Jednadvacítka se začala chystat na Itálii, Barák šetřil sval

Čeští fotbalisté do 21 let vstřebali nedělní porážku 0:2 s Německem v úvodním vystoupení na evropském šampionátu v Polsku a začali se chystat na středeční druhý duel skupiny s Itálií, který potřebují k oživení postupových šancí nutně vyhrát. Všichni hráči jsou po zápase zdravotně v pořádku včetně Antonína Baráka, jenž si zahrál utkání po více než měsíci.

Barák doléčil zranění a věří, že zvládne úvod ME jednadvacítek

Antonín Barák kvůli svalovému zranění nehrál od 13. května zápas a přišel o duely reprezentačního "áčka" v Belgii a Norsku. Dvaadvacetiletý záložník se místo toho léčil na závěrečném soustředění jednadvacítky v Rakousku před mistrovství Evropy v Polsku a nyní už se cítí v pořádku. Věří, že za "Lvíčata" zvládne úvodní utkání šampionátu v neděli proti Německu.

Lehce zraněného Baráka nahradí v reprezentaci Sáček

Česká reprezentace se dnes vpodvečer sešla v Praze před přípravným zápasem v Belgii a následným utkáním kvalifikace mistrovství světa v Norsku. Z kádru kvůli drobnému zranění vypadl slávistický záložník Antonín Barák a ve výběru trenéra Karla Jarolíma ho nahradil sparťan Michal Sáček, který obdržel premiérovou pozvánku.

Góly mě nezajímají. Chci titul, burcuje Barák

Poprvé po dlouhé době se mu podařilo vstřelit gól. V osmašedesáté minutě si po odpískaném faulu Štetiny na střídajícího van Burena vzal Antonín Barák balon a suverénní střelou poslal sešívaný tým do vedení 2:1.

Barák věří, že si střeleckou chuť z reprezentace přenese do derby

Záložník Antonín Barák za reprezentaci dvakrát skóroval v nedělním utkání kvalifikace mistrovství světa na půdě San Marina a věří, že si pohodu a střeleckou formu přenese i do nadcházejícího derby se Spartou. Je mu jasné, že pokud se slávističtí fotbalisté chtějí udržet v kontaktu s vedoucí Plzní, musejí souboj tradičních pražských rivalů vyhrát.

Barák si vylepšil reprezentační bilanci na tři starty a tři góly

Záložník Antonín Barák dvěma góly a přihrávkou v prvním poločase nasměroval české reprezentanty k drtivé výhře 6:0 v utkání světové kvalifikace na půdě San Marina a vylepšil si bilanci v národním týmu na tři starty a tři branky. K dnešnímu produktivnímu výkonu mu pomohlo i to, že hrál na pozici pod hrotem.

Barák v létě odejde ze Slavie do Udine za 80 milionů korun

Záložník Slavie Antonín Barák v létě přestoupí do italského Udine. Pražský klub podle předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka za dvaadvacetiletého fotbalistu dostane více než 80 milionů korun.

Šilhavý věří, že Baráka neuskutečněný přestup nepoznamená

Vedení Slavie v pátek odmítlo nabídku na přestup jedné z hlavních opor týmu Antonína Baráka do předního italského klubu, trenér Jaroslav Šilhavý ale věří, že se to na výkonech dvaadvacetiletého záložníka neprojeví. Podzimní reprezentační nováček se podle kouče červenobílých stejně jednou do zahraničí dostane.

Barák prodloužil smlouvu ve Slavii do června 2020

Slavia si pojistila služby záložníka Antonína Baráka. Pražský klub prodloužil s dvaadvacetiletým reprezentačním středopolařem a jednou ze svých největších opor smlouvu do června 2020.

Hrdina Barák byl po reprezentačním debutu dojatý

Reprezentačním debutantům se v poslední době v českém národním týmu daří. Proti Norsku se hned v prvním utkání trefil Michael Krmenčík, proti Dánsku ho dnes napodobil Antonín Barák, který zařídil remízu 1:1. Po utkání byl velmi dojatý stejně jako jeho otec, trenér u mládežnických reprezentací.

Barák ještě před dvěma měsíci moc nehrál, teď je v reprezentaci

Původně měl Antonín Barák jet s jednadvacítkou na přípravný zápas do Portugalska, nakonec ale ke svému velkému překvapení dostal od trenéra Karla Jarolíma dodatečně premiérovou pozvánku do reprezentačního A-týmu na zápasy s Norskem a Dánskem. Jednadvacetiletý středopolař má přitom na kontě jen 33 ligových startů.

Jarolím poprvé povolal do reprezentace Baráka a Krmenčíka

Plzeňský útočník Michael Krmenčík a záložník Slavie Antonín Barák poprvé dostali pozvánku do české reprezentace. Trenér Karel Jarolím je povolal na páteční kvalifikační duel s Norskem a následnou přípravu s Dánskem. Nominaci doplnili také záložníci Jaromír Zmrhal, David Pavelka a Jan Kopic.

Jsou to silná slova, ale určitě hrajeme o titul, řekl Barák

Vydařená série pěti vítězných zápasů se odrazila po dnešní přesvědčivé výhře 4:1 v Brně i na zvýšeném sebevědomí hráčů Slavie. Střelec prvních dvou branek sešívaných Antonín Barák po utkání vyslovil nahlas cíl Pražanů, kterým je hra i titul. Trenér Jaroslav Šilhavý, pod jehož vedením se Slavia výkonnostně zvedla, Barákova odvážná slova mírnil.

Hráčem a trenérem května byli zvoleni slávisté Barák s Uhrinem

Pražská Slavia ovládla závěrečné ankety Ligové fotbalové asociace v sezoně. Nejlepším hráčem května byl zvolen Antonín Barák a mezi trenéry zvítězil kouč Dušan Uhrin mladší.

Na hráče května kandidují Lafata, Barák a Pulkrab

Hned dva mladíci kandidují na cenu pro nejlepšího hráče první ligy za měsíc květen. Do nominace se dostali Antonín Barák ze Slavie a Matěj Pulkrab z Liberce. Spolu s nimi odborníci vybrali také sparťanského kanonýra Davida Lafatu, který v posledním ligovém kole nastřílel pět branek.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele