomoucí (3:3) si přivodil svalové zranění a podle klubového webu bude Pražanům chybět několik týdnů.

Obránce Sparty Hanousek změny v pravidlech uvítal

Nejdřív se obránce Matěj Hanousek ze Sparty musel vyrovnat s nezvykle krátkou letní přípravou a v nadcházející sezoně si bude muset zvyknout na několik novinek v pravidlech. Šestadvacetiletý fotbalista to však jako problém nebere a naopak změny uvítal, protože podle něj budou prospěšné.

Hanousek děkoval Opavským, že ho donutili střílet

Do 131. zápasu v lize čekal sparťanský obránce Matěj Hanousek na první ligovou branku a i před svou premiérovou v Opavě při výhře 3:0 dlouho přemýšlel, že bude spíš přihrávat spoluhráčům. Ve 25. minutě obral o balon na levé straně Petra Zapalače, postupoval až do vápna, kde se opřel do střely slabší pravou nohou a zamířil k protější tyči.

Hanousek se před Plzní těší na vyprodanou Letnou

Sparťané v sobotním ligovém šlágru přivítají obhájce titulu Plzeň a Matěj Hanousek se těší na další vyprodaný zápas na Letné. Něco podobného totiž pětadvacetiletý obránce podle vlastních slov během působení v Dukle a Jablonci nezažil.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele