základní část, 23. kolo
24.02.2024 20:00 CET
1 : 7
(1:2)

Reportáž

Luuk de Jong (© AFP)

PSV po remíze s Dortmundem deklasovalo v lize nováčka ze Zwolle

PSV od začátku tohoto ročníku předvádí fenomenální výkony a na ty navázalo i ve 23. kole ve Zwolle - po jeho drtivém vítězství 7:1 navíc není téměř nikdo, kdo by pochyboval o tom, že se po šesti letech vrátí na nizozemský trůn. Eindhovenský gigant je tak v tabulce stále první se ziskem pětašedesáti bodů a po jednadvacáté výhře z třiadvaceti případů si prozatím vytvořil obrovský třináctibodový náskok před druhým Feyenoordem.

PEC drželo krok se svým favorizovaným protivníkem v prvním poločase, jelikož do kabin odcházelo s jednobrankovým mankem, ale svěřenci trenéra Petera Bosze po změně stran rozjeli další ofenzivní podívanou a skórovali dokonce pětkrát. Ústřední postavou tohoto sobotního klání se stal hostující kapitán Luuk de Jong, jenž vsítil hattrick a s dvaadvaceti ligovými zásahy se rázem vyhoupl do úplného čela tabulky střelců, další dvě branky přidal Johan Bakayoko.

Nováček této sezony tedy utrpěl druhou porážku v řadě a v tabulce mu náleží desátá příčka se sedmadvaceti body. Jasný favorit si v úvodních dvaceti minutách "oťukával" svého protivníka a nic nebezpečného si nevypracoval. Ihned nato rozvlnil síť Jordan Teze, ale tento zásah po přezkoumání VAR nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu. Krátce po polovině úvodního dějství mohl otevřít gólový účet Veerman, jenže jeho ránu vytěsnil brankář Schendelaar na tyč.

PSV se dočkalo zaslouženého vedení ve 29. minutě, neboť stále teprve dvacetiletý belgický forvard Bakayoko si po pasu Desta z levého křídla seběhl do středu šestnáctky PEC a hlavou s pomocí země zamířil přímo k levé konstrukci. Neuběhly ani další tři minuty a náskok hostů navýšil právě Luuk de Jong, který po rohovém kopu Veermana prokázal dostatečný důraz a hlavou z hranice brankového území zavěsil pod břevno.

Zwolle vykřesalo naději na bodový zisk necelých pět minut před přestávkou, jelikož Eliano Reijnders si po rychlém brejku navedl míč na svou pravačku a jeho střela z osmnácti metrů přeci jen zapadla do bližšího spodního růžku. Nicméně ve druhém poločase už dominovalo na trávníku jen PSV. V 51. minutě se podruhé prosadil nezastavitelný Luuk de Jong, neboť po finální pobídce Boscagliho nemohl minout zcela odkrytou branku - 1:3.

Za dalších deset minut přidal svůj druhý zásah také Bakayoko, po skákavé nahrávce De Jonga totiž nikým nehlídán napálil balón do levé šibenice. V 71. minutě zkompletoval hattrick hvězdný De Jong, protože využil křižné přihrávky Lozana z pravé strany a snadno zamířil do poloprázdné branky - 1:5.

Eindhovenský klub uzavřel své úchvatné galapředstavení dvěma trefami v závěrečné dvacetiminutovce, jelikož nejprve si pobídku Lozana smolně srazil do vlastní sítě vracející se Sam Kersten a pak se ještě prosadil střídající americký útočník Ricardo Pepi přízemní střelou z pěti metrů doprostřed branky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele