základní část, 5. kolo
16.09.2023 20:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Luuk de Jong (© AFP)

PSV opět nezaváhalo a po čtvrté ligové výhře se vyhouplo do čela Eredivisie

Vicemistr uplynulého ročníku nizozemské nejvyšší soutěže pokračuje v tom letošním naprosto suverénním způsobem. Před zahájením základních skupin Ligy mistrů přivítal nečitelný Nijmegen, a i přes pomalejší rozjezd ho porazil vysoko o čtyři branky. Díky čtvrtému tříbodovému zisku v řadě se posunul na první místo tabulky o bod před Feyenoord, NEC prozatím zůstává třinácté se čtyřmi body.

Svěřenci trenéra Petera Bosze se zpočátku k ničemu nebezpečnému nedostávali, první vyloženou možnost si vypracovali až v polovině úvodního dějství. Po centru z levého křídla zakončoval z bezprostřední blízkosti Bakayoko a gólman Cillessen předvedl na brankové čáře vynikající reflexivní zákrok, dorážející kapitán Luuk de Jong pak tečoval míč jen do bližší tyče. Stejný hráč přeci jen otevřel gólový účet utkání zhruba deset minut před přestávkou.

Tentokráte se po rohovém kopu Joeyho Veermana z levé strany pověsil do vzduchu a hlavou z hranice brankového území usměrnil balón přímo do pravé šibenice. Domácí od tohoto okamžiku evidentně ožili a ani ne o šedesát sekund později svůj náskok navýšili. Přesnou mušku měl jiný ostrostřelec PSV Noa Lang, neboť po přesně načasované kolmici aktivního Veermana přehodil bezmocného Cillessena lobem z deseti metrů.

Hosté se spíše bránili i po změně stran a ve 49. minutě inkasovali potřetí. Střídající Van Rooij totiž ve vlastní šestnáctce evidentně podrazil unikajícího Langa a rozhodčí Kooij bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil tradiční exekutor Luuk de Jong a naprosto bezpečně ho proměnil přízemní střelou k pravé konstrukci do protipohybu naprosto bezmocného hostujícího strážce - 3:0.

PSV vzápětí vůbec nikam nepospíchalo a bez jakýchkoli komplikací si hlídalo dostatečný náskok, Nijmegen byl v ofenzivní fázi naprosto bezzubý. V 87. minutě navíc inkasoval počtvrté z druhé penalty zápasu, kterou Kooij odpískal na základě videozáznamu za smolnou ruku Verdonka. Nabídnutou možností nepohrdl střídající Ricardo Pepi a svou razantní bombu usměrnil doprostřed branky za záda přesouvajícího se Cillessena.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele