De Bruyne bude kvůli stehennímu svalu chybět čtyři až šest týdnů

Manchester City se rozjel a sbírá jednu výhru za druhou, tento týden ovšem zaznamenal i jednu hodně citelnou ztrátu. Mimo hru je Kevin De Bruyne, belgický reprezentační záložník si poranil stehenní sval a jedná se o vážnější problém, který si vyžádá až měsíc a půl dlouhou pauzu...

Probuzený Auba i kanonýr Stones: Sestava 19. kola Premier League

Manchester City v úvodu sezóny paběrkoval, a tak se Pep Guardiola rozhodl rázně zasáhnout. I kvůli absenci jakéhokoli zdravého útočníka schopného střílet góly zaměřil svou pozornost hlavně na dokonalou defenzivu, což se promítlo na sedmi čistých kontech z posledních devíti zápasů. Obránci, jmenovitě John Stones, se mu navíc nyní odvděčili i zabijáckým instinktem před bránou soupeře.

Boom Saka Laca: Sestava 17. kola Premier League

Ještě před Vánoci byli všichni přesvědčení, že Arsenal zažívá nejhorší sezónu div ne za celou historii klubu. Tým se pohyboval poblíž sestupové zóny, měl silně záporné skóre a na měl na kontě stejně bodů jako zápasů. A to, jak my, co známe pravidlo 40 bodů, dobře víme, je skutečně bilance na padáka. Jenže Premier League je kouzelná a i Gunners po mávnutí proutku dokonale září...

Sám doma a Tottenham: Sestava 11. kola Premier League

Dva zápasy, jeden gól a tři asistence. Kevin De Bruyne využil dva relativně snadné domácí zápasy proti Burnley a Fulhamu a vrátil se do výborné formy. Podruhé v řadě se díky tomu dostal i do All-Stars Premier League v naší pravidelné rubrice. Z řad Citizens je tam ale Kevin sám. "Do baráku" mu vlezla hned čtveřice hráčů Tottenhamu, jenž přehrál Arsenal v NLD.

Ole hodil do talónu žolíka: Sestava 10. kola Premier League

Nějakých dvacet let zpátky to byl nynější trenér Manchesteru United, kdo pod vedením Alexe Fergusona zhmotnil pojem dokonalého žolíka - útočníka, který přijde z lavičky a zničí unavenou obranu soupeře. V neděli Ole Gunnar Solskjaer našel svého nástupce. Je mu 33, za poločas stihl v Southamptonu 2+1 a rozhodně se nedá očekávat, že by roli náhradníka hodlal plnit i nadále...

V nominaci na fotbalistu roku jsou Messi, Ronaldo i Lewandowski

V nominaci na cenu The Best pro nejlepšího fotbalistu roku 2020 podle Mezinárodní fotbalové federace FIFA jsou loňský vítěz Lionel Messi, Cristiano Ronaldo nebo Robert Lewandowski, který prožil skvělý rok s Bayernem Mnichov. Do jedenáctičlenného výběru se dostali ještě Thiago Alcantara, Kevin De Bruyne, Sadio Mané, Kylian Mbappé, Neymar, Sergio Ramos, Muhammad Salah a Virgil van Dijk.

V pravidlech o hraní rukou se nevyznám, přiznal De Bruyne

Záložník Manchesteru City Kevin de Bruyne po prohře 0:2 v sobotním utkání 9. kola anglické fotbalové ligy na hřišti Tottenhamu prohlásil, že se neorientuje v pravidlech o hraní rukou. "Citizens" za stavu 0:1 vyrovnali, kvůli ruce Gabriela Jesuse ale gól neplatil.

Hráčem roku v anglické lize je záložník City De Bruyne

Ačkoli získal titul v Premier League po 30 letech Liverpool, podle hráčů byl nejlepším hráčem uplynulé sezony poznamenané koronavirem záložník Kevin De Bruyne. Belgický reprezentant vyhrál anketu hráčské asociace PFA poprvé a zároveň jako první hráč Manchesteru City.

Nejlepším hráčem Premier League byl zvolen De Bruyne

Záložník Manchesteru City Kevin De Bruyne vyhrál anketu o nejlepšího hráče sezony v anglické Premier League. Povedlo se mu to jako třetímu belgickému fotbalistovi v historii po Edenu Hazardovi a Vincentu Kompanym.

Premier League v kostce: 37. kolo

Liverpool se dočkal. Po třiceti letech pozvedli fotbalisté od řeky Mersey nad hlavu ten nejcennější pohár, o kterém na ostrovech vědí. Pro mnohé je svatým grálem Liga mistrů, ale nikdo neví lépe než právě Reds, že titul v Premier League je možná ještě víc. No a možná ještě lépe než zlato chutná záchrana na poslední chvíli. O ní se teď budou rvát Aston Villa, Watford a Bournemouth.

De Bruyne nechce být dva roky bez pohárů, možná City opustí

Záložník Kevin De Bruyne zváží setrvání v Manchesteru City, pokud anglický klub neuspěje s odvoláním proti dvouletému zákazu startů v evropských pohárech. Úřadující mistr anglické ligy byl v únoru potrestán za vážné porušení pravidel finanční fair play a licenčních předpisů. Vedení klubu se proti tomu odvolalo ke sportovní arbitráži CAS.

Anglický glosář: O arsenalské tradici bučení a obskurních hattricích

Jubilejní desáté kolo probíhajícího ročníku Premier League je za námi a s ním přichází také poslední říjnový glosář, který je věru nacpaný k prasknutí. K řešení je toho totiž spousta: Xhaka-gate, devítigólová exploze Leicesteru, bournemouthská deziluze nebo De Bruyneův epický fous. Dostane se na vše...

Anglický glosář: O příšerné defenzívě Arsenalu a nepochopeném Leicesteru

Užili jste si reprezentační přestávku? Slyším odevšad hlasité NE? Potom vítejte zpátky v neuspořádaném rendlíku zvaném Anglický glosář, který neomylně značí konec reprezentační pauzy a uplynutí dalšího kola anglické Premier League. Tentokrát v duchu jednoho zhrzeného příznivce zejména o špatném Arsenalu...

Vyhrát quadruple? To je skoro nemožné, míní de Bruyne

Záložník Manchesteru City Kevin de Bruyne si myslí, že se jeho týmu jen těžko může povést ovládnout v této sezoně hned čtyři trofeje. Naděje pro Guardiolův výběr ale zatím stále žije.

De Bruyne bude kvůli kolenním vazům chybět tři měsíce

Bez jedné ze svých klíčových postav se po většinu první poloviny sezony bude muset obejít Manchester City. Mimo hru je Kevin de Bruyne, ofenzivní belgický reprezentant si v týdnu poranil koleno a podrobné vyšetření nyní potvrdilo původní informace o vážnějším problému...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele