základní část, 19. kolo
27.01.2024 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Luuk de Jong (© AFP)

PSV si poradilo s houževnatým Almere a prozatím zvýšilo svůj náskok na čele Eredivisie

PSV ve dvou předchozích zápasech přišlo o svou dominanci kvůli vůbec první ligové ztrátě s Utrechtem (1:1) a následnému vyřazení v osmifinále národního poháru s Feyenoordem (0:1), nicméně teď v s sobotním utkání 19. kola potvrdilo roli favorita proti nováčkovi z Almere a díky dvěma brankám kapitána Luuka de Jonga si připsalo na konto další důležité tři body. Eredivisii tak momentálně vládne se ziskem pětapadesáti bodů o třináct bodů před obhájcem mistrovského titulu Feyenoordem.

Osmnáctá výhra eindhovenského giganta v tomto ročníku nizozemské nejvyšší soutěže se nerodila lehce, nicméně své zkušenosti znovu prokázal třiatřicetiletý kanonýr Luuk de Jong, jenž nejprve otevřel gólový účet v samém závěru úvodního dějství a náskok svého týmu pojistil krátce po odehrané hodině z pokutového kopu. Se sedmnácti zásahy na ligové scéně si navíc upevnil třetí místo celkové tabulky střelců.

Houževnatí hosté se i přes porážku v žádném případě nemusí stydět za svůj výkon, v tabulce jim náleží třináctá příčka s dvaceti body. Domácí vládli na trávníku od počátečního hvizdu a v úvodní půlhodině si vypracovali hned tři vyložené možnosti, avšak nebezpečné rány Lozana, Bakayoka i Langa postupně zneškodnil famózní brankář Bakker. Almere se mohlo dostat do senzačního vedení ve 35. minutě, ale projektil Jacobse směřující pod břevno ukryl ve svých rukavicích argentinský gólman Benítez.

Když už se zdálo, že se výsledek prvního poločasu měnit nebude, tak v poslední možnou chvíli udeřil právě Luuk de Jong. Ten si po rychlém přechodu na útočnou polovinu seběhl do středu šestnáctky protivníka a skvělý centr Desta z levého křídla usměrnil z voleje za záda zasahujícího Bakkera.

PSV se po změně stran nikam netlačilo, v 63. minutě i tak přidalo definitivní pojistku - střelu Lozana z mírného úhlu totiž evidentně zastavil rukou Floranus a nařízenou penaltou nepohrdl tradiční exekutor De Jong, který se po zemi chladnokrevně trefil doprostřed branky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele