Hořkosladká vítězství a favorité na odpočinku: 3. kolo MS v kostce

Závěrečné zápasy skupinové fáze jsou na velkých turnajích vždycky hodně specifické. Některé týmy už nemají o co hrát, některé mají naopak postup jistý - a klíčové opory nechají odpočívat. A někdy se sejdou dva týmy v přímém souboji o setrvání v turnaji. Mistrovství světa v Kataru nabídlo úplně všechny verze.

Rashford po výhře s Walesem: Máme obrovské ambice, dokážeme hrát ještě lépe

Útočník Marcus Rashford si po úterní výhře 3:0 nad Walesem pochvaloval, že angličtí fotbalisté na mistrovství světa nejlepším možným způsobem zareagovali na bezkrevnou bezbrankovou remízu proti USA. Albion si vítězstvím zajistil postup do osmifinále z prvního místa skupiny B a v neděli se utká se Senegalem.

Toney, Pickford a "simulant" Mendy: 6. kolo Premier League v kostce

Kolotoč utkání Premier League se roztočil naplno, anglický týden uzavřelo 6. kolo a rozhodně se bylo na co koukat. V Brentfordu sledovali fanoušci "one man show" Ivana Toneyho, v Liverpoolu zamkl branku Jordan Pickford, v Londýně vzbudil vlnu emocí Édouard Mendy, v Birminghamu nečekaně ztratili obhájci titulu a v Manchesteru skončila úspěšná série Arsenalu.

Rashford obdržel za pomoc dětem medaili Řádu britského impéria

Angličan Marcus Rashford obdržel dnes od prince Williama medaili člena Řádu britského impéria za pomoc dětem ze znevýhodněných poměrů. Čtyřiadvacetiletému útočníkovi Manchesteru United se podařilo v minulém roce přesvědčit britskou vládu, aby v období letních prázdnin hradila obědy dětem ze sociálně slabších rodin a angažoval se při koronavirové pandemii v řadě charitativních organizací.

Rashford půjde na operaci s ramenem a přijde o úvod nové sezony

Se zpožděním začne sezonu 2021/2022 Marcus Rashford. Útočník Manchesteru United měl už delší dobu problémy s ramenem, včera absolvoval další vyšetření a po něm bylo rozhodnuto o nutnosti operace. Anglického reprezentanta čeká dlouhá pauza, na trávníky se podle tisku vrátí až v říjnu...

Druhé místo pro nás nic neznamená, řekl Rashford po prohraném finále EL

Útočník Manchesteru United Marcus Rashford byl po prohraném finále Evropské ligy s Villarrealem hodně zklamaný a druhé místo v soutěži považuje za bezcenné. Anglický reprezentační útočník ale věří, že se "Rudí ďáblové" zvednou. Favorité v Gdaňsku nečekaně prohráli v dramatickém penaltovém rozstřelu 10:11, po 90 minutách i prodloužení středeční zápas skončil 1:1.

Rashford v lize poprvé od července skóroval na Old Trafford

Útočník Manchesteru United Marcus Rashford prolomil více než pětiměsíční čekání na ligovou trefu na domácím stadionu Old Trafford. V úterním duelu 16. kola anglické ligy vystřelil "Rudým ďáblům" ve třetí minutě nastavení výhru 1:0 nad Wolverhamptonem. Anglický reprezentant skóroval v lize na Old Trafford poprvé od července po osmi zápasech a 845 minutách.

Nejdřív Suk, teď Cuf: Sestava 13. kola Premier League

Na časy, kdy čeští fotbalisté v nejkonkurenceschopnější soutěži planety hráli prim, jsme dlouho jen se slzou v oku vzpomínali. Dva slávističtí Kladiváři ovšem zalepují naše staré rány víc než důstojně. Tomáš Souček už patří několik měsíců k miláčkům fanoušků West Hamu, no a odnedávna se k němu připojil i Vladimír Coufal. Jeho raketový vzestup vyvrcholil skvělým výkonem proti Crystal Palace.

Rashford hattrickem "z lavičky" napodobil kouče Solskjaera

Útočník Manchesteru United Marcus Rashford vstřelil ve středečním zápase Ligy mistrů s Lipskem (5:0) první hattrick v seniorské kategorii, a to během pouhých 16 minut. Navíc se tím zapsal do historie klubu. I když dvaadvacetiletý anglický reprezentant nastoupil na hřiště až v 63. minutě, podařilo se mu teprve jako druhému hráči "z lavičky" třikrát skórovat.

Rashford dostane čestný doktorát od manchesterské univerzity

Marcus Rashford z Manchesteru United dostane od manchesterské univerzity čestný doktorát. Dvaadvacetiletý anglický útočník, který byl vyznamenán za boj proti dětské chudobě, se stane nejmladším držitelem tohoto titulu.

Rashford pomohl vybrat 100 tisíc liber na jídlo pro děti

Útočník Marcus Rashford z Manchesteru United pomohl vybrat přes 100 tisíc liber (3,1 milionu korun) na jídlo pro děti z chudých rodin odkázané na bezplatné stravování ve školách, které jsou kvůli pandemii koronaviru ve Velké Británii zavřeny.

Rashfordovo zranění je vážnější, může přijít o zbytek sezony včetně ME

Hodně vážné je zranění, s nímž od ledna laboruje Marcus Rashford. Útočník Manchesteru United utrpěl únavovou zlomeninu v zádech a podle nejoptimističtějších odhadů měl chybět měsíc a půl, reálnější ovšem byla dvojnásobná pauza a protáhnout se nakonec může i ta, naznačil to manažer Ole Gunnar Solskjaer...

Rashford uklidnil fanoušky. Vrátím se ještě před koncem sezony

Útočník Manchesteru United Marcus Rashford ujistil, že se na hřiště zvládne vrátit ještě v této sezoně. Momentálně se zotavuje z únavové zlomeniny v zádech.

Rashford má zraněná záda, chybět může tři měsíce

Manchester United minulý týden v opakovaném zápase porazil Wolverhampton a postoupil do čtvrtého kola FA Cupu, jinak ovšem zaznamenal dvě ztráty. Red Devils včera padli na půdě Liverpoolu a na delší dobu se budou muset obejít bez jedné z klíčových postav, mimo hru je útočník Marcus Rashford...

Anglický glosář: O upírovi Origim a předvolebních výzvách

Vítejte u prvního dvojvydání Glosáře, který se pokouší pokrýt dvě kola zároveň, a tedy ani jedno pořádně. Tento speciální díl je tím pádem zhruba podobně rozpolcený jako kdejaký fanoušek Evertonu, který nejprve přihlížel otřesnému derby s Liverpoolem, aby si o pár dní později lebedil při sledování suverénního výkonu téhož týmu proti čtvrté Chelsea...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele