Čeká nás zápas podzimu, řekl Bořil před utkáním s Interem

Podle obránce Jana Bořila čeká hráče Slavie ve středu proti Interu Milán zápas podzimu. Červenobílí před pátým z šesti duelů základní skupiny Ligy mistrů uzavírají tabulku a jen vítězství je udrží reálně ve hře o jarní účast v pohárech. Případná porážka by pro ně znamenala jistotu posledního místa.

Messiho jsem nemohl chytit, řekl slávistický obránce Bořil

Obránce Slavie Jan Bořil se ve 3. kole základní skupiny Ligy mistrů proti Barceloně postaral brankou o srovnání. Španělský favorit ale na jeho trefu odpověděl a odvezl si z Edenu výhru 2:1. Gólem a centrem, po němž padla rozhodující trefa, se o ni postaral Lionel Messi. Podle Bořila nešlo hvězdného Argentince chytit.

Hakimi je nejrychlejší frajer, kterého jsem zažil, řekl Bořil

Obránce Achraf Hakimi dvěma góly z brejku rozhodl o výhře Borussie Dortmund ve druhém zápase základní skupiny Ligu mistrů na hřišti pražské Slavie. Podle beka červenobílých Jana Bořila to je nejrychlejší hráč, kterého kdy zažil. Osmadvacetiletá opora Pražanů si připadala, jako kdyby proti němu dvacetiletý marocký reprezentant jezdil na motorce.

Podle Bořila reprezentanti nehráli špatně a nemají se za co stydět

Přestože čeští reprezentanti podlehli v evropské kvalifikaci domácímu Kosovu 1:2, podle obránce Jana Bořila neodehráli úplně špatný zápas a nemají se za co stydět. Slávistický levý bek nastoupil v reprezentaci po roce, svou nepovedenou sérii ale nevylepšil. Prohrál pátý z posledních šesti duelů národního týmu, do kterých zasáhl.

Všichni se mi smějou, že nedávám moc gólů, uvedl střelec Bořil

Na nejlepší možnou chvíli si svůj první gól v evropských pohárech nechal slávistický obránce Jan Bořil. V odvetě 4. předkola fotbalové Ligy mistrů rozhodl v 66. minutě o triumfu Pražanů 1:0 nad Kluží. V kombinaci s výhrou 1:0 v Rumunsku oslavili červenobílí první postup do hlavní fáze soutěže po 12 letech.

Odveta s Kluží je největší zápas podzimu, řekl slávista Bořil

Za největší zápas podzimu označil středeční odvetu závěrečného 4. předkola Ligy mistrů s Kluží slávistický obránce Jan Bořil. Červenobílí si díky výhře 1:0 v Rumunsku z minulého týdne vytvořili výbornou pozici pro to, aby po dvanácti letech postoupili teprve podruhé v klubové historii do hlavní fáze soutěže.

Je to neopakovatelná příležitost, řekl Köstl k šanci na double

Podle slávistického asistenta Jaroslava Köstla je možnost získat premiérový double v samostatné historii neopakovatelnou příležitostí, kterou by měli červenobílí měli ve středečním finále domácího poháru proti Ostravě v Olomouci využít. Pražané v neděli po bezbrankové remíze na půdě Baníku v předposledním kole nadstavby získali jistotu ligového titulu a podobně těžký zápas očekávají i nyní. Podle Köstla bude rozhodovat produktivita.

Bořil: Ještě není nic rozhodnuté, musíme být nohama na zemi

Obrovský krok k zisku mistrovského titulu udělali hráči Slavie díky výhře nad druhou Plzní 3:1 a bez ohledu na výsledky Viktorie jim stačí k návratu na trůn po dvou letech získat z posledních tří zápasů doma s Jabloncem, v Ostravě a před vlastním publikem se Spartou čtyři body. Obránce Jan Bořil ale varuje před předčasnými myšlenkami na triumf.

Byla to stoprocentní šance, řekl Bořil o své střele proti Chelsea

Pražská Slavia podle obránce Jana Bořila navzdory porážce 0:1 odehrála s Chelsea parádní zápas. Sám se v 80. minutě úvodního čtvrtfinále Evropské ligy ocitl blízko úvodnímu gólu, ale hostující brankář Kepa Arrizabalaga jeho pokus ze strany zneškodnil. Bořil svoji šanci označil za stoprocentní.

Z jedné ztráty určitě nebudeme nervózní, řekl slávista Bořil

Pražská Slavia po ligové remíze 1:1 s Libercem po čtyřech kolech nebodovala naplno a doma v nejvyšší soutěži nevyhrála poprvé od srpna, podle obránce Jana Bořila ale není žádný důvod k nervozitě. Červenobílí vedou tabulku o deset bodů před Plzní, která má k dobru nedělní zápas s Bohemians 1905 a může ztrátu snížit.

Celý tým nepracoval, jak by měl, řekl po prohře slávista Bořil

Obránce Jan Bořil připustil, že fotbalisté Slavie byli ve šlágru 21. ligového kola v Plzni ve všem horší a s takovým výkonem nemohli pomýšlet na body. Celý tým podle něj nepracoval tak, jak by měl. Reprezentační bek však věří, že porážka 0:2 s jeho celkem do dalšího průběhu sezony nijak nezamává.

Podle Bořila chce Slavia ve šlágru ukázat, že je lepší než Plzeň

Podle obránce Jana Bořila chtějí Slávisté v nedělním šlágru 21. ligového kola v Plzni ukázat, že jsou aktuálně lepší než soupeř. Očekává, že klíčové bude, kdo dá první gól. I kdyby jeho celek zvítězil a zvýšil náskok v čele tabulky už na devět bodů, o titulu podle něj ještě zdaleka rozhodnuto nebude.

Trenérovi jsem zlomením nosu pomohl, žertoval slávista Bořil

Obránce Jan Bořil na úvod nedávného zimního soustředění Slavie v Portugalsku při bagu nechtěně trefil trenéra Jindřicha Trpišovského do obličeje a způsobil mu zlomeninu nosu, kvůli které musel kouč ihned na operaci. Oba dva však berou nešťastnou událost s velkým nadhledem. Bořil dokonce žertoval, že Trpišovskému vlastně pomohl, protože trenér už měl nos zlomený dříve.

Ani na mě nešlo vsadit, smál se specialista na Příbram Bořil

Slávistický obránce Jan Bořil opět potvrdil, že je specialistou na Příbram. Sedmadvacetiletý bek dal za 195 ligových zápasů tři branky a všechny do sítě týmu od Litavky. Proti oblíbenému soupeři se prosadil i v utkání 11. kola, v němž úvodní brankou nasměroval Pražany k výhře 4:1. Gól mu předpověděli i spoluhráči, vsadit na něj ale nešlo.

Už jsem nemohl zareagovat, litoval po smolném gólu Bořil

Obránce Jan Bořil litoval, že před vítězným gólem ukrajinského týmu v závěru nastavení úvodního zápasu Ligy národů už nestačil po teči brankáře Tomáše Vaclíka zareagovat a balon se od něj odrazil přímo před skórujícího Olexandra Zinčenka. Čeští fotbalisté podle něj dřeli a měli uhrát minimálně remízu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele