Další články

Hořkosladká vítězství a favorité na odpočinku: 3. kolo MS v kostce

Závěrečné zápasy skupinové fáze jsou na velkých turnajích vždycky hodně specifické. Některé týmy už nemají o co hrát, některé mají naopak postup jistý - a klíčové opory nechají odpočívat. A někdy se sejdou dva týmy v přímém souboji o setrvání v turnaji. Mistrovství světa v Kataru nabídlo úplně všechny verze.

Představení účastníků MS 2022 - Senegal

Na první pohled to vypadá jako další z řady letošních deja-vu: francouzská skupina na MS je prakticky totožná jako před čtyřmi lety, ta brazilská taktéž, a zraky fotbalové Afriky se opět upínají především k Senegalu. Zlatá generace Lvů z Terangy má na největší světové scéně co napravovat.

Martinelliho show a historická meta CR7: 10. kolo Premier League v kostce

Je Arsenal po nedělním skalpu Liverpoolu definitivně aspirantem na titul? Dle herního projevu rozhodně ano. Gunners v očekávaném šlágru zvítězili 3:2, pod což se gólem a nezištnou asistencí podepsal Gabriel Martinelli. Jednadvacetiletý Brazilec výkonnostně roste a hlasitě si říká o nominaci na mistrovství světa v Kataru, kde nebude scházet o šestnáct let starší Cristiano Ronaldo. Portugalec vstřelil v Goodison Parku 700. ligovou branku v kariéře.

Zostuzení United a Tuchel s Contem v ráži: 2. kolo Premier League v kostce

V 1. kole kousal zklamání na Old Trafford, o týden později zazvonil Manchesteru United "budíček" v Brentfordu. A nutno podotknout, že hned čtyřikrát v úvodních 35 minutách. Sečteno, podtrženo - dvě utkání, žádný bod, poslední místo. Red Devils prohráli sedm ligových venkovních zápasů v řadě (při skóre 2:21), což je nejhorší bilance klubu od roku 1936.

Koulibaly zkritizoval majitele Neapole za vyjádření o afrických fotbalistech

Obránce Chelsea Kalidou Koulibaly se ohradil proti slovům majitele Neapole Aurelia De Laurentiise, že jeho tým bude angažovat pouze africké hráče, kteří se zřeknou účasti na mistrovství Afriky. Podle jednatřicetiletého Senegalce, jenž italský klub opustil v létě po osmi letech, jsou výroky jeho bývalého zaměstnavatele urážlivé.

Koulibaly vytvoří s Mendym v Chelsea senegalský val

Chelsea má svou vysněnou náhradu za Antonia Rüdigera. Ke svému krajanovi ze Senegalu Édouardovi Mendymu se připojil Kalidou Koulibaly, který by měl Blues se všemi bonusy vyjít až na 40 milionů eur a dnes ráno oficiálně podepsal smlouvu na čtyři roky s opcí na další...

Nominaci na nejlepšího afrického fotbalistu vévodí vítěz posledního vydání Mané

Po necelých třech letech bude opět vyhlášen nejlepší africký fotbalista. Desetičlenné nominaci vévodí vítěz posledního vydání ankety útočník Sadio Mané, který v únoru pomohl senegalské reprezentaci k premiérovému zlatu na africkém šampionátu.

Koulibaly na odchodu z Neapole? Senegalec je na prodej, potvrdil Spalletti

Neapol se loni v posledním kole sezony připravila o účast v Lize mistrů, ušlý finanční zisk tak dost možná bude kompenzovat prodejem jednoho klíčového hráče a tím je Kalidou Koulibaly. Senegalský obránce má smlouvu na poslední dva roky, v Evropě o něho je zájem a vedení se nebrání prodeji, potvrdil to nový trenér Luciano Spalletti...

Koulibaly nikdy nejednal o odchodu, v Neapoli by mohl zakončit kariéru

Kalidou Koulibaly patří mezi nejlepší střední obránce planety a jeho jméno je opakovaně terčem přestupových spekulací. O senegalského stopera se zajímají PSG nebo kluby z Anglie a své plány má i sám fotbalista, toho spekulace nerozlaďují a dovede si představit, že kariéru dohraje v Neapoli...

TOP 10 nejlepších stoperů světa podle Eurofotbalu

Nizozemský buldozer Virgil Van Dijk, nebo nestárnoucí kontroverzní Sergio Ramos? Nebo někdo úplně jiný? Který báječný zadák je podle redaktorů serveru Eurofotbal.cz nejlepším středním obráncem planety a kterých devět statečných ho v našem hodnocení doplní?

Koulibaly se může stát nejdražším obráncem světa

Manchester United se podle anglických médií znovu vrací k potenciálnímu přestupu obránce Kalidou Koulibaly z italské Neapole. Pokud však má k jeho transferu na Old Trafford dojít budou muset Red Devils nejspíš zlomit rekordní sumu za obránce.

Nejsme nuceni prodávat, Koulibaly zůstane, slíbil Ancelotti

Kalidou Koulibaly by po letní pauze měl zahájit svou šestou sezonu v dresu Neapole. Senegalský stoper začátkem září prodloužil na Apeninském poloostrově kontrakt do června 2023 a minimálně jeho část dodrží, počítá s tím trenér Carlo Ancelotti...

Chci vyhrávat s Neapolí, prohlásil po podpisu nové smlouvy Koulibaly

Senegalský obránce Kalidou Koulibaly podepsal s Neapolí novou smlouvu na pět let. Dlouhotrvající spekulace o přestupu do Manchesteru United by tak nyní měly přece jen trochu utichnout. "Chci vyhrávat s Neapolí," prohlásil Koulibaly.

Příště odejdeme ze hřiště, varoval Ancelotti po rasistických urážkách z hlediště

Středeční utkání mezi Interem Milán a Neapolí poznamenaly rasistické urážky, jejichž terčem se stal obránce hostů Kalidou Koulibaly. Senegalský obránce nakonec viděl červenou kartu a kouč Neapole Carlo Ancelotti se zlobil na rozhodčí, že zápas nepřerušil. "Příště vezmeme spravedlnost do vlastních rukou," prohlásil.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele