základní část, 3. kolo
27.09.2023 18:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Mats Deijl stíhá Noau Langa (© AFP)

PSV znovu neinkasovalo a po snadné výhře nad Go Ahead si upevnilo vedení v Eredivisii

PSV má sice za sebou neúspěšný vstup do Ligy mistrů (prohra 0:4 s Arsenalem) a momentálně se musí vypořádat s velmi náročným programem, ovšem na jeho výkonech to prozatím není příliš znát. A nyní v dohrávce 3. kola nad ambiciózním vyzyvatelem z Deventeru zvítězil bez větších potíží po výsledku 3:0. V tabulce nejvyšší nizozemské soutěže je tak po šesti odehraných kolech stále první s plným bodovým ziskem a s neuvěřitelným skóre 20:1.

Hosté sice chtěli v Eindhovenu překvapit, jelikož po úvodním debaklu v Alkmaaru (1:5) získali v následujících čtyřech duelech solidních deset bodů, jenže teď zaostávali ve všech ohledech. V tabulce jim patří šesté místo. Úvodní dvacetiminutovka nic zásadního nepřinesla, poté se každopádně dokázal prosadit tradiční ostrostřelec Luuk de Jong. Domácí kapitán se po vynikajícím centru Tezeho z pravého křídla zjevil před hranicí brankového území a pohotovou hlavičkou zamířil přímo k levé tyči kolem marně se natahujícího gólmana De Langeho.

Svěřenci trenéra Petera Bosze pak čekali na svou další šanci, jenže ta až do konce úvodního dějství na řadu nepřišla. Svůj náskok však přeci jen pojistili čtyři minuty po změně stran, neboť pas Van Aanholta z levé strany proletěl až do brankového území soupeře a skluzující Guus Til ho nechytatelně tečoval do vzdálenějšího spodního růžku. Neuběhly ani další čtyři minuty a o osudu tohoto střetnutí definitivně rozhodl Luuk de Jong svým druhým zásahem v utkání.

Tentokráte zaznamenal již svou šestou ligovou trefu této sezóny po dalším skvostném pasu Tezeho ihned z rohového kopu, nejvýše se vyšponoval do vzduchu a od levého rohu brankového území opět hlavou pokořil bezmocně plachtícího strážce Go Ahead. Ve zbývajícím průběhu ještě olízl břevno aktivní Til a poté nebyla uznána trefa střídajícího Pepiho kvůli těsnému ofsajdu, na výsledku se tak i proto už nic nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele