Poločasové rozhovory jen plýtvají naším časem. Je třeba s nimi zatočit

10.11.2019, 06:46
Názory a komentáře
Pokud sledujete pouze českou ligu, asi vám to nepřijde, ale jakmile si k tomu naladíte třeba anglickou Premier League, nelze si rozdílu nevšimnout: naše televizní stanice jsou posedlé rozhovory. Před výkopem, v poločase, po závěrečném hvizdu — ptáme se, ptáme, aniž by nás vlastně cokoliv reálně zajímalo...

Každý takový rozhovor má svá specifika. Jedná-li se o ten předzápasový, nekráčí zrovna o všední událost, a tak je nasnadě se odvázat. Lze tedy vyzpovídat babišovského zpěváka i duo hokejistů, fantazii se meze nekladou... dokud ovšem nedojde na obligátní povídání s koučem, kdy rázem zvážníme a necháme si v první řadě potvrdit, že tentokrát s Barcelonou opravdu nemíní začít brzkým inkasovaným gólem.

Abych ale O2TV nekřivdil, takové rozhovory tradičně mají svůj smysl; Trpišovský minimálně vysvětlí své taktické záměry či bez okolků přizná, že zhruba třetina hráčů z pole do zápasu vstupuje pod injekcemi.

Pozápasové rozhovory se dělají všude a svou funkci rovněž mají; i kdyby jejich hodnota měla spočívat čistě ve zjištění, že Pavel Vrba ještě dovede být na někoho jakž takž milý. Z hráčů mezitím tradičně padá veškerá deka a jsou ochotní diskutovat ať už vlastní, nebo cizí přihrané pády či odpískané fauly. Je to občas sranda.

S čím mám osobně největší problém, to jsou poločasové rozhovory. Ne snad, že bych nechápal, proč je tu máme. Není přece ladnějšího způsobu jak upozornit na to, že naši ligu sponzoruje i taková Alexandria. A taky není nic jednoduššího — jde o nenáročnou, bez přípravy proveditelnou, efektivně zabitou minutu.

Ta pravá potíž vězí teprve v tom, že mrháme časem vlastně úplně všech zasvěcených.

Hráč je rozhicovaný, s celým poločasem před sebou se logicky nechce pouštět do detailních rozborů hry týmu či sebe samotného, a navíc zřejmě touží zameškat co nejmenší porci trenérova proslovu v kabině.

Reportér mezitím 1) operuje s poloviční porcí odehraného, takže se při mnohých bezbrankových dějstvích ani nemá od čeho odpíchnout, 2) zpovídá hráče, který má tou dobou v hlavě jen jedno — "musíme vyhrát, ať už je zrovna stav, jaký chce" — a tomu taky přizpůsobí každou odpověď, ať už je zrovna otázka, jaká chce.

Konečně divák se pak v důsledku samozřejmě nic pozoruhodné nedozví. Ne, vážně. Kdy naposledy se vám o poločase dostalo nějakého šťavnatého "soundbitu"; něčeho, co byste měli nutkání příští den diskutovat v hospodě? Přesně. Veškeré zapamatovatelné řeči se holt odehrávají až po završení všeho. Pochopitelně.

Coby vzorový příklad naprosto zbytečného rozhovoru nám poslouží dva týdny stará zpověď Martina Frýdka. (Mějte přitom na paměti, že Sparta tou dobou vedla 2:0 a nemusela se tak ničeho bát.)



Reportér: "Martine, po prvním poločase vedete nad Bohemkou 2:0, jak se vám zatím pozdává výkon Sparty?"


standardní otázka, na co jiného se taky ptát, že ano?


M. Frýdek: "Tak, pff... dopředu si myslím, že si vytváříme šance, dozadu je to trošku horší, ale podržel nás Hečis a... *tři sekundy tápe, kroutí hlavou*... vedem 2:0, aspoň tohle je dobrý."


oba konce hřiště pokryté, pochválen spoluhráč, skóre zmíněno — vzorná, stručná analýza


Reportér: "Úvod vám vyšel skvěle, ale pak jste měli takovou hlušší pasáž od 20. do 35. minuty, čím to bylo?"


hmmm, já bych s takhle konkrétní otázkou brzdil, Davide


M. Frýdek: "Nev... ne... nedokážu si to vysvětl... nebo... nedokážu říct, čím to bylo. Ale zaplaťpánbůh vedem 2:0 a musíme pokračovat."


byla moc konkrétní.


Reportér: "Na první gól Libora Kozáka jste si připsal asistenci, měl jste někdy v lize tolik času na přesný centr?"


osobně bych takhle z hlavy váhal mezi 3. dubnem 2016 a 8. říjnem 2017, tak schválně...


M. Frýdek: "Tak... měl jsem čas, zaplaťpánbůh, že tam Koza byl, a že jsme dali góla."


tak, to bychom měli...

... nope...


Reportér: "Co udělat pro to, abyste si ten zápas ve druhém poločase nezkomplikovali?"


a je v koutě, z toho se už nevyvleče...


M. Frýdek: "Tak... asi přidat ještě branku a zlepšit se do defenzívy."


no proto.



Jako jistě, teď se tu klidně můžeme bavit o Frýdkově intelektu nebo Sobiškově nevynalézavosti, ale o tom to není, a pointou též není se jim oběma vysmívat — za daných okolností těžko mohli podat lepší výkon. Není to ani čistě neduh O2TV. Stejný zvyk má ČT, přičemž takové rozhovory občas trpíme dokonce dva.

Ba ne, tou jedinou pointou je, že tahle oboustranná trápení na našich obrazovkách dávno nemají co dělat. Jednak proto, že jsou (krom služby sponzorům) o ničem. Jednak proto, že existují lepší alternativy. Níže tedy prezentuji pět nápadů na hodnotněji strávený čas, čímž zároveň k popuštění fantazie vyzývám i vás samotné!

1. Když už pořád zpovídat, tak i někoho jiného

Poločasová přestávka je ideální příležitostí k brouzdání čehokoliv jiného než hráčských vod. Samotní aktéři zápasu se tou dobou stále nachází v bodě varu, a vinou takového rozhovoru reálně přicházejí o taktické pokyny. Navíc od analýzy slabin v herním projevu, které radno vyspravit, tu přece odjakživa nemáme hráče. Proč tedy výjimečně neoslovit asistenta trenéra? Nebo proč nezabrousit ke kolegům do press boxu? Co takhle přiložit pod kotel a zeptat se rozcvičujících náhradníků, co by na místě druhých bývali udělali oni?

2. Fotbal jsme viděli, fotbal uvidíme — a teď něco úplně jiného

V zahraničí se typicky po završení úvodní části bez prodlení přepíná do studia k analýze toho, co jsme viděli, a co nás asi čeká. Fotbal, fotbal, fotbal. Ugh. Kdepak, já bych se raději inspiroval u Monty Pythonů a udržoval diváka na špičkách, pěkně v pozoru. Jeden večer si Pavel Karoch může ve studiu ČT zahrát na Horsta Fuchse a názorně demonstrovat svou poslední módní vychytávku; jindy zase může Libor Bouček ve studiu O2TV náhodně přepnout do svého továrního nastavení a začít hostům klást otázky typu "Kterého hráče by z vily Vyvolených hnali jako prvního?". Netřeba všechny pořád zatěžovat fotbalovými analýzami.

3. Kdy jindy do vysílání zapojit fanoušky na stadionu?

Jak to, že ještě nikoho nenapadlo se prostě s mikrofonem vydat do útrob stadionu a zachytit poločasovou atmosféru očima tu rozlíceného, tu rozjařeného, tu uzívaného fandy? Každý správný televizní divák by měl litovat, že sám není přítomen na stadionu, tak proč mu atmosféru nezprostředkovat bleskovým průzkumem spokojenosti s klobásami či toaletami? A když už se zrovna neřeší, že v tom či onom stánku došlo pivo, proč takové drama uměle nevyvolat a nezačít šířit fámu, že v celé areně došly chipsy nebo že v domácím sektoru rozdávají jednohubky od cesty? Fotbalový fanoušek si zákonitě libuje v chaosu, jinak by na ten sport nekoukal, tak co mu ho nedopřát. A Bouček by se při takové reality show cítil jako doma.

4. Zvěčnit přestávkový program pro televizní obrazovky

Zatímco my sledujeme, kterak zpocený hráč potí všechna ta klišé, za ním se už mnohdy strojí poločasové představení, které zpravidla sestává buď z přátelského zápolení kadetů obou klubů, nebo z trefování čehosi výměnou za hodnotné ceny. Obojí krásně zapadá do škatulky vděčného předmětu debaty ve studiu. Ba co víc, obě stanice mohou takových příležitostí využít k testování budoucích (spolu)komentátorů. Nezvládáš držet krok s tím, jak se přelévá hra přípravky? Jak chceš potom stačit "běhavé Slavii", hm?

5. Je libo poločasový kvíz?

Takhle: pokud se na události jednoho konkrétního patnáctiminutového intervalu můžeme ptát fotbalisty, který se tou dobou jaksi nacházel v zápalu boje, proč podobně nenutíme šátrat v paměti také lidi, kteří na zápas koukají v klidu a jsou za takovou pasivní aktivitu náležitě placeni? Nedílnou součástí poločasového studia O2TV je přece různé srovnávání hráčů a statistik, tak kam se podělo staré dobré "tipni si, kolik..." nebo "hádej, kdo..."? Nedokážeš si ve stanoveném časovém limitu vybavit všechny Kozákovy ofsajdy nebo Stanciuovy střelecké pokusy? Nedá se svítit, zřejmě na tuhle práci nemáš potřebnou mozkovou kapacitu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (199)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Daleko horší byl ten Frýdkův pozápasový rozhovor.Nic horšího se jen tak nevidí.I jdyž ty otázky komentátorů jsou síla.Třeba jak jste viděl svůj gól" nebo "co se stalo, že jste vedení neudrželi?"

Reagovat
John Obi Mikel

Tak zrovna tohle bych mu nevyčítal, tam (jestli myslíš včera) byl očividně psychicky na dně. Stejně jako Sáček proti Slovácku.

Největší pecka bylo srovnání poločasového a pozápasového rozhovoru V. Kadlece po prvním derby trenéra Trpišovského (3:3), konkrétně jeho hodnocení VAR za stavu 3:0 a 3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nemá na ten rozhovor vůbec chodit, pokud se na to necítí.Navíc, mohl oslavovat, protože díky zářezu Královce mají nezasloužený bod.

Reagovat
Mirek na tenisu

...nebo "Martine popište jak padl váš gól".....

Reagovat
TopinB

Tak to se přímo nabízí Pálffyho "brána bola prázdna, tak som to tam jebol"

Reagovat
Frantszek

Všechny rozohovory jsou sračka. Všechno furt to samé.

Nejlepší otázka je, když ti reportér popíše dopodrobna celou situaci a chce reakci.

" Tak, po krásné akci, kdy xxx vyvezl balon, narazil si s vámi a vrátil vám to centrem na hlavu a vy jste to krásně uklidil k tyi a nachytal golmana do protipohybu... jak byste to popsal?"

Nebo fantastické otázky, když už reportér hráči vnutí sám emoce: " Musíte se cítit skvěle po takovém výsledku, že?"

(.....Ne, ty vole, je mi hrozně. Vyhráli jsme 4:0 a já se cítím uplně pod psa. Nevím, co si s tolika body počít.)

Reagovat
smazaný uživatel

Debilní otázky, debilní odpovědi.

Reagovat
Rarášek

To s těma fanouškama beru, ale jinak jsou to blbosti.

Reagovat
Losinho

Reagovat
fantomas

Hmm, blbosti to sou vsechno pointa neni v tom, ze by to blbosti bejt nemely, ale prave naopak v tom, ze i takovy blbosti by pro me znamenaly smyslupjnejc stravenej cas, nez jak ho travime ted.

Reagovat
Rarášek

Jojo, já to beru . Jen jsem tim chtěl říct, že jediný, co by mě z toho asi bavilo víc by byli ty fanoušci, jinak bych o to asi moc zájem neměl, možná ten kvíz by mohl bejt vtipnej .

Reagovat
smazaný uživatel

No no . Když už teda ten sponzoring musí bejt a stadiony pořád vypadaj jak vypadaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
FiX

Já bych byl nejradši, kdybych mohl koukat na zápasy jen se zvukem ze stadionu. Bez komentátorů, beze studia.

Reagovat
Coutinho10

na O2TV to myslim jde prepnout (minimalne u tech nestudiovych zapasu)...ja takto nedavno videl tu dohravku Teplice - Bolka

Reagovat
John Obi Mikel

Já takhle viděl na jaře Sparta - Plzeň (léky doktora Dočkala a podobné perly mě k tomu donutili)

Reagovat
Coutinho10

jojo

Reagovat
Mirek na tenisu

Myslíš Dočkala co se válí ve vápně?

Reagovat
John Obi Mikel

jojo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

U O2 to jde, občas využívám. Ale bez komentátorů to není ono, to už musí být hodně špatní, aby to za to stálo.

Reagovat
C-M@ster

Ja bych si zas rad pustil zapas, co nebude komentovanej stylem "ten nahral tomu", ale spis rozebiranej, proc nahral tam, co slo udelat jinak, kdo kde blbe stoji atd...

Jen tak pro zajimavost jaky by to bylo.

Reagovat
John Obi Mikel

Já mám naopak i celkem rád minimalistické komentáře, které občas slýchám na Sport během zápasů reprezentací, kdy se komentátor nepouští do žádných větších akcí a jen mi pomáhá rozpoznávat některé hráče.

Reagovat
Mirek na tenisu

Nedávno jsem na O2 sledoval zápas Ligy mistrů tuším Juve s někým v multidimenzi s italským komentářem. Ti dva chlapi byli docela akční a hlavně říkali skoro vždy kdo je u míče a sem tam vložili nějakou poznámku. Tohle mi chybí u českých komentátorů hlavně na ČT. Bosák, Vlášek, Štěpán a spol. se předhánějí v moudrech, bonmotech, děj často nestíhají. Kyslíci v tom byli lepší, v poslední době se taky začínají pouštět do rozborů. Osobně mám rád Slováka Merčiaka s tím mě fotbal naozaj baví.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem na slovenštinu alergický a jako nejlepší komentátor mi přišel vždycky Ondra Lípa. Škoda, že se na to vysral.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já souhlasím s tím, že ti reportéži jsou hyeny. A mají už z té práce tak vyjebáno v hlavě, že ty otázky už kladou ze zvyku a opravdu by je člověk občas nakopnul. Ale takový život si kamarádi vybrali. To už by si měli zvyknout. Jsou v profi fotbale už dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt . Maj se vypracovat s jít do Ruska nebo do Kodaně.

Reagovat
fabec1222

Pokud to třeba ještě nevíte, tak na ovladači jsou taková tlačítka, a těma lze přepnout kanály

Potažmo se dá udělat ještě víc šokující věc, a to se během poločasu zvednout z gauče, také jsem zjistil, že to jde

Reagovat
dave30

Je to tak. Poločasová přestávka (stejně jako reklama během filmu) je pro mě signálem k přepnutí programu, nebo odchodu od televize kamkoliv (nejčastěji k ledničce ). Nepamatuji se, kdy jsem naposledy poločasový rozhovor (studiové rozbory) sledoval...

Reagovat
smazaný uživatel

No dobře ale takový pecky házet o poločase kapitánovi. To je trochu mimo mísu ne? Ať si tam zpovídaj třeba toho maskota co já vím. Tohle je jako by o poločase vzali Benzemu policajti a začali ho vyslýchat kvuli vydírání. Jako já vůbec nevim proč někomu házet pod nohy protože bere nějaký peníze. Jako pokud za ty prachy chceme tohle tak ať si na to platíme nějakýho filosofa nebo komika..

Reagovat
dave30

Já ale opravdu ty poločasové aktivity nesleduji a nevím, co by tam měli dávat, abych je sledoval. Při tom téměř dvouhodinovém přenosu čtvrthodinka jiných aktivit neuškodí...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou někdy je to nasere a vyhecuje.Ten rozhovor Petra Lukáše jak proč vzadu hoříte a pěkně vás vzadu školej

Reagovat
Kepy_FCB

trefně rýpavé dotazy jsou fajn ale k slyšení jsou jen sporadicky bohužel, většinou jsou to kraviny že si už za minutu ani nevzpomenu

Reagovat
Tigerinho
Reagovat
Coutinho10

zajimavy nazor ohledne tech polocasovych rozhovoru v tom smeru, ze v zahranici to neni...jinak rozhovor s nahradnikama by nemusel bejt spatnej

Reagovat
Spejbl

Reportér: "Tak řekněte nám, proč vás dnes trenér nezařadil do sestavy?"

Náhradník: " P*#$@&%*!*s "

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tigerinho

ale třeba v Austrálii jedou rozhovory i během zápasu

Reagovat
Coutinho10

to bysme se mohli inspirovat

Reagovat
fabec1222

Silvestrovské derby?

Reagovat
Coutinho10

tam to funguje dobre...jeste do ligy

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/JaroslavTvrdik/status/1193292659823140865?s=19

Jarda naklada fan uctu Stafka a vytahuje, kterak slouzil v Jugoslavii pod OSN.

Reagovat
Greny

"pan předseda " položil na lopatky i třeba ČSA

Reagovat
smazaný uživatel

Bůh, Paroubek a Tvrdík ví jak to bylo.

Reagovat
martin1

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že tam nechytnul kulku do hlavy, bastard zlodějskej

Reagovat
meno

Ale prosím tě...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
icemike

Souhlasím, tyhle rozhovory jen zdržují a navíc pak reportérům dojdou otázky na rozhovor po zápase. Poločasova přestávka je krátká, nechme je se soustředit na hru

Reagovat
lichna.

Náhodou, pamatuju rozhovor s Kasou v památném zápase Baníku s Olomoucí a tam třeba poločasovy rozhovor stal za to.

Reagovat
andrew96

Skvělý byl též Poznar letos na jaře, kdy mohl jít do sprch za to, že zlomil nos Mešaninovovi, místo toho jej o přestávce do TV natřel, jak simuluje.

Reagovat
Kincl

Poslouchat na fotbale rozhovory je jako po filmu sledovat titulky

Reagovat
meno

Vždycky po filmu sleduju titulky. Jednak po nich bývají ještě potitulkové scény, někdy bývají bloopers přímo během titulků a i kdyby nic z toho nebylo, dal jsem za kino 300, tak chci vydojit, co nejvíc!

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle se stalo jednou v historii u avengers, netreba z toho vyvozovat dale a zustavat v kine na titulky

Reagovat
meno

Ne. Potitulkové scény jsou dost běžné https://en.wikipedia.org/wiki/Post-credits_scene#History

Reagovat
smazaný uživatel

300 za kino...

Reagovat
Kily

peníze za lístek stačí, netřeba si tam kupovat pití a jídlo

Reagovat
Pinturicchio

já kvůli tomhle kokotskym poziracum v podstatě přestal chodit do kina

Reagovat
j_mrazik

Tak mi řekni, kam jinam si mám zajít na nachos a sýrovou omáčku a tu mexickou?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Reggie

Reagovat
Kily

to já zajdu rád, ale chodím na večer, kdy mám v sobě večeři a po filmu ještě stihnu tři piva. Jinak ale nesnáším, když mi tam někdo chroupe kukuřici do ucha a úplně lámu hůl nad všemi těmi prasaty, po kterých tam pak zůstane neskutečný bordel, prasata se tomu navíc ještě tlemí jak debilové

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
db18

Reagovat
Seydou Doumbia

Jaká je vůbec výhoda kina? Film s dabingem a super kvalite v nejrychlejší době. Ale co je lepšího než si lehnout do postele gauče a dát si k nějakému jinému filmu dobre jídlo a nechodit kvůli tomu někam ven do místnosti a sedět. Filmu je dost a pokud Jokera vidím 3,4 měsíce po premiéře v kině není to problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Zvuk jednoznacne

Reagovat
Seydou Doumbia

Aparáturu si můžeš udělat i doma...sice ne takovou, ale i tak jsem mladá generace a nejsem zvyklý si platit za filmy...maximálně si pamatuji pujčovnu TV kazet, ale to nešlo z mého maximálně pár DVD jsem koupil

Reagovat
Kincl

Pokud je film na který se fakt mega těším, tak se mi nechce čekat dva měsíce na rip z Číny s jejich titulky v obrazr :-D

Navic jsou filmy, které kombinace velke plátno + zvuk doma nenahradis

Reagovat
db18

Reagovat
Uwe háže buly

Ten mi teda v kině vadí asi nejvíc všechno je strašně moc nahlas, strašně moc naddimenzovaný, nekvalitní..

Reagovat
smazaný uživatel

"Filmu je dost a pokud Jokera vidím 3,4 měsíce po premiéře v kině není to problém."

No a nekdo si proste zaplati 150 korun, aby ten film exkluzivne videl o ty 3, 4 mesice driv nez ty. Co je na tom tak hrozne tezkyho k pochopeni.

Reagovat
Al Capone

Tak dabing je shit. Nicmene je to o zazitku a ten ti tv doma neudela takovy jako poradny platno.

Reagovat
meno

Lupen za 100-150, jídlo a pití dalších 150+, když jsem v Praze. Doma ve Strakonicích je lupen za zhruba stejně a k tomu nějaký brambůrky nebo kola za 60, takže jsem skoro na 200.

Reagovat
Uwe háže buly

Za 150 se najíš v relativně levný restauraci a nemusíš žřát ty hovna v kině.

Reagovat
meno

No a? Do Cinestaru ani do Area si nedonesu segedín z Havelský

Reagovat
Uwe háže buly

Nemusíš přece jíst v kině ne?

Reagovat
meno

Musím, mám lehčí formu OCD.

Reagovat
Seydou Doumbia

Při sledování filmů se vždy musí jíst, vždy!

Reagovat
db18

Normálka... 205 za Dolby Atmos + pití

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jsem divnej, ale ja teda titulky sleduju.

Reagovat
GabrielBatistuta

Titulky patří k filmu

Reagovat
GabrielBatistuta

... a sere mě, jak v TV titulky odsekávají.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

"Nebojte, my toho góla dáme" - to je legendární poločasová hláška Kamila Vacka!

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Prisaham na smrt my mamy ma taky svoje misto

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to nejlepší už zaznělo, rozhovory není potřeba dál dělat...

Reagovat
hodjohn

Reagovat
Borek532

Jak jste viděl ten gól???

Bych na férovku odpověděl "Hele, představte si, že očima."

Reagovat
smazaný uživatel

Většina českých hráčů odpovídá..já ho neviděl, zavřel jsem oči a snažil jsem se trefit bránu.Případně-Kovy tam udělal kličku, nahrál Sukymu, ten to zasekl, pak se to tam od někoho odrazilo, myslím,. že od Lukyho a já ani nevím, jak jsme dostal míč do sítě.Ale je kdo, kdo dal gól, to není důležité, hlavně, že tým vyhrál.

Reagovat
h8_sfatto

česká upřímnost hraničící s okecáváním

Reagovat
salami

Souhlasim s tim, ze rozhovory o polocase jsou uplne zbytecny, treba rozhovory s fanouskama jsou super napad. Nahradit to obsahem ve studiu, kde se stejne clovek, co fotbal trosku sleduje nedozvi vubec nic, je prast jako uhod. Dokud tam nezacnou chodit lidi,co fotbalu rozumej a maj nejakej nazor, tak je to pro me ztrata casu.

Reagovat
John Obi Mikel

Špatný článek Zbytečně promrhanej čas Váš (mohl jste třeba napsat něco normálního) i můj (což na druhou stranu není vaše chyba)

P.S.

"Jedná-li se o ten předzápasový, nekráčí zrovna o všední událost, a tak je nasnadě se odvázat."

Nejsem češtinář, ale sloveso nekráčí působí jako pěst na oko. Proč nenapsat normálně nejde?

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak to mas uplne to stejne, kracet a jit

Reagovat
John Obi Mikel

Myslím, že to takhle nekráčí a nemůžeš to tady zaměnit.

Reagovat
fantomas

Ano, přesně v týhle větě to zaměnit nelze. V tý mojí samozřejmě ano.

Reagovat
John Obi Mikel

Ok, jestli sis to hledal, tak ti budu věřit. Jinak jsem dost na pochybách, protože mi to zní hloupě.

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
Largo

Reagovat
TopinB

Reagovat
Losinho

Nechodí

Reagovat
REPLIKATOR

Debilní kecy fotbalistů

Reagovat
smazaný uživatel

Mne u cz televizi vadi, ze se nevenuji v polocase tomu zapasu a kolikrat ani pred zapasem. Druha vec je, ze treba u ligy mistru nepokracuji v kontinuite sezony, ale ke kazdemu zapasu pristupuji jakoby z bodu 0 - zapas Barcelony, tak ted jsme objevili, jaky ma Messi pro Barcu prinos, pojdme se o tom podvacate pobavit. Misto toho kdyby vypichli treba nejake zajimave statistiky nebo herni veci, urcite je rozdil v hernich prvcich barcy pod guardiolou a valverdem. Jenomze to chce chtit a zvat tam hosty, kteri to dokazou. Nezvat tam hosty typu Michal Kadlec, ktery je v praze na otocku na vikend za zlute karty, tak ho pozveme, vsak nevadi, ze jenom zopakuje dotaz po redaktorovi, hral bundesligu pred x lety, tak fotbalu urcite rozumi

Reagovat
DieFohlenBMG

"...vedem 2:0, aspoň tohle je dobrý."

Dobrej bullshit

Reagovat
smazaný uživatel

Kdysi byl na ct ve studiu fotbalista Mikolanda, byl vyborny, uprimny, nebal se kritizovat, ale byl slusny, takova mirnejsi verze Luhoveho, dokonce se tusim i pustil do mensi rozepre s dalsim hostem, coz bylo naprosto super. Prijde mi, ze na ceskych tv vsichni se vsema souhlasi, vzdyt to nedava absolutne smysl, od toho je tech hostu vic, aby prezentovali vic nazoru na stejnou vec, ne ze kazdy dostane jine tema

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych celkově ty rozhovory zrušil, navíc když se jich ptají hned po zápase nebo v poločase, tak je ten hráč či trenér plný emocí a mele kolikrát kraviny.

Reagovat
Teoretik

Tak u nás se tolik nejede na tiskovky jako v úvodu zmiňované PL, myslím že proto se snaží naši reportéři shánět a předávat divákům informace skrz všechny možné rozhovory.

Reagovat
fantomas

Jak jako nejede? Resp. jak se na ně jede víc v Anglii?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsou sledované tolik jako v Anglii.

Reagovat
DieFohlenBMG

Co je v Česku tak sledované jako v Anglii?

Reagovat
Uwe háže buly

Hokej.

Reagovat
fantomas

Oukej, Malinský je výjimka.

Reagovat
pospech11

Tohle byl dost upřímný rozhovor

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
h8_sfatto

mediální enfant terrible Vám dneska vyhrál Karjalu, je potřeba profíky nechat dělat svou práci a skutečné novináře zas honit lumpy, když to bohužel nedělá Policie ČR

Reagovat
podnebný

Práce některých novinářů zejména v poločasových rozhovorech a v neplodných diskusích v O2TV i ČT sport i některých komentářích Hattricku mi připadá jako podsouvání dávno známých informací, případně jako propagace svojí firmy monotónně do nekonečna se opakující, ale jinak o ničem, fanouškům na úrovni debility a absolventům základních škol vycházejícím v 7. třídě. Chce to více kreativity, neotřelých nápadů a názorů na celé fotbalové hnutí u nás i ve světě. Důležité pro fanoušky jsou především pohotové a podrobné reportáže z utkání, pokud možno objektivní a nejen z 1. ligy. O tom se dovídáme jen na vyspělejších webových stránkách internetu nebo se zpožděním v tisku nebo klubových zpravodajích. A to je málo.

Reagovat
skat

no dneska byl poločasový rozhovor s Malinským celkem záživný

Reagovat
houdic

Hele nechcete psát že je to komentář hned do titulku, stejně jako s tím fejetonem o rasizmu v Itálii, ono je to pak trochu zavádějící pro lidi co si přečtou jen titulek, takhle to vypadá že to řekl Frýdek a ten fakt nemá kapacitu na to vymyslet takovouhle myšlenku...

Reagovat
houdic

Protože když je to na titulce nebo i v top 3 tak to vlastně nikde není nijak extra napsaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme si promluvit o poločasových rozhovorech... ale ano, souhlas, je to nuda a chce to více kontaktu, zvlášť u českého fotbalu, s fanoušky. Kdy jindy, než o poločase?

Reagovat
Josifek

Pro mě je tohle špička ledovce. Nechápu, když na ČT může být poměrně slusne hokejové studio, proč ve fotbale na ČT či O2 není něco takového reálne. A pak je mi fuk, jestli reportéři kladou debilni dotazy před, během či po zápasu, potažmo "experti" ve studiu..

Reagovat
monty25

Když ty poločasové rozhovory dělá Deniska Doležalová, tak by jich naopak mělo být víc...

Reagovat
smazaný uživatel

Dojdi uz si nekam k odbornikovi. Tohle neni normalni.

Reagovat
monty25

S tebou teda musí bejt sranda...

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak na EF

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
Error

Uz x roku co tady clovek vida tyto hovna, prisernost.

Reagovat
Diego2

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
ACSeRw!n

jo, do bordelu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

A pak ti máme věřit, že ten ženskej fotbal fakt sleduješ kvůli tomu, že tě baví ta hra samotná.

Reagovat
monty25

Jo, baví. A na pěkný holky se taky rád podívám.

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
monty25

V Liberci žádnou pěknou nemáte, to je fakt (a ještě hrajou tužku).

Reagovat
mistr129

Takže bys fakt koukal na fotbal, který by vypadal úplně stejně, jako ten ženský, jen by tam místo nich bylo třeba 22 žáků?

Reagovat
monty25

Obecně řečeno: Koukám primárně na ty týmy, kterým fandím (třeba v 1. lize žen to jsou Plzeň a Slovácko). Kdybych si oblíbil nějaký tým žáků, tak proč ne? Ta hra nudná rozhodně není a fakt mi nevadí, že holky neběhají jako chlapi a nedávají takový rány. Já třeba docela často chodím na Plzeňačky a jsou tam dvě hráčky, co mají techniku a herní myšlení, že by jim leckdo z chlapů mohl závidět. A to je přesně to, co mě na tom baví.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
TopinB

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
srandamač

Hlavně když je v kožichu a můžeš jí sledovat tak maximálně temeno. To mě vždycky bere.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejseš ty Vrba?Ten se tam před ní natřásá jak tetřev, paní Vrbová asi u TV pění

Reagovat
monty25

Ne, já nejsem takovej morous.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Reagovat
Nihilister

Grow up

Reagovat
Josifek

Reagovat
Mirek na tenisu

To sedí Tomáši! Konečně to někdo na EF natřel. Reportéry na ploše s jejich idiotskými dotazy na rozpumpované hráče bych zrušil. A to ještě chlapi z O2 třeba Sobišek jsou schopni někdy klást rozumné dotazy. Nejhorší je ČT. Třeba Hrčka z Ostravy neumí nic jiného než si vybrat nějaké "moudro" Bosáka a Vláška a odpapouškovat ho. Králem banalit bývá i Kalous nebo Kozohorák. U Kyslíků mi bývá líto blondýnky tuším se jmenuje Doležalová. I kdyby se dívala na 10 fotbalů denně tuhle hru nikdy úplně nepochopí. Ještě hloupější jsou rozhovory u mantinelu. Vymětalíková to je královna blbosti. Fotbalové přestávky jsou stejně plné reklam, kupodivu na ČT jich je víc než na komerci, a experti ve studiu nedostanou na rozbor moc času.

Reagovat
smazaný uživatel

Sobíšek, to je ultra debil.Vrchol byla otázka na Haška po zápase tuším Sparty s Bohemkou.Sobíšek:Zaskočili jste něčím vašeho soupeře?Hašek:To je divná otázka, když jsme 4:0 prohráli...:))

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
srandamač

Náhodou, s manželkou jsme teď viděli poločasový rozovor Malinského a ještě jsem neviděl, že by se tak smála u fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

V 7 ráno čumět s manželkou na fotbal je divné

Reagovat
ttopi

Normální lidé jsou již v práci

Reagovat
ttopi

Ten rozhovor Frýdka to je počteníčko. Hlavní problém v něm je, že Frýdek v podstatě neodpovídá na otázky a chce rychle do šatny. Určitě bych rozhovory po poločase nezavrhl, ale souhlasím s tím, že místo hráčů by se spíš měl vyzpovídat spíš někdo s trenérského štábu, který viděl vše s nadhledem a může již hru svého týmu nějak zhodnotit a mít v hlavě nějaké věci do druhé půle. Ptát se hráče na věci typu: "Jak k té brance došlo"?, "Co říkáte na výsledek"? - to jsou celkem nesmysly, které nikomu nepřinesou nic, co by sám v televizi neviděl.

Ten Frýdek je fakt myslitel

Reagovat
fantomas

Chce rychle do šatny - no právě, a bodejť by ne. Je to v zásadě hrozně absurdní, že zpovídáme hráče o poločase. Chtěl bych znát myšlenkový pochody toho, kdo s tim nápadem přišel jako první, páč si fakt nejsem vědomej toho, že by to v zahraničí byla nějaká normálka.

Reagovat
ttopi

Nehledě na to že kvůli tomu rozhovoru je pak to poločasové studio o 5 minut kratší, to už je lepší tam hodit nějaké hlubší analýzy, nebo rozebrat víc akcí. To, že to studio je stejně krátké kvůli 20 reklamám, to už je věc jiná.

Reagovat
j_mrazik

To že se ve studiu nic nedozvíš, to už je věc jiná.

Reagovat
ttopi

No jakýkoliv rozbor akce, nebo nějaké "okénko" do tajů jednoho z klubu, či ukázka nějakých zajímavých statistik ti dá vždycky víc, než když ti hráč řekne, že je rád že to tam padlo a že se musej dál snažit - což řekne ať je výsledek jakýkoliv.

Reagovat
j_mrazik

Škoda, že jsem se Frýdka tehdy nezeptal, jak moc ho serou tyhle poločasový/pozápasový/jakýkoli rozhovory, když se vás po psychickým i fyzickým vypětí ptají na neskutečný hovna.

Co jako čekáte, že vám člověk v emocích řekne, když se ho debilně zeptáte?

Reagovat
Puskas

Nejblbější otázku dal ten borec, co se ptal našeho hráče, poté co dva naši byli ošetřováni a padla branka, jestli by nebylo dobré se s hráči soupeře domluvit, aby dva své hráče poslali za čáru, aby to bylo férovější.

Reagovat
Pablos

poslal ho férově do prdele aspoň toho tázajícího se ?

Reagovat
Puskas

Řekl něco v tom smyslu, že ne. Co si ale přitom myslel, nevím, ale dohaduji se.

Reagovat
LFC182

Tak treba vcerejsi rozhovor o polocase s malinovskym byl dcla dobrej

Reagovat
smazaný uživatel

Obecne je u rozhovoru dulezite, aby nebyli na obou stranach dementi. Ze se to stava na pozici hracu se asi da predpokladat, cest vyjimkam. V prdeli je to potom, kdyz je na strane tazatele Kalous, Kozohorsky, Sobisek a dalsi, kteri vlastne pokladaji otazky, kde odpoved:

a) divak uz na hristi videl (popiste gol)

b) divak odpoved zna - je to velke zklamani dostat gol v 90+5 na 1:1?

Reagovat
Puskas

V nastavení jste vstřelil gól na 2:1, jste rád?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitěéé, ale hlavní jsou tři body pro mančaft

Reagovat
smazaný uživatel

Jo-a ten gól chci věnovat strejdovi, který má za týden 34 narozky

Reagovat
Azazelo RD

Kozohorsky nepoklada blbe otazky, on nepoklada zadne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste lepsi

Reagovat
fantomas

Reagovat
Skalda29

Největší utrpení s ním je Dohráno, když tam má další tři borce kterých se má ptát

Reagovat
tunkic

Mě by spíš zajímalo, jestli ty hráči na ty poločasový rozhovory musí (mají to nakázaný od klubu/sponzorů)..protože jinak si nedokážu vysvětlit, proč tam vůbec někdo chodí..

Reagovat
Mirek na tenisu

Určitě to mají ošetřené majitelé vysílacích práv. Teda Kyslíci a Fortuna, samo sebou i Čapouni. Většinou tam hráče vodí tiskoví mluvčí klubu.

Reagovat
tunkic

Reagovat
TheTopFootbaler

Body 1, 3 a 5 by bylo zajímavé realizovat, náhradníky, fanoušky a kvíz bych si rád poslechl. Poločasové rozhovory jsou peklo.

Reagovat
ACSeRw!n

bod tri muze napsat jenom totalni trotl.. televize tohle nikdy nerisknou, asi z milionu duvodu

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Pablos

O poločase tam mrdnout Aleše Zbořila a A-Z kvíz

Reagovat
fantomas

Reagovat
El Fáňos

problém je spíš v žalostných komentátorech, je opravdu div, že nejsou schopní najít někoho, kdo fotbalu rozumí a dokáže říct nahlas souvislou větu....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele