Koulibaly vytvoří s Mendym v Chelsea senegalský val

16.07.2022, 10:00
Aktuality
Chelsea má svou vysněnou náhradu za Antonia Rüdigera. Ke svému krajanovi ze Senegalu Édouardovi Mendymu se připojil Kalidou Koulibaly, který by měl Blues se všemi bonusy vyjít až na 40 milionů eur a dnes ráno oficiálně podepsal smlouvu na čtyři roky s opcí na další.

Koulibaly se s Neapoli loučí po dlouhých osmi letech, Chelsea o něj přitom poprvé projevila zájem již roku 2016. Nyní je urostlému stoperovi již 31 let a jedná se o novopečeného afrického šampiona se Senegalem. Za skalpem Egypta letos v únoru Koulibaly vedl svou zemi s kapitánskou páskou na rukávu a v rozstřelu proměnil první penaltu. Za celý turnaj Senegal inkasoval jen dvakrát.

Thomas Tuchel si původně do středu obrany za odcházející Rüdigera a Christensena vyhlédl Matthijse de Ligta z Juventusu, který však preferoval Bayern Mnichov. Chelsea tím pádem políčila na Koulibalyho, jenž nejevil žádný zájem prodloužit v Neapoli smlouvu, která mu přitom měla vypršet už za rok v létě.

Koulibalyho do Neapole v létě 2014 přivedl z belgického Genku Rafael Benítez, který o něj sám velmi stál. V rozhovoru pro The Athletic přitom španělský kouč přirovnává Koulibalyho k Rüdigerovi v otázce vedení míče a obounohosti. V Itálii dominoval díky své rychlosti, ale v Anglii už Benítez takovou dominanci neočekává. Musí prý zapracovat na své koncentraci.

Sám Koulibaly se dle svých slov vyžívá v soubojích 1 na 1 a bývá v nich velmi úspěšný; dle databáze FBref.com byl za poslední rok lepší než 98 % stoperů pěti nejlepších evropských lig ve statistice povolených průniků a elitní je také v oblasti vyhraných osobních soubojů.

Koulibaly se s Neapolí loučí jako pilíř její obrany, která v šesti z osmi let pod jeho dohledem patřila mezi tři nejlepší defenzívy v Serii A. Za toto období byl hned čtyřikrát zvolen do oficiálního týmu sezony, v čemž ho předčí pouze Gianluigi Buffon a Giorgio Chiellini.

Bývalý trenér Neapole Luciano Spalletti dříve dvakrát prohlásil, že se na protest připoutá k bráně San Paola, pokud mu senegalský talisman prodají, a jeho předchůdce Carlo Ancelotti Koulibalyho přirovnal k legendám AC Milán Paolovi Maldinimu a Alessandrovi Nestovi.

Autor: Tomáš Daníček / chelseafc.com, theathletic.com

Komentáře (160)

Přidat komentář
Hachim Mastour

Špičkový prestup. Ešte roky môže byť v zenite

Reagovat
JackDaniels.

Kto by tam teraz siel

Reagovat
hitZor

Reagovat
Beči

Reagovat
smazaný uživatel

superliga PL

Reagovat
kvido17

Wow trochu nenápadný přestup, ale tohle může být "černý" kůň letošního okna jen škoda že zrovna do Chelsea..

Reagovat
LAM

černá kůň to bude určitě

Reagovat
blade115

Nádhera. Teď ještě teda toho Kimpembeho.

Reagovat
Greny

Tak jeden stoper by byl, teď ještě jeden kdo? Ake a Kounde jsou out už ne??

Ten Kimpembe?

Reagovat
Maximm9

Ake nic a vlastne jsem za to rad, protoze takovou cenu nema. Kimpembeho nemaji v planu prodavat vcera rekl trener PSG, ale ze se muze stat cokoliv.

A Koundeho bych porad chtel, ale pokud ho Chelsea neprivedla za rok vyjednavani, tak neverim, ze ho pritahnou ted. Jedina sance je, ze Barcelone dojdou penize po prichodu Lewi a Kounde by nakonec chtel jit k nam.

Reagovat
M0rb1D4S

Tak ono se o něm rok určitě nejednalo. A podle všeho to opět vypadalo, že on byl daleko víc vytipovaným hráčem klubu, než samotného trenéra. Že se obnovil zájem teď, je kvůli toho, že klub nechtěl vyplatit požadované peníze za Akého a jednání o Kimpembem jsou dost pravděpodobně na mrtvém bodě.

Reagovat
dinss

Byl bych asi nejradši za Akeho ale jestli odejde Azpi, tak musí přivést ještě nekoho.

Reagovat
Seydou Doumbia

Preskot asi těkžo...nepočitejme že nový trenér Pesgay hned prodá odchovance klubu

Reagovat
celeb

pes gay

Reagovat
Seydou Doumbia

Přezdívka těch zavšivencu

Reagovat
O.Giroud

ach jo, tu Chelsea uz nedame nikdy. Lepsi, otravnejsi stoper proti LFC dlho nehral

Reagovat
Bandita_Harry

Tak na tie penalty snad

Reagovat
Miguel19

Jinak Sterling přiletěl do LA, Koulibaly Vegas. Ještě nás čeká Charlotte - maestro Kimpembe? a Florida

Reagovat
mimi_united

Prečo má na sebe pyžamo?

Reagovat
Jkb

Reagovat
smazaný uživatel

Přiletěl v noci

Reagovat
smazaný uživatel

Preco mas v hlave nasrano?

Reagovat
John Obi Mikel

Už lehoučce starší borec, ale snad ještě na pár let na TOP úrovni vydrží. Stopeři na to mají větší předpoklad než třeba jiné posty.

Reagovat
Jkb

To se těžko odhaduje, jeho hra je dost založená na fyzické stránce a hraje 10 let v kuse +3000 za sezónu. Změna prostředí, změna tréninků, můžou se objevit zranění.

Jinak hráč je to vynikající a dobrá volba k Silvovi, slušný i s míčem, zkušený.

Kolik vlastně bude brát peněz? Víc jak Rudiger?

Reagovat
Hlahart

Slušný s míčem, jo?

Reagovat
Jkb

Tak není to úplně monstrum v pasové hře jako Laporte, ale míč mu rozhodně nepřekáží.

Reagovat
livefan

Ve hre s micem je naprosto vyborny. Nazvat ho jako slusneho je velka urazka.

Reagovat
FC Porto FC

180 w/k

Reagovat
Jkb

Dík.

Reagovat
SunFells

180 týdnů za litr je skvělý byznys od Chelsea

Reagovat
celeb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
fenixLFC

si zobrali priklad od barcelony

Reagovat
Ranoth

Salah ťa zase vyškolí

Reagovat
Mike Litoris

Jojo, hrozně ho ponížil na AFCONu a v baráži o MS, taky proto to Egypt dvakrát vyhrál. Oh, wait…

Reagovat
Ranoth

ja som videl len zapasy proti Neapolu a tam ho pekne školil

Reagovat
O.Giroud

Kde ho skolil? Vysla mu snad jedna situacia z ktorej dal gol, ale Koulibaly skolil akurat nas a konecne som zazil asi ako sa citili ostatne timy ked proti sebe mali Van Dijka.

Reagovat
Svatej

Delas mi radost

Reagovat
aragorn

Reagovat
SunFells

Několikrát ho fakt ztrapnil, ale je to za kariéru.

https://twitter.com/nonewthing/status/1547589527270670339

Reagovat
Svatej

tpč

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tohle proboha můžeš napsat? Salah byl v každém zápase proti Koulibalym nejlepší hráč na hřišti a několikrát mu ukázal jak silný dokáže být v soubojích. Vážně nechápu jak někdo může napsat něco, co se k pravdě absolutně neblíží.

Reagovat
O.Giroud

ajaj zas mudrlant, ktory vidi Arnolda ako paradneho obrancu. Tu nejde o nejaku pravdu/nepravdu, ale zas si urazeny

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť se stačí podívat na to video od SunFellse a uvidíš, že jsi napsal blbost. Nejsem vůbec uražený, ale jen nemám rád lidi, co se chovají jak nějaký Babiš nebo někdo jemu podobný.

Napíšeš něco, co není pravda (je na to video a dokonce se dají najít i ty záznamy zápasů) a pak kopeš kolem sebe, že ten druhý je uražený a ten druhý je mudrlant. Když se nad tím zamyslíš, tak bych byl blázen být uražený.. na každém postu se najde někdo lepší a stejně se v celé sezoně najdou jen dva lepší týmy a to je Real Madrid a City, to je úspěch.

Reagovat
O.Giroud

No parada su tam 2 situacie za 4 zapasy co sme proti nim hrali. 4 zapasy proti Neapolu a dali sme im dva goly a z toho ten Salah, ktory ho tam skolil az jeden. Koulibaly v kazdom zapase jedno z najvyssich hodnoteni ak nie najvyssie. Tak mi vysvetli kde je ta pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Ježišmarja, Koulibaly je skvělý stoper, nikdo mu to nebere, je jasný, že bude mít vysoké hodnocení a že proti němu asi nikdo nebude mít 150 povedených akcí za zápas. Proto ani nerozporuju nějaké srovnání s VVD. I na VVD se dá vytvořit podobné video.

Jen jsem už prostě alergický na komentáře typu "vyšla mu snad jedna situace ze který dal gol". To zní jak kdyby byl jinak celý zápas/y k hovnu a vlastně neuměl nic. Jen v tom 30 sekundovém videu jsou v dresu LFC hned tři akce (v jedné akci ho povodil dokonce dvakrát) a je tam i jedna v dresu AS Řím, který také hrál proti Neapoli a úvodní příspěvek mluví o zápasech proti Neapoli.

Reagovat
O.Giroud

Vsak ale ja tu nerobim zo Salaha nejakeho drevaka, len som nesuhlasil s tym, ze ho Salah skolil. Pre mna fakt nie je skolenie ked mu vyjdu 2-3 akcie mozno keby sa jednalo o jeden zapas. A pochybujem, ze vobec niekedy Ranoth videl zapas Salaha za AS Rim. Ja som sem prisiel s tym, ze Koulibaly bol pre mna asi najneprijemnejsi stoper proti ktoremu LFC hral, alebo nie najneprijemnejsi ale najviac mi za posledne roky utkvel v pamati. Nie nadarmo sme za 4 zapasy proti Neapolu dali az 2 goly. Strasne nervy som na Koulibalyho mal

Reagovat
smazaný uživatel

No já co si vybavuju tak minimálně ten poslední zápas, který Salah právě rozhodl, tak byl docela na jednu bránu (na konci tam samozřejmě byl skvělý zákrok Alissona) a Salah tam byl výborný. Ono si stačí pročíst nějaké staré reportáže nebo xG, těch šancí tam bylo celkem dost a většinu měl na svědomí Salah.

https://www.infogol.net/en/matches/result/champions-league/liverpool-vs-napoli-2018-12-11/23863

https://www.eurofotbal.cz/liga-mistru/2018-2019/reportaz/liverpool-fc-ssc-neapol-542664/

"Lepším týmem byli sice domácí Reds, ovšem kromě trefy Mohameda Salaha se ve finální fázi hrozivě trápili a Neapol tak zůstávala ve hře až do samého konce."

"Gólová příležitost i do třetice připadla nezastavitelnému Salahovi, jenž se dostal k zakončení po dalším Ruiově lapsu v rozehrávce, avšak egyptská hvězda poslala ránu na přední tyč vedle."

"Druhý gól večera již domácím zkrátka nebyl souzen, což jen potvrdila další zahozená tutovka Sadia Maného, který po Salahově nezištné pobídce minul odkrytou bránu takřka z hranice malého vápna."

Minimálně tenhle zápas nebyl až tolik o Koulibalym jako spíš o tom, že byl Liverpool dřevěný.

Reagovat
O.Giroud

To bol ten zapas co sme museli vyhrat aby sme postupili? Tak ok moze byt, ze jeden zapas bol dobry, ale aj tak stale tu mas 3 dalsie. Ale musel by som si ten zapas pozriet cely. Ale co som si pozrel tak hodnotenia aj v tom zapase Koulibaly schytaval 7-8 znamky a patril k najlepsim za Neapol.

Reagovat
aragorn

Já teda souhlasím s Giroudem. Z toho videa je vidět pár situací, kdy ho Salah vykoupal ale to je z toho zápasu skoro vše. Fakt byl skvělej a ten příměr s tim, jak se cítí naši soupeři když máme Van Dijk podtrhuju.

Reagovat
smazaný uživatel

No asi vyz výš, podle mě všechno vysvětluju už Giroudovi a srovnání VVD a Koulibalyho nikdo nerozporuju.

Reagovat
JackDaniels.

Top posila pre CFC.

Reagovat
smazaný uživatel

Virgil Van Dijk v tmavé verzi

Reagovat
LeonardoUžoa

Protože virgil je hotovej albín

Reagovat
smazaný uživatel

To neni, spis takovej cikanek Do cernocha ma daleko

Reagovat
M0rb1D4S

Thomas Tuchel si původně do středu obrany za odcházející Rüdigera a Christensena vyhlédl Matthijse de Ligta z Juventusu, který však preferoval Bayern Mnichov.

Jenom o tohle tam nešlo. De Ligt dost možná preferuje přestup do Bayernu, ale Juve za něj chce 90 - 100 mega, takže tam to byla dost jasná stopka.

Reagovat
Maximm9

Jsem celkem prekvapen, ze Bayern vyplazne 100mega za hrace. To bude snad jejich nejdrazsi prestup ne ?

Reagovat
10

Nedají. Zatím nabídli 60+10.

Reagovat
M0rb1D4S

Tak nikdo neříká, že tu cenu zaplatí. Ale pokud se dohodnou, tak se to k těm 90 blížit bude. A jsou schopni takovou raketu klidně zaplatit. Je to pár let, co za Hernandeze zaplatili 80 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

Cakal by som, ze Neapol si zanho vypyta viac. Pre Chelsea skvely deal.

Reagovat
Kucka

31 let a rok do konce smlouvy, za mě fér cena.

Reagovat
smazaný uživatel

Angličanum musíš dát za uši

Reagovat
ACSMan

to se nedá říct o angličánkách, když si vzpomenu jak vypadají

Reagovat
smazaný uživatel

neuvedomil som si, ze ma iba rok do konca zmluvy

Reagovat
Swarley

Za 40 mega eur to muze byt bohuzel luxusni prestup

Reagovat
Remt

Rozhodně souhlasím - Co se vlastně stalo s tím jak ten blázen majitel Neapole vyhlašoval, že pod 100mega Koulibaly nepůjde?

Reagovat
SunFells

Zestárl.

Reagovat
Swarley

Tak pokud chtel tech 100 mega, musel by ho prodat driv... Ted uz ma vek, rok do konce smlouvy... Ale porad par skvelych sezon muze dat..

Reagovat
Svatej

Reagovat
JackDaniels.

ot: Ekitike v PSG za 30M +bonusy

Reagovat
Kluivert9

Pod Tuchelem bude skála.

Reagovat
smazaný uživatel

31, rok do konce smlouvy, 40 milionů, drahej…

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu neskoro, ale aj tak radosť z jeho príchodu.

Reagovat
JessePinkman

To bude skvělá posila... škoda.

Reagovat
livefan

Naprosto elitni stoper, dlouhodobne TOP5 na svete a to s minimalnimi vypadky. Sice je mu uz 31, ale jak jde videt i u Silvy, vek nemusi byt velkou prekazkou na stoperovi, navic ma velmi dobre injury record. Nechapu, ze nekteri fanousci Chelsea jsou k tomu prestupu skepticti. Colwill neni hrac, na kterem je mozne to stavet (Mount mel hostovacky, Reece se zapracovaval po Wiganu taky postupne) a kdyz odejdou 2, potencialne 3 seniorni stoperi, tak je potreba posilit.

Reagovat
blade115

Vždyť tu snad nikdo vůči němu skeptický není, Koulibaly je naprosté dělo a jediný problém je, že nepřišel o pár let dřív.

Reagovat
Kovi81

Reagovat
livefan

Tohle byla upřímně asi jediná reálná šance, kdy ho získat - už v trochu pokročilém věku, rok do konce smlouvy. S ADL se holt nedá snadno vyjednávat. Jenom ale dodám, že je téměř i na den stejně starý jako Virgil.

Skeptičnost jsem viděl u Talkera, ale je pravda, že Svatej a Talker jsou u vás ta pesimistická/negativistická strana tábora.

Reagovat
Svatej

Ne vždycky za vsech okolností Raphinhu jsem celkem schvaloval koundeho a Koulibalyho primo chci, zbytek je průser

Reagovat
hitZor

Reagovat
Svatej

Reagovat
Tchn69

Len hlupakom sa tento prestup nepaci, ako pises Koulibaly je spickovy obranca

Co sa Colwilla tyka vela fanusikov stresuje kvoli tomu lebo sa pise o prichode az troch stoperov co by mu v podstate zatarasilo vstup do A timu kedze tam je este Silva a Chalobah ktoremu sa podarilo presadit minulu sezonu. Ak pridu "len" dvaja stoperi tak by sa mohol presadit podobne ako Chalobah alebo tebou spominany James. Hlavne ak sa nezmeni rozostavenie a bude sa aj nadalej hrat na troch stoperov. Ak je naozaj taky dobry tak niekto ako Malang Sarr pre neho nemoze byt konkurenciou a vzhladom na pocet zapasov ktore kluby ako Chelsea za jednu sezonu odohraju, nemozu vsetko odohrat rovnaki hraci...

Reagovat
Whitemedia

Žádnou skepsi nevidím.

Reagovat
Svatej

Z cfc vicemene nidko neni skeptickej, mozna trochu talker

Reagovat
smazaný uživatel

Vynikající stoper, nechápu, že se o něj nesnažilo více velkoklubů. Pro Chelsea skvělý obchod.

Reagovat
Mass

Reagovat
Zark

Jů. Senegalský val

Reagovat
smazaný uživatel

dedek

Reagovat
čutalista

Tak toto by měl být upgrade a to Rudiger v 3 členné obraně podával parádní výkony. Christensena neřešit, u toho jsem rád, že odešel... nicméně neurazil jako borec na hranici základu.

Oba přestupy zatím parádní...je vůbec dál potřeba posilovat?

Reagovat
FC Porto FC

Děláš si srandu? Jasně že je ještě potřeba

Reagovat
Maximm9

Ano, potreba posilovat je. Jeste minimalne jeden obrance a potom prodat Wernera, Hakima a najiot za nich nahradu

Reagovat
smazaný uživatel

Werner zůstane

Reagovat
čutalista

Kolik za ně chceme? To bude beztak raketa... já jim věřím, koho bych poslal o dům dál je Pulda. Furt marod a pak se do toho těžko dostává. Však ať už hraje Odoi sakra! Jestli se na to furt bude dívat z tribuny, bude to pěkná trapárna z naší strany

Reagovat
Talker

Podle mého budeme rádi, když nám za ně někdo něco zaplatí.

Reagovat
FC Porto FC

Parádní kauf, tak že máme Silvu, Koulibalyho, Chalobaha, Colwilla a ještě přijde jeden nebo dva stopeři, doufám že když je de Ligt pase tak že přijde Kimpembe nebo Kounde

Reagovat
vrabejka

Po sportovní stránce super přestup. Kvalitní zkušený stoper, který přichází ze silné soutěže. Má dobrou rozehrávku, silný v osobních soubojích, jsou u něj veškeré předpoklady aby se alespoň vyrovnal Rudigerovi.

Z hlediska nějaké koncepce a ekonomické stability klubu to ale fakt nepobírám. Plat absolutně přemrštěný, jakoby se nepoučili u Lukaka. Ale okej Koulibaly, má svou kvalitu, měl asi takové podmínky, které Chelsea musela splnit. Dobře dejme tomu.

Totální blbost je hlavně délka toho kontraktu. Dát 31letemu stoperovi smlouvu na 4 roky? Střední obránci sice mají často svou kvalitu i ve 35, ale to rozhodně není pravidlo. Vzpomeňme na Ramose, Kompanyho, Alderweeirlda a další. Tohle nemusí být Koulibalyho případ, ale je to velký gembl. Pochopil bych to ještě kdyby Chelsea neměla moc jiných variant jako třeba Barca s Lewou. Jenže to u stoperu neplatí. Jsou k dispozici zajímavější hráči, kteří by stáli třeba o 20,30 víc než není taková hrůza a jsou daleko perspektivnější. De Light, Kounde, Kimpembe, Skriniar. Chelsea se ale raději rozhodla, že koupí zpět za 50 Akeho. To prostě nepochopíš. Navíc i hrozí, že za 2,3 roky bude muset řešit to samé co teď. Odejde Silva, odejde Koulibaly, bude opět nutná obměna stoperskeho postu. A je docela možné, že ta situace nebude na trhu tak výhodná jako je tomu aktuálně.

Reagovat
Greny

Během dvou let ti ale třeba vyroste Coolwil a Chalobah a nebudeme muset řešit nic.

Navíc shanime ještě jednoho stopera.

Reagovat
vrabejka

A je opravdu jisté, že v Chelsea opravdu dostanou šanci a nebude vedení raději preferovat příchod drahých obránců? Víme jak dopadnul Zouma, Abraham a podobní. Podobný osud nejspíše čeká i Broju. Takže kdo ví jak to nakonec bude.

Reagovat
Greny

No v poslední sezoně kdy byl v týmu Rudiger a Christensen dostal Chalobah v první sezóně v acku cca 2300 minut v podstatě stejně jako Christensen, kteryho v Barceloně oslavují jako super posilu. Takže se nebojím že další šanci nedostane i kdyby přišel další stoper. A Coolwill půjde třeba hostování na rok nebo třeba také zůstane a dostane hned nějakou minuta případně může jít s buyback klauzuli na přestup

Reagovat
dinss

Reagovat
hitZor

Vždyť Akého právě kvůli ceně kupovat nebudeme. De Ligt chce do Bayernu, Kimpembeho PSG nejspíše neprodá a Koundé není úplně priorita Tuchela, ale ten teď asi vypadá nejpravděpodobněji.

Každopádně jednoho stopera ještě určitě kupovat budeme a ten by v budoucnu, až Silva a Koulibaly skončí, měl být právě s Chalobahem a Colwillem na vrcholu, takže co nekoncepčního na tomhle přestupu je?

Reagovat
vrabejka

No Ake ještě rozhodně nepadnul, stále je to v jednání. Je tu proad slušná šance, že se do Chelsea vrátí. Jak Kounde tak Kimpembe prostě reální byli, ale museli by být prioritou. Jsou to rozhodně perspektivnější varianty než Koulibaly, to je můj názor.

Reagovat
O.Giroud

este aj ty poisti, ze to bude dobra posila cert bol dlzny takeho fanusika

Reagovat
Mike Litoris

Tak ono jde taky o to, že i délku kontraktu museli nabídnout lukrativní, protože pro Koulibaliyho je to poslední velký kontrakt, na kterém si bude chtít vydělat. Asi nějak počítají s tím, že poslední rok, rok a půl do konce smlouvy už nebude na té úplně nejvyšší úrovni, ale zase bude potom, co skončí Silva, určitě dobrým mentorem pro mladší stopery, viz. třeba toho Colwilla, pokud zůstane.

Akého Chelsea nekoupí, za to jsem upřímně rád, protože v něm nevidím tu úplně nejvyšší kvalitu, to je právě to, co Chelsea aktuálně potřebuje - podpisy dvou, tří hráčů, kteří jsou buď world-class (a u těch se nehledí na věk, jelikož je nekupují s nějakoudlouhodobou perspektivou) nebo těsně pod tou world-class s perspektivou se mezi ni dostat. Proto tak nějak doufám v Koundého, který by podle mě byl nejzajímavější.

Reagovat
FC Porto FC

Wtf vždy má brát 10 milionů euro ročně což je 180 tisíc liber týdně, to není žádná mega raketa

Reagovat
smazaný uživatel

No o trosku vic, ale budiz, neni to zas tak premrsteny, jak tu zminuje

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt Ake do Chelsea neprijde...mame tam mlade pusky jako Chalobah, Colwill, Mbuyamba, muze prijit jeste ten Kounde, Kimpembe....tohohle co pises bych se fakt nebal....ale s tou delkou kontraktu u Koulibalyho s tebou souhlasím, mohlo to bys min.

Reagovat
jk

Konečně zase sobota s fotbalem po obědě! Ale teda ty way dresy Spurs jsou fakt strašný, to je tak na matějskou.

Reagovat
Remt

a tak na druhou stranu - alespon to podtrhuje to jak cely zbytek sveta vidi tento klub ne?

Reagovat
jk

Akorát si nejsem jistý jak moc velký zbytek světa ví co je to Matějská...

Reagovat
Remt

místo slova Matějská si představ slovo "kolotočářský, cirkusácký,.."

Reagovat
Svatej

Takhle hnusný ty dresy být nemůžou

Reagovat
Svatej

Skvělá prace, vybornej přestup.

Reagovat
jk

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
jk

Jsem se asi už ztratil v tom kdy je to ironie no ...

Reagovat
Svatej

myslel jsem si to

Reagovat
jk

Reagovat
bbbauch

Reagovat
icka

Reagovat
oli9

Vynikající hráč

Reagovat
avicii

Chelsea sa budu strasne tazko davat goly, snad ich ale budu nadalej tazko strielat

Reagovat
Salfovic

Super posila. Absolutně nechápu, jak nad ním někteří fanoušci Chelsea můžou ohrnovat nos.

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
O.Giroud

toto je Koulibaly a nie Sterling

Reagovat
Salfovic

Právě, jeden z nejlepších stoperů za posledních deset let.

Reagovat
Remt

a kdo z nich tu ohrnuje nos? Vzdyt si vsichni uvedomuji ze je to skvely hrac

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
r.mrazik

pro modraky skvely prestup...

Reagovat
Front hell

Skvělý stoper.

Reagovat
smazaný uživatel

Takovy VVD v černošské verzi

Reagovat
vodka

v tom tuchelově systému zahraje dobře téměř každý stoper, takže ani neočekávám problémy s adaptací...

Reagovat
icemike

Jak tady pořád padalo, že jsou fanoušci Chelsea skeptičtí a fans Chelsea říkali, že nikdo takový není, tak já třeba zdrženlivejší jsem. Asi jsem měl smůlu, ale když jsem viděl hrát Neapol, Koulibaly nijak nezářil. Plat vysoký, smlouva dlouhá, snad budu pozitivně překvapen

Reagovat
Hlahart

Já se teda přidávám, ale je to vlastně zcela iracionální a jenom pocitový

Reagovat
icemike

Reagovat
bbbauch

Na me tak pusobi ta fotka u clanku. Ma vyraz jako jasnej flop.

Reagovat
hitZor

Stoper právě zářit nemá, čím neviditelnější je a čím míň gólů ten tým dostává, tím líp.

Reagovat
Mass

Absolutní defenzivní zvíře, pro Chelsea nejlepší možný kup.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Nemít odlisnej dres, tak ty dva na hřišti nerozeznam

Reagovat
Talker

Hele hráč skvělý, je otázka, jak si zvykne na PL a jak dlouho případně vydrží, ale v Tuchelově systému by vypadali jako zeď i Luiz s Kalasem a Djilobodjim.

Rudiger podle mého do té doby špičkový bek nebyl, takže bude otázka, co dokáže Tuchel s opravdu kvalitním hráčem.

Reagovat
Godwinson

Zatim od Chelsea hodne solidni leto

Reagovat
Ladas321

Zatím právě nic moc. Ty hráče, které chtěli nezískali a podařilo se jim získat starého obránce a hráče, který poslední dva roky patřil k nejhorším hráčům v City. Ještě k tomu co jsem četl, tak udělali ze Sterlinga top 3 nejlépe placeného hráče v PL.

Reagovat
Talker

Je otázka, jak to hodnotíš. Pokud jako přestupy pro následující 2-3 sezony, tak jsou to fantastické posily, minimálně na papíře. Je otázka, jak dlouho vydrží na vrcholu, pochybuju, že K2 vydrží do 38 jako Silva a že Sterling bude špička za 5 let, každopádně asi nejlepší možní hráči na posílení kádru hned teď.

Já jsem vždycky bral jako nejlepší přestupáky ty, které přinesly dlouhodobé posily - ať už ty 2 roky pod Emenalem, kdy přišli Belgičani nebo ty 2 roky pod Lampardem, kdy nejdřív zapracoval hromadu mladých hráčů a pak to doplnil TOP talenty kolem. Že nenaplnili potenciál je věc druhá.

Každopádně co se týče posílení pro následující sezonu, tak si myslím, že moc kvalitnějších hráčů k dispozici nebylo.

Koulibaly patří k nejlepším obráncům na světě a vzhledem k tomu, že Tuchel má systém vytvořený na obráncích, tak bude nejspíš fantastický. Sice je to jen na pár let, ale to u Silvy taky.

Sterling je jedním z nejproduktivnějších hráčů PL téhle dekády a za těch 9 let co hraje základ měl 15g+a ve všech kromě jedné sezony. Navíc zvyklý na ligu. Je otázka, jestli mu sedne systém, který bude úplně jiný, než City (hromada kreativních hráčů) a Liverpool (rychlý přechod do útoku), ale to je otázka systému a ne kvality hráče.

Reagovat
Ladas321

U Sterlinga bych se vůbec nedíval na jeho nafouknuté statistiky. City sleduji celkem často a ten frajer za poslední dva roky nebyl schopný přejít přes hráče, měl tak 5 dobrých zápasů. Se směju tomu co od něj fanoušci Chelsea očekávají, zbavili jste se Lukakua a do týmu jste si přivedli další nemehlo. Jediné co má super je rychlost, ale váš problém v neproměňování šancí vám Sterling nevyřeší, naopak s ním to bude ještě marnější.

Koulibaly je top obránce o tom žádná, ale jak říkáš, pár let a budete ho muset nahrazovat. Další obránce, kterého Chelsea získá bude pravděpodobně Kimpembe, to je takový průměr mezi obránci.

Pak ta šaškárna s tím Raphinhou a De Ligtem kdy vám oba dali košem.

Přestupové období Chelsea zatím nic moc.

Reagovat
Benzema

Reagovat
Ranoth

Asi tak, neviem co vseci cakaju od Strelinga.. ved ten hrac ma momentalne len rychlost a obcas vie dorazit loptu s par metrov do brany

Reagovat
Feind

docela zajimave, kolik "starsich" hracu letos prestupuje za docela velke penize

vypada to, ze v dnesni dobe je spousta hracu schopna podavat skvele vykony i ve vyssim fotbalovem veku

Reagovat
Busby babes

spis je v dnesnim fotbale spousta klubu, co je uplne dementnich v kombinaci s tim, ze maj hodne penez.

Reagovat
Talker

Spíš je v dnešním světě hromada peněz...

Reagovat
Busby babes

nebo

Reagovat
Todd Boehly

Koho chcete víc?

Kounde

Kimpbepe

De Light

Reagovat
Todd Boehly

Kimpembe, Je suis désolée

Reagovat
Ladas321

Mohl sis opravit i De LigHta Jinak Kounde skončí v Barce a De Ligt v Bayernu, takže to není o tom koho chcete, ale kdo na vás z těchto tří zbude.

Reagovat
Todd Boehly

a Koundé je ještě s čárkou, se poseru

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Todd Boehly

Pro Ronalda se nehlasuje, tak ti to nebude fungovat ani dvakrát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele