základní část, 1. kolo
06.08.2022 21:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Utrecht nepotvrdil roli favorita a s podceňovaným Waalwijkem pouze remizoval

Utrecht se v tomto ročníku Eredivisie rozhodně chce vrátit do pohárové Evropy, nicméně vstup do nové sezóny mu příliš nevyšel. Ve Waalwijku totiž prohrával po prvním poločase o dvě branky a nakonec mohl být rád, že po změně stran srovnal na konečných 2:2. Hosté sice měli míč ve svém držení z více jak šedesáti procent, ale po střelecké stránce nijak výrazně nedominovali a k vítězství měli poměrně daleko.

Loňský desátý celek ligové tabulky začal naprosto skvěle a přesně po odehrané čtvrthodině šel nečekaně do vedení. Po rohovém kopu z pravé strany a následné prodloužené hlavičce Kramera stanul před hranicí brankového území volný Dario van den Buijs a ten svou levačkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Favorit pak marně dobýval pozornou defenzivu protivníka a naopak v samém závěru úvodního dějství inkasoval podruhé.

Iliass Bel Hassani se zjevil před hranicí šestnáctky a svým tvrdým přízemním projektilem dopravil míč do sítě s pomocí vzdálenější konstrukce. Po změně stran zažil impozantní návrat do Eredivisie věhlasný kanonýr Bas Dost. Třiatřicetiletý zkušený útočník zažil obnovenou premiéru po deseti letech a hned se uvedl dvěma góly, které nakonec zajistily Utrechtu alespoň bod.

Bývalý ostrostřelec Wolfsburgu, Sportingu nebo Frankfurtu přišel na trávník až právě po poločasové přestávce a hned v 52. minutě snížil, když po razantním projektilu Boussaida ze střední distance a následném zákroku brankáře Vaessena stál ve správnou chvíli na správném místě a s dorážkou z bezprostřední blízkosti si věděl rady. Svou druhou a zároveň poslední branku vsítil necelých deset minut před závěrečným hvizdem, neboť zužitkoval parádní pas Brouwerse z pravého křídla a tradičně hlavou nekompromisně zavěsil k bližší konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele