základní část, 6. kolo
23.09.2023 20:00 CET
0 : 4
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Radost hráčů PSV Eindhoven (© AFP)

PSV znovu nadělovalo a po třetí výhře 4:0 si upevnilo vedení v Eredivisii

Favorizované PSV zavítalo ve čtvrtek do Londýna a po debaklu 0:4 s Arsenalem prohrálo po dlouhých sedmi měsících, nicméně na ligovou scénu se vrátilo se vší parádou a podceňovaného nováčka Alemere City vyprovodilo z trávníku stejným výsledkem. Eindhovenský celek zvítězil v nejvyšší nizozemské soutěži poměrem 4:0 již potřetí za sebou a je nadále stoprocentní, v tuto chvíli si vytvořil na čele tabulky tříbodový náskok.

Hosté naopak stále mají na kontě jediný bod a momentálně dokonce klesli na úplně poslední osmnáctou pozici o skóre za sedmnáctý Volendam. Svěřenci trenéra Petera Bosze se museli poprat s úbytkem fyzických sil i náročným cestováním, ale na hřišti to od samotného začátku nebylo znát. V úvodní čtvrthodině tohoto sobotního utkání hned dvakrát zahrozil forvard Noa Lang, ale ani v jednom případě si nepřišel na skvělého brankáře Bakkera.

Jasný favorit přeci jen otevřel gólový účet ve 26. minutě. Pětadvacetiletý záložník Guus Til si totiž seběhl za defenzivu protivníka po vynikajícím pasu Langa z levého křídla a zcela osamocen vypálil z první přímo do protějšího dolního růžku. Hosté pokračovali v tlaku i nadále a druhou uklidňující branku zaznamenali necelých pět minut před přestávkou, vůbec poprvé po svém návratu z italské Neapole skóroval mexický křídelník Hirving Lozano.

Ten si po nádherné samostatné akci elegantně narazil míč s Tilem a jeho nekompromisní střela z osmi metrů zapadla přesně pod břevno. V nastaveném čase první půle se ještě prosadil ostrostřelec Luuk de Jong, ovšem jeho zásah přeci jen neplatil kvůli viditelnému ofsajdu. Obrázek hry se příliš neměnil ani ve druhém dějství, hosté si hlídali dostatečný náskok a definitivní třetí pojistku přidali v 66. minutě.

Luuk de Jong po rychle akci na levém křídle sklepl míč pod sebe pro volného Joeyho Veermana a jeho pohotová skákavá střela z dvaceti metrů zapadla k levé konstrukci kolem marně se natahujícího Bakkera. Ve zbývajícím průběhu se utkání již spíše dohrávalo, nicméně PSV se prosadilo ještě jednou, neboť ve třetí minutě nastavení měl přesnou mušku střídající americký útočník Ricardo Pepi, jenž po finální pobídce Vertessena ukázkově obešel Bakkera a bez větších potíží rozvlnil síť zcela prázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele