základní část, 18. kolo
21.01.2024 12:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Johan Bakayoko (© AFP)

PSV rekord nepřekonalo, v Utrechtu totiž jen remizovalo 1:1

Letošní ročník Eredivisie se přehoupl do své druhé poloviny a doposud suverénní celek z Eindhovenu zaznamenal první ztrátu, jelikož i přes brzké vedení nakonec veze z Utrechtu pouze bod za nerozhodný výsledek 1:1 PSV po minulém skalpu Excelsioru dorovnalo svůj vlastní historický rekord v počtu výher v řadě za sebou ze sezóny 1987/1988, vítězná série se tedy znovu zastavila na čísle sedmnáct.

Utrecht tedy vůbec jako první v nizozemské nejvyšší soutěži od konce května uplynulého roku obral o body eindhovenského giganta, tabulkou prozatím poskočil na dvanáctou pozici s devatenácti body. Svěřenci trenéra Petera Bosze i přes toto zaváhání dominují ligové scéně, se ziskem dvaapadesáti bodů mají dostatečný desetibodový náskok před druhým obhájcem mistrovského titulu Feyenoordem.

Jasný favorit přitom vstoupil do tohoto nedělního střetnutí naprosto fantasticky a již svou úvodní větší šanci po sedmi odehraných minutách přetavil ve vedoucí gól. Skórovat dokázal Johan Bakayoko, jenž si po vynikajícím centru Desta z levého křídla seběhl před hranici brankového území a přesně umístěnou hlavičkou zamířil přesně k protější tyči. Domácí to ale v žádném případě nezabalili a ještě do přestávky hned dvakrát zahrozili.

Lammers byl poprvé vidět po necelé půlhodině hry nezištnou přízemní střelou z deseti metrů, avšak brilantní zákrok vytáhl pozorný brankář Benítez. V nastaveném čase se Lammers uvolnil na levé straně šestnáctky a v pádu z mírného úhlu pálil jen o několik decimetrů nad horní tyčku. Dobře hrající Utrecht skvěle vstoupil i do druhé půle a kýženého vyrovnání se dočkal v 53. minutě.

Těsně předtím si Benítez parádně poradil s dělovkou Toornstry, pak už ale udeřil Othman Boussaid, který po hlavičce Ter Avesta do břevna obdržel finální pobídku do volného prostoru od aktivního Lammerse a ranou do horní poloviny branky nedal Benítezovi žádnou naději na úspěch. Hosté vzápětí tlačili a chtěli si vzít zpět ztracený náskok, nicméně když Vertessenův pokus skvěle zneškodnil řecký gólman Barkas a střídající Lozano napálil horní konstrukci, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele