Další články

Nketiah a Haaland v záři reflektorů: 10. kolo Premier League v kostce

V čele soutěže se po 10. kole nic nezměnilo. Nejlepších pět celků totiž ustálo roli favoritů a zapsalo další vítězství. O to více se na Ostrovech honorovali jednotlivci - konkrétně Eddie Nketiah a Erling Haaland. Čtyřiadvacetiletý snajpr Arsenalu zazářil prvním hattrickem mezi anglickou elitou v duelu se Sheffieldem United, norský "goleador" rozhodl bilancí 2+1 prestižní manchesterské derby.

Expres z Brightonu bez Caiceda nezpomaluje: 2. kolo Premier League v kostce

Už jen tři mužstva zůstala po druhém kole stoprocentní. Úřadující šampioni z Manchesteru City, vicemistři z Arsenalu a Brighton. Zatímco prvně jmenované dvojici aspirantů na titul stačil tentokrát k vítězství jeden gól, Seagulls si na Molineux otevřeli střelnici. Wolverhamptonu nasázeli čtyři branky a navlas zopakovali skóre z minulého týdne. Tottenham si vyšlápl na Manchester United, naopak Chelsea schytala "facku" od West Hamu.

Euforie v Liverpoolu a slzavé údolí v Leicesteru: 38. kolo Premier League v kostce

O titulu i vstupenkách do Ligy mistrů bylo rozhodnuto už před víkendem. Poslední kolo se proto neslo ve znamení lítého záchranářského boje, z něhož vyšel úspěšně Everton. Toffees zdolali Bournemouth 1:0 gólem Abdoulaye Doucourého a uhájili pole position před Leicesterem a Leedsem. V euforii se topili i fanoušci v Birminghamu, protože si Aston Villa zajistila po 13 letech účast v evropských pohárech - konkrétně v Konferenční lize na úkor Tottenhamu.

VAR (ne)VAR a Willianova raketa: 23. kolo Premier League v kostce

Víkend, za nímž se nese nepříjemná pachuť kontroverzí, vstřebávají v Anglii. V televizních studiích, na webech i sociálních sítích se totiž houfně diskutuje o systému VAR, který výrazně ovlivnil průběh zápasů na londýnských stadionech. Poškozeným klubům (Arsenalu a Brightonu) se sice komise rozhodčích oficiálně omluvila, ale výsledek 1:1 zůstal v platnosti.

Úprk Arsenalu a smolař Faes: 18. kolo Premier League v kostce

Kolotoč zápasů Premier League nabral po mistrovství světa obrátek. Po tradičně nejsledovanějším Boxing Day se ve famózní formě opět ukázal Arsenal, který čtyřmi brankami zmrazil Amex Stadium v Brightonu. Jeho hlavní pronásledovatelé z Manchesteru naopak nečekaně ztratili doma s Evertonem, což Gunners zajistilo sedmibodový náskok v čele soutěže. Drama sledovali fanoušci na Anfieldu, kde si obránce Leicesteru Wout Faes vstřelil dva vlastní góly.

Ronaldo zničil Spurs a překonal Bicana: 29. kolo Premier League v kostce

Comeback po lehkém zranění ve stylu pětinásobného držitele Zlatého míče ukázal o víkendu Cristiano Ronaldo. V očekávaném šlágru skolil Tottenham hattrickem a sklízel chválu ze všech stran. Na tribuně Old Trafford mu tleskal mimo jiné i legendární quaterback Tom Brady.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele