Další články

Fantasy Boost: Klapzubovka řádila i bez Haalanda. Na koho vsadit v 10. kole?

Hráči i fanoušci Tottenhamu zažívají snový začátek ročníku a po vítězství nad Fulhamem se nadále drží v čele Premier League. Pondělnímu výkonu Spurs, zejména gólům Son Heung-mina a Jamese Maddisona, tleskal i příznivec konkurenční Chelsea Petr Musil. Všichni členové jeho Fantasy týmu Klapzubovka se totiž zapsali do statistik 9. kola. Zisk 115 bodů a triumf v konkurenci 746 stratégů v minilize našeho webu mimo jiné ukázal, jak může WildCard restartovat mátožnou FPL sezonu.

Zostuzený Sheffield a tragikomická Chelsea: 6. kolo Premier League v kostce

Nejtěžší ligovou porážku v klubové historii utrpěl o uplynulém víkendu Sheffield United. Blades sestřelil osmi brankami Newcastle, v jehož dresu rozvlnilo síť při výhře 8:0 osm různých fotbalistů, což je také rekord anglické nejvyšší soutěže. Doma nepotěšila své příznivce ani Chelsea, která opět neskórovala a přenechala plný počet bodů Aston Ville. Očekávaná bitva o klíč od severního Londýna vítěze nepoznala.

Fantasy Boost: Mickey Mice těžil z produktivních beků, splatí Sterling důvěru?

Liverpoolské povstání z popela opět ukázalo krásu Premier League i fotbalu obecně. Na vítězství oslabených Reds by v 80. minutě možná nevsadili ani nejvěrnější příznivci, přesto svěřenci Jürgena Kloppa v Newcastlu dokázali, že nic není nemožné.

Liverpoolské povstání z popela zastínilo vše: 3. kolo Premier League v kostce

V očekávaném šlágru prohrávali fotbalisté Liverpoolu na horké půdě Newcastlu 0:1 a více než hodinu hráli v oslabení, přesto si odvezli cenné vítězství 2:1. Trenér Jürgen Klopp na tiskové konferenci jen stěží hledal slova. V kariéře odkoučoval více než 1000 zápasů, ale podobný dle vlastních slov ještě nezažil. Comeback, dokonce ze stavu 0:2, se podařil Manchesteru United v domácím utkání s Nottinghamem. První ztrátu naopak zapsal Arsenal.

Gündoğan opět nasměroval Citizens k titulu: 36. kolo Premier League v kostce

Loni řídil dvěma brankami famózní comeback Manchesteru City v posledním kole. Letos se do hlavní role v rozhodující fázi ročníku obsadil İlkay Gündoğan znovu. Před týdnem skolil dvěma trefami Leeds, v neděli svůj počin zopakoval v Goodison Parku, a navrch se pod výhru 3:0 podepsal i asistencí. Vzhledem k selhání druhého Arsenalu s Brightonem (0:3) tím víceméně zajistil obhájcům titulu další trofej.

Sakova penalta a nezastavitelný Watkins: 31. kolo Premier League v kostce

Podruhé v řadě ztratil Arsenal dvoubrankové vedení a remizoval 2:2, čímž plnohodnotně vrátil Manchester City do boje o titul. Tentokrát zaváhal na stadionu West Hamu, který mohl z pokutového kopu víceméně dorazit Bukayo Saka, ale v klíčovém momentu utkání selhal. Dařilo se naopak šesté Aston Ville v čele s Olliem Watkinsem, jež deklasovala čtvrtý Newcastle 3:0 a po sedmém vítězství z posledních osmi zápasů flirtuje s účastí v pohárové Evropě.

X faktor Ward-Prowse a nezastavitelný Rashford: 24. kolo Premier League v kostce

Už jen jeden gól z přímého kopu dělí Jamese Ward-Prowse od vyrovnání historického rekordu anglické ligy, který s 18 trefami drží legendární David Beckham. Kapitán Southamptonu v sobotu zmrazil Stamford Bridge a oživil záchranářské šance Saints. O víkendu opět zářil i Marcus Rashford, jenž dvakrát rozvlnil síť Leicesteru. Po mistrovství světa v Kataru vstřelil v 17 soutěžních zápasech 16 branek.

Svěží vítr z Afriky: 2. kolo MS v kostce

Pro průměrného evropského fanouška je mistrovství světa vždycky tak trochu exotika. V mezidobí jsou přeci jen na očích především celky ze starého kontinentu a reprezentace z Asie, Afriky či Ameriky jsou k vidění jen na lokálních šampionátech. O to větší pozornost je potřeba jim věnovat právě nyní - a ve druhém skupinovém kole bylo co sledovat.

Úprk Ronalda a odstřel Gerrarda: 12. kolo Premier League v kostce

Nejlepší výkon Manchesteru United v sezoně degradoval Cristiano Ronaldo odchodem do kabin před závěrečným hvizdem. V utkání s Tottenhamem (2:0) dle vlastních slov neustál tíhu okamžiku, za což byl potrestán vyřazením z týmu pro sobotní šlágr s Chelsea. Vyřazením z týmu byl potrestán i manažer Steven Gerrard, ale na rozdíl od hvězdného Portugalce permanentně. Aston Villa ho po porážce 0:3 s Fulhamem propustila.

Záložník Fernandes podepsal novou smlouvu s Manchesterem United

Bruno Fernandes tento týden výraznou měrou přispěl k postupu portugalské reprezentace na světový šampionát, nyní má další důvod k radosti. Záložník bude hrát za lepších platových podmínek, s Manchesterem United dopoledne uzavřel nový kontrakt platný do června 2026...

Manchester City ukázal, že je na jiné úrovni, řekl Fernandes

Manchester United nezvládl městské derby s City a zaznamenal čtvrtou porážku z posledních šesti ligových zápasů. Podle záložníka Bruna Fernandese by měl každý z hráčů "Rudých Ďáblů" začít u sebe...

Ronaldova ďábelská show v Divadle snů: 4. kolo Premier League v kostce

Obnovená premiéra Cristiana Ronalda v dresu Manchesteru United se stala jednoznačným highlightem 4. kola anglické nejvyšší soutěže. Světový rekordman v počtu reprezentačních branek navíc beznadějně vyprodaný Old Trafford dostal hned dvakrát do varu a výraznou měrou přispěl k vítězství 4:1 nad Newcastlem, jež Red Devils katapultovalo do čela.

Hráčem sezony 2020/21 podle UEFA bude Jorginho, De Bruyne, nebo Kanté

Evropská fotbalová unie UEFA zveřejnila nominaci na cenu nejlepšího hráče minulé sezony. Získá ji buď jeden z vítězů Ligy mistrů z Chelsea, Jorginho či N'Golo Kanté, nebo hvězda jejich finálového soupeře Manchesteru City Kevin De Bruyne. Vítěz bude vyhlášen 26. srpna.

Představení účastníků Eura 2020 - Portugalsko

Role obhájců titulu. Výhoda nebo spíše prokletí? Výhoda asi těžko, speciálně v případě Portugalců, kteří se ke svému premiérovému triumfu slavně "proremizovali”, což se věru těžko napodobuje. Prokletí už možná ano; však v celé historii evropských šampionátů dosud obhájili jenom Španělé roku 2012 se svou dynastií. Ovšem nedá se o menší dynastii hovořit i zde?

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele