základní část, 2. kolo
19.08.2023 18:45 CET
1 : 3
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Luuk de Jong (© AFP)

PSV po změně stran zavelelo k obratu a z Arnhemu si odváží všechny tři body

Favorizovaný celek z Eindhovenu přeci jen potvrdil skvělou formu z úvodu sezóny, a i když na půdě Vitesse o poločasové přestávce prohrával, tak se může radovat z důležitého vítězství 3:1. PSV je tak v této ligové sezóně zatím stoprocentní a navíc se dobře naladilo na chystaný duel play-off o základní skupinu Ligy mistrů se skotským Rangers. SBV naopak nenavázalo na dobrý vstup s Volendamem (2:1) a hlavně ve druhé půli nestíhalo.

Tento pikantní sobotní duel začal přeci jen opatrněji a více než čtvrthodinu se nic zásadního nedělo. Už po necelých třech minutách sice chtěl poslat hosty do vedení pozdější střelec Yorbe Vertessen, ale zakončení mu vůbec nevyšlo a ze sedmi metrů pálil příliš vysoko. Svěřenci trenéra Phillipa Cocuho z ničeho nic udeřili v 19. minutě. Do překvapivého vedení se dostali zásluhou Marca van Ginkela, jenž po skvělé spolupráci Bakayoka s Kozlowskim stál ve správnou chvíli na správném místě a zblízka nekompromisně rozvlnil síť.

Domácí pak ještě do přestávky mohli navýšit svůj náskok, jenže nejprve Van Ginkel pálil po samostatném úniku těsně vedle bližší konstrukce a poté zachránil hosty dobře postavený Teze, který vykopl pohotovou střelu aktivního Van Ginkela do bezpečí zhruba metr před brankovou čarou. Po přestávce se však obrázek hry naprosto změnil a výběr vedený koučem Peterem Boszem na trávníku naprosto dominoval.

Kýženého vyrovnání se dočkal v 48. minutě, neboť Ismael Saibari si po geniální patičce Luuka de Jonga seběhl za defenzívu protivníka, přelstil ofsajdovou past, a s ledovým klidem přeloboval naprosto bezmocného gólmana Rooma. Vitesse to ale v žádném případě nezabalilo a krátce po hodině hry si chtělo vzít zpět svůj ztracený náskok po nedorozumění Schoutena s brankářem Benítezem, avšak stoprocentní možností pohrdl a střídající De Regt a trestuhodně napálil jen břevno prázdné branky.

Poté neuběhly ani další tři minuty a PSV se dostalo do vedení. Přesnou mušku tentokráte měl teprve dvaadvacetiletý belgický forvard Vertessen, když se po kolmici Joeyho Veermana elegantně zbavil bránícího protihráče a z mírného úhlu ukázkově zavěsil k přední konstrukci. Hosté definitivně rozhodli o svém úspěchu v 70. minutě - těsně předtím totiž Arcus evidentně podrazil Vertessena ve vlastní šestnáctce a nařízený pokutový kop proměnil tradiční exekutor Luuk de Jong přesnou přízemní střelou k pravé tyči do protipohybu Rooma.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele