základní část, 26. kolo
18.03.2023 21:00 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Landry Dimata (© AFP)

Smršť za třináct minut: Produktivní Nijmegen venku udolal Waalwijk

Waalwijk, jemuž se naposledy odložilo utkání proti Go Ahead Eagles, prohrál po nezdaru s PSV před vlastními fanoušky též podruhé v řadě. Nijmegen se ke svému úspěchu nasměroval během prvního poločasu, skóroval hned třikrát za pouhých třináct minut, dovolit si přitom po obrátce mohl i takový luxus v podobě zahozené penalty. Hosté jednoduše vyhráli zaslouženě.

Ve 4. minutě jako první zahrozili domácí, nicméně gólman Cillessen si se zakončením Seuntjense poradil, a naopak v 18. minutě na opačném pólu hřiště jeho soupeř gólově udeřil. Už v 11. minutě mimochodem mohl rozradostnit NEC hlavičkující Dimata, avšak brankář Vaessen stačil jeho střelu vyblokovat do své brankové konstrukce.

Pak už se ale Nijmegen přece radoval z průběžného vedení, to když Dimata uvolnil na hranici šestnáctky Tannaneho, ten bleskově zacílil, a ačkoli si Vaessen na míč sáhnul, při cestě za brankovou čáru ho už nezastavil. Ve 26. minutě se prosadil rovněž Tavsan, jenž přebral na pravé straně dlouhý pas od Propera a i z těžšího úhlu levačkou propálil Vaessena.

Tvrdý direkt zasadil Nijmegen svému protivníkovi ještě ve 31. minutě, třetí branku totiž zařídil hostům Tannane, který našel skulinku ve zdi a rozvlnil síť podruhé v utkání, tentokráte z přímého volného kopu. Waalwijk na tohle inkasování stačil ve zbytku zápasu zareagovat jen jednou, Anita byl v 61. minutě ve správný čas na správném místě a úspěšně proměnil dorážku poté, co Cillessen vychýlil Seuntjensovu střelu, lépe řečeno prudkou přihrávku, pouze před svého soupeře.

Mužstvo z Gelderlandu mohlo ještě navrátit třígólový náskok ve svůj prospěch, v 71. minutě totiž ve vlastním pokutovém území přišlápl bránící Adewoye nárt El Karouaniho, a sudí Higler nařídil po shlédnutí opakovaných záběrů penaltu. Jenže Tannane si jakožto exekutor nepočínal dobře, odmítl zapsat hattrick, protože Vaessen balón udusal do rukavic u své tyčky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele