V nominaci na fotbalistu Evropy jsou Ronaldo, Messi a Buffon

Na cenu pro nejlepšího fotbalistu Evropy za sezonu 2016/17 kandidují portugalský obhájce loňského prvenství Cristiano Ronaldo, Argentinec Lionel Messi a Ital Gianluigi Buffon. Zúženou nominaci dnes oznámila UEFA, vítěz bude oznámen 24. srpna.

Triumf v Lize mistrů může Buffonovi prodloužit kariéru

Hvězdný italský brankář Gianluigi Buffon má v plánu ukončit příští rok po mistrovství světa v Rusku aktivní kariéru. Ale v případě, že by se Juventusu povedlo vyhrát Ligu mistrů, pokračoval by ještě jednu sezonu.

Buffon prohrál i třetí finále Ligy mistrů, ale ničeho nelituje

Brankář Gianluigi Buffon z Juventusu prohrál i třetí finále Ligy mistrů. Po sobotní porážce 1:4 s obhájcem trofeje Realem Madrid tak vzhledem k tomu, že mu je už 39 let, přišel o možná poslední naději na triumf v prestižní soutěži.

Allegri byl nadšený, že Juventus nedostal gól ani v Barceloně

Trenér Juventusu Turín Massimiliano Allegri po postupu do semifinále Ligy mistrů přes Barcelonu vyzdvihl defenzivní sílu italského týmu. "Stará dáma" po domácí výhře 3:0 vymazala hvězdný útok Katalánců i ve středeční odvetě na stadionu Camp Nou, kde uhrála bezbrankovou remízu.

Buffon po tisícovce věří, že ještě další zápasy přidá

Italský brankář Gianluigi Buffon po tisícím zápase v profesionální kariéře doufá, že úctyhodnou statistiku ještě vylepší. Devětatřicetiletý gólman navíc v pátek proti Albánii při výhře 2:0 v kvalifikaci mistrovství světa zaznemenal 168. reprezentační start, čímž stanovil nový evropský rekord.

Ital Buffon může překonat evropský rekord v počtu startů

Pokud italský brankář Gianluigi Buffon nastoupí v dnešním utkání kvalifikace mistrovství světa proti Albánii, dosáhne dvou významných milníků. Devětatřicetiletý kapitán Juventusu i národního týmu si může připsat tisící zápas v profesionální kariéře. Zároveň by 168. reprezentačním startem vytvořil evropský rekord.

Buffon překonal Bonipertiho, chytat za Juventus hodlá i nadále

Speciální byl pro Gianluigiho Buffona dnešní ligový zápas na hřišti Sampdorie, kde Juventus udělal další krůček směrem k šestému Scudettu v řadě. Zkušený gólman překonal klubový rekord v počtu odehraných ligových minut, který doposud držel Giampiero Boniperti, opustit branku turínského celku se přitom ale jen tak nechystá...

Buffon po nešťastném 600. startu litoval penaltového déjà-vu

Gianluigi Buffon se včera stal teprve druhým hráčem v dějinách Juventusu po Del Pierovi, kterému se podařilo dosáhnout hranice 600 soutěžních startů za turínský velkoklub, žádnou velkou radost však z pokoření takového milníku mít nemohl. Juventus stejně jako před dvěma lety nezvládl penaltový rozstřel italského superpoháru...

Buffon vyrovnal evropský rekord v počtu reprezentačních startů

Italský brankář Gianluigi Buffon nastoupil k 167. reprezentačnímu utkání a vyrovnal evropský rekord španělského gólmana Ikera Casillase. Osmatřicetiletý Buffon odchytal první poločas přípravného zápasu proti Německu. První utkání za národní tým absolvoval 29. října 1997 proti Rusku (1:1).

Buffon skvělým výkonem odpověděl na kritiku

Gianluigi Buffon se po dvou chybách v předešlých dvou zápasech ocitl pod palbou kritiky, v úterní Lize mistrů v Lyonu ale ukázal, že do fotbalového důchodu ještě rozhodně nepatří. Osmatřicetiletý gólman hlavní měrou přispěl k výhře Juventusu 1:0, když chytil penaltu a udržel čisté konto.

Buffon svou chybou podle spoluhráčů dokázal, že je jen člověk

I nejlepší brankáři na světě dělají chyby, což ve čtvrtek ukázal italský gólman Gianluigi Buffon. V kvalifikačním utkání se španělskými reprezentanty špatně vyběhl, nezasáhl míč a dovolil Vitolovi skórovat do prázdné branky. Nakonec si ale mohl oddechnout, protože Daniele De Rossi vyrovnal na 1:1 a zařídil pro Itálii už 52. kvalifikační zápas v řadě bez porážky.

Za Itálii si zachytali veterán Buffon i sedmnáctiletý rekordman

V brance italské reprezentace se ve čtvrtečním přípravném utkání proti Francii vystřídali osmatřicetiletý Gianluigi Buffon a sedmnáctiletý Gianluigi Donnarumma. Talent z AC Milán se stal nejmladším brankářem, který kdy za "Azzurri" nastoupil. Reprezentační premiéru mu ale pokazila porážka 1:3 s úřadujícími vicemistry Evropy.

Euro v kostce (shrnutí turnaje a All-Stars)

Svátek fotbalu po výživných jednatřiceti dnech skončil, a fotbaloví nadšenci tak mohou konečně trávit čas u bazénů, moří nebo chytáním pokémonů. EuroFotbal se za celým šampionátem ohlíží v klasické kostce, která však bude trošku odlišná od článků, které vás provázely v průběhu turnaje. Co rozhodně nesmí chybět, to je All-Stars sestava nejlepších hráčů na každém postu...

Euro v kostce (Čtvrtfinále)

Čtyři zápasy a na jejich konci čtyři vítězné týmy. Francouzské Euro má za sebou čtvrtfinálová klání a míří do dalšího kola, kde si to "Final Four" rozdá o medaile. Největší pohádka šampionátu skončila, islandskou roli však plynule přezval další šok Wales. Bale, Ramsey a spol. jsou už v semifinále, kde vyzvou Portugalsko. Druhou dvojici - a zřejmě předčasné finále - tvoří Němci a domácí Francie.

Euro v kostce (Osmifinále)

Ani jsme se nenadáli a dvě třetiny evropského šampionátu jsou tytam. Evropu opouští hned několik favoritů na boj o medaile, Anglie dokonce podruhé během jednoho týdne. Mizí i Španělsko a Chorvatsko - "česká" skupina smrti tedy naplnila svoji podstatu trošku odlišně. Všichni její účastníci jsou "mrtví". Utvořila se tak elitní osmička, která si to od čtvrtka rozdá o postup do semifinále.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele