Bořil: Dnes to byla pohádka, doufám, že to bude pokračovat

Kapitán slávistických fotbalistů Jan Bořil označil dnešní den za pohádku. Pražané nejprve těsně před svým zápasem získali jistotu třetího ligového titulu po sobě a následně ve šlágru 30. kola rozdrtili doma Plzeň 5:1. Reprezentační bek oslavil s "červenobílými" všechny čtyři tituly od příchodu čínských vlastníků a věří, že úspěšné období neskončí.

Historie nás motivuje, chceme postoupit až do finále, řekl Bořil

Podle kapitána Jana Bořila je pro Slavii před čtvrteční domácí odvetou čtvrtfinále Evropské ligy s Arsenalem obrovskou motivací vyrovnat klubové pohárové maximum, jímž je semifinálová účast v Poháru UEFA z roku 1996. Reprezentační bek po nadějné venkovní remíze 1:1 z Londýna rozhodně nechce hrát na bezbrankový výsledek, který by stačil k postupu. Pražané by se podle něj naopak měli snažit o aktivní fotbal.

Mám lepší levačku, pravačkou moc neumím centrovat, řekl Bořil

Slavia podle obránce Jana Bořila vyřadila v osmifinále Evropské ligy skotského mistra Glasgow Rangers díky dobře nastavené hlavě. Pražané po úvodní domácí remíze 1:1 vyhráli v odvetě na Ibrox Stadium 2:0. Vítěznou branku vstřelil ve 14. minutě Peter Olayinka právě po Bořilově centru.

Bořila rozzlobil výkon Slavie v druhé půli, k mužstvu měl proslov

Kapitán Jan Bořil byl hodně rozzlobený z toho, jak fotbalisté Slavie odehráli druhý poločas utkání 22. ligového kola s Ostravou. "Červenobílí" navzdory přesilovce inkasovali a do poslední chvíle se strachovali o vítězství. Po výhře 2:1 měl Bořil k mužstvu důrazný proslov a druhou půli označil za velkou výstrahu. Červenou kartu pro hostujícího Martina Filla za zákrok na něj považoval za zaslouženou.

Bořil věří, že Slavia zopakuje předloňské tažení Evropskou ligou

Kapitán Jan Bořil byl pyšný na to, že dovedl slávisty po čtvrteční výhře 2:0 v odvetě úvodního kola vyřazovací fáze Evropské ligy k postupu přes favorizovaný Leicester. Třicetiletý krajní bek vyzdvihl, že Pražané ve dvojzápase proti třetímu týmu Premier League neinkasovali. Věří, že český šampion může zopakovat tažení z předloňského roku, kdy došel v soutěži až do čtvrtfinále.

Kapitán Slavie Bořil věří, že Leicester bude nervóznější

Kapitán Jan Bořil věří, že fotbalisté Slavie ve čtvrteční odvetě úvodního kola vyřazovací fáze Evropské ligy v Leicesteru budou co nejdéle držet čisté konto a domácí favorit znervózní. Těší se, že si Pražané konečně zahrají na kvalitním terénu.

Slávista Bořil měl za úder loktem dostat minimálně žlutou kartu

Kapitán Slavie Jan Bořil měl za úder loktem jabloneckému Vladimiru Jovovičovi v nedělním utkání 17. kola první ligy dostat minimálně žlutou kartu. Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR jeho zákrok vyhodnotila jako přestupek na hranici bezohledného způsobu hry a použití nepřiměřené síly.

Nehrál jsem na postu stopera dobře, přiznal slávista Bořil

Netradičně na postu stopera nastoupil jindy krajní obránce Slavie Jan Bořil v utkání 6. kola základní skupiny Evropské ligy v Leverkusenu. Kapitán Pražanů přiznal, že na této pozici nehrál dobře. Bayer, za nějž nastoupil v úvodním poločase i český reprezentant Patrik Schick, v přímém souboji o první místo ve skupině vyhrál 4:0.

Testy na koronavirus odhalily u Slavie další tři nakažené

Koronavirus nadále komplikuje přípravu fotbalistů Slavie na čtvrteční zápas základní skupiny Evropské ligy proti Nice. Po pondělní zprávě o třech pozitivně testovaných hráčích základní sestavy dnes trenér Jindřich Trpišovský potvrdil, že dnešní testy odhalily další tři nakažené osoby v klubu. Jde o dva hráče a jednoho člena širšího realizačního týmu. Mužstvo doplnili hráči z B-týmu.

Češi budou podle Bořila hrát i za trenéra a nakažené hráče

Podle obránce Jana Bořila budou hrát čeští fotbalisté ve středečním utkání Ligy národů ve Skotsku i za hlavního trenéra Jaroslava Šilhavého a několik hráčů, které postihla nákaza koronavirem. Slávistický bek věří, že reprezentanti se po dalších problémech s covidem-19 znovu semknou, v Glasgow zvítězí a posunou se na první místo ve skupině.

Bořil: Vzpomínky na loňský postup jsou krásné, chceme navázat

Podle kapitána Jana Bořila mohou fotbalisty Slavie ve 4. předkole Ligy mistrů proti Midtjyllandu posilovat zkušenosti z minulého roku, kdy v play off přešli po dvou výhrách 1:0 přes Kluž a postoupili do základní skupiny. Reprezentační obránce očekává podobně těžkého soupeře a další tvrdý boj.

Slavia prodloužila smlouvy s Coufalem a kapitánem Bořilem

Slavia Praha prodloužila smlouvy s dvěma oporami a českými reprezentanty. Kapitána Jana Bořila si červenobílí pojistili do června 2023, dalšího krajního obránce Vladimíra Coufala ještě o rok déle. Ligový mistr o tom informoval na svém webu.

Bořil byl při přebírání poháru dojatý, těší se na další boj o LM

Když se obránce Jan Bořil stal v únoru kapitánem Slavie, měl lehké obavy, aby Pražané na jaře nepokazili povedený podzim. S týmem ale nakonec závěr sezony zvládl a po středečním posledním zápase sezony se Spartou mohl dojatý převzít pohár pro ligové šampiony. Bořil věří, že červenobílí po obhajobě trofeje dokážou také znovu postoupit do základní skupiny Ligy mistrů.

Novým kapitánem Slavie bude obránce Bořil

Novým kapitánem Slavie bude obránce Jan Bořil. Devětadvacetiletý zadák převzal roli po Milanu Škodovi, kterého zastupovali Tomáš Souček a Josef Hušbauer. Všichni tři v zimní přestávce odešli z Edenu do zahraničí.

Čeká nás zápas podzimu, řekl Bořil před utkáním s Interem

Podle obránce Jana Bořila čeká hráče Slavie ve středu proti Interu Milán zápas podzimu. Červenobílí před pátým z šesti duelů základní skupiny Ligy mistrů uzavírají tabulku a jen vítězství je udrží reálně ve hře o jarní účast v pohárech. Případná porážka by pro ně znamenala jistotu posledního místa.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele