základní část, 25. kolo
10.03.2024 20:00 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Santiago Giménez (© AFP)

Feyenoord bez potíží zdolal Heracles a upevnil si druhé místo Eredivisie

Obhájce mistrovského titulu z Rotterdamu nezaváhal v dohrávce 25. kola proti nováčkovi z Almela a díky konstantnímu výkonu od začátku až do konce zvítězil hladce po výsledku 3:0. V tabulce nejvyšší nizozemské soutěže tedy zůstává na druhé pozici s desetibodovým mankem na suverénní PSV, naopak před třetím Twente stále drží šestibodový odstup a kvalifikaci Ligy mistrů tak určitě má ve svých rukách.

Heracles naopak v boji o záchranu nepřekvapilo a zůstalo na čtrnáctém místě s třiadvaceti body, nicméně před šestnáctou barážovou příčkou Waalwijku je o pouhé dva body. Svěřenci trenéra Arneho Slota kontrolovali utkání od samého začátku a bylo jen otázkou času, kdy půjdou do vedení. Už po necelých dvou odehraných minutách se o to mohl postarat mexický snajpr Santiago Giménez, ale jeho dorážka letěla o několik decimetrů vedle pravé tyče.

Feyenoord se však přeci jen dočkal úvodního zásahu po necelé půlhodině hry. Gambijský záložník Yankuba Minteh se totiž po propadlé přihrávce Ivanušece z levé strany ocitl sám před brankářem Brouwerem a z bezprostřední blízkosti ho bez potíží obstřelil. Domácí po první vstřelené brance ještě zvýšili své obrátky a druhou trefu přidali necelých pět minut před přestávkou zásluhou aktivního Giméneze.

Ten přidal již svou jednadvacátou branku v tomto ligovém ročníku po samostatném úniku přes dvacet metrů po geniálním lobu Wieffera a naprosto nekompromisně pokořil bezmocného Brouwera. Jasný favorit se po změně stran nikam příliš netlačil a hlavně si hlídal dvoubrankový náskok, který i navzdory výraznému poklesu útočné aktivity přeci jen zvýšil v 73. minutě.

Gólový účet uzavřel střídající brazilský krajánek Igor Paixão, jenž se postavil k přímému volnému kopu z hranice šestnáctky a jeho skákavý pokus zapadl přímo do levého spodního růžku. V dresu Feyenoordu se po měsíční přestávce vrátil na ligové trávníky český reprezentant Ondřej Lingr - ten přišel jako střídající hráč těsně před závěrečnou brankou v 71. minutě.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele