základní část, 4. kolo
28.08.2022 14:30 CET
1 : 6
(0:3)

Reportáž

Cody Gakpo (© AFP)

PSV se nemazalo s Excelsiorem, na jeho půdě mu napráskalo šest gólů

Famózně vstoupil do nové sezóny od svého návratu do Eredivisie rotterdamský nováček. Ale teď Excelsior narazil po vítězstvích nad Cambuurem a Vitesse na tvrdou realitu. PSV prostě bylo nad jeho síly, doma utržil pětigólovou porážku, přičemž už do přestávky prohrával o tři góly. Hosté tak nejlepším možným způsobem zareagovali na nedávný výpadek z Ligy mistrů.

Pochopitelně že domácím na pohodě vůbec nepřidalo velmi brzké inkasování, které přišlo na řadu už ve 2. minutě utkání. Přitom do zbytečných problémů se dostali úplně sami. Tjoe-A-On vhodil míč z autu na El Yaakoubiho a následně prvně jmenovaný překvapivě zahrál balón místo dopředu dozadu k Nieuwpoortovi. Jenomže ten ho nestihl udržet na hrací ploše, takže se kopal rohový kop. A právě z něho hosté okamžitě udeřili. Centr Gakpa sice ještě odvrátil bránící Horemans, ovšem pouze k nohám Veermana, jehož dělovka z voleje zapadla k tyčce.

Možná by se utkání přece mohlo upírat trochu jiným směrem, kdyby Excelsior zužitkoval ve 12. minutě svou tutovku. A i v tomto případě musíme říci, že se šance konala jen na základě nepochopitelného počínání soupeře, konkrétně hostujícího beka Maxe, který svou mizernou nahrávkou natolik zkomplikoval situaci brankáři Benítezovi, až ten musel hasit požár svým perfektním zákrokem vůči Kharchouchovi, jenž ho z vyložené pozice levačkou nepřekonal.

Ve 29. minutě se tak eindhovenský výběr mohl propracovat k navýšení svého náskoku. Opět mu ke skórování dopomohla standardní situace s názvem rohový kop, který po pasu od Gakpa zužitkoval na bližší tyči hlavou Sangaré. Ve 40. minutě se mohl Gakpo uvést taktéž na listinu střelců, avšak z úhlu natrefil pouze brankovou konstrukci, každopádně úplně smutnit nemusel, poněvadž ve 45. minutě svým obloučkem zleva připravil další gólovou tečku pro Sangarého.

Ve druhém dějství PSV jenom hlídalo svoje pohotové vedení, přičemž od svých ofenzivních choutek neustoupilo ani na krok. Čtvrtý přesný zásah zařídil v 55. minutě Simons, k němuž se odrazil míč poté, co chybující rozehrávku El Yaakoubiho zachytil jeho spoluhráč Gutiérrez, a gólman van Gassel mohl stěží tohle zaváhání nějak zachraňovat. V 59. minutě se už Excelsior musel srovnávat s tím nepříjemným faktem, že minimálně dostane nepopulárního bůra, neboť Gakpo procedil z blízkosti balón za van Gassela, byť prvotní pokus mu blokoval Tjoe-A-On.

Zdecimovaní domácí se nakonec dočkali alespoň jednoho částečného úspěchu, kterým v 74. minutě jen mírnili následky konečného nezdaru. I jim vyšel rohový kop, který rozehrál Baas na nikým nestráženého Horemanse, a ten hlavičkou v pohodě přelstil Beníteze. Poslední slovo si ale vzalo PSV, Simons totiž završil svoje sólo po přihrávce Sávia povedeným zakončením.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele