Nketiahův hřebíček v Haa La Landu: 21. kolo Premier League v kostce

Náskok vedoucího Arsenalu před Manchesterem City je stále pětibodový. Gunners totiž gólem Eddieho Nketiaha v 90. minutě zlomili odpor srdnatě vzdorujících United, očekávaný nedělní magnet ovládli 3:2 a odpověděli na jednoznačné vítězství Citizens nad Wolves 3:0, které hattrickem zařídil Erling Haaland. Nejlepší střelec soutěže má na kontě už 25 branek...

Ronaldo poprvé není v nominaci na cenu FIFA pro nejlepšího fotbalistu roku

Dvojnásobný vítěz Cristiano Ronaldo se poprvé nebude ucházet o cenu The Best pro nejlepšího fotbalistu roku podle FIFA. Experti portugalského útočníka nezařadili ani do úvodní čtrnáctičlenné nominace.

K.O. pro Reds i Blues a povstání Spurs: 14. kolo Premier League v kostce

Poprvé od března 2021 kousal Liverpool ligovou porážku doma a umocnil hrůzostrašný začátek letošní sezony. Vyprodaný Anfield Road zmrazil v 89. minutě Crysencio Summerville a rozpoutal vlnu euforie Leedsu. Ve 14. kole se nedařilo ani Chelsea, kterou v Brightonu skolili Leandro Trossard a spol, naopak trio na špici nezaváhalo.

Almirón v laufu a Liverpool zpět na zemi: 13. kolo Premier League v kostce

Možná si vzpomenete. Během mistrovských oslav Manchesteru City si Jack Grealish rýpl do v té době neproduktivního Miguela Almiróna. Nyní se může smát paraguayský záložník. Šestou brankou v sezoně totiž opět vylepšil své kariérní maximum v Premier League a pomohl Newcastlu vyloupit stadion třetího Tottenhamu.

Foden a Trossard v Haa La Landu: 9. kolo Premier League v kostce

Galapředstavení hodné ovací vestoje odehrálo po reprezentační přestávce hned několik hvězd anglické nejvyšší soutěže. Do hlavní role se opět obsadil "bořič" rekordů Erling Haaland z Manchesteru City, kterému zdatně sekundovali spoluhráč Phil Foden a Leandro Trossard z Brightonu. Všichni si po závěrečných hvizdech odnesli domů zápasový míč, jenž je spojen s dosažením hattricku. Klobouk dolů, pánové.

Hattrick za 13 minut a "školáček" Nwaneri: 8. kolo Premier League v kostce

Střelecké trápení ukončil Son Hung-min ve stylu hodném nejlepšího kanonýra loňského ročníku Premier League. Do uplynulého víkendu ani jednou neskóroval a čelil nemalému tlaku, ale všem kritikům poslal v utkání proti Leicesteru ráznou odpověď. Z pozice střídajícího "žolíka" zazářil hattrickem a výraznou měrou se podepsal pod jednoznačné vítězství 6:2.

Zostuzení United a Tuchel s Contem v ráži: 2. kolo Premier League v kostce

V 1. kole kousal zklamání na Old Trafford, o týden později zazvonil Manchesteru United "budíček" v Brentfordu. A nutno podotknout, že hned čtyřikrát v úvodních 35 minutách. Sečteno, podtrženo - dvě utkání, žádný bod, poslední místo. Red Devils prohráli sedm ligových venkovních zápasů v řadě (při skóre 2:21), což je nejhorší bilance klubu od roku 1936.

Nejlepší hráč podle UEFA vzejde z trojice Benzema, Courtois, De Bruyne

Nejlepší fotbalista sezony 2021/22 v anketě UEFA vzejde z trojice Karim Benzema, Thibaut Courtois (oba Real Madrid) a Kevin De Bruyne (Manchester City). Vyhlášení proběhne spolu s dalšími kategoriemi 25. srpna v Istanbulu při losu skupin Ligy mistrů.

Infarktové "finále", Son v laufu a Salahův slalom: Sezona 2021/22 v kostce

Králové z Manchesteru zůstávají na trůnu Premier League i po ročníku 2021/22. Svěřenci Pepa Guardioly totiž obhájili trofej a mistrovským titulem se honosí počtvrté za posledních pět let. Stíhací jízda Liverpoolu k vítězství nestačila, expres Tottenhamu pod vedením strojvedoucího Son Heung-mina naopak do kýženého cíle v podobě účasti v Lize mistrů dojel.

Nejlepším hráčem Premier League vyhlášen De Bruyne

Záložník Manchesteru City Kevin De Bruyne byl podruhé v kariéře vyhlášen nejlepším fotbalistou sezony anglické ligy. Poprvé belgického reprezentanta ocenila Premier League před dvěma lety.

Čtyřgólový De Bruyne v Man City přivítal Hålanda imitací jeho oslavy

Záložník Kevin De Bruyne, který čtyřmi brankami rozhodl o vítězství Manchesteru City 5:1 nad Wolverhamptonem a lídry tabulky přiblížil k obhajobě anglického titulu, stylově přivítal letní posilu Erlinga Hålanda. Belgický reprezentant po završení hattricku napodobil gólovou oslavu norského kanonýra.

Jesusovy hody a samba v Newcastlu: 34. kolo Premier League v kostce

Tak ty zprávy o velikonočním vzkříšení nejsou jen pověry! Gabriel Jesus se poprvé od začátku loňského března trefil v jednom utkání víc než jednou - a hned čtyřmi fíky dal zavzpomínat na odkaz Sergia Agüera. Samba se ale tančila i v Norwichi, kde Joelinton s (tím lepším) Brunem snad definitivně uvrhli Kanárky do druhé ligy...

Manchester City a Liverpool v ringu: 32. kolo Premier League v kostce

Boxerský střet těžkých vah, jak šlágr anglické nejvyšší soutěže označil po zápase liverpoolský manažer Jürgen Klopp, skončil na Etihad Stadium remízou 2:2. Fanoušci se kochali technickými finesami v maximální rychlosti, osobními souboji v maximální intenzitě a v neposlední řadě krásnými brankami. V Manchesteru se zkrátka a dobře točila fotbalová reklama na jeden záběr, která bavila od začátku do konce.

Zesměšnění United a Arsenal mezi elitou: 28. kolo Premier League v kostce

V jednoznačnou záležitost ve prospěch obhájců titulu se změnilo manchesterské derby mezi City a United. Domácí s fenomenálně hrajícím Kevinem De Bruynem totiž městského rivala deklasovali 4:1 a nebýt brankáře Davida de Gey, odjížděli by hosté s ještě mnohem výraznějším přídělem.

Geniální Coutinho a loupež Southamptonu: 24. kolo Premier League v kostce

Po krátké zimní přestávce se kolotoč anglické nejvyšší soutěže opět roztočil a pozornost na sebe strhl zejména Coutinho. V bláznivém duelu s Leedsem (3:3) zazářil bilancí 1+2 a nutno podotknout, že u všech tří momentů dal vzpomenout na nadprůměrnou výkonnost z působení v Liverpoolu. Příznivce ve Villa Parku si okamžitě získal a v Barceloně možná už teď kroutí hlavou, proč nehrál Brazilec s podobnou lehkostí v jejich dresu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele