základní část, 20. kolo
03.02.2024 16:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Ricky van Wolfswinkel (© AFP)

Twente si snadno poradilo s Waalwijkem a upevnilo si třetí místo tabulky

Celku z Enschede se v posledních týdnech příliš nedařilo a až do tohoto sobotního zápasu nevyhrál třikrát po sobě, nyní ovšem potvrdil úlohu jasného favorita a po přesvědčivém vítězství 3:0 zůstává na třetím místě Eredivisie se ziskem jednačtyřiceti bodů, za druhým Feyenoordem momentálně zaostává o pouhé dva body. RKC naopak nevyhrálo na ligové scéně již poosmé v řadě a stále mu patří až šestnáctá barážová příčka s patnácti body.

Domácí celek tradičně v sestavě i s českým reprezentantem Michalem Sadílkem sice v úvodní dvacetiminutovce spíše vyčkával, ihned na to ho však dostal do důležitého vedení kanonýr Ricky van Wolfswinkel. Již pětatřicetiletý zkušený forvard přidal svůj osmý zásah tohoto ročníku po parádním centru z pravého křídla a následné zpětné hlavičce Vlapa, zcela osamocen pak z hranice brankového území zamířil z první k pravé konstrukci.

Twente dominovalo na trávníku i v následujícím průběhu a o další trefu se postaralo těsně před přestávkou, ale zakončující Sadílek byl nachytán ve zřetelném ofsajdu. Svěřenci trenéra Josepha Oostinga hýřili aktivitou i po změně stran a v 54. minutě opět zahrozil agilní Van Wolfswinkel, jenže jeho razantní projektil byl na poslední chvíli sražen do zámezí.

Twente si poté hlídalo těsný náskok a svého protivníka, který byl mimochodem v ofenzivní fázi naprosto bezzubý, vůbec k ničemu nepustilo až do závěrečného hvizdu. Samo naopak definitivně stvrdilo svůj úspěch dvěma góly v rozmezí 79. - 81. minuty.

Nejprve skóroval nově příchozí Myron Boadu, jenž zhruba po minutě strávené na trávníku obdržel finální pas od Regeera a po krátkém sólu přeci jen nadvakrát dopravil balón do odkryté branky. Ihned na uzavřel gólový účet tohoto sobotního střetnutí další střídající hráč Younes Taha, neboť ten neměl větší problémy s tvrdou dorážkou z osmi metrů přímo do pravého dolního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele