Nejlepším brankářem světa podle IFFHS je Manuel Neuer

Petr Čech je podle Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS) třetím nejlepším brankářem světa za rok 2013. Lépe se v anketě umístili pouze Gianluigi Buffon z Juventusu a Manuel Neuer z Bayernu Mnichov, který hlasování odborníků ze sedmi desítek zemí suverénně ovládl.

Brankář Čech je znovu v nominaci do nejlepší jedenáctky roku

Gólman Chelsea a české reprezentace Petr Čech je mezi pěti nominovanými brankáři do nejlepší jedenáctky roku podle světové fotbalové federace FIFA a hráčské unie FIFPro. Tým roku 2013 bude oznámen v Curychu 13. ledna, na galavečeru bude také udělen Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa.

Buffon dosáhl magické hranice 500 startů v italské lize

Juventus se dnes výhrou na půdě Livorna minimálně načas vyšvihl do čela tabulky a speciální radost z toho měl brankář a kapitán turínského celku Gianluigi Buffon. Ten si připsal jubilejní 500. start v Serii A - 332 jich má teď na kontě v dresu turínského klubu, 168 odchytal za Parmu...

Buffon proti Čechům vyhlíží další zápis do historie

Brankář Gianluigi Buffon před dnešním zápasem s českou reprezentací v kvalifikaci mistrovství světa vyhlíží dosažení dalšího milníku. Pokud se nestane nic nepředpokládaného a večer v Turíně bude podle očekávání hájit branku Itálie, připíše si 136. start v národním týmu.

Buffon si může proti Česku připsat rekordní start v reprezentaci

Úterní zápas s Českou republikou nebude pro brankáře Gianluigiho Buffona pouze běžným utkáním kvalifikace o postup na mistrovství světa. Pokud totiž pětatřicetiletý fotbalista nastoupí i tento pátek proti Bulharsku, vyrovná o čtyři dny později rekord 136 zápasů v italské reprezentaci. Navíc na stadionu Juventusu, kde chytá už 12 let.

Remíza je podle Buffona pro Italy dobrým výsledkem

Kapitán Itálie Gianluigi Buffon přiznal, že jeho tým v páteční kvalifikaci s Českou republikou nepodal optimální výkon. I proto zkušený brankář bere bezbrankovou remízu jako cenný výsledek. Míní, že červnový termín "squadře azzuře" dlouhodobě nesvědčí.

Buffon podepsal s Juventusem novou dvouletou smlouvu

Brankář italské reprezentace Gianluigi Buffon podle očekávání podepsal s Juventusem novou smlouvu do roku 2015. čtyřiatřicetiletý hráč se už loni dohodl s vedením turínského klubu na snížení platu.

Čech je v nominaci do nejlepší jedenáctky roku

Petr Čech je mezi pěti nominovanými brankáři do nejlepší jedenáctky roku podle světové fotbalové federace FIFA a hráčské unie FIFPro. Tým roku bude oznámen na galavečeru v Curychu 7. ledna 2013, na němž budou také vyhlášeni nejlepší fotbalisté světa.

Máme osud stále ve svých rukou, těší Buffona

Juventus si včera snadno poradil s Nordsjaellandem a vyhrál čtyřbrankovým rozdílem, přesto je ale v tabulce základní skupiny E až na třetím místě a v posledních dvou kolech potřebuje uspět. Brankáře Gianluigiho Buffona alespoň těší, že se turínský klub může spoléhat jen na své síly...

Inter nám může konkurovat v boji o titul, domnívá se Buffon

Inter sice v minulé sezóně skončil až šestý, podle Gianluigiho Buffona se ale nyní vydal správnou cestou a může Juventusu v cestě za obhajobou titulu nadělat problémy. Italský reprezentační brankář také vysekl poklonu Neapoli a Laziu, přesto ale věří, že úspěšný bude znovu jeho tým...

Zůstáváme nohama na zemi, prohlásil Buffon

Juventus se po dvouleté absenci vrací do Ligy mistrů a po nedávném zisku Scudetta má důvod k sebevědomí. Zkušený brankář Gianluigi Buffon hlásí, že jeho mužstvo má ambici vyhrát vše, před návratem do prestižní evropské soutěže je ale opatrný...

Buffon děkoval Španělům, že s Chorvatskem neremizovali 2:2

Brankář italské reprezentace Gianluigi Buffon děkoval po pondělním vítězství 2:0 nad Irskem Španělům, že ve svém duelu porazili Chorvatsko. Pokud by obhájci titulu remizovali 2:2 a více, spolu s Chorvaty by prošli dál a Italům by nestačila k postupu ani jakkoliv vysoká výhra.

Chorvati věří, že po Itálii dokážou bodovat i se Španělskem

Chorvaty nabila vybojovaná remíza 1:1 s Itálií optimismem, tým Slavena Biliče teď věří, že neprohraje ani závěrečné utkání skupiny C mistrovství Evropy se Španělskem a postoupí do čtvrtfinále. Chorvaté si cenili především toho, že ač byla Itálie lepší, dokázali zmobilizovat síly a ve druhém poločase srovnat.

Italové a Nizozemci navštívili Osvětim

Dva dny před startem mistrovství Evropy navštívili fotbalisté Itálie a Nizozemska bývalý koncentrační tábor v Osvětimi. Kapitán italského týmu Gianluigi Buffon přinesl k památníku obětí věnec s italskou trikolorou a někteří jeho spoluhráči zapálili svíčky.

Buffon zaujal výrokem vyšetřovatele, k výslechu zatím nepůjde

Pozornost vyšetřovatelů sázkařského skandálu v italském fotbale upoutal i brankář Juventusu a národního týmu Gianluigi Buffon svým prohlášením, že když chtějí hrát dva týmy na remízu, není na tom nic špatného. Státní zástupce Roberto Di Martino ho ale nyní předvolávat k výslechu nechce.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele