Ziyechova "one man show" a povstání ze dna: 23. kolo Premier League v kostce

Po patáliích s covidem-19 se na Ostrovech konečně odehrálo kolo bez jediného odloženého utkání. V očekávaném šlágru zdolala Chelsea i počtvrté v sezoně Tottenham s čistým kontem v zádech a oproti předchozím duelům v lize ukázala zlepšení. Do hlavní role se obsadil Hakim Ziyech, který obráncům Spurs motal hlavu od úvodního hvizdu a svůj nadprůměrný výkon korunoval nádhernou brankou, jež pochopitelně neschází v naší tradiční rubrice.

Obalovačka De Bruyneho a návrat Coutinha: 22. kolo Premier League v kostce

Repríza loňského finále Champions League vyzněla lépe pro Manchester City, který po hubeném, ale zaslouženém vítězství 1:0 nad Chelsea mizí konkurentům na Ostrovech v prachu. Do hlavní role se obsadil Kevin De Bruyne, jehož oku lahodící střela rozvlnila síť, dostala vyprodaný stadion do varu a zvýšila náskok obhájců titulu v čele Premier League na 11 bodů.

Zostuzení Leedsu ve stínu covidu: 17. kolo Premier League v kostce

V Anglii se šíří nová varianta koronaviru a během posledních dnů tvrdě zasahuje i do harmonogramu nejsledovanější fotbalové soutěže na světě. Ve vloženém 17. kole se proto odehrálo jen sedm utkání, o víkendu jich bude ještě o dvě méně. Nejzajímavější viděli fanoušci na Etihad Stadium, kde vedoucí Manchester City nadělil sestupem ohroženému Leedsu sedmičku.

V nominaci na cenu FIFA nechybí obhájce Lewandowski ani Ronaldo s Messsim

Hvězdní Lionel Messi z PSG nebo Cristiano Ronaldo z Manchesteru United nechybí v nominaci na cenu The Best pro nejlepšího hráče roku 2021 podle Mezinárodní fotbalové federace FIFA. V jedenáctičlenné nominaci je také obhájce vítězství, polský útočník Robert Lewandowski z Bayernu Mnichov nebo vítěz Ligy mistrů a evropský šampion Jorginho z Chelsea.

De Bruyne má koronavirus a vynechá po lize i duel s PSG

Belgický fotbalista Kevin de Bruyne měl po návratu z reprezentace pozitivní test na koronavirus a vynechá v dresu Manchesteru City nejen víkendový ligový zápas s Evertonem, ale i duel s Paris St. Germain příští středu. Informoval o tom trenér anglického týmu Josep Guadiola.

Belgičané nastoupí v kvalifikaci o MS proti Česku bez De Bruyneho

Belgie, která narazí 5. září v kvalifikačním utkání o mistrovství světa na výběr České republiky, se bude muset v nadcházejících třech zápasech obejít bez zraněné hvězdy Kevina De Bruyneho. Záložník Manchesteru City chybí v nominaci 31 hráčů, kterou dnes zveřejnil reprezentační trenér Roberto Martínez.

Hráčem sezony 2020/21 podle UEFA bude Jorginho, De Bruyne, nebo Kanté

Evropská fotbalová unie UEFA zveřejnila nominaci na cenu nejlepšího hráče minulé sezony. Získá ji buď jeden z vítězů Ligy mistrů z Chelsea, Jorginho či N'Golo Kanté, nebo hvězda jejich finálového soupeře Manchesteru City Kevin De Bruyne. Vítěz bude vyhlášen 26. srpna.

Divných pět týdnů, netajil se De Bruyne po výpadku na ME s Itálií

Velkou hořkost cítili Belgičané v čele s Kevinem de Bruynem po vyřazení ve čtvrtfinále mistrovství Evropy. Lídři žebříčku FIFA nestačili v boji o postup mezi nejlepší čtyři týmy turnaje na Itálii a po prohře 1:2 skončili ve stejné fázi jako před pěti lety. Nic na tom nezměnil ani hvězdný záložník Manchesteru City, jenž do utkání nastoupil navzdory potížím s kotníkem.

De Bruyne úvod ME vynechá, s Belgií do Ruska neodcestoval

Belgický ofenzivní záložník Kevin de Bruyne definitivně vynechá sobotní úvodní zápas na mistrovství Evropy s Ruskem. Hvězdný záložník dnes neodcestoval s reprezentací do dějiště prvního utkání v Petrohradu a dál se zotavuje po operaci obličeje. Národní tým to potvrdil na twitteru. Spolu s ním zůstal na "základně" v Tubize i Axel Witsel, který se léčí po zranění Achillovy šlachy.

De Bruyne má opět cenu pro nejlepšího fotbalistu roku v Anglii podle hráčů

Záložník Manchesteru City Kevin de Bruyne obhájil vítězství v anketě hráčské asociace PFA o nejlepšího fotbalistu roku v Anglii. Před ním dokázali získat tuto cenu dvakrát po sobě jen někdejší útočník Arsenalu Thierry Henry a Cristiano Ronaldo, když hrál za Manchester United.

De Bruyne je po operaci a možná nestihne úvodní zápas Belgičanů na ME

Záložník Kevin de Bruyne kvůli zranění z finále Ligy mistrů možná nestihne úvodní zápas belgické reprezentace na mistrovství Evropy proti Rusku (12. června). Klíčový hráč Manchesteru City se dnes podrobil menší operaci kvůli zlomeninám v obličeji, které utrpěl před týdnem po srážce s Antoniem Rüdigerem z Chelsea.

Představení účastníků Eura 2020 - Belgie

Zlatá generace Belgičanů dorostla do svého výkonnostního maxima. Letošní Euro a mistrovství světa v roce 2022 by mělo být vrcholem těch největších belgických hvězd - svého herního stropu by se měl dotknout například brankář Courtois, záložník De Bruyne či útočník Lukaku. Belgie bude rozhodně patřit k velkým favoritům na vítězství, ostatně při pohledu na základní sestavu reprezentačního výběru se prostě není čemu divit...

De Bruyne má po finále Ligy mistrů zlomený nos a očnici

Záložník Manchesteru City Kevin De Bruyne si odnesl z prohraného finále Ligy mistrů zlomeninu nosu a očnice. Po střetu s obráncem Chelsea Antoniem Rüdigerem musel opustit hřiště už po hodině hry za stavu 1:0 pro londýnský tým, který už se nezměnil.

Vrásky pro Southgatea: 30. kolo Premier League v kostce

Nenominovat Trenta Alexander-Arnolda do anglické reprezentace byl velmi odvážný tah. Gareth Southgate rozvířil vody mezi experty i na sociálních sítích, jedni ho velebili, druzí považovali za blázna. Po nedělním zápase Liverpoolu s Arsenalem dostali za pravdu ti druzí, včera v Lize mistrů naopak. A trenér věhlasného Albionu má teď o čem přemýšlet...

De Bruyne prodloužil smlouvu v Manchesteru City

Belgický záložník Kevin De Bruyne podepsal nový kontrakt s anglickým Manchesterem City. V klubu zůstane na další čtyři roky.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele