základní část, 15. kolo
07.12.2023 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV si poradilo i s Heerenveenem a pokračuje tak v cestě za novým rekordem Eredivisie

PSV zažívá v tomto ročníku naprosto výjimečné období a po necelé polovině této sezóny Eredivisie to zatím vypadá, že mu v návratu na nizozemský trůn po dlouhých šesti letech nikdo nezabrání. Eindhovenský gigant totiž zvládl i svůj patnáctý zápas, díky vítězství 2:0 nad rozjetým Heerenveenem si upevnil vedení v soutěži a se ziskem pětačtyřiceti bodů si minimálně na několik hodin vytvořil astronomický třináctibodový náskok před druhým Feyenoordem.

Na domácí výběr čekají ve zbytku roku poslední dvě utkání a nehledě na jejich výsledek bude spokojen, jelikož si předčasně zajistil i vytoužený postup do osmifinále Ligy mistrů. SC získalo v předchozích pěti ligových duelech solidních dvanáct bodů, ovšem teď na favorita nestačilo, a v tabulce proto zůstává na osmém místě s devatenácti body. Domácí celek navíc stále živí naději na překonání vlastního rekordu Eredivisie v počtu výher v řadě za sebou, když v sezóně 1987/1988 dokonce uspěl sedmnáctkrát za sebou.

Svěřenci trenéra Petera Bosze přitom nezačali úplně nejlépe a během úvodní půlhodiny si žádnou gólovou možnost nevypracovali, naopak krátce po odehrané čtvrthodině mohli z ničeho nic prohrávat. Heerenveen chtěl dostat do senzačního vedení Sven van Beek, jenže ten z hranice pokutového území pálil o několik decimetrů vedle pravé tyče. Jasný favorit z ničeho nic udeřil ve 33. minutě.

Do důležitého vedení ho dostal Guus Til, který po kolmici na levé křídlo obdržel finální pobídku před branku od amerického mladíčka Tillmana a skákavý balón pak z hranice brankového území usměrnil do poloprázdné branky. Hosté podruhé skórovali v 57. minutě, avšak trefa kanonýra Luuka de Jonga neplatila kvůli předchozímu zpracování rukou.

Stejný hráč opět zahrozil za dalších pět minut, nicméně tentokráte jeho ránu zastavilo břevno. PSV přeci jen přidalo druhý uklidňující gól zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, neboť skóroval jiný americký krajánek Ricardo Pepi. Ten ani ne po dvou minutách strávených na trávníku obdržel dlouhý pas za defenzívu soupeře od Joeyho Veermana a po hrubce bránícího van Otteleho zakončil svůj únik přesným obstřelem do vzdálenějšího dolního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele