základní část, 21. kolo
11.02.2024 16:45 CET
1 : 5
(1:1)

Reportáž

Sergiňo Dest v souboji s Oskarem Buurem (© AFP)

PSV i přes hrůzostrašný začátek deklasovalo Volendam 5:1

Eindhovenský gigant začal na půdě podceňovaného Volendamu naprosto katastrofálně a již po šedesáti odehraných sekundách prohrával. Nicméně tento moment ho v žádném případě nepoložil a naopak vývoj otočil hned pěti trefami. Po snadné výhře o čtyři góly si tak upevnil vedoucí příčku v Eredivisii se ziskem devětapadesáti bodů a před druhým Feyenoordem si alespoň na pár hodin vytvořil obrovský třináctibodový náskok.

Domácí celek naopak nevyhrál popáté za sebou a s pouhými dvanácti body na kontě zůstává předposlední sedmnáctý, přičemž za patnáctou příčkou Excelsioru zaostává o propastných devět bodů. Svěřenci trenéra Regillia Simonse se ihned po úvodním výkopu natlačili na útočnou polovinu a první bleskovou akci přetavili v senzační vedení, neboť po centru z levého křídla a následné finální přihrávce Coxe si nešťastně srazil míč do vlastní sítě bránící Jordan Teze.

PSV ale pak vytvořilo svůj tradiční tlak a vyrovnání se dočkalo ani ne po čtvrthodině hry. Skórovat dokázal třiadvacetiletý záložník s marockými kořeny Ismael Saibari, jenž si po pobídce Tezeho navedl balón do pokutového území soupeře a ze čtrnácti metrů usměrnil svůj přízemní pokus k levé tyči. Volendam si nečekaně mohl vzít zpět ztracený náskok ve 21. minutě, jenže americký talent Zach Booth po otočce z mírného úhlu pouze orazítkoval bližší konstrukci.

Výsledek prvního poločasu se poté nezměnil, tým okolo úspěšného kouče Petera Bosze každopádně po změně stran skóroval hned čtyřikrát. Nejprve v 52. minutě otočil vývoj sedmadvacetiletý záložník Jerdy Schouten, jenž si po rohovém kopu z pravé strany a hlavičce kapitána Luuka de Jonga parádně zpracoval míč na prsa a precizním obloučkem přehodil naprosto bezmocného gólmana Backhause.

Jasný outsider začal hrát s přibývajícím časem na stále větší riziko a ofenzivní taktika se mu v závěrečné dvacetiminutovce nevyplatila, protože do závěrečného hvizdu inkasoval ještě třikrát. V 74. minutě přiblížil PSV k očekávanému tříbodovému zisku "hříšník" z úvodu utkání Teze, který po geniálním pasu Saibariho pokořil marně se natahujícího strážce FC pohotovou hlavičkou z bezprostřední blízkosti - 1:3.

Za dalších pět minut měl přesnou mušku střídající americký mladík Ricardo Pepi, po kolmici snaživého Tezeho vypálil ze čtrnácti metrů přímo do vzdálenějšího spodního růžku. A zhruba deset minut před koncem pečetil vysoký skalp PSV další střídající hráč Isaac Babadi pohotovou střelou z hranice brankového území doprostřed poloprázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele